De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

De Furry Friend tag

muis kat vogel

Voor vandaag heb ik een leuke tag ingevuld. Dit is een tag met 20 vragen om niet mij, maar om onze kat Muis wat beter te leren kennen. Meer kan ik er eigenlijk niet over vertellen, dus laten we maar gewoon gaan beginnen.

De Furry Friend tag

Wat is de naam van je huisdier?

Muis

Wat voor een soort dier is het en welk ras?

Muis is een kater. Qua ras is het een Europese korthaar.

Hoe oud is je huisdier?

Muis is geboren in de maand maart in het jaartal 2007. De dag is helaas niet bekend. Muis wordt dit jaar 10 jaar! Reden om een feestje te geven!

Hoelang zijn jullie al samen?

Vanaf eind April 2007 zijn we samen, dus bijna 10 jaar.

Hoe ziet je huisdier eruit?

Muis is een ontzettend luie en dikke fluffy lobbes met een ontzettend lief karakter. Hij kijkt wel eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom.

kat zon slapen

Neem je je huisdier mee op vakantie?

Ja, Muis reist al vanaf 20 maart 2008 met mij mee naar diverse bestemmingen. Wij zijn samen zoal geweest in. Gran Canaria, Malaga, Madeira, Menorca, Tenerife, Kaapverdië (Sal) en nu Lanzarote.

Wat gebeurt er met je huisdier als je er niet op kunt passen?

De eerste keer dat Muis niet met mij mee kon voor mijn werk was naar Kaapverdië (Boa Vista). Zijn bloedonderzoeken waren niet op tijd binnen dus mocht hij niet mee. Mijn ouders waren toen zo lief om een maand op Muis te passen. Ook toen ik moest werken in Tunesië en Gambia kon hij helaas niet mee. Ook toen verbleef hij bij mijn ouders. Hier heeft hij het ontzettend naar zijn zin omdat hij dan lekker zonder riempje in de tuin kan rond wandelen.

Hoe ben je aan je huisdier gekomen?

Muis komt van een boerderij af. Hier hadden ze 4 nestjes. Als niemand ze kwam ophalen zouden ze afgemaakt worden.

Hoe belangrijk is je huisdier voor je?

Heel erg belangrijk, Muis is in Gran Canaria van een 4 etage hoog balkon afgevallen. Door een enorme windvlaag heeft hij zich niet kunnen draaien en is hij dus niet op zijn pootjes terecht gekomen. Hierdoor is hij op een betonnen ondergrond terechtgekomen en hierdoor heeft hij bijna alle botjes in zijn lichaampje gebroken. Toen ik hem daar zo zag liggen was ik enorm bang dat hij het niet zou overleven.

Muis heeft toen ruim een maand in een heel klein kooitje bij de dierenarts in een soort ziekenhuis gelegen. Ze gaven namelijk aan dat katten zichzelf kunnen heelen(?) als ze niet bewegen en dat een operatie nog niet nodig was. Omdat Muis continu enorm aan het blazen was durfde de assistente de eerste twee weken niet het infuus te vervangen. Daarom ben ik elke dag voor en na mijn werk naar het ziekenhuis gegaan om het infuus te vervangen, hok schoon te maken, hem te wassen en hem te voeren. (kreeg hierdoor natuurlijk ook korting op de kosten, wat natuurlijk heel fijn was). Na een lange revalidatieperiode is Muis gelukkig weer de “oude” geworden.

Wat is er grappig/leuk aan je huisdier?

Toen ik Muis had opgehaald was ik in de veronderstelling dat het een vrouwtje was. Toen ik de volgende dag een check up liet doen door de dierenarts bleek het een mannetje te zijn. Toen had ik al een roze dekentje en speeltjes voor hem gekocht.. dus tja wel grappig.

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?

Dat hij altijd lekker komt knuffelen en dat hij zo goed kan opschieten met mijn dochtertje Zoë.

Heeft je huisdier wel eens wat gesloopt?

Geregeld, niet op één hand te tellen. Duurste object mijn laptop. Vraag me niet hoe maar toen ik thuiskwam was het hele beeldscherm door midden gescheurd.

Welke koosnaampjes heb je aan je huisdier gegeven?

Meneer Muis of Muisje en mijn dochtertje noemt hem Muizepluis

Waarom heb je voor een hond kat vis vogel etc. gekozen?

Ik wilde graag een kat omdat ze redelijk zelfstandig zijn. Je hoeft ze niet continu uit te laten.

gluren muis en zoë

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdier?

Muis is een ontzettend luie kat. Hij ligt liever de hele dag te slapen dan dat hij iets moet doen. Tenzij hij hoort dat je een blikje natvoer opent of als hij naar buiten mag dan is hij één van de snelste katten op aarde.

Waar is je huisdier helemaal weg van?

Een blikje natvoer omdat hij dit niet vaak krijgt is het echt een traktatie. Ook gaat hij helemaal uit z’n dak als hij zijn wekelijkse borstelbeurt krijgt.

Wat is het lievelingseten van je huisdier?

Natvoer met vleessmaak in een sausje. Vooral de blikjes van Gourmet Diamond editie. Ook zijn stukjes galiameloen een favoriet.

Wat je huisdier niet mag, maar toch stiekem doet, is…

Zonder riempje naar buiten. Als de deur heel even opstaat dan schiet hij als een raket naar buiten. Muis luistert gelukkig heel goed en komt dan netjes terug om zijn riempje om te doen.

De fijnste momenten met je huisdier zijn:

Als hij lekker komt knuffelen en hard aan het spinnen/knorren is.

Als ik thuiskom dan..

Zit Muis al bij de deur te wachten.

furry friend tag

Dat waren heel wat vragen om in te vullen maar ontzettend leuk om te doen. Nu weten jullie ook wat meer over onze lieve kat Muis!

Wat voor een huisdier hebben jullie? Nemen jullie je huisdier ook mee op “vakantie”? Ik lees het graag hieronder bij de comments.

Fijn weekend allemaal!

VOLG MIJ OOK VIA:

Dieren, Geen categorie, Persoonlijk, Tags | 9 reacties | 13 januari 2017 |

Comments
CommentLuv badge