De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Uitstap | Sea-Life Benalmádena (Costa del Sol)

sealife

Onlangs brachten Zoë en ik een bezoekje aan het Sea-Life in Benalmádena. Wat was het hier mooi, we keken echt onze ogen uit. Graag neem ik jullie mee tijdens ons bezoek, kijk en lees je gezellig mee?

Een bezoek aan Sea-Life Benalmádena (Costa del Sol)


Van veraf kan je al zien waar het is. Er hangt namelijk een gigantisch uithangbord boven de ingang.

winkeltje

Zodra je binnenkomt loop je eigenlijk al gelijk in het winkeltje, waar zich ook de kassa en de entree bevindt. De entree is ter plaatse nogal duur, dus ik raad je aan om vooraf online je ticket te kopen of bij de receptie van je hotel een kortingskaartje mee te nemen. Dit scheelt al gauw zo’n 3 euro of meer op je entreebewijs!! Helaas kwamen wij hier te laat achter, dus zonde als jullie eventueel de zelfde fout maken.

Zodra je hebt betaald ga je een hekje door en kom je in een gedeelte wat Rays Island heet. Dit is een gedeelte waar je alleen maar verschillende roggen kunt zien. Er is een mogelijkheid om ze te voeren, echter kost dit wel weer extra op je toegangsticket. (wij hebben dit overigens niet gedaan). De setting van het geheel is echt heel leuk om te zien want ze hebben er een soort piratenschip omheen gebouwd.

Dan volg je de bordjes richting het laboratorium/ziekenhuis (waar ook het baby-gedeelte “breeding programma” is)

Het laboratorium is een gedeelte waar je mag voelen en voeren. Hier krijg je ook heel veel uitleg over de diertjes.. Wist je bijvoorbeeld dat als een zeester een arm kwijtraakt deze gewoon weer aangroeit? Nou, ik niet..

SEA-LIFE heeft ook campagnes voor het behoud van bepaalde zeedieren, denk hierbij aan schildpadden, walvissen en andere kwetsbare (op uitsterven bedreigde zee-diersoorten). Ze hebben zelfs een ‘breeding programme’ waarbij sommige zeediertjes gefokt worden en later weer in de Middellandse Zee uitgezet worden om zo de populatie groter te maken.

Schuin tegenover het interactieve laboratorium vindt je de kwallen terug. Omdat kwallen natuurlijk doorzichtig zijn, zie je ze bijna niet. Vandaar dat ze hier een soort blauw licht hebben, zodat je de kwallen heel mooi kunt zien zwemmen. Echt waanzinnig om te zien.

Dan vervolg je de weg naar de zeepaardjes. Ze hebben hier in het Sea-Life verschillende aquaria vol met zeepaardjes. Zo leuk om te zien dat het hier de omgekeerde wereld is en de mannetjes zwanger zijn en dus moeten bevallen!

Zodra je de zeepaardjes hebt gehad kom je uit in de Jurassic Tunnel. DÉ tunnel met haaien, een zeeschildpad en nog heel veel meer. Je weet gewoon niet waar je kijken moet. Ze zwemmen naast en boven je. Hier hebben we ook best wel wat tijd doorgebracht omdat het gewoon super fascinerend is. Elke dag rond 12.30 gaan ze de diertjes voeren en vertellen ze ook weer een heleboel. Wist je bijvoorbeeld dat haaien altijd moeten blijven zwemmen? Zodra ze stoppen, zinken ze naar de bodem en stikken ze.

 


Wat Zoë onwijs leuk vond was de zeeschildpad (hij heet Yellow, omdat hij geel van de onderkant is). Yellow zijn favoriete eten is namelijk broccoli en laat dat nu ook de lievelingsgroente zijn van Zoë? Ik daarentegen vond hem een beetje creepy.. zie je hem kijken?


Naast de Jurassic Tunnel heb je een soort zandbak met allerlei verborgen schatten. Er liggen kwastjes en zo kan je als een echte archeoloog op zoek naar botten en skeletten.

Als we door de tunnel zijn gewandeld kom je in het Amazone gedeelte. Ook hier hebben we best wel wat tijd doorgebracht. Zoë vond vooral de interactie leuk met de kleine rog. Die zwom telkens een rondje en kwam dan even langs het raam omhoog en naar beneden glijden..

rog


De giftige blauwe kikker..

Tja en in de amazone leven natuurlijk ook piranha’s..

nemo

Dan is er nog het koraal gedeelte (el Arrecife) Die naam komt je misschien wel bekend voor want het is tevens de hoofdstad van Lanzarote waar we eerder gewoond hebben?


Voordat je met de lift naar het volgende gedeelte gaat kom je eerst nog langs een immens groot raam. Waar je alle zeediertjes nog een keer terug kan zien.

zeesterren

zeesterren

In het volgende gedeelte hebben ze waanzinnig veel zeesterren. Alle kleuren, vormen en maten komen er terug. Zo grappig om te zien dat wij ook eens zo’n mooie rode zeester gevonden hadden op het strand.


Dan als laatst heb je nog het otter gedeelte. Hier verblijven twee ottertjes die helemaal dol zijn op elkaar. Erg leuk om te zien hoe ze aan het knuffelen en stoeien zijn.Als je alles hebt gezien kan je de lift weer terugnemen naar het winkeltje, waar ontzettend veel te koop is. Of je gaat midgetgolfen. Naast het SEA-LIFE is ook een midgetgolf baan. Omdat Zoë hier gewoonweg nog te jong voor is hebben wij dit overgeslagen.


Ook is er nog een restaurantje aanwezig (ik noem het eerder een snackbar). Als ik je dan toch nog een tip mag geven. Ga hier niet eten, niet omdat het eten slecht is.. tenminste ik neem aan van niet.. maar omdat er in de haven (ja SEA-LIFE ligt in een haventje) ontzettend veel leuke en betaalbare restaurantjes zijn te vinden. Met superleuk uitzicht.

Mijn conclusie van SEA-LIFE, zeker de moeite waard voor als het een keertje bewolkt is. Ga er niet vanuit (zoals heel veel website’s vertellen) dat je, je hier de gehele dag kunt vermaken. Zoë en ik hebben alles op ons gemakje bekeken en bij sommige waterdiertjes zijn we wat langer gebleven maar al met al zijn we maar 2 uurtjes binnen geweest. En dat is voor ons doen echt wel lang. Wij hebben dan ook niet de opties gekozen voor de extra ‘betaalde’ mogelijkheden zoals een kijkje in de keuken, het voeren van de dieren etc. 

Heb jij wel eens een SEA-LIFE bezocht en wat vond jij het leukste zeediertje? Ik ben erg benieuwd en lees het graag terug in de comments! Alvast een heerlijke dag gewenst?

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge