De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

In de boekenhoek | Het familie vakantiedagboek van Elma van Vliet + winactie (gesloten)


in de boekenhoek het vakantiedagboek van elma van vliet

Vandaag weer een ontzettend leuk boek in de rubriek ‘In de boekenhoek’. Dit keer geen lees of plaatjes boek maar een familie vakantiedagboek en wel van de bekende auteur Elma van Vliet! Ben je ook zo benieuwd hoe dit dagboek eruit ziet? Klik dan maar snel verder..

Het familie vakantiedagboek van Elma van Vliet

Even een flashback naar vroeger.. Mijn moeder schreef vroeger tijdens onze reizen ook elke avond of de volgende ochtend bij het ontbijt al blanco dagboekjes vol. Hier plakten we o.a. mooie bloemen in (die we droogden in een boek geklemd onder de bank of een stoel), stickers en foto’s (want, ja die ontwikkelden we natuurlijk direct als de fotocamera vol was), entree kaartjes, bonnetjes van de supermarkt/restaurants en nog heel veel meer.

Zo hadden we na de vakantie een prachtig souvenir van alle avonturen en belevenissen die we samen hadden meegemaakt. Nu bijna 25 ? jaar later lees ik deze verhalen met een glimlach op mijn mond en wil ik ook zulke mooie herinneringen aan mijn dochter Zoë meegeven.

Ik was dan ook blij verrast dat Elma van Vliet een mooi, praktisch, kant en klaar invul dagboek op de markt had gebracht.

vakantiedagboek

Het vakantiedagboek komt echt als een klein cadeautje in de brievenbus. Ik hou er enorm van als mensen of bedrijven extra aandacht geven aan spulletjes die ze opsturen.

Daar is hij dan! Het (ons) nieuwe familie vakantiedagboek. Het boek heeft een harde kaft met daarom heen een goed sluitend elastiek. Dit zodat alles natuurlijk aan het einde van de vakantie netjes bij elkaar blijft. De bladzijden zijn van extra dik papier dus met het inschrijven en inplakken van alle mooie avonturen en belevenissen zal je niet door het papier heen drukken.De inhoudt van het vakantiedagboek is als volgt:

 • Allereerst is er een pagina waarop je, je adresgegevens invult. Mocht je onverhoopt het boek kwijtraken of ergens vergeten. Dan heb je grote kans dat de vinder dit opstuurt. Erg handig dus om dit in te vullen.
 • Dan kan ieder familielid (maximaal 6 personen) zichzelf voorstellen, dit doormiddel van een foto en een stukje tekst.
 • Als je al deze pagina’s overslaat dan kom je uit op een wereldkaart. Hier kan je doormiddel van een kruisje of rondje aangeven waar je al als familie samen bent geweest of waar jullie als familie nog naar toe willen gaan. (Je kan het natuurlijk ook met 2 verschillende kleuren de (ei)landen inkleuren)
 • Dan staat er nog een blanco inpaklijst (voor de gehele familie) in. Zo kan je invullen wat je deze vakantie allemaal mee gaat nemen. Na de vakantie kan je natuurlijk nog even kijken wat je daadwerkelijk hebt gebruik of wat je overbodig hebt meegenomen. Handig voor de volgende vakantie. (lees ook; Hoe voorkom je, dat je altijd teveel kleding meeneemt op vakantie
 • Ook is er ruimte om per persoon een blanco inpaklijst in te vullen.
 • Een blanco checklist van wat er allemaal (nog) geregeld moet worden. (met afvinkmogelijkheid)
 • Er is ook nog ruimte voor leuke adressen en tips, maar ook voor wat je echt gedaan of gezien moet hebben. Dit natuurlijk mocht je al wat research op internet hebben gedaan over de vakantiebestemming en anders vul je dit gewoon achteraf in!
 • En dan.. dan begint het dagboek met ruimte om maar liefst 4 weken vol te schrijven! Je kunt hier onder andere gezamenlijk invullen hoe de dag is geweest en wat voor een cijfer je als familie de dag geeft.
 • Aan het einde van het dagboek is er nog wat ruimte overgelaten om adresgegevens in te vullen van alle vakantievrienden en vriendinnen die je natuurlijk gaat ontmoeten.

Zoals je kunt lezen is het een waanzinnig uitgebreid vakantiedagboek.


