De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Flashback Friday – Tekenfilms van vroeger!

flashback friday

Vandaag het allereerste artikel in de nieuwe rubriek Flashback Friday. Ik ga het hebben over de tekenfilms van vroeger. Zeg nou zelf die waren toch veel leuker dan de tekenfilms die je nu tegenwoordig op de televisie ziet.

Iedereen blijft zeggen dat televisie kijken zo slecht voor je is maar volgens mij zat ‘mijn’ generatie jaartal ’83 regelmatig voor de televisie met zelfs een bakkie chips en/of wat koekjes en kindercola. Toch zijn we volgens mij allemaal nog erg goed terechtgekomen (al zeg ik het zelf?). Ik vind het daarom ook helemaal niet erg dat mijn dochtertje af en toe even lekker voor de televisie zit te relaxen en ja ook met een bakkie chips?!

Tekenfilms van vroeger!

De tekenfilms die ik vroeger keek zijn als volgt:

fabelteskrant

Ik begin met de fabeltjeskrant.. Tja wie kent deze nou niet..

barbapapa

Ken jij ze nog? Barbapapa, mama, barbabee, barbalala, barbabientje, barbabob, barbabella, barbabenno, barbaborre,

pim de pinguin

Pim de pinguin met zijn vriendinnetje Fifi en hondje Tobias!

de troetelbeertjes

De altijd vrolijke troetelbeertjes (behalve brombeertje natuurlijk) Omdat ik deze serie zo leuk vond vroeger heb ik mijn dochtertje ook lachbeertje als knuffel gegeven (de roze met de regenboog)

bouli

Een grijze hoed en rode sjaal. Dit is Bouli, hij heeft het helemaal Een rode neus, twee knopen zwart. Bouli de sneeuwpop met het warme hart! Ken jij hem nog?

boesboes

Boes Boes, met zijn schildpadje Dolly

dommel

Kijk daar heb je Dommel, met zijn baasje Semafoor. Heerlijk om naar te kijken met mevr. Beatrix, Cherry & Bobby en dan moeten we Balthazar de kat natuurlijk ook niet vergeten he!

david de kabouter

Tja David de kabouter was bij mij ook wel een hit hoor.

teddy ruxpin

Wat dacht je dan van Teddy Ruxpin, zo dat vond ik altijd zo spannend!

gummibears

Of de Gummibears, die als ze gummibessensap dronken super krachten kregen. Superleuk om naar te kijken!

doctor snuggles

Doctor Snuggles vliegt naar de regenboog toe..! Ook weer een gouwe ouwe

maple town

Maple Town was volgens mij niet zo heel bekend, keek jij er ook naar?

vrouwtje theelepel

Vrouwtje Theelepel, tja als ik hieraan denk moet ik nu gelijk aan Cynthia denken van de blog een Theelepel geluk ?. Mocht je de blog nog niet kennen neem dan maar snel een kijkje, erg gezellig met een kopje thee, koffie en zelfs gebak!

niels hogerzon

Dan hebben we natuurlijk nog Nils Hogerzon met zijn kleine hamster op een wonderbaarlijke reis

ovide en zn vrienden

Pas op malloot, een kokosnoot.. Ovide en zijn vrienden, tja wie kent dit nu niet, alleen de begin tune blijft al dagen in je hoofd hangen.. Oeps sorry!

snorkels

Dan hebben we natuurlijk ook nog de snorkels!

bamboo bears

De Bamboo bears waren volgens mij ook niet heel bekend maar ik keek er dan weer wel naar..

foofur

Foofur de lieve blauwe hond met zijn trouwe volgelingen die allerlei avonturen beleven!

the racoons

The Racoons, volgens mij werd dit altijd met kerst uitgezonden en alleen op rtl4.. met dat gemene aardvarken je weet wel heel lang, roze en een enorm grote neus!

pipi langkousGeen tekenfilm maar wel heel populair PIPI! Oh ik wilde vroeger ook op avontuur net als PIPI en haar aapje mr. Nillson wat was ik jaloers op Tommy en Annica dat zij wel mee mochten op avontuur en ik niet..

bassie en adriaan

Ook een favoriet maar geen tekenfilm.. Bassie en Adriaan. Oh wat een spannende avonturen. Als ik dit nu terug kijk dan zie je in sommige afleveringen de Canarische eilanden. Wow wat is het allemaal veranderd! Zo bizar hoe alles is volgebouwd in pakweg 25 jaar..

Ik kan nog wel even doorgaan, met Seabert, Alfred J Kwak, Ducktales, Samurai pizzacats, the Jetsons, inspector gadget, Barbar de olifant en ga zo maar door.. Tja ik keek gewoon heel veel televisie en als het kan doe ik het nog heel graag haha.. 

Herken je tekenfilms uit mijn lijstje en hoe zat het met televisiekijken? Ik ben erg benieuwd, lees het graag in de comments! Heel fijn weekend toegewenst!

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge