De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Hoe overleef je.. een middag op het terras!

terras

Op een warme dag kan je naar het zwembad gaan of naar het strand. Maar het is natuurlijk ook heerlijk om een paar uurtjes op een terras te vertoeven. Heerlijk eten en drinken en ondertussen genieten van de zon en de mensen om je heen. Wil je weten hoe je, je het beste kan voorbereiden en heerlijk de uurtjes door kan komen zonder je te vervelen? Check dan onderstaande tips

 1. Smeer je van te voren goed in en blijf ook continu smeren. Ook op het terras kan je natuurlijk verbranden
 2. Als je lang haar hebt, doe je haren dan in een staart, zo voorkom je dat de haren aan je gezicht gaan plakken. Je nek blijft dan ook koel waardoor je het ook minder snel warm hebt.
 3. Stop een deodorant in je tas, want je wilt natuurlijk geen zwetende/klotsende oksels krijgen
 4. Neem je favoriete zonnebril mee. Ten eerste je ziet er dan natuurlijk onwijs leuk uit. Ten tweede Je kan je zonnebril ook goed gebruiken als je je even wilt verstoppen als er iemand langsloopt die je niet wilt spreken
 5. Neem een petje of een hoedje mee, zo blijft je hoofd lekker uit de zon en het staat ook nog eens hartstikke leuk.
 6. Stop een vestje in je tas. Voor als je toch langer dan gepland blijft. S’avonds koelt het altijd aanzienlijk af. Zo heb je in ieder geval iets warm bij je.
 7. Neem je lieve vriendje, of je allerliefste vriendinnetjes mee om gezellig bij te kletsen
 8. Neem een boek of een tijdschrift mee, ben je alleen dan kan je met een boek even lekker wegdromen naar een andere wereld of met een tijdschrift lekker genieten van de laatste roddels. Ben je met een vriend(in) of meer mensen en heb je even geen zin om te kletsen (kan het mij eigenlijk niet voorstellen) dan kan je eventueel samen de leukste testjes maken.
 9. Neem je tablet of laptop mee en ga lekker een uurtje werken, let natuurlijk wel op dat je een plekje in de schaduw hebt anders heb je aan het einde van een uurtje werken knallende koppijn van in het beeldscherm turen. Soms moet je gewoon het noodzakelijke met het aangename combineren.
 10. Draag het liefst slippertjes, heb je open schoentjes of ballerina’s smeer je voeten dan eerst even in met talkpoeder. Zo voorkom je dat je zweetvoetjes in je schoenen krijgt. Zorg ten alle tijden dat je voeten schoon zijn. Andere mensen hoeven natuurlijk niet te genieten van zweetvoetjes. Leg je voeten nooit maar dan ook nooit op een stoel.

terras

 1. Ga redelijk vroeg naar je favoriete barretje, anders zijn alle goede plekjes al bezet. Je bent natuurlijk niet de enige met dit geweldige idee.
 2. Zet je telefoon op trilstand. Het is erg vervelend als er continu telefoons afgaan. Ook is het erg irritant als mensen uitgebreid gaan bellen met volume luid zodat iedereen mee kan genieten. Nee ik hoef echt je persoonlijke sores niet te horen.
 3. Drink je alcohol? Let dan op dat je er niet teveel van drinkt, je droogt hier ten eerste snel van uit ten tweede omdat het warm weer is ben je ook sneller dronken. Omdat je zit merk je dit meestal niet, de klapt komt meestal pas als je na een tijdje zitten gaat staan.
 4. Vraag om een extra bierviltje, deze kan je dan op je glas drinken leggen en heb je geen last van vliegen of wespen in je drinken. Een waardevolle tip van Essma. Krijg je alleen een blikje, vraag dan ook om een glas of een rietje. Het is namelijk erg gevaarlijk om uit een blikje te drinken. Je ziet namelijk niet of er een wesp of een ander dier is ingevlogen. Deze zal je maar in je keel krijgen en steken.. brr moet er niet aan denken..
 5. Besluit je iets te gaan eten, bestel dan iets dat licht verteerbaar is, of iets zonder zout. Daar krijg je meestal zo’n opgeblazen gevoel van.
 6. Geef aan het einde van de dag een leuk fooitje voor de bediening, als ze je kennen, houden ze volgende keer je wellicht je plaatsje vrij.
 7. Ik vind het zelf ook altijd heerlijk om mensen te kijken. Let er wel op dat je niet gaat roddelen in negatieve zin! Dit is voor niemand leuk. Soms denk je in het buitenland veilig te zijn omdat ze toch je taal niet spreken. (9 van de 10 keer zal er dan net iemand op het terras zitten die dat wel doet of net als ik meerdere talen spreekt.. Ik vind het persoonlijk gewoon NOT DONE.. Behandel mensen zoals je zelf ook behandeld wilt worden.
 8. Ga je met kinderen op een terrasje zitten, neem dan ook wat spelletjes mee zodat ze zich niet gaan vervelen, houdt je kids onder controle. Zorg dat ze niet tikkertje gaan doen tussen de tafels etc..
 9. Heb je een kinderwagen of buggy mee? Zet deze dan op een stoelplaats, blokkeer in elk geval geen paden..
 10. Houdt stoelen niet onnodig bezet. Als je op iemand wacht prima maar als je de stoel niet gebruikt en iemand anders heeft deze nodig. Laat hem/haar deze stoel dan meenemen.
 11. Geef van tevoren aan of je apart van elkaar wilt betalen of gezamenlijk, scheelt een hoop gezeur achteraf

Heb jij nog leuke tips om het lijstje aan te vullen?  Deel ze dan hieronder. Alvast bedankt!

VOLG MIJ OOK VIA:

Lifestyle, Persoonlijk, Reizen | 16 reacties | 26 april 2017 |

Comments
CommentLuv badge