De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

En de bestemming is…?

persoonlijk even bijkletsen

Vandaag weer even een persoonlijk kletspraatje. Dit keer met het verlossende antwoord op de vraag: Kan Richard op Lanzarote blijven werken of gaat hij (en wij) naar een nieuwe bestemming?

Wil je meer weten? Lees dan gauw verder.

En de bestemming is…? (tromgeroffel):

Deze week zouden we te horen krijgen of Richard voor zijn werk op Lanzarote mag blijven of naar een nieuwe bestemming zou gaan. We hadden verwacht dat we de hele week een beetje in spanning zouden zitten en dat we vrijdag net voor het weekend een bericht zouden krijgen. Niets was minder waar want afgelopen maandag kregen we het verlossende telefoontje.

Nu willen jullie natuurlijk ook heel graag weten wat het bericht is.. De bestemming waar we deze winter en waarschijnlijk zomer heen gaan is…. Portugal – de Algarve!!

Hartstikke leuk om weer een nieuwe bestemming te gaan ontdekken. Heel vroeger (toen ik 8 jaar was) ben ik hier al eens op vakantie geweest met mijn moeder. De bestemming is mij dus niet geheel onbekend maar of ik er nu nog zoveel van weet.. nee. Ik ben dus heel enthousiast om het nog een keer te mogen ontdekken.

to do

Wat moet er nu allemaal geregeld worden:

We weten helaas nog niet precies wanneer Richard moet beginnen in de Algarve. We hopen zoals ik al eerder zei, midden December zodat we eerst nog even lekker met vakantie kunnen. Hopelijk krijgen we dus binnenkort te horen wanneer Richard moet starten en waar we precies een huisje krijgen.

De overige zaken die allemaal nog geregeld moeten worden in deze periode:

 • Muisje naar de dierenarts voor de verplichte inentingen en de gezondheid check
 • Huisbaas infomeren met de laatste datum en overdracht
 • Verjaardag Zoë (09 November) voorbereiden Lanzarote en Nederland
 • Nieuwe paspoorten regelen (die van mij en Richard verlopen allebei midden November)
 • ANWB boekje bestellen van Portugal – Algarve
 • Koffers inpakken voor de vakantie in Nederland
 • Vliegtickets (retour) regelen voor de vakantie (Nederland)
 • Bungalow park regelen voor de vakantie in Nederland
 • Huurauto regelen voor in Nederland
 • EHBO cursus praktijk inplannen (waarschijnlijk 24 november)
 • Huurauto regelen voor de overige vakantiedagen in Lanzarote
 • Vliegtickets (enkele reis) vanaf Lanzarote naar Portugal
 • Mijn verjaardag vieren..
 • Dozen aanschaffen, inpakken en versturen per post naar nieuwe huisadres, of kantoor waar Richard komt te werken.
 • Spullen die we niet meer gebruiken op de Spaanse marktplaats zetten
 • Rommelmarktplaatsen reserveren voor 2 zondagen (is namelijk alleen maar op zondag) om overige spul te verkopen.
 • Het hele huis schoonmaken
 • Satellietje voor internet van dak af (laten) halen.
 • Koffers inpakken met de laatste spullen en autostoel voor reis naar Portugal
 • Niet geheel onbelangrijk super veel genieten van onze laatste dagen op Lanzarote

Tja zoals je ziet nog genoeg te doen en te regelen ? en dan ben ik denk ik nog de helft vergeten..?

algarve

KDV / Peuterspeelzaal / School

Omdat we dus niet in Lanzarote blijven, hebben we besloten om Zoë niet naar de Internationale school te laten gaan vanaf September. Zij zou hier dan maar 2 maanden naar toe gaan. Ik denk persoonlijk dat als we haar wel zouden laten gaan dat ze het er heel moeilijk mee gaat krijgen. Omdat ze dan echt in een bepaald ritme zit.

Wat gaan we dan wel doen.. Zodra we weten in welke zone we komen te wonen ga ik op internet zoeken naar een internationale school in de Algarve. Ook ga ik kijken of er eventueel leuke clubjes (dansles, muziekles, etc) voor kinderen in de buurt zijn. Zodat ze lekker met andere kindjes in contact kan komen.

Veel te doen maar ik heb er onwijs veel zin in. Een nieuwe leuke uitdaging!

