De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

In de boekenhoek | Het enige boek in je koffer

enige boek in je koffer

Heb jij ook een kindje of meerdere kindjes die van lezen of voorlezen houden? Zit je nu al met je handen in het haar over hoeveel het gewicht is van alle boeken die je mee wilt nemen op vakantie? Stop dan nu met peinzen want je hoeft namelijk maar één boek mee te nemen, de titel van het boek zegt het eigenlijk al ‘het enige boek in je koffer’ geschreven en geïllustreerd door Pip & MAKI . Het boek telt 29 verhaaltjes, dus er staan genoeg verhaaltjes in om tijdens de vakantie (voor) te lezen.

In de boekenhoek | Het enige boek in je koffer

Het enige boek in je koffer is een boek bomvol grappige, fantasierijke, leuke en avontuurlijke versjes en verhalen. De verhalen, versjes en tekeningen zijn zoals je ze nog niet eerder hebt gezien/gelezen en spreken heel erg tot de verbeelding. Het is dus ook helemaal geen straf om een verhaaltje of versje meerdere keren (voor) te lezen, want ze vervelen namelijk niet zo snel als in andere boeken.

versje enige boek in je koffer

De verhaaltjes hebben een prima lengte om voor het slapen voorgelezen te worden. Er is een mooie mix gemaakt van ietwat langere verhaaltjes, wat kortere en versjes voor als je wat minder tijd hebt maar toch iets wilt voorlezen.

Het boek heeft een mooie geïllustreerde stevige kaft en ook wat dikker papier wat erg fijn wegleest. Ook zijn de bladzijden goed om te slaan en schieten ze niet telkens terug, wat bij de meeste boeken wel het geval is.

Zoë is in ieder geval helemaal weg van dit boek (ik ben trouwens ook enorm verrast door de diversiteit aan leuke verhaaltjes). Elke avond lezen we wel een verhaaltje voor.

zoe leest het enige boek in je koffer

Op dit moment is het verhaaltje van Mannetje Maan bakt bananen brood bij ons enorm favoriet. Dat komt mede doordat Zoë net zoals Mannetje Maan erg van kliederen in de keuken houdt. Mannetje Maan heeft alleen een groot probleem, hij heeft geen eieren meer en zonder eieren kan je geen bananen brood bakken. Mannetje Maan start de zoektocht naar eieren in zijn rode raket maar of hij eieren kan vinden.. tja dan zal je het verhaaltje toch echt moeten (voor)lezen?.

Een waanzinnig leuk voorleesboek en zeker niet alleen voor de vakantie. Wat mij betreft is dit boek zeker een waardevolle aanvulling in de boekenkast.

koffer met het enige boek in je koffer

Mocht je dit boek ook willen (voor)lezen? Hij kost 17,50 euro en bestellen kan hier:  Het enige boek in je koffer – Pip & MAKI

Lees jij ook elke avond voor het slapengaan voor aan je kind(eren)? Mocht je nog leuke tips hebben voor (voor)leesboeken, dan lees ik het graag in de comments.

Heerlijke dag gewenst! ?

Ik schreef deze review in opdracht van Pip&MAKI. Het boek ‘het enige boek in je koffer’ heb ik cadeau gekregen. Desondanks heb ik mijn eerlijke mening gegeven. Dit artikel bevat ook een affiliatielink. Meer informatie hierover klik HIER.

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

  • Wat een enig boek! Die luiaard op de omslag vind ik al leuk. Het is dat Tom deze maand 24 wordt, anders…
    Maar ook een goede idee om cadeau te geven aan kleine nichtjes of neefjes.
    Ik las graag voor uit boeken, vaak werden boeken ook een paar keer gelezen. Zelf vond ik een tijdje geleden weer een boek van Annie M.G Smidt (Ziezo) en ik zat gewoon nog verhaaltjes en rijmpjes terug te lezen. Blijft leuk!
CommentLuv badge