De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Eerste zwemles Zoë (4,5 jaar)

Zoë zou eerst via school zwemles krijgen maar omdat er te weinig animo voor was ging dit helaas niet door. Hierdoor was Zoë erg teleurgesteld want ze wilde zo graag leren zwemmen. Na maanden zeuren wanneer ze nou eens mocht leren zwemmen was het afgelopen woensdag zover; Zoë’s eerste zwemles. Hoe dat ging dat lees je hieronder!

Zwemles

zwemles

Internet

Zoals zo vaak was ik een beetje aan het scrollen op internet en facebook toen ik opeens een wel heel interessante advertentie voorbij zag komen. Privé zwemles voor alle leeftijden gegeven door een Engelse dame (Jackie) die net geëmigreerd is hier naar de Costa del Sol. Na haar gecontacteerd te hebben bleek ze al 35 jaar zwemlerares te zijn in Engeland maar vanwege de vervelende Brexit wilde ze haar leven omgooien om hier aan de Costa del Sol een nieuwe start te maken. Ze gaf aan dat de zwemles privé kon maar ook in kleine groepjes, bij ons thuis of bij haar. De prijs zou 15 euro per half uur zijn.

Aangezien ik al had gekeken voor andere zwemles opties vond ik dit toch wel als muziek in de oren klinken. Bij ons tegenover zit namelijk ook een zwembad met zwemles echter moet je daar ten eerste een lidmaatschap voor afsluiten en daar betaal je 15 euro voor 45 minuten les in groepsverband (6 kindjes). In verhouding is deze privé zwemles dan een stukje voordeliger.. aangezien het 1 op 1 is.

Ik sprak met haar af dat ik eerst haar papieren wilde checken (want tja tegenwoordig weet je het maar nooit) en een proefles wilde. Want het moet natuurlijk ook wel een beetje klikken. Zo gezegd, zo gedaan..

Woensdag 29 mei

Zoals gewoonlijk haalde ik Zoë om 13 uur van school en toen zag ze al een tas met zwemkleding in de auto staan. Ze dacht in eerste instantie dat we naar het strand zouden gaan, dus ik legde haar uit dat we vandaag naar zwemles gingen. Toen ze dat hoorde glunderde ze van oor tot oor.

Aangezien de eerste zwemles bij Jackie (de juffrouw) zou zijn, moesten we even een half uurtje rijden. (Het zwembad wat bij ons appartementencomplex hoort is namelijk helaas nog gesloten).  Ik had expres om 14 uur afgesproken omdat ik niet precies wist waar het was, dus na het adres te hebben ingevuld in de navigatie gingen we op pad. De eerste helft van de route ging perfect.. echter toen kwamen we in een heel groot resort aan en juist de weg die ik moest hebben was afgesloten.. Zal je altijd zien. De navigatie kon het allemaal niet meer aan en stuurde ons alle kanten op en je raad het vast al behalve de goede haha..

Ik begon al stevig peentjes te zweten want als ik ergens een hekel aan heb, is het wel aan te laat komen. Ik ben liever ergens een kwartier/half uur te vroeg dan 5 minuten te laat.. Na 2 keer gebeld te hebben, hebben we het uiteindelijk toch nog gevonden wel te laat maar goed.. kon er helaas niks aan doen, stomme navigatie.

De kennismaking en zwemles

Na een gezellige kennismaking, Zoë voelde zich gelijk op haar gemak (wat ik echt enorm belangrijk vind) gingen we naar het zwembad. Zoë kreeg bandjes om en toen begon de proefles.

zwemles en luisteren

Ze moest proberen om te drijven op haar buik en rug, ze moest al drijvend trappelen om vooruit te komen, ze moest bubbels blazen in het water, zittend van de kant afspringen en later ook springend. Dat laatste vond ze wel een beetje eng want ze ging helemaal kopje onder en dat had ze niet verwacht. Daarna gingen ze nog een soort duikspelletje spelen en wederom een beetje drijvend trappelen met de beentjes om vooruit te komen. Zo kon de juf goed zien hoe ze ervoor stond en een plan maken voor de zwemlessen.

zwemles


prive zwemles


zwemles opduiken

Wat ik persoonlijk heel fijn vond is dat ik er ten eerste gewoon bij mocht blijven en te tweede dat er niks gehaast werd gedaan en ze telkens aan Zoë vroeg hoe ze het zelf vond gaan en of sommige dingen eng/moeilijk waren.

Na iets langer dan een half uur kwamen ze het zwembad uit en kregen we een soort van evaluatie. Zoë deed het enorm goed en heeft geen waterangst (op het even kopje onder gaan met erin springen na) dus dat is natuurlijk enorm gunstig. De juf gaf dan ook aan dat als we regelmatig zouden oefenen met zwemles ze wellicht al na de zomervakantie zelfstandig kan zwemmen. Dat is gewoon in pakweg 2 a 3 maanden.

Ook leuk om te lezen; Wat zit er in de zwemtas

En nu?

Zoë vond het zelf heel erg leuk en vroeg gelijk wanneer ze weer mocht gaan zwemmen (ook al vond ze het water een beetje koud). Ik sprak met de juf af om de zwemles 2x in de week, op maandag en vrijdag een half uur in te plannen.  Zo kan ze rustig wennen en mocht het goed gaan dan kunnen we het eventueel altijd nog uitbreiden.

Hoe oud en hoelang heeft jullie kindje over zwemles gedaan? Was het een normale of een snelcursus/privé of in groepsverband. Ik ben enorm benieuwd naar jullie ervaringen en lees ze graag hieronder bij de reacties.😘

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

  • Oh wat slim van die dame om zo meteen iets op te starten in een ander land. En fijn voor Zoë om zo één op één zwemles te krijgen. Ik moet zoonlief er nog voor opgeven. Hij is net zo oud als Zoë (ook 4,5), maar wil er sowieso pas na de zomervakantie mee beginnen. En aangezien we dit jaar in september gaan reizen, wellicht na de reis. Ik ben vooral op zoek naar een fijne zwemschool die ook nog les geeft op een doordeweekse dag. Want ik heb eigenlijk geen zin om een verplichting te hebben in het weekend, omdat we er vaak op uit gaan. Zolang ik dat dus kan vermijden, ga ik daar voor 🙂
CommentLuv badge