De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Goed voorbereid (voor het eerst) naar school + winactie (gesloten)

voor het eerst naar school

Zoë wordt in November alweer 4 jaar en dat betekend dat we ons langzamerhand moeten gaan realiseren dat zij dus ook naar school moet. Nu is ze al een paar weken aan het oefenen maar wat heb je nu nodig als je kindje voor het eerst naar school moet..

Goed voorbereid (voor het eerst) naar school!

Ik ben het wereldwijde web maar opgedoken voor meer informatie over wat handig is om aan te schaffen. Maar ik lees alleen maar over een broodtrommeltje, bekertje en een rugtasje.. maar ik denk stiekem dat er nog een hele wereld achter schuilt.

Dus .. Wat heb je nodig (of wat is handig) voor als je kindje (voor het eerst) naar school toe gaat!

  1. Een goede voor je kindje herkenbare rugzak, die ze zelf kunnen openmaken (niet te klein, niet te groot)
  2. Een broodtrommel, snacktrommeltje en een drinkbeker (die ze zelf kunnen openmaken, dus ga vooral veel oefenen). Voor ons is dit niet nodig aangezien de scholen hier in Spanje (tenminste de school waar Zoë op zit)zelf het ontbijt en de lunch regelen. Ook krijgen de kindjes regelmatig een bekertje water.
  3. Een setje schone kleren voor mocht er een ongelukje gebeuren. (je wilt natuurlijk niet dat je kindje 2 maten te grote/kleine kleding aan moet uit de gevonden voorwerpen bak, toch?). Kijk je meegegeven kleding ook zelf regelmatig na, want je kindje groeit natuurlijk ook.
  4. Gymspullen (dit bestaat meestal uit een broekje, shirtje en makkelijke maar stevige schoentjes (liefst met witte zool en klittenband of elastiek). Bij Zoë op school wordt er ook zwemles gegeven. Zij moet dus ook op bepaalde dagen een zwemtas meenemen met daarin een zwempak, handdoek, zwembril en zwemmutsje.
  5. Bij Zoë in haar rugtasje zit ook een heel klein knuffeltje, mocht ze gevallen zijn of even ontroostbaar zijn dan kan ze even knuffelen met iets bekends van thuis.
  6. Een luizentas is ook zeker geen overbodige luxe. Zodra de scholen beginnen, begint meestal ook het luizenseizoen. Heel vervelend allemaal, maar het is gedeeltelijk te voorkomen. Je kunt tegenwoordig overal op het internet mooie en leuke luizentassen aanschaffen. Voor thuis is het dan ook handig om alvast een luizenkam en eventueel een shampoo aan te schaffen. (goed voorbereid is het halve werk toch?) Ik zag dat ze nu ook voor meisjes bewerkte elastiekjes verkopen, waardoor luizen minder snel op het hoofd springen. Nu ben ik natuurlijk nog echt een leek hierin, maar het leek mij wel heel superhandig.

Wat ik zelf ook heel belangrijk vind is dat je kindje aan het einde van de dag ook weer haar/zijn eigen spulletjes meeneemt en dat het dus niet in de gevonden voorwerpen bakt belandt of nog erger dat iemand anders het mee naar huis neemt.. Wat ik superhandig vind is dat er dus naamstickers/labels bestaan die je op de spullen en kleding kan plakken van je kindje. Zo weet iedereen dat de spulletjes van bijvoorbeeld Zoë zijn.

Ik mocht een setje uitzoeken van Goedgemerkt. Dé kleding/naamlabel specialist van Nederland!

woezel en pip labels

foto via Goedgemerkt.nl

Wij kozen (jaja, Zoë heeft goed geholpen) voor een Woezel en Pip labelset. Tja hoe kan het ook anders als je Woezel en Pip fan bent. Ik was ook superblij dat ze voor deze labels koos, aangezien ze dus in Spanje naar school gaat en hier niemand dezelfde labels heeft als Zoë. Wat het voor haar nog makkelijker maakt om de spulletjes terug te vinden.

De naamstickers in deze set kun je gebruiken op spullen én in de kleding, dubbelop dus!
In kleding kunnen ze op een polyester wasvoorschriftetiketje of ander polyester aangenaaid labeltje geplakt worden.
De stickertjes zijn heel fijn vaatwasser-, magnetron-, wasmachine- & drogerveilig!
Je kunt op de stickers twee regels tekst kwijt; dat wil zeggen korte namen en eventueel een 06-nummer. Wij kozen zelf voor de voor en achternaam van Zoë onder elkaar. Vandaar dat ik dus de foto’s van Goedgemerkt heb gebruikt.

woezel en pip kledinglabels

foto via Goedgemerkt.nl

De inhoud van de labelset is als volgt:
– 18 grote labels
– 8 kleine labels
– 24 vierkante naamlabels
– 4 schoenlabels
Je krijgt dus in totaal 54 labels met naam.

Als extraatje krijg je ook nog 2 stickers van Woezel, 2 stickers van Pip, 2 stickers van iedereen in het hondenhok, 2 stickers van Woezel en Pip samen en 2 stickers van Buurpoes.

 

De prijs van dit alles is € 15,95 en het leuke is dat ik van Goedgemerkt één labelsetje van Woezel en Pip mag weggeven!

Wat moet je doen om deze leuke labelset te winnen?

  • Laat een reactie op dit artikel achter in de comments waarin je aangeeft mee te willen doen met een geldig e-mailadres.
  • Volg mij op Instagram
    Extra winkans, deze winactie mag gedeeld worden op social media (je kunt dit bericht ook vinden op mijn Facebook en Instagram).

Meedoen kan t/m 24 augustus.  De winnaar wordt geselecteerd doormiddel van een loting en krijgt uiterlijk op 26 augustus bericht via e-mail. Over uitslagen wordt niet gecorrespondeerd.

Ik schreef deze review in opdracht van Goedgemerkt. De kledinglabels heb ik cadeau gekregen. Desondanks heb ik mijn eerlijke mening gegeven. Foto-credits onder de foto’s.

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge