De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Help alovelyadventure te verbeteren!

verbeteren

Lieve allemaal,

Ik blog nu bijna een half jaar en ik ben best nog wel onzeker over hoe ik het eigenlijk allemaal doe. Gelukkig zit er een stijgende lijn in mijn statistieken maar ik zou het graag allemaal wat serieuzer willen gaan aanpakken. Ik wil gewoon proberen om alovelyadventure naar een hoger niveau te tillen. Dat kan ik natuurlijk alleen maar met behulp van jullie.

Dus zou ik aan jullie willen vragen wat eventueel mijn verbeterpunten zijn en wat jullie eventueel missen aan/op mijn blog.

Denk hierbij aan:

 1. een andere lay-out
 2. lettertype
 3. kleur gebruik
 4. foto’s en eventueel de grootte hiervan
 5. vaste rubrieken of gewoon losse artikelen
 6. vaker of minder dan 3x per week artikelen posten
 7. soort artikelen, wat mis je, wat zou je meer willen zien/lezen of juist liever niet meer
 8. schrijfstijl
 9. laad snelheid van pagina’s.
 10. vloggen of niet vloggen?
 11. iets anders namelijk…

Ik hoop dat jullie kritisch naar mijn blog kunnen kijken. Voor mij is elke puntje wat aangedragen wordt waardevol mits je maar respectvol blijft. Ik waardeer jullie mening enorm anders zou ik het natuurlijk niet vragen!

Alvast heel erg bedankt dat jullie de tijd hebben genomen om mij te helpen met mijn blog en voor de feedback! Ik ga uitgebreid naar de antwoorden kijken en zal hierover nog een artikel schrijven.

Mochten jullie eventueel nog een bedrijf of bedrijven weten voor het laten drukken van goede kwaliteit visitekaartjes, stickers en dergelijke dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.

Ik wens jullie allemaal alvast een heerlijk weekend toe!

0 loves
VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Wat goed dat je deze vraag stelt. Je site vind ik goed in elkaar steken en volgens mij ben je goed bezig. Misschien foto’s van een wat betere kwaliteit. (Ook mijn doel). Ik lees de antwoorden graag mee want ik sta op het zelfde punt op dit moment.
  Lisette onlangs geplaatst…Mama sieraden van Names4ever.My Profile

  • Hoi Lisette,
   Ja inderdaad foto’s maken van betere kwaliteit dat is zeker een puntje waar ik aan moet gaan werken. Ik heb inmiddels een normale camera gekocht daar wil ik straks de gewone artikel foto’s mee gaan maken. Maar met het weekverslag blijf ik toch mijn telefoon gebruiken. Zo lastig om dan elke keer je camera er bij te moeten pakken haha. Ik hoop dat je wat aan de tips hebt gehad, anders mag je me ook altijd mailen hoor!

 • Ik vind de vormgeving van je blog mooi! Ik ben zelf ook niet heel ervaren op dit gebied en zou zo’n zelfde vraag ook kunnen stellen. Misschien meer artikelen?
  Essma onlangs geplaatst…Recept | Madeleines met een healthy twistMy Profile

  • Hoi Essma,
   Bedankt. Ik wil inderdaad naar meer artikelen gaan. Ik zit echt boordevol met leuke ideeën en rubrieken. Maar op dit moment te weinig tijd, nu vooral omdat Zoë niet meer tussen de middag een slaapje doet. Strakjes als we weer een beetje een ritme hebben gevonden dan wil ik het gaan uitbreiden naar 5 artikelen in de week. Hopelijk kan ik daar snel mee beginnen. Want ik vind bloggen echt superleuk om te doen.

 • Ik vind dat je blog er goed uitziet, en bij mij laadt hij lekker snel. En ik zit hier op het platteland met slecht internet ; )

 • Ik vind je blog er super leuk uit zien! Wat ik denk dat misschien de beste tip is die ik kan geven, is om niet alles tegelijk te willen doen. Hier heb ik zelf ontzettend veel moeite mee, maar als ik me focus op één ding tegelijk dan gaat het vaak veel beter dan wanneer ik alles tegelijk wil doen. Je blog heeft een hele leuke stijl en ik vind de onderwerpen ook leuk om te lezen, dus ik denk vooral doorgaan met wat je doet en lekker het gesprek aangaan met je lezers 🙂 Liefs!

 • Hoi Sylvia,

  Goed dat je om input en feedback vraagt. Ik denk dat het allemaal thema’s zijn waar veel bloggers mee worstelen. Ik lees dat je verschillende vragen & overwegingen hebt. Wellicht is hier in een reactie daar inhoudelijk op ingaan een mogelijkheid, maar misschien is het interessanter van gedachte te wisselen daarin? Mocht je dat een goed idee vinden dan voel je vrij contact op te nemen. Leuk! Ik worstel namelijk ook met dezelfde vragen rond mijn website. Dus misschien kunnen we elkaar input geven?

  Groetjes Rob.
  Rob onlangs geplaatst…Urbex – Mission to MarsMy Profile

 • Wauw, nog maar een half jaar bezig? Dan vind ik het juist super knap. Je hebt een fijne blog. De enige tip die ik heb is misschien jouw lijstjes iets te verkorten. Zegt iemand die zelf ellenlange artikelen schrijft. Ik ben zelf ook (nog steeds) beginnend, dus lees ook hraag mee.
  Roelina onlangs geplaatst…Handig boekje voor de ‘ik wil overzicht’ moederMy Profile

  • Hoi Roelina,
   Bedankt voor je advies, ik ga zeker proberen om ook wat kortere stukjes te schrijven. Ik denk inderdaad ook dat er een aantal mensen afvallen als de tekst te lang is. Dus we gaan het gewoon proberen en we zullen zien waar het schip strand of niet..

 • Wat leuk dat we in het zelfde schuitje zitten. Misschien kunnen we elkaar helpen. Ik ben zeker benieuwd naar de feedback van je lezers. Wat goed dat je het vraagt. Ik ga je ook zeker volgen😊

  • Hoi Patricia,
   Ik lees dat je ook nog zoekende bent. Lastig he, al die keuzes die je moet maken en afwegen. Ik ben blij dat er een aantal mensen toch wel met goede tips hebben gereageerd. Ik hoop dat jij er ook wat aan hebt! Anders mag je mij natuurlijk altijd mailen.

 • Je hebt een leuke, mooie blog. Maak de artikelen wat korter inderdaad. Dan hou je de aandacht erbij. Verder houd ik van persoonlijke stukjes! Doe dit, als je dit ook echt wilt. En vloggen. Jaaa! Hoe leuk is het voor ons hier, om jouw leven daar te zien!! Heel hartelijk gefeliciteerd trouwens, met jouw mijlpaal!!! Kus.

  • Hoi Cynthia,
   Thanks! Ik wil inderdaad ook wat persoonlijker gaan schrijven maar ben even aan het zoeken hoe.. want ik wil namelijk wel ook nog een stukje privacy bewaren. Vloggen ga ik zeker proberen, wat ik al eerder zei nog even de moed verzamelen haha

 • Ik zou denk ik voor een ander lettertype gaan! 😉
  Carrieremamma onlangs geplaatst…Vond jij de eerste keer ook zo spannend?My Profile

 • Voor iemand die hier voor het eerst is, ben ik niet echt degene die wat te zeggen heeft.

  Wel kinderen maar geen mamablog -toppie-
  eigen lettertype vind ik leuk zo maakt een geheel

  Als ik even terugkijk zie ik dat je nog wat aan het zoeken bent, das niet erg hebben alle bloggers. Verspreid je onderwerpen wat meer (ik ga een dag naar Amsterdam en post niet 2 keer iets over die stad in een week).

