De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Even bijkletsen!

persoonlijk even bijkletsen

Afgelopen maand ben ik vanwege verschillende omstandigheden afwezig geweest. Ik zat onderandere niet lekker in mijn vel, was moe en wilde gewoon even helemaal niks! Daarnaast heb ik een ongeluk met de auto gehad, ging ik samen met Zoë naar Nederland voor familiebezoek en het Blogger By Nature Event. Zoë ging ondertussen ook nog een paar keer op schoolreisje. Ik ga je vandaag helemaal bijkletsen.. Kijk en lees je weer gezellig mee?

Even bijkletsen..

De maand begon enorm slecht want.. Nadat ik op 1 april (geen grap) Zoë op school heb afgezet rijd ik weer naar huis. Als ik de weg met de auto wil oversteken, komt er een auto van links aan maar nog best van een afstand. Ik besluit dus over te steken (want genoeg tijd), echter als ik oversteek zie ik dat de auto snelheid maakt en toen BOEM! Hij ramt mij precies bij mijn achterwiel. Politie erbij en schaderapporten invullen. De politie gaf ook aan dat dit wel een raar geval is (omstanders gaven ook aan dat hij vaart versnelde) dus ze laten het door een commissie uitzoeken wie er nu precies fout is. Ik ben onwijs geschrokken maar onwijs gelukkig dat Zoë op dat moment niet in de auto zat.

deuk in de auto

schade aan auto

schade aan auto

Ook ben ik enorm verdrietig want ik was zo ontzettend blij (en nog steeds natuurlijk) met mijn nieuwe auto. Gelukkig rijdt hij nog maar het ziet er gewoon niet uit. Maar goed ik ben onwijs veel bezig met de verzekering om te kijken wie er nu schuldig is en of ik de auto kan laten maken ofdat ik een gedeelte zelf moet betalen. Ik houd jullie op de hoogte..

Hardlopen

Hardlopen gaat deze maand ook finaal de mist in. De dagen na het ongeluk (het was best een klap) voel ik heel erg mijn schouderbladen en mijn rug. Dus ik besluit gewoon rust te nemen, ondanks dat ik gewoon al goed bezig was want ik rende al 3 weken 2x in de week. Wat voor mijn doen echt al super goed is. Nu moet ik helaas weer helemaal overnieuw beginnen. Maar goed. We gaan deze maand (mei) gewoon weer opnieuw beginnen.

Muis

muisje

muis lekker slapen

Met Muis gaat het redelijk. Hij heeft nog steeds last van zijn zijflanken en slaapt enorm veel. Gelukkig heeft hij ook nog plezier en is het af en toe net een jonge kat (vooral als hij een vlindertje wil pakken). We kijken het nog steeds per week aan. Maar zoals het er nu uitziet gaat het nog (gelukkig) gewoon goed. Hij is binnenkort weer jarig en krijgt dan natuurlijk weer wat leuke cadeautjes dus ik zou zeggen stay tuned!

Nederland

4 april vlogen we vroeg in de ochtend naar Nederland. Aangezien het eten altijd zo duur is op de luchthaven nemen we zelf lekkers mee.

eten vliegtuig

eindhoven

Gelukkig hoeven we niet aan het weer te wennen, want in Spanje regende het ook al continu. Dus dat is wel een plus haha. De rest van de week hebben we veel geluk want het is vaak droog (al staat er wel een koude wind, maar daar kan je, je op kleden).

spelen

sjoelen

Zoë geniet van alle aandacht en al het leuke speelgoed in Nederland.

kringloop

We brengen bezoekjes aan diverse kringloop winkels. Als we namelijk in Nederland zijn dan proberen we altijd leuke leesboekjes te vinden voor als we weer in Spanje zijn. Aangezien we de boeken in de boekwinkel niet kunnen betalen, gaan we altijd naar de kringloop of rommelmarkt. Daar vonden we natuurlijk weer een aantal pareltjes!

de kinderen van de grote beer

jip en janneke

Nu kunnen we zeker wel weer een half jaar vooruit, denk je ook niet?

casper

Omdat we Muis heel erg misten, kreeg Casper (het hondje van mijn ouders) ontzettend veel aandacht. Hij vond de pantoffels van Zoë trouwens erg leuk en sliep er elke keer mee haha

BBN

BBN goodiebg

Ook ging ik voor mijn blog weer naar een event. Namelijk het jaarlijkse Blogger By Nature Event. Ik had er enorm veel van verwacht (omdat ik er vorig jaar hartstikke veel van had opgestoken) maar helaas viel het voor mij dit jaar tegen. Ik had mij ingeschreven voor 2 lezingen, fotografie en editen. Echter was er bij het gedeelte fotografie een dame die alleen aangaf hoe je het mooist foto’s kon maken van eten (dit was dus meer voor foodbloggers) Terwijl ik meer algemene tips had verwacht om ook speelgoed, boeken etc. te fotograven.

