De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

De I love sleep tag!

knuffel aapje

Vandaag staat er eens een tag op het programma. Ik zag deze tag staan op de site van Beauty by Babs. Aangezien ik dol ben op slapen maar dat helaas niet zoveel kan/doe dacht ik bij mezelf laat ik hem eens invullen.. Wel heb ik hem iets aangepast met vragen aangezien ik er toch een paar miste.. Lees je gezellig mee?

De I Love Sleep tag

1. Hoelaat ga je meestal naar bed?

Meestal rond een uur of 22.00. Op vrijdag en zaterdagavond later. Dit zijn namelijk de enige twee echte vrije avonden van mijn vriend dus dan kijken wij meestal een goede film.

2. Wat is jouw vast ritueel voor het slapen gaan?

Eerst ga ik mijn tandenpoetsen, gezicht wassen, naar de wc. Dan loop ik terug naar de kamer en geeft mijn vriend nog een kus, dan ga ik naar Zoë en geef haar nog een kusje, aai over de bol en zeg ILOVEYOU en dan ga ik naar bed. Meestal gaat Muis onze kat gelijk mee, die slaapt op het voeteneind.

3. Wat doe je als je niet kunt slapen?

Dan lig ik de hele tijd te draaien en toe woelen, ga ik over dingen nadenken die ik nog moet doen in huis of voor mijn blog. Meestal moet ik dan ook weer naar de wc en tja dan kan ik helemaal niet meer slapen..

4. Wat is je favoriete slaaphouding? 

Half op mijn buik/rechterzijde, een arm onder mijn hoofd/kussen en de andere arm/hand ondersteund mijn hoofd/kin. Dit ligt echt onwijs lekker, ik zou zeggen probeer het eens uit!

5. Waarvoor mag/moet je jou altijd wakker maken?

As er iets ergs is gebeurd natuurlijk! Als Zoë een nachtmerrie heeft gehad dan schrik ik ook altijd wakker en ga dan meestal bij haar in bed liggen. Als het voor iets leuks is, dan zeg ik vakantie of eten! Vooral eten van de FEBO, Sushi of een echt NL wit broodje, (lampion of tijger) van de bakker met boter en pure hagelslag! pff ik krijg nu alweer trek..

6. Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?

Ik heb geen wekker, nouja die hebben we wel maar die gebruiken we altijd alleen maar als een klok. Ik word altijd vroeg wakker gemaakt (lees rond 05.00 uur) door mijn dochtertje Zoë, zij is dan meestal wakker en roept mij dan. Als het Zoë niet is, dan is het Muis onze kat het wel die mij vroeg wakker maakt. Hij wil dan graag naar buiten en begint dan bij de deur te miauwen of aan de deur te krabben. Zo vervelend, als ik dan te langzaam ben dan komt hij mij ophalen in de slaapkamer. Hij springt dan op bed en gaat mijn hoofd likken net zolang totdat ik ga opstaan.

7. Snoozen of direct opstaan?

Ik sta altijd direct op, vroeger vond ik het heerlijk om lekker in bed te blijven liggen, nu ben ik gelijk wakker en start ik de dag lekker samen met mijn dochtertje op. Mijn vriend daarentegen vindt snoozen heerlijk! haha

8. Slaap je uit in het weekend?

Nee, met een kindje van 2,5 kan je helaas niet uitslapen en heb je sowieso gewoon heel weinig slaap. Ik kan me eerlijk gezegd ook niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst echt heb uitgeslapen.. kan je nagaan!

9. Welke rare dingen doe je in je slaap? 

Ik doe geen rare dingen in mijn slaap. Het enige wat ik kan bedenken is dat ik heel zachtjes/stilletjes adem. Als ik verkouden ben dan snurk ik als een gek haha..

10. Hoeveel kussens liggen er in je bed? 

Een kussen om op te slapen. Als ik een boek lees of nog op mijn tablet bezig ben, dan nog een extra kussen. Deze gooi ik wel altijd van bed af als ik ga slapen anders heb ik de volgende dag gigantische pijn in mijn nek..

 

slaapkamer

Helaas is dit niet mijn slaapkamer maar een randomfoto van pixabay.com

11. Wat heb je aan in bed? 

Mijn joggingsbroek lang of kort (ligt eraan hoe warm het is) en een hemdje

12. Slaap je met sokken aan? 

Als ik het koud heb wel. Dus zodra we weer in NL zijn dan slaap ik meestal met sokken aan en het liefst ook nog met een trui en een kruik of warmtedeken.. Tja kan er niks aan doen ben gewoon een echte koukleum.

13. Hoe groot is jouw bed? 

We hebben twee eenpersoonsbedden naast elkaar geschoven. Ik vind dit persoonlijk heel fijn slapen aangezien ik dan niet telkens wakker wordt van het gedraai van mijn vriend.

14. Als ik ‘sochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Zoë mijn dochtertje uit bed halen, die is dan namelijk ook al wakker. Ik geef haar een dikke kus en vraag of ze lekker geslapen heeft. Dan gaan we samen naar de wc, kleedt ik Zoë aan en parkeer haar op de bank voor de televisie zodat ik het ontbijt kan gaan maken.

15. Droom je elke nacht?

Ik denk wel dat ik vaak droom maar meestal ben ik dit bij het wakker worden/opstaan alweer vergeten.

16. Welke droom of nachtmerrie kun je je goed herinneren?

Haha, ja daar vraag je me wat. Dat weet ik dus niet. Misschien moet ik eens een notitieblokje naast mijn bed leggen en heel goed nadenken als ik wakker word.

17. Wat is jouw grootste droom? 

Heel cliché.. Dat wij (ik en mijn gezin) gelukkig en gezond mogen blijven dat vind ik wel het belangrijkste als ik dat niet mag noemen dan zou ik graag een eigen huisje willen en dat mijn blog aanslaat en, en, en.. nee grapje

18. Hoe ziet je kussen er in de ochtend uit? Ben je een propper of laat je s’avonds je hoofd er gewoon erop vallen?

Ik moet wel een arm onder mijn kussen hebben. Anders kan ik niet in slaap komen. Maar ik maak geen propje van mijn kussen.

19. Wat/wie ligt er in je bed?

Mijn vriend en mijn knuffelaapje (die ik al 33 jaar heb). Ja ik slaap met een knuffel en really, I don’t care haha. Af en toe mijn dochtertje als ze niet in haar eigen bed kan/wil slapen en Muis onze kat ligt altijd op het voeteneind te ronken. Wat af en toen heel fijn is NOT, want soms beweeg ik mijn voet en dan denkt hij dat ik een spelletje speel en dan grijpt hij dus met zijn pootjes/nageltjes mijn voet.. auww

20. Stop je je dekbed in of ligt deze los?

Ik moet het dekbed altijd goed bij het voeteneind ingestopt hebben. Anders word ik helemaal gek. Ik pleit dan ook voor twee eenpersoonsdekbedden maar ik heb helaas mijn vriend nog niet kunnen overhalen.

21. Wat is voor jouw slaapverwekkend? Of waar val je snel van in slaap? 

Ik vind het heerlijk om in slaap te vallen op het geluid van de zee of de regen. Vroeger had ik hier ook zo’n cd van. Die kon je vroeger kopen bij de Tuinen.. Slaapverwekkend zijn sommige films dan denk ik echt zonde van mijn tijd, ik had nu gewoon in mijn bedje kunnen liggen..

Nu ben ik ook wel eens benieuwd naar jullie slaapgewoontes. Durf je ze met mij te delen? Ik ben erg nieuwsgierig dus laat ze maar gewoon achter in de comments! 

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge