De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Hoe voorkom je dat je altijd teveel kleding meeneemt op vakantie *


syl met koffer

Ik ga op vakantie en neem mee.. eigenlijk altijd teveel! Aan het einde van de vakantie kom ik altijd en eeuwig tot de ontdekking dat ik meer dan de helft gewoon niet gedragen of gebruikt heb. Als ik op vakantie ga wil ik graag een ruime keuze hebben aan kleding want ja, je weet natuurlijk nooit wat het weer gaat doen. Aan de andere kant wil ik ook geen loeizware koffer mee sjeulen. Herken je jezelf hierin? Dan zeg ik lees maar snel verder want ik heb een aantal oplossingen voor je!

Hoe voorkom je dat je altijd teveel kleding meeneemt op vakantie *

Voordat ik begin met het inpakken van mijn koffer stel ik mezelf altijd eerst drie vragen; Naar welk klimaat ga ik (check hiervoor natuurlijk internet, want je wilt vooraf natuurlijk wel weten of het eventueel gaat regenen, warm of koud zal zijn), hoelang ga ik op vakantie en welke activiteiten ik wil gaan ondernemen? Zo breng je heel makkelijk voor jezelf in kaart wat je zoal mee moet nemen.

Voor mij is combineren echt een must geworden. Zo kan je bepaalde kledingstukken door middel van een ander shirtje, accessoire of schoen meerdere keren dragen omdat het er gewoon compleet anders uitziet.

Ik begin bij de jurkjes deze draag je makkelijk op het strand maar natuurlijk ook gewoon voor het flaneren over de boulevard. Daarnaast nemen ze meestal weinig ruimte in en zijn ze makkelijk op te rollen.

jurkjesmaxi dress kost 39,99 zwart jurkje kost 29,99 gestreept jurkje kost 39,00

De maxi dress kan je natuurlijk gewoon dragen als maxi dress.. maar je kan ook de top naar beneden vouwen en er een mooi shirt boven dragen. Voor het zwarte jurkje zou ik wat verschillende accessoires meenemen bijvoorbeeld een grote riem of ketting. Zo creëer je heel simpel een nieuwe look voor meerdere dagen.

Voor jumpsuits geldt eigenlijk hetzelfde. Je hoeft maar één item in je koffer te doen en je hebt al gelijk een hele outfit.. Heb je mijn wishlist met de leukste jumpsuits al gezien? Nee..? Klik dan snel hier .

Qua schoenen is het handig om drie paar verschillende mee te nemen. Je draagt natuurlijk de zwaarste (voor mij zijn dit meestal mijn laarzen of sleehakken). Voor in de koffer neem je slippertjes en eventueel espadrilles/ballerina’s mee. (sokken, parfum en andere spulletjes kan je natuurlijk gewoon in je schoenen stoppen, scheelt weer ruimte in je koffer)

Nog een kleine tip: Denk ook heel goed na over wat voor een soort (hand)tas je meeneemt. Het is natuurlijk handig als je de tas voor zowel overdag als savonds kan gebruiken.
vestje en broek
Broek LASCANA kost 42,99, Vestje LASCANA kost 29,99

Dan heb je voor de mindere dagen of savonds als het afkoelt natuurlijk nog een lange broek en eventueel een vestje nodig. Ik ga persoonlijk voor deze twee items altijd voor gemak (het moet lekker en comfortabel zitten) en het liefst in de kleur zwart, aangezien je dit weer met alles kunt combineren. De broek en het vestje zal je hoogstwaarschijnlijk al aantrekken naar je vakantiebestemming (neem dus voor de zekerheid ook handwas mee, zodat je een eventueel gemaakte vlek er gewoon uit kan wassen.)

bikinis

Badpak Jette kost 69,00 Bikini Jette kost 59,00 Bikini LASCANA kost 54,99

Dan als laatst nog zwemkleding.. Ik neem zelf altijd een badpak mee en 2 (mix/match) bikini’s. Zo heb je al voor 5 dagen iets anders aan. Het liefst neem ik ook verschillende modelletjes mee, want ik wil natuurlijk wel zo egaal mogelijk bruin worden.?