  En ik zou persoonlijk een iets meer tijd steken in het maken van foto’s. Denk aan helder, goed belicht en dat kan gewoon met een telefoon!
  Villasappho onlangs geplaatst…Zaterdag 27 mei 2017My Profile

  • Hoi Liesbeth, bedankt voor je tips! Ik moet inderdaad wat meer tijd besteden aan het maken van foto’s. Ik vind dit heel erg moeilijk en ben er al wat meer informatie over aan het opzoeken. Ik vind dat je erg mooie foto’s op je blog hebt staan. Tikkeltje jaloers. haha

 • Wat knap dat je om tips durft te vragen! Je website ziet er goed uit en ik vind lange artikelen helemaal niet vervelend. Fijn juist. Ik denk dat er wat meer focus kan komen op je blog. Je geeft aan dat je wilt groeien, dan is het belangrijk om duidelijk te hebben wat voor lezers je wilt aantrekken. Wat ik in het begin deed was artikel 1 schrijven voor die doelgroep, artikel 2 voor een andere doelgroep enz. Hierdoor dacht ik veel mensen te benaderen maar pas toen ik mij ging focussen kreeg ik steeds meer bezoekers. Als je wilt kan ik je wel een aantal tips geven over focussen op onderwerpen, SEO e.d. Je mag me mailen.
  karlien onlangs geplaatst…Palma de Mallorca met kinderenMy Profile

  • Hoi Karlien,
   Thanks voor je lieve berichtje en goede tips. Ik denk dat ik inderdaad me maar eens op de verschillende doelgroepen ga focussen. Misschien word het een en ander dan een beetje duidelijk voor me. Want soms zie ik gewoon door alle bomen het bos niet meer. Super lief dat je me wilt helpen met SEO. Ik zal je binnenkort even een mailtje met wat vragen sturen. Fijne avond en bedankt!

 • Oooh, ik loop zelf altijd -achter de schermen- te klooien met m’n lay-out, haha! Maar volgens mij blijven alle bloggers dat houden 😉 Jouw blog ziet er super profi uit, ik vind ‘m echt mooi! Jouw artikelen zijn inhoudelijk sterk, fijn juist om veel tekst en info te delen. Zelf hou ik helemaal niet van vlogs, ik ben echt van het lezen en schrijven maar dat is heel persoonlijk 😉 Succes en ga vooral lekker door zo!
  Wendy onlangs geplaatst…Afvallen en aankomen: 4x feit of fabel?My Profile

  • Hoi Wendy,
   Bedankt voor je mening. Lief van je dat je mijn site er profi eruit vindt zien *bloos*. Ik denk wel dat ik het vloggen een keertje ga proberen. Valt het mee dan kan ik het nog eens gaan doen, valt het tegen tja dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Nu nog even de moed verzamelen om voor een camera te gaan staan.. haha

 • Wat een goed idee om dit gewoon te vragen! Ik vind je blog er mooi uit zien! Ben zelf ook een beginnende Blogger. Ik merk dat het voor mezelf heel prettig is om me te focussen op een of een paar dingen die ik graag wil verbeteren. Stap voor stap. Volgens mij las ik dat hierboven ook. Verder heb ik het idee dat het vaker plaatsen van een artikel wel meer lezers trekt. Maar ik weet niet of dat echt zo is. En daar moet je wel tijd voor hebben. Wellicht eerst van drie naar vier artikelen per week? Succes met je blog!
  Maaike onlangs geplaatst…Maaike, hoe gaat het met je blog?My Profile

  • Hoi Maaike,
   Dankjewel voor je reactie. Ik ga inderdaad proberen om wat meer artikelen per week te plaatsen maar dit zal pas over een maand of twee zijn. Dit in verband met dat mijn dochtertje dan pas naar een soort van kdv gaat. Dan heb ik hopelijk iets meer tijd om artikelen te schrijven. Nu dat het middagslaapje is komen te vervallen heb ik alleen in de avond tijd. Maar die tijd wil ik ook graag met mijn vriend doorbrengen haha..
CommentLuv badge