Mochten jullie nu leuke tips hebben of nog iets willen weten laat dan een reactie achter onder bij de comments. Ik ben erg benieuwd! 

 

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Wow, dat was wel even spannend. Lijkt me een mooie bestemming, ben er zelf nooit geweest. Heel veel succes met het regelwerk. Hoelang hebben jullie op Lanzarote gewoond?
  Darina onlangs geplaatst…Inspiring Parisian Quote…Something to Think About: My InterpretationMy Profile

  • Hoi Darina,
   Dankjewel, dat regelen gaat wel goed komen hoor. Ik ben ook zo benieuwd in welke plaats we komen te wonen en wat voor een huisje we krijgen. Kan niet wachten tot we meer informatie krijgen. Richard heeft bijna 1,5 jaar op Lanzarote gewerkt, Ik reis met Zoë dus heen en weer dus wij niet zo lang.

 • Wat een onwijs leuke bestemming. En ook daar is het prachtig weer. Goed dat je een lijst maakt anders zie je de bomen door het bos niet meer
  Aneta onlangs geplaatst…Drinken mee naar school | 2 gezonde alternatievenMy Profile

  • Hoi Aneta,
   Het lijkt mij ook een onwijs leuke bestemming. Ik ben er vroeger al eens geweest maar kan mij er niet meer zoveel van herinneren. Dus hoe gaaf is het om het nog een keer te mogen ontdekken. Misschien komen er bij bepaalde plekjes wel mooie herinneringen naar boven. Ik ben benieuwd!

 • Wow, wat bijzonder en spannend! Ik vind het heel knap dat jullie zo’n nieuw avontuur induiken en zo flexibel zijn.
  Karin onlangs geplaatst…Mama heeft alles onder controle: 65 grappige lessen voor mensen met kinderenMy Profile

 • Wat leuk en ook spannend weer om een nieuwe plek te gaan ontdekken! Het komt vast goed met het geregel! No worries! Hopelijk is er voor Zoë in de Algarve weer net zo’n lekker bakkertje die puddingbroodjes voor haar maakt! ? Algarve staat bij ons ook nog op de ‘to go list’ dus wie weet treffen elkaar een een keer?! ?✨??

  • Hi Essma,
   Ah lief van je! Over dat geregel maak ik mij ook niet zo heel druk hoor. Ik heb het al twee keer eerder moeten doen, dus dan weet je ongeveer wel wat je kan verwachten haha. Ik hoop inderdaad dat we weer op een mooi plekje komen te wonen. Al zal het waarschijnlijk niet zo dicht bij het strand zijn als we nu wonen. Wat leuk dat je ook naar Portugal wil gaan! Ik ga in ieder geval alle plaatsjes uitlichten dus dan weet je wat leuk en minder leuk is! En inderdaad wie weet, treffen we elkaar daar wel.

 • He wat leuk! Ik ben nog nooit in Portugal geweest dus ik kan daar niks over zeggen. Wel kan ik mij voorstellen dat het ook weer fijn is om naar een nieuwe bestemming te gaan. Hebben jullie trouwens helemaal geen huis oid in Nederland?
  Maaike onlangs geplaatst…Tips voor het fotograferen van insecten My Profile

  • Hoi Maaike,
   We vinden het heerlijk om weer een nieuw avontuur aan te gaan. Na ruim een jaar heb je de bestemming ook wel gezien, vooral als het een eiland betreft haha. Nee, helaas hebben wij geen huis in Nederland. We wonen allebei officieel gewoon bij onze ouders in. Ik ben natuurlijk wat vaker met Zoë in Nederland en dan wonen wij gewoon bij mijn ouders in. We missen het wel om een eigen huisje te hebben. Helaas is het financieel niet haalbaar om te kopen en evt. onder te verhuren. Wel snak ik naar een eigen huis hoor. Lekker je eigen plekje. Nu wonen we vooral in gemeubileerde huisjes, wat vaak niet mijn (onze) smaak is. haha

 • Het is bewonderenswaardig hoe flexibel jullie zijn en in zo’n nieuw avontuur duiken! Je zal wel denken: we kunnen niet anders, maar toch vind ik het heel erg knap!
  Portugal! Nog nooit geweest maar wel veel van gehoord! Heerlijk vooruitzicht en ik hoop voor jullie dat jullie snel weten wanneer de “verhuizing” exact gaat plaatsvinden.
  Christa onlangs geplaatst…Wie is Stoer & Eigenwijs?My Profile

  • Hoi Christa,
   Richard en ik zijn eigenlijk niet anders gewend. Ik ben 8 jaar lang hostess geweest en Richard is nu zo’n 10 jaar host. Dus dan wel je wel aan een niet vaste verblijfplaats hebben. Nu met een kindje dacht ik dat het veel zwaarder zou zijn. Maar gelukkig is Zoë onwijs flexibel en heel avontuurlijk ingesteld. Ze wil het liefste morgen al op nieuw avontuur gaan haha.

 • Wat heerlijk zeg, de winter ( en zomer) in de Algarve doorbrengen. Ik ben echt een doe mens op vakantie, maar heb ooit een strand vakantie gehad in de Algarve en dat was zo heerlijk! Wat zal er weer een hoop geregeld moeten worden, maar dat zal allemaal vast weer gaan lukken. Fijn dat jullie nu weten hoe en wat en je hier weer mee bezig kan gaan houden.

  • Hoi Lodi,
   Ja, ik vind het super dat het ook weer voor een langere periode is. Anders zou het namelijk vanaf eind December tot April zijn. Dan ben je net gesetteld en dan moet je weer weg haha. Dus ik ben echt super blij dat we ook de zomer nog mogen blijven. Ook heel leuk natuurlijk om het verschil van winter en zomer te zien. Ben echt heel erg benieuwd.

 • Ohhh, wat een toffe nieuwe bestemming! Wel weer een hoop geregel, maar een erg mooie bestemming om naar uit te kijken lijkt mij. Ik heb een aantal jaren terug een rondreis door Portugal gemaakt (van Porto naar Faro via o.a. wat locaties in het binnenland en Lissabon). De kust is echt ontzettend mooi bij de Algarve!
  Jorinde onlangs geplaatst…6x bezienswaardigheden in KaapstadMy Profile

  • Hi Jorinde,
   Wat gaaf dat je daar een rondreis hebt gemaakt! Als je nog tips hebt?. Ik ga mij in ieder geval weer heel veel inlezen. Want ik wil de bestemming natuurlijk zo snel mogelijk verkennen. Heerlijk een nieuw avontuur!

 • Geen tips, maar wel leuk dat we nu weer van alles over portugal te weten komen. Ik ga er in mei als het goed is op vakantie, dus ben erg benieuwd naar je verhalen!
  Roelina onlangs geplaatst…Grafisch ontwerpen, made with loveMy Profile

  • Hoi Roelina,
   Tegen die tijd zullen er al heel wat plaatsjes uitgelicht op mijn blog staan. Want de eerste periode dat we er zijn, ga ik natuurlijk ook een auto huren en eventueel met bepaalde excursies mee (welke ook kindvriendelijk zijn natuurlijk?) Ik ben in ieder geval heel enthousiast!

 • Wat een mooie bestemming! Lijkt me prachtig daar. Lijkt me ook heftig, met veel regelen.. Succes voor de komende tijd en een hele mooie tijd vast daar!
  Loes onlangs geplaatst…Recept – Linguine met Gegrilde GroentenMy Profile

 • Wat leuk, zeg! En je klinkt heel georganiseerd ? Veel plezier en succes daar x
  Charlotte onlangs geplaatst…Winnaars van de LC ♡ Giveaways!My Profile

  • Hoi Charlotte,
   Dankjewel! Georganiseerd moet je wel zijn als je telkens met je kind ergens anders gaat wonen haha. Gelukkig hebben we het al twee keer eerder gedaan. Dus dan weet je wel ongeveer wat er allemaal moet gebeuren haha.

 • whaaaa!
  Een nieuw avontuur en ook weer zovele geregel!

  Maar wel héél tof!

  Succes hoor!

  • Hoi Ilse,
   Inderdaad Whaaa! Maar wel heel leuk. We zijn wel weer toe aan een nieuw avontuur. Er valt nog een hele hoop te regelen, maar dat valt ook uiteindelijk wel weer mee. Ik kan niet wachten totdat we de exacte datum door krijgen..

