De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

De Ice cream tag

ice cream tag

Ik dacht bij mezelf laat ik maar weer eens een tag invullen! Dit vind ik persoonlijk namelijk altijd een hele leuke manier om iemand te leren kennen, er staan namelijk vragen in die je eigenlijk nooit aan iemand stelt.

Na een tijdje zoeken kwam ik dan ook een onwijs leuke tag tegen op de site van Laura Louise. Zij bedacht namelijk een heerlijk verkoelende tag wat ideaal bij de zomerse dagen hoort. Namelijk de Ice cream Tag. Wil je weten van welke ijsjes ik ga watertanden en welk ijsje ik absoluut nog een keertje wil proberen? Lees dan maar gauw verder.

Wat is je favoriete ijsje?

Op dit moment strawberry cheesecake ijs van de Lidl maar dan wel met echte aardbeitjes erbij en natuurlijk een toefje slagroom met daaroverheen een beetje hagelslag! Als je het doet moet je het wel gelijk goed doen he!?

Als ik in NL ben dan zijn het met stip op 1 de perenijsjes van Festini. Die smaken gewoon het allerlekkerst! Vroeger waren het de Winnertaco’s maar die zijn al heel lang uit de handel, tenminste ik kan ze nergens meer vinden en Slush Puppy ijs en dan de sinasappel smaak! Oh zo lekker!

winner taco

Wat is je favoriete topping op softijs? (disco dip, chocoladesaus, nootjes)

Het liefste discodip dat herinnert mij aan vroeger toen de ijscoman bij ons door de straat reed. Vaak lag ik dan al op dat tijdstip op bed. Als ik dan het belletje hoorde dan sjeesde ik uit bed naar beneden en vroeg ik heel lief centjes aan mijn ouders die dan nog lekker in de tuin zaten te genieten. Meestal mocht ik dan nog wel een ijsje halen. Dan ging niet alleen ik maar ook de rest van de buurtkinderen in pyama een ijsje halen met de welbekende discodip.. Meestal moesten we dan nog heel hard rennen om het ijscobusje in te halen

Welk ijsje vind je totaal niet lekker?

Van die mierzoete ijsjes of verpakte ijsjes waar een koekje om het ijs heen zit zoals de Maxibon.. die koek is gewoon zacht lijkt wel of dat die koek gewoon over de datum is.. Nee, er moet wel een knapperig koekje om het ijsje heen zitten.

Ben je meer een liefhebber van softijs, yoghurt ijs of waterijs?

Als ik echt zin in ijsjes heb dan is het meestal softijs/Italiaans ijs maar als het heel heet is dan heb ik liever een waterijsje. Van soft of Italiaans ijs krijg ik meestal zo’n dorst dus daar koel ik helemaal niet van af..

Hoe ziet je droomijsje eruit? Waar zou die uit bestaan?

Hmm.. dit is een hele lastige. Ik denk gewoon een ijs coup met heel veel verschillende smaken, chocoladesaus en discodip eroverheen. Je gebruikt dan ook geen gewone lepel om het eruit te scheppen maar van die koek lepeltjes.

Hoeveel ijsje eet jij ongeveer in de zomer?

Wauw, dit is ook een hele moeilijke.. Een heleboel dat weet ik wel. Helpt natuurlijk ook wel een beetje dat het hier op Lanzarote eigenlijk het gehele jaar door zomer is.. Nee ik durf het echt niet te zeggen, ik hou het op 1,5 ijsje per week.. dus reken maar uit haha?

ijsjes

Welke drie smakenbolletjes ijs neem jij op je horentje?

Ik neem altijd maar één smaakje en dat is meestal pistache ijs.. Meerdere ijsbolletjes kan ik meestal niet op.. kan wel maar dan word ik onwijs misselijk. Als ik echt een antwoord moet geven dan is het pistache, caramel, strawberry cheesecake of cookie dough..

Verzin een naam voor je zelfverzonnen ijsje!

Ehm tja.. de Rainbow Freeze? Ivm alle kleuren/smaken bolletjes ijs en als je te snel eet (omdat het zo lekker is) je een pijnlijke brain freeze krijgt?

Wat is het meest aparte ijsje wat je ooit gegeten hebt?

Het meest aparte ijsje wat ik ooit heb gegeten was een ijsje uit de frituur. Er zat een knapperige buitenkant omheen en als je het ijsje dan open lepelde kwam er heerlijk zacht ijs uit. Dit zou ik nog wel eens een keertje willen eten..

Welk ijsje zou je nog wel eens willen proberen?

Ik zou nog wel eens een ijsje op brood willen eten. Dit was een paar jaar geleden echt een hype in NL maar stom genoeg heb ik het nooit geprobeerd.. Ook zag ik een tijdje geleden op internet een artikel over een ijsje met eetbaar bladgoud (het duurste ijsje ter wereld).. volgens mij was dat in Dubai. Ja, dat zou ik ook wel eens willen proberen?

Zo dat waren wel hele leuke vragen, bij sommige moest ik echt wel even nadenken. Nadeel van deze tag  is wel dat ik nu onwijs zin heb in een ijsje.. Maar we hebben geen ijsjes meer in de vriezer.. Nouja niks aan te doen. 

Nu natuurlijk nog een vraag voor jullie! Hoe ziet jullie droomijsje eruit? Ik ben onwijs benieuwd, laat je het me weten bij de reacties? 

Alvast een fijn weekend toegewenst!

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge