De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Ergernissen in de bus!

bus

Zoals jullie misschien weten heb ik ruim een half jaar intensief met de bus moeten reizen om Zoë van en naar school te brengen. Nu is het openbaar vervoer natuurlijk niet altijd even leuk en handig.. dus hierbij wil ik je mijn top 25 ergernissen in de bus delen. Ik ben erg benieuwd of je er enkele (of meerdere) van herkend!

Ergernissen in de bus!

 1. Als je netjes op de bus staat te wachten en hij (veel) te laat is.. Waardoor je een andere aansluiting mist en je hele planning op deze manier in de soep loopt.
 2. Als je netjes op tijd op de bus staat te wachten en hij is te vroeg langsgereden.. dus je moet op de volgende bus wachten die pas over 45 minuten weer langskomt.
 3. Als je in de regen bij de bushalte (zonder overkapping) staat te wachten op de bus, terwijl diezelfde bus 25 meter verderop staat te wachten tot het tijd is om naar de halte te rijden.. Dankjewel dat ik alvast mocht instappen en niet zeiknat geregend ben!
 4. Buschauffeurs die net voor je neus de deur dicht doen en wegrijden, terwijl je al rennend hebt lopen seinen dat je eraan komt.
 5. Mensen die voor uit de bus willen stappen terwijl de achterdeur opstaat en jij net wilt instappen..
 6. Als er nog genoeg lege plekken in de zijn, maar er toch iemand naast je komt zitten.. Hallo, ga eens even lekker ergens anders zitten!
 7. Als de bus aankomt rijden en de buschauffeur naar je zwaait en doorrijdt omdat de bus vol zit.. Dankje vriendelijk!
 8. Als je de bus inkomt en de buschauffeur je met een chagrijnige kop aankijkt en je niet netjes gedag kan zeggen..
 9. Als je de bus inkomt en deze propvol zit en je de hele route moet staan..
 10. Als met kind (onder de 5) in de bus komt, de bus vol zit en niemand voor je kindje opstaat waardoor deze niet kan zitten.  Je genoodzaakt bent om deze op de arm vast te houden.. Lekker zwaar en super gevaarlijk!

bus bij bushalte

 1. Mensen die hun tas op de stoel naast hen hebben staan en deze niet willen weghalen zodat jij er kan gaan zitten.. Lekker aso weer..
 2. Buschauffeurs die veel te hard rijden waardoor je heen en weer word geschut en als deze over een verkeersdrempel rijdt je bijna gelanceerd wordt..
 3. Als je te weinig tegoed op je pasje hebt staan waardoor je de volle pond moet betalen (met buskaart betaal je per enkele reis 1.10 en zonder buskaart 1,55) Waarom dan niet het goedkopere tarief? Je hebt toch een buskaart??
 4. Als het stopknopje niet werkt en je keihard stop moet gillen als de bus je halte voorbij rijdt..
 5. Als iemand het stopknopje indrukt en bij de desbetreffende halte niet uitstapt..
 6. Wanneer de buschauffeur zonder melding de bus uitstapt om 5 min later terug te keren want hij wilde een kopje koffie halen/geld wisselen/naar de wc, ja dat gebeurt gewoon in Spanje..
 7. Als je aan de raamkant zit, je op het knopje hebt gedrukt en de persoon naast je wil niet voor je opstaan waardoor je genoodzaakt bent om over deze persoon heen te klimmen!
 8. Wanneer er iemand naast of tegenover je zit die niet bepaald fris ruikt (vooral ochtend adem,  zweet of een sigaretten walm zijn van deze heerlijke geurtjes)! Nog erger gewoon ongegeneerd een scheet laten! Echt hoor OMG!
 9. Wanneer iemand een luidruchtig (telefoon) gesprek voert en die je dus ongewild helemaal kunt volgen
 10. Mensen die knettershard de muziek hebben aanstaan (en mee neuriën/vals meezingen)
 11. Mensen die vies aan het eten zijn (smakken, met open mond eten) etc.
 12. Mensen die in hun neus aan het peuteren zijn en hun vangst wegschieten.. jongens kom op hoe oud ben je!!
 13. Mensen die hun neus ophalen of lekker aan het rochelen zijn.. echt iewww
 14. Wanneer je zelf op je telefoon bezig bent (lees; whatsapp, blogs lezen of YouTube filmpjes kijken) en degene naast zit gezellig mee te lezen/kijken.. Mind your own business!
 15. Mensen die met hun voeten op de stoel zitten, waar jij nog op moet gaan zitten met je lichte broek..

Misschien vindt je dit ook leuk om te lezen? Ergernissen op het strand, in het vliegtuig(online) shoppen en in de supermarkt

Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd of jij deze ergernissen/irritaties ook herkend. Waaraan erger jij je het meest als je met de bus reist? Ik lees het graag hieronder bij de comments!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Persoonlijk, Reizen | 7 reacties | 23 januari 2019 |

Comments
CommentLuv badge