De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Ergernissen op de weg!

auto selfie

Aangezien ik sinds een paar weken (weer) de trotse eigenaar ben van een eigen auto, merk ik ook dat er op de weg ook weer wat ergernissen zijn. Ik weet zeker dat ik hierin ook niet de enige ben, dus ik ben erg benieuwd of jij je ook herkent in één  of meerdere punten haha.. Lees je gezellig mee?

 

Ergernissen op de weg!

 1. Met stip op nummer 1.. Mensen die tijdens het rijden niet van hun mobiele telefoon (of vlog camera) af kunnen blijven! Ik erger me echt kapot als ik dit zie, vooral ook als bekende youtubers dit doen. Je hebt toch wel een klein beetje een voorbeeld functie.. Dus gewoon niet meer doen!
 2. Van die snelheidsduivels (agressieve mensen) die (binnen de bebouwde kom) veel te hard rijden.
 3. Mensen die onnodig toeteren, middelvinger opsteken, naast je gaan rijden om je even uit te schelden of nog erger.. Gelukkig heb ik alleen het toeteren meegemaakt, want tja dat doen ze hier in Spanje gewoon enorm veel haha.
 4. Op de snelweg 80 gaan rijden waar je gewoon 120 mag, dit is toch gewoon veel te gevaarlijk..
 5. Mensen die lekker gaan bumperkleven. Soms heb ik echt zo’n zin om op m’n rem te trappen maarja is ook zo zonde van mijn auto hé!
 6. Mensen die te lang (onnodig) op de linkerbaan blijven rijden, waardoor jij niet kan inhalen.
 7. Mensen die van baan wisselen zonder te kijken, waardoor je gewoon bijna aan de zijkant geramd wordt.
 8. Mensen die serieus waar hun afval uit het raam gooien bij een stoplicht (of zelfs tijdens het rijden). Het is toch niet moeilijk om het thuis of op de parkeerplaats even in de vuilnisbak te gooien..
 9. Mensen die geen richting aangeven en dan vooral op een rotonde waardoor je onnodig moet wachten. Hier in Spanje nemen ze gewoon voorrang dit doen ze door het raampje open te draaien en hun hand op te steken..
 10. Automobilisten die op het aller – allerlaatste moment invoegen of ritsen. Op de snelweg bij onze afslag staat altijd al een hele file (op de vluchtstrook) en sommige mensen presteren het gewoon om door te rijden tot het laatste stuk en dan denken dat ze nog even voorrang krijgen.. Hoe bedoel je ASO!
 11. Stoppen voor zebrapaden! Oh jongens dat is hier in Spanje echt een hel.. in dorpjes heb je soms om de 30 meter een zebrapad.. en je moet gewoon voor elke zebrapad stoppen (tenminste als er mensen zijn dan natuurlijk). Het vervelende is dat je het soms niet goed kan zien en je dus echt niet kan doorrijden en gewoon telkens (onnodig) moet stoppen.
 12. Als mensen extra ruim parkeren zodat jij er met je auto net niet meer tussen past of je maatje xxxxxs moet hebben om uit te kunnen stappen.
 13. Te hoge stoepranden.. Dat als je wilt parkeren je net iets te ver naar voren gaat met je auto en je de voor/onderkant plastic gedeelte (je snapt vast wel wat ik bedoel, toch?) hoort schuren over de stoeprand
 14. Als laatste puntje, als auto’s heel dicht op je gaan staan als je moet stoppen op een heuveltje. (zal in NL niet heel vaak voorkomen maar toch) Ondanks dat ik heel goed getraind ben in de helingproef, krijg ik het hier altijd wel een beetje Spaans😉 benauwd van. Je zal maar iets te ver naar achter zakken en dan is het boem is ho.

Dit waren mijn ergernissen op de weg. Ik ben natuurlijk nu ontzettend benieuwd of jij je in een of meerdere van deze punten herkend? Heb je er zelf nog een of meer die ik wellicht vergeten ben, laat dan hieronder even je reactie achter!😘

Misschien vindt je het leuk om ook over de volgende ergernissen te lezen..

Ergernissen in het vliegtuig, in de bus, op het strand, tijdens het (online) shoppen of in de supermarkt..

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

Er zijn nog geen reacties.
CommentLuv badge