De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Ergernissen in de supermarkt!

ergernissen in de supermarkt

Boodschappen doen, aan de ene kant vind ik het heerlijk. Op mijn gemakje alle gangpaden af om te kijken of er nog leuke nieuwe producten zijn. Mijn winkelwagentje vol laden met lekkere dingetjes die we die week gaan eten.. Aan de andere kant vind ik boodschappen doen ook een grote ergernis! Wil je weten waar ik me aan erger tijdens het boodschappen doen? Lees dan maar gauw verder!

Ergernissen in de supermarkt!

1. Een smerig winkelwagentje/boodschappenmandje. Volgens mij is het een kleine moeite om even je prulletjes in de prullenbak te gooien toch??
2. Een winkelwagentje wat niet goed rijdt
3. Geen mandjes aanwezig bij de ingang en je deze zelf moet ophalen bij de kassa, als ze daar überhaupt al staan
4. Dat het altijd stervenskoud is in de supermarkt (zelfs in de zomer) vooral op de koelafdeling. Logisch maar toch..
5. Je boodschappenlijstje vergeten en dat je dus werkelijk alles vergeet mee te nemen wat je hebt opgeschreven..


boodschappen briefje

 

6. Bij de flessenautomaat staan en deze begint te piepen en er is natuurlijk geen medewerker in de buurt te bekennen.., te weinig statiegeld op je bonnetje weergeeft of telkens je ingebrachte flessen terug spuugt.. of nog leuker dat jezelf het bonnetje vergeet af te schuren en mee te nemen.. als je dan weer terug loopt is het bonnetje ineens verdwenen.. rara hoe kan dit toch?
7. Voor één ding naar de supermarkt gaan en met 2 tassen buiten te komen.. ugh ga nooit boodschappen doen als je honger hebt..
8. Kleine kinderen (niet allemaal, ik ga ze niet allemaal over een kam scheren?) die net doen alsof de mini winkelwagentjes botsautootjes zijn.. dankjewel voor de mooie blauwe plekken op m’n scheenbenen..
9. De plastic zakjes op de groente afdeling, ten eerste scheuren ze nooit af, ten tweede gaan ze nooit open en ten derde soms zijn ze er gewoon helemaal niet
10. Aanbiedingen die al op zijn? Iets met slim inkopen?

boodschappen betalen

11. Vakkenvullers die niet weten waar het product staat wat je nodig hebt..
12. Artikelen zonder prijsvermelding, als je er dan na vraagt duurt het een half uur voordat ze het hebben opgezocht.  Laat maar zitten dan..
13. Mensen die het gangpad blokkeren en niet aan de kant gaan zodat jij er niet langs kan..
14. Die vervelende lekkere dingetjes op ooghoogte bij de kassa.. Waarom, waarom deze verleiding!
15. Mensen die aan de beurt zijn bij de kassa en hun groente niet hebben afgewogen en terug moeten..

3 in de rij??

16. Mensen in de rij bij de kassa die eerst uitgebreid hun boodschappen gaan inpakken en daarna pas gaan betalen
17. Iemand voor je in de rij hebben die een kar vol boodschappen heeft, terwijl jij maar een product hebt en je toch niet willen voorlaten.. uhm dankuwel he!
18. Dat als je net je producten op de band van de kassa zet en de caissiere zegt deze kassa gaat sluiten hoor! Grr.. er bestaan toch bordjes of lampjes om dit tegenwoordig aan te geven..
19. 3 in de rij is toch echt wel een kassa erbij? Tegenwoordig ook bij teveel mensen in de rij gratis boodschappen? Ook dit nog nooit meegemaakt. Zullen wel weer de kleine lettertjes/ regeltjes zijn
20. Caissières die onbeschoft zijn, geen boe of bah zeggen en die niet groeten.

Misschien vindt je dit ook wel leuk om te lezen: Ergernissen op het strand, Ergernissen in het vliegtuig, Ergernissen tijdens het (online) shoppen

Ik ben erg benieuwd of jij je ook in bovenstaande ergernissen kan vinden. Heb je er zelf nog eentje die ik niet heb genoemd laat hem dan even achter bij de comments!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Ik vind vooral mensen in de supermarkt irritant hahaha. Mij zie je dan ook nooit op zaterdag middag in de supermarkt. Tegenwoordig laat ik heel decadent mijn boodschappen bezorgen. Zorgt voor zoveel minder stress. Of zondag sta ik om 10:00 voor de deur. Dan ligt iedereen nog lekker in zijn bed 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Hoog sensitief: de kenmerkenMy Profile

 • Allemaal stuk voor stuk herkenbaar! Met het ene punt kan meer zitten dan met het andere. Dat niet groeten bij de kassa vind ik zo onbeschoft! Ik groette een keer een kassadame en die zei echt bewust niks terug. Zat zo chagrijnig te scannen.. Ze had haar dag niet geloof ik…ik stond echt op het punt om al die boodschappen die ik op de band had gelegd daardoor gewoon achter te laten en weg te lopen…? Kan daar ik niet goed tegen! Ook al heb je je dag niet, je bent aan het werk en zo behandel je je klanten niet toch? Is maar goed dat ik tegenwoordig boodschappen laat bezorgen! ??
  Essma onlangs geplaatst…Mijn foto van de week #20My Profile

 • Ooohh vreselijk! Naar de supermarkt gaan vind ik helemaal niet erg ofzo, maar al die ergenissen wel. Vooral als mensen eerst uitgebreid hun boodschappen inpakken en dan op hun gemakje een portemonnee gaan zoeken. Op zo’n moment sta ik echt met gebalde vuisten mezelf in te houden haha. :’)

