De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Hoe vermaken wij (Zoë en ik) ons tijdens een vliegreis..

Peter Pan Transavia

Omdat ik samen met Zoë nogal veel in het vliegtuig zit (we pendelen zoals je misschien wel weet tussen Nederland en Spanje). Word mij regelmatig gevraagd wat ik/we dan zoal doen tijdens zo’n vliegreis. Aangezien we volgende week weer even in Nederland te vinden zijn. Deel ik vandaag wat wij dan zoal doen.. Lees je gezellig mee?

Hoe vermaken wij (Zoë en ik) ons tijdens een vliegreis..


vliegtuig

Zoë kleurt en maakt opdrachtjes uit een informatief tijdschrift (woezel en pip/peppa pig). Hier is Zoë meestal een half uurtje/uurtje mee bezig en dan wil ze graag weer wat anders doen. Heel begrijpelijk want de concentratieboog is natuurlijk nog niet zo lang.  Ik lees dan meestal wat uit mijn boek of ik doe gezellig mee en help haar met de opdrachtjes

kleien

Ook kleien we altijd, dit doen we altijd samen want kleien is gewoon ontzettend leuk haha.. Een tip van ons is om dan je kindje op de grond te laten staan en dan om op de stoel (op een tijdschrift) te gaat kleien. Zo heeft de persoon die voor je zit geen last van het kleien (want de klei moet natuurlijk vaak goed aangedrukt worden wat er voor kan zorgen dat de stoel toch wel wat schokken krijgt. Ik vind het zelf altijd heel belangrijk dat niemand ‘last’ van ons heeft. Dus vandaar dat wij gewoon op de stoel kleien..

Ondertussen eten we natuurlijk wat lekkers, meestal neem ik wat lekker fruit mee (aardbeien, gesneden banaan), wat snoepjes en een klein zakje chipjes. Je wilt natuurlijk niet dat je kind gaat stuiteren van de suiker dus wij gaan voor de ietwat gezonde snacks

vliegtuig

Vaak als het teken riemen vast aanstaat (vanwege landing of turbulentie) kijken we samen of apart een filmpje, een serie of spelen we een spelletje. hiervoor hebben we natuurlijk allebei een fijne koptelefoon.

android spelletjes kind 4

android spellen kind 4

De spelletjes die ik vaak op mijn telefoon speel zijn, rummikub, boggle en zoek verborgen object spelletjes en Zoë speelt graag my little pony runners, babybus, tag with Ryan en tegenwoordig juf Jannie letters leren.

We hebben ook vaak een tasje mee met wat spelletjes zoals kwartet, verhaaldobbelstenen en wat kleine autotootjes.

Als verassing heb ik ook altijd wat kleine (goedkope) cadeautjes bij mij. Om het uur mag krijgt Zoë een klein cadeautje en kan ze hier ook weer even meespelen. Je kan denken aan een surprise ei, een voorleesboekje, een blindbag (een zakje waar een verassing inzit maar je weet niet wat erin zit) etc.

Vervelen doen we ons dan ook nooit tijdens een vliegreis.

De vlucht invulling ziet er in ieder geval niet zo heel anders uit dan toen ik nog zonder Zoë vloog.. Dan keek ik het namelijk ook  liefst een film/serie, las ik een boek of een tijdschrift ondertussen luisterde ik altijd naar muziek. of deed ik een heerlijk dutje haha..

Nu ben ik wel benieuwd wat jullie tijdens een vlucht doen. Heb je nog leuke tips? Ik ben erg benieuwd en lees het graag hieronder bij de comments!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

Reistips & tricks, Reizen | 1 reactie | 3 april 2019 |

Comments

  • Ik laat de kinderen ook vaak staan als we vliegen. Is ook fijn voor hun lichaam, een andere houding. Als we vliegen maken we vaak meteen hele lange vluchten. Gemiddeld zijn onze vluchten dan 14 uur (als we in één keer waren door gevlogen naar Nieuw Zeeland was dat gemiddelde omhoog gegaan). Dus ik neem van alles mee, maar merk dat ik voor mijn oudste (nu 4) weinig meer hoef mee te nemen. Hij vermaakt zich met films kijken en af en toe met stickeren of een klein spelletje. Ik vind raamstickers daar dus ideaal voor. Mijn jongste had de laatste keer nog, wel meer vermaak nodig. Dus nam ik boekjes mee, kleurpotloden en kleurplaten, klein speelgoed en zo’n magnetisch tekenbord werkt ook altijd goed.
CommentLuv badge