 • Wauw, wat een mooie bestemming! Toevallig lees ik nu een boek dat zich daar afspeelt.
  Succes met alle voorbereidingen!
  Babs onlangs geplaatst…Salt Of The Earth deodorant introduceert drie nieuwe spraysMy Profile

  • Hoi Babs,
   Wat leuk, dat je nu een boek met Portugal erin aan het lezen bent! Ik ben ook erg benieuwd want ik kan mij er niet heel veel meer van herinneren. Des te leuker is dat ik het nog een keer mag ontdekken. Zo komen er misschien nog onverwacht leuke herinneringen boven?

 • Wat een super leuke bestemming zeg! En wat ontzettend gaaf dat jullie weer zo’n mooi en nieuw avontuur mogen beleven.
  Heel veel succes met alle voorbereidingen, er is zo te lezen nog genoeg te doen.
  Larissa onlangs geplaatst…Scouting: waarom ik leiding benMy Profile

 • Wauw, wat ontzettend gaaf om op zo’n (volgens mij, want ik ben er nog nooit geweest ;)) bijzondere plek te mogen gaan wonen. Geweldig zo’n nieuw avontuur! Succes met alle voorbereidingen voor die tijd!
  Romy onlangs geplaatst…Over het nut van ‘nutteloos’ bezig zijnMy Profile

 • Wauw wat spannend! En wat moet je nog een hoop regelen zeg! Maar dat komt vast helemaal goed 🙂
  Marieke onlangs geplaatst… Metamorfose -Girlsroomtour in foto’s My Profile

 • Je gaat in mijn geboorteland wonen, super leuk! 😀
  De Algarve ken ik alleen niet zo goed, ben er al 11 jaar niet meer geweest.
  Maar mocht je nog andere tips willen over Portugal dan hoor ik het graag! 🙂

 • Oh wauw, coooool! En je wilde zo graag een nieuw avontuur. Echt super leuk zeg voor jullie. Ik ben er een keer op vakantie geweest en vond het er heerlijk. Heel veel succes met alle dingen die nu geregeld moeten worden. Liefs.

  • Hoi Cynthia,
   Dankjewel! Een avontuur dat wordt het zeker?. We hebben er heel erg veel zin in, ben erg benieuwd waar we gaan wonen en hoe.. Hopelijk horen we snel meer! Ik houd je op de hoogte!

 • Heel veel succes!! Je hebt het druk.komende tijd. Stiekem vind ik het jammer om straks geen updates van Lanzarote meer te zien, alhoewel Portugal ook vast prachtig is.

  Spreek je zelf (en je man) een beetje Portugees? En hoe ga je dat met de taal en Zoë doen? (gelukkig leren jonge kinderen een taal vaak vliegensvlug).

  • Hoi Irene,
   Dankjewel!! Als het goed is gaan we pas in december echt verhuizen. Dus voorlopig mogen we nog lekker hier op Lanzarote genieten. Elke vrijdag komt er een artikel online over Lanzarote. Ik heb al lekker vooruit gewerkt dus ik denk dat ik het wel ga redden om (bijna) alle plaatsjes te behandelen?. Wij spreken zelf gewoon Spaans maar aangezien wij ook in Kaapverdië hebben gewoond, Boa Vista en Sal. Spreken wij ook een heel klein woordje Portugees. Voor Zoë gaan we kijken naar een Internationale school, hier zal ze dan waarschijnlijk les krijgen in het Engels. Zoals je ook zegt, kinderen leren vliegensvlug, straks moet Zoë nog alles voor mij en Richard vertalen??

 • Wauw een nieuw avontuur! Nieuwe plekken om te ontdekken. Veel plezier en succes met de voorbereidingen 😀
  Anne – Simple Thoughts onlangs geplaatst…Hoera, 3 jaar Simple ThoughtsMy Profile

 • Wat een heerlijke nieuwe bestemming. Je kan het minder treffen. Leuk om weer in een warm land te mogen vertoeven. “Even” de taal aanleren? Portugal moet toch echt wel prachtig zijn. Nog nooit geweest, jij laat mij vast mooie plaatjes zien vanaf de nieuwe bestemming.

  Fijn weekend.
  Groetjes Jeanine.
  Jeanine onlangs geplaatst…Twentse Welle – EnschedeMy Profile
CommentLuv badge