Aan de achterzijde (binnenkant) van de kaft is er nog een handig opbergvakje gemaakt. Zodat je alles maar dan ook echt alles bij elkaar kunt bewaren. Aangezien het boek natuurlijk alleen maar dikker wordt naarmate je meer foto’s en andere prullaria toevoegt. Is het elastiek aan de buitenzijde alleen maar superhandig. Op deze manier blijft alles netjes bij elkaar en kan er niks zomaar uitvallen.

Het blijft op deze manier echt een papieren schatkist vol met avonturen en herinneringen. Ik kan dan ook niet wachten om met vakantie te gaan. 

Wil je ook zo’n mooi familie vakantiedagboek van Elma van Vliet? Hij is onder andere te koop bij Bol.com en kost 17,99 euro

MAAR…!

Je kan nu ook één vakantiedagboek winnen op alovelyadventure.nl

Wat MOET je doen om het vakantiedagboek te winnen?

 • Laat hieronder bij de comments een reactie achter dat je meedoet met deze winactie. Wat jouw gebruikersnaam is bij het Social Media kanaal waar je mij volgt en welke stappen je hebt ondernomen voor een extra winkans. (dus niet alleen een reactie op Facebook of Instagram achterlaten, Ik hou het graag overzichtelijk wie dit artikel ook echt gelezen heeft)
 • Vul een geldig email adres in het daarvoor bestemde vakje.
 • Volg alovelyadventure en Elma van Vliet op Instagram
 • Extra win kans; volg alovelyadventure ook op facebook en deel dit bericht.

Meedoen kan t/m 20 juli. De winnaar wordt geselecteerd doormiddel van een loting en krijgt uiterlijk op 22 juli bericht via e-mail. Over uitslagen wordt niet gecorrespondeerd.

PS.. Aanstaande maandag 16 juli komt er nog een leuke winactie online!!

Iedereen heel veel succes gewenst! ?

Het familie vakantiedagboek heb ik cadeau gekregen, aangezien het een samenwerking betreft. Desondanks heb ik mijn eerlijke mening gegeven. Alle foto’s zijn door mijzelf gemaakt. Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Dit houdt in dat ik een kleine vergoeding ontvang als jullie via een van bovenstaande links iets aanschaffen. Als koper merk je daar niks van. Meer info? Klik HIER

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Een heel mooi vakantie dagboek! Zeker leuk om later in terug te lezen en herinneringen op te halen.
  Darina onlangs geplaatst…10 Dingen waar ik heel erg naar uit kijk | Zomer editieMy Profile

 • Wauw dit is echt leuk. Toevallig zeiden wij van de week tegen elkaar deze zomer maken we weer een plakboek! Ik volg je op instaken mijn gebruikersnaam is bcobi

 • Wat gaaf! Ik doe graag mee.
  Op fb volg ik als Noortje Kuijpers-Abels en op beide instagrams als justnoortje.

 • Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)

  Hoi,

  Dit lijkt mij een super leuk boekje dus ik doe graag mee.
  Ik volg je op:
  Facebook: Sue Hin
  Instagram: suesieh
  Bloglovin: Suzanne Hin
  Pinterest: Suzanne Hesseling.

 • Wat leuk zeg! Ik heb andere invulboeken van haar maar heb gemist dat ze ook deze inmiddels heeft. Lijkt mij een erg leuk invulboek, en handig om je vakantiemomenten niet zo snel te vergeten

 • Mooi verrassend geen Facebook etc. Maar wel na de uiterste inzenddatum via email bereikbaar ???????

 • Kristel Gubbels-Daemen

  Wow hier maken we super graag kans op. Lijkt me geweldig om zo onze vakantie bij te houden en hierdoor erna er extra te van genieten als we er weer in kijken. Mijn dochter zal het ook geweldig vinden om te helpen.

  Ik volg je op Facebook en beide op Instagram allemaal met de naam Kristel Gubbels-Daemen.

  Ik ga het ook delen op Facebook

 • Anita te Gussinklo

  Superleuk zo’n vakantieboek.
  Ik doe graag mee.

 • Graag doe ik mee voor dit Familie Vakantiedagboek.
  Leuk voor mijn dochter als ze met de kinderen op vakantie gaat.
  Ik volg alleen op Bloglovin.(Oma Will) Ik heb geen facebook en Instagram.
  Volg ook op Pinterest ( Will)
  Hoop mee te mogen doen.

 • Dit lijkt me inderdaad erg leuk om samen te doen. Mijn zoontje zal hier heel graag mee helpen, en een mooie herinnering/verslag voor later is altijd leuk. Ik volg op Bloglovin (loved&sved) en gedeeld op G+ met dezelfde naam als hieronder.
CommentLuv badge