Wil je nog meer leuke badkleding zien? Klik dan De leukste badkleding 2018

Op deze manier van combineren heb ik altijd genoeg setjes verschillende kleding bij mij en weet je.. Mis je nu echt nog iets dan is het natuurlijk altijd nog te koop in de winkel. Want wij vrouwen houden nu eenmaal van winkelen?.

Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd. Neem jij altijd teveel kleding mee als je op vakantie gaat of heb je altijd precies genoeg. Ik lees het graag hieronder bij de comments. Ps. Als je nog een goede tip hebt, dan lees ik deze natuurlijk ook erg graag.

Heerlijke dag weer gewenst?

Voor dit artikel heb ik een vergoeding gekregen, deze vergoeding gebruik ik o.a. om mijn blog te bekostigen. Wil je meer weten? Lees dan mijn disclaimer.

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Goede tips! Ik neem ook altijd teveel mee. Ik probeer daar wel wat relaxter in te worden.
  Darina onlangs geplaatst…Wat te doen tijdens de zomer in Parijs? 10 Tips!My Profile

 • Altijd teveel, ik heb voor komende vakantie besloten dat ik echt niet teveel mag meenemen er is daar zelfs een wasmachine dus ik kom echt niks te kort.

 • Haha heel herkenbaar hoor. Maar ik neem eigenlijk vooral voor de kinderen te veel mee.

 • Nice, die tips,
  Ik nam vroeger ook vaak véél te véél mee. Op weekend met de kids en de auto zat van voor tot achter volgestouwd. Ik zag niets meer door mijn achterruit… 😉
  Ik ontdekte de inpaklijsten. Online vind je ze bij de vleet. Ik heb onze inpaklijst aangepast naar onze noden en naar onze vakantiebestemmingen. Zo voorkomen we teveel, en ook te weinig mee te nemen. Want niets is zo hatelijk als op vakantie toekomen en iets belangrijks vergeten zijn…

 • Ik heb ook standaard te veel bij.
  Vorig jaar, in Macau kwam ik er ook achter dat ik thuis gewoon te veel kleding in de kast heb…

  Goede tips.
  Leuke samenwerking.

 • Jaaa, jumpsuits! Ook fan van hier! Maar qua klimaat… wij blijven net als vorig jaar in Nederland en dan ben je dus echt de sjaak met je koffer inpakken, hahaha 😉
  Wendy onlangs geplaatst…Lalog plog: een typisch mama dagjeMy Profile

 • Super leuk artikel!
  Helaas ga ik nooit op zon zee strand vakanties. Wij trekken vooral de bergen in. Hierdoor pak ik altijd één paar (zware) bergschoenen in en een lichter model wandelschoenen (er is altijd één paar volledig doorweekt en moet dan een paar dagen drogen). Ook droeg ik het liefst elke dag een ander shirt. Dit vooral omdat je na het beklimmen van een berg niet heel fris meer bent. 😉 Mijn tip voor mensen die ook van dit soort vakanties houden: sportshirts mee! Investeer in een paar leuke sportshirt. Ze wegen bijna niets, drogen snel en je kan ze ook gemakkelijk even uitspoelen. Sinds ik hier in klim, neem ik veel minder shirts mee. Ideaal.

  Toch wil ik graag op de mooie en warme dagen ook echt wel een leuke outfit mee om lekker te wandelen door een stad of dorp. De tip om van 1 maxidress ook een rok te maken vind ik echt super handig! Die ga ik zeker uitproberen.
  Larissa onlangs geplaatst…I said YES to my dressMy Profile

 • Haha, ik neem eerder te weinig mee 😛 Ik ben ooit twee weken weggeweest met alleen handbagage.
  Jenn onlangs geplaatst…‘Uit de kast komen’ als vegetariërMy Profile
CommentLuv badge