Daarna zou ik wat meer gaan leren over het editen van een vlog. Echter bij het gedeelte over editen, kregen we te horen hoe een vlog in elkaar moest steken en helemaal niks over het edit gedeelte. Tja dit kon ik natuurlijk ook gewoon op internet vinden. Ik zat dus enorm te balen. Niks te nadele van de beide dames trouwens, want ze deden het allebei hartstikke leuk. Echter had ik er gewoon meer van verwacht. De ticket voor het event was namelijk al niet goedkoop, daarnaast kom ik ook nog uit Spanje en heb ik ook nog de treinkosten. (gelukkig had ik dit event gecombineerd met familiebezoek, dus het was gelukkig niet helemaal verloren) Voor mij was dit in ieder geval de laatste keer. Jammer maar helaas.

schiphol
dag nederland

En na een klein weekje zat het bezoek aan Nederland er alweer op.. Terug naar Spanje, naar Richard en Muis!

Slaap tekort!

De laatste maand(en) slaap ik weer enorm slecht. Daardoor zit ik niet lekker in mijn vel want ik functioneer gewoon het beste bij minimaal 8 uur slaap. Ook ben ik hierdoor helaas vatbaarder voor ziek zijn, want ik hoest en snotter wat af. Hoe het slechte slapen komt? Een gedeelte door Zoë, want die is gewoon een paar keer per nacht wakker. Die hoor ik dan en ga dan kijken wat ze aan het doen is. Dan heeft ze het weer warm of koud en kan ze de deken niet vinden. Als ik dan weer terug naar bed ga, kan ik meestal niet meer slapen omdat Richard aan het snurken is. Of ik ben gewoon te moe en zit in mijn hoofd over allerlei dingen na te denken..

Daarnaast staan we ook elke ochtend nog steeds vroeg op rond de klok van 5 is echt geen uitzondering. (ik moet het even afkloppen) Maar de laatste week is het gelukkig rond de klok van half 7 geworden. Dus ik hoop dat dit door zet.

Rommelmarkt en Facebook/Marktplaats.

engelse boekjes

Omdat ik gevraagd ben om een ochtendje voor te lezen op school moest ik een leuk Engels boek hebben. Omdat wij helaas nog geen Engelse (wel Spaans en Nederlands) kinderboeken thuis hadden bleef ik de verschillende marktplaats website’s in de gaten houden. Toen vond ik een dame die Engelstalige kinderboeken voor een euro per stuk verkocht. Hier heen gereden en we hebben gewoon 20! boeken uitgezocht. Ze zijn gelukkig allemaal ontzettend leuk. Nu maar hopen dat de kindjes ze ook leuk vinden haha

nieuwe tuinset

Aangezien we ook nog geen tuinset hadden en de zomer er weer aankomt, was ik ook op zoek naar een leuke tuinset. Omdat we niet weten of we hier in Spanje kunnen blijven was de eis dat het niet te duur mocht zijn. We moeten het ‘als we niet mogen blijven’ weer verkopen. Dus dan willen we niet te veel verlies lijden. Op Facebook kwam bovenstaande set voorbij. De prijs? 75 euro! Omdat mijn autotje te klein was om het bankje mee te nemen, brachten de verkopers voor 10 euro de bank bij mij thuis. Het is een soort plastic rotan. Zo kunnen we deze zomer nog meer van onze tuin genieten!

rommelmarkt aankopen

poppetjes

Ook bracht ik nog een aantal bezoekjes aan de rommelmarkt en daar vond ik bovenstaande schatten. Zoë was weer helemaal in haar nopjes!

Zoë en school..

Zoë had deze maand een heel drukke maand. Want we gingen natuurlijk naar Nederland maar ze had ook een aantal leuke uitstapjes met school. Zo gingen ze met de klas naar het theater om daar een voostelling bij te wonen en een dagje naar de kinderboerderij.


bus


De schoolreisjes hier in Spanje gaan ook anders dan in Nederland. Zo is het hier niet gebruikelijk om de kinderen wat lekkers mee te geven en ook is het niet gebruikelijk om ze uit te zwaaien of als ze terugkomen te verwelkomen.. Heel erg wennen. Want tja je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt maar dat is gewoon het stukje loslaten denk ik. Gelukkig heeft Zoë zich bij beide uitstapjes goed vermaakt.


dansen op school


voorlezen

Er waren ook een aantal dagen dat ik mocht helpen op school. Wat ik enorm leuk vond. Zo heb ik een ochtendje met wat andere moeders gedanst (babyshark) en een ochtendje voorgelezen. Dit vond ik zeker voor herhaling vatbaar en hoop dat ik in de toekomst nog een (paar) keer gevraagd wordt!

De maand Mei

Nu is het alweer begin mei en ik vraag mezelf continu af waar de overige maanden zijn gebleven. De tijd gaat zo snel voorbij, ik kan het gewoonweg niet geloven. Deze maand ga ik het bloggen weer langzaam oppakken, probeer ik de eerste vlog online te zetten en ga ik weer hardlopen.

Ik hoop dat jullie weer helemaal bij gekletst zijn en wens jullie ene heerlijke dag toe!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

Persoonlijk | 3 reacties | 6 mei 2019 |

Comments
CommentLuv badge