 • O brrrr, die vieze winkelwagentjes. En heel herkenbaar van de vriestemperatuur. Wat ik nu standaar doe is voor minime en mijzelf een vestje meenemen in de tas. In de supermarkt: aan. Uit de supermarkt: in de tas 😉
  Rory onlangs geplaatst…Wat is jouw ‘ ikigai ‘, waardoor jij honderd jaar gaat worden?My Profile

 • Wat ik ook irritant vind is dat mensen spulletjes uit de koeling in de rek bij de koekjes leggen…
  Hadden ze dat niet kunnen bedenken voor ze het in hun karretje gooide? Nu moet de winkel het weg gooien…

 • Cassiere die geld niet terug geven in je hand. Geld niet terug tellen. Als het mega druk is je voorganger op zijn dooie gemak staat in te pakken en dan als kers op de taart € 20,- aan geld uittellen in stuivers.
  Melanie onlangs geplaatst…Hoe brandveilig is jouw huis?My Profile

 • Haha, ik zeg op alles: JA! Verschrikkelijk! Maar ik vind vooral mensen op het gangpad vervelend. Ik zucht dan altijd extra diep (alsof dat wat uithaalt) in de hoop dat ze het snappen. Maar sommige mensen hebben gewoon niet door hoe het werkt. Grr!
  Johanne onlangs geplaatst…Vakantie, verhuizen, veranderen: ik doe het heel even andersMy Profile

 • Ohhhh, wat haat ik het als er prulletjes in het karretje ligt! Ruim je zooi eens op! Ook kan ik me kapot ergeren aan lange rijen en dat de cassieres het gewoon zien en niemand bijroepen.

 • EEns eens. Vooral met vieze mandjes en wagentjes! En kou in de supermarkt. Brrr. Verder vind ik gestreste sferen vreselijk! Dat mensen bang zijn ‘tekort’ te komen..

 • Oh die mensen voor je in de rij die eerst gaan inpakken en dan betalen en mensen die midden in een gangpad gaan staan! Gruwelijk haha! Verder is het meeste herkenbaar maar komt gelukkig niet megavaak voor.
  Michelle onlangs geplaatst…Ik ga op vakantie en neem mee? Geen portemonneeMy Profile

 • Ooohh wat herkenbaar! Ik doe ook nooit meer boodschappen op zaterdag. Vreselijk om tussen hele gezinnen door te manoeuvreren met je volle kar 😉
  Larissa onlangs geplaatst…Summer lovin’My Profile

 • Heel herkenbaar inderdaad! Ik heb een tijdje als caissière gewerkt toen ik jong was en herken ook van die tijd nog veel ergernissen. Mensen die treuzelen, de wel heel koude airco… Als klant erger ik me het meest aan hele lange wachtrijen, zeker als ik met maar twee dingen in de rij sta.
  Romy onlangs geplaatst…15 dingen die ik nog wel zou willen lerenMy Profile

 • Ik ga wel graag naar de supermarkt, maar liefst tijdens de week wanneer iedereen aan het werk is. Tegenwoordig kan het niet anders en moet ik op de spitsuren naar de winkel (fulltime werken). Ik kan me dan vooral storen aan mensen die de gang blokkeren en langzaam alle rekken afschuimen. Ik weet meestal wel wat ik wil, door mijn boodschappenlijstje, dus loop ik liever door naar de rekken waar ik de producten onmiddellijk uit de rekken kan nemen. Als ik wil heb ik in 5 minuten gewinkeld, maar dat gaat niet altijd met zo’n mensen die alle tijd hebben en steeds voor je kar staan en niet uit de kant willen gaan 😉
  Evelyne onlangs geplaatst…Eten en drinken: Yoghurtijs met aardbeismaakMy Profile

 • Heel herkenbaar haha.

  De kou is echt vervelend. Sta ik daar in mijn korte zomerjurkje.

  Verder is het natuurlijk altijd een optie om aan di blokkerende mensen in het gangpad netjes te vragen of ze even aan de kant willen gaan, ipv je eraan te ergeren of hard te zuchten. Ik heb nog nooit iemand “nee” hierop horen zeggen 😉 en vaak hebben ze het serieus niet door dat ze hinderen.

  Grootste ergernis: mensen die voorkruipen bij de kassa. Of mensen die een hele lading spullen op de band hebben staan en vervolgens in geen.velden of wegen te bekennen zijn omdat ze onder het uitladen erachter kwamen dat ze de helft vergeten waren

 • De reden dat manlief lekker boodschappen doet haha. Ik haal af en toe iets als iets is vergeten maar verder. Hij kookt ook, dus is wel logisch dat hij ook boodschappen haalt haha.

 • Oooh nr 2, 4 en 5. Vreselijk!!! Ik schreef er ook eens een blog over

 • Haha voor nummer 5 heb ik een handige oplossing. Ik maak mijn lijstje met google keep en die staat zowel op mijn laptop als telefoon, altijd bij de hand!
  Ik vind boodschappen doen echt een van de vervelendste klussen en als het even kan verveel ik mijn lieftallige wederhelft er mee haha.
  Als ik al ga is het doordeweeks overdag, dan is het vrij rustig. Ik erger me gelukkig niet aan zoveel dingen, maar wel onbeschofte mensen die persoonlijke ruimte niet snappen of het gangpad blokkeren. Of aan mensen die de hele tijd lopen te zuchten en steunen in de rij… daar gaat het heus niet sneller van haha. 😀
  Mona onlangs geplaatst…Leestip #1 Rising strong van Brené BrownMy Profile

  • Hoi Mona,
   Bedankt voor de super tip! Ik ga vanaf nu ook mijn boodschappen in mijn telefoon zetten. Stom dat ik daar niet eerder aan gedacht heb. Inderdaad dat zuchten, steunen en puffen in de kassarij.. ik moet daar altijd wel stiekem om lachen.
CommentLuv badge