De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Dingen die ik nog wel zou willen leren!

dingen die ik nog wel zou willen leren

Naar aanleiding van het leuke artikel “15 dingen die ik nog wel zou willen leren” op de blog van Romy – Vaker Vrolijk . Heb ik ook maar eens op papier gezet wat ik nog graag zou willen leren in mijn leven. Het zijn er bij mij geen 15 geworden maar 8..  Ben je benieuwd wat ik op mijn lijstje heb staan? Lees dan snel verder!

Beter Spaans leren spreken

Ik spreek een aardig woordje Spaans, maar nog niet vloeiend. De Spanjaarden spreken altijd redelijk snel en soms heb ik moeite om ze bij te houden. Meestal moet ik dan ook vragen als ze iets rustiger willen praten. Ik vind dit zelf altijd erg vervelend. Dus ik zou gewoon nog meer moeten oefenen.

Cursus zelfverdediging

Heel graag zou ik een paar lessen zelfverdediging willen volgen. Gewoon voor het geval dat mocht er iets gebeuren, je dan weet wat je in een bepaalde situatie kan doen.

 

piano

pixabay.com

Piano spelen en weer opnieuw leren dwarsfluiten

Vroeger heb ik jarenlang op dwarsfluit gezeten (ja, ook heb ik in een orkest gespeeld). Helaas heb ik mijn dwarsfluit in geen jaren meer aangeraakt. Als we een eigen woning hebben dan wil ik dit ook weer gaan oppikken, ik zal natuurlijk weer vanaf het begin moeten beginnen maar dat geeft niet.

Ook zou ik willen leren om piano te spelen. Ik vind het altijd zo prachtig als ik ergens ben en iemand begint gewoon iets moois te pingelen op een piano. Ik ben dan altijd een beetje stilletjes jaloers. Persoonlijk vind ik dat muziek bij je opvoeding hoort en ik ben blij dat mij dit ook gegeven is.

Gebarentaal 
Gebarentaal heeft me altijd heel erg gefascineerd. Het lijkt me heel gaaf om dit dus te leren. Heel vroeger op een blauwe maandag heb ik eens een les gevolgd maar er verder eigenlijk niks meer mee gedaan. Nu vind ik het heel jammer dat ik dit niet heb doorgezet. Misschien een leuk doel voor volgend jaar?

vliegtuigje

pixabay.com

Een vliegtuigje willen besturen

Al vanaf dat ik mijn autorijbewijs heb (2002, jeetje wat voel ik mij nu oud?) roep ik dat ik ook een keer een vliegtuigje wil leren besturen. Hopelijk komt deze wens nog eens een keer voor mij uit. Want hoe gaaf is het om zo’n ding zelf te besturen (natuurlijk wel met instructeur) en je zo vrij als een vogeltje te voelen daarboven in de lucht!

Een dagje grip en slip cursus volgen

Ook zou ik wel eens een dagje een grip en slip cursus willen volgen. Zo weet je in ieder geval hoe je moet handelen als je met je auto in een slip terecht komt. Ook vind ik eigenlijk dat zo’n cursus standaard bijgevoegd hoort te worden als je aan het oefenen bent voor je rijbewijs. Dit zou volgens mij een heleboel ongelukken schelen.

 

ehbo

pixabay.com

EHBO cursus voor kinderen

Dit jaar wil ik mijn cursus EHBO voor kinderen halen. Ik heb al een cursus theorie op mijn computer en moet eigenlijk gewoon een keer beginnen met leren. De praktijk zal ik dan doen wanneer wij weer eens in Nederland zijn.

Fotograferen

Het lijkt me gewoon heel erg leuk om dit onder de knie te krijgen. Ook lijkt het me heel handig voor mijn blog want om eerlijk te zijn klungel ik nu gewoon maar wat aan haha..

Wat is iets wat jij nog graag zou willen leren? Ik ben erg benieuwd naar je antwoord en lees het graag in de comments!

Fijn weekend allemaal!

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments

 • Wat een leuk lijstje!! Een slipcursus en fotograferen zou ik ook wel willen leren.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Summer – TAGMy Profile

 • Leuke lijst! Gebarentaal is iets wat ik ook wel zou willen leren, zo ook een andere taal en als ik ooit een professionele camera met alle toeters en bellen heb, dan zou ik ook wel een cursus willen volgen om hem helemaal onder de knie te krijgen.
  Babs onlangs geplaatst…Beauty Kitchen maakt je vakantie nog mooier!My Profile

  • Hoi Babs,
   Dankje! Ja mijn camera (geen professionele btw) leren snappen dat zou ik ook wel graag willen leren, ik gebruik nu toch nog meestal nog de automatische stand. Ik denk dat ik gewoon de functies een keertje uit mijn hoofd moeten stampen!

 • Ik zou ook zo graag piano willen leren! We hebben hier een keyboard staan, maar het is zo lastig om jezelf te leren als je geen noten kan lezen.

  • Hoi Donna,
   Noten leren lezen vind ik zelf ook heel moeilijk. Het is mogelijk want ik kan het nog steeds niet en kan/kon wel dwarsfluiten. Ik heb mezelf gewoon wat trucjes bij gebracht haha

 • Ik zou wel willen leren om mijn auto te snappen. Als er iets kapot is weet ik echt van niets. Ik kan nog niet eens een band verwisselen….

  • Hoi Nicole,
   Haha, volgens mij moet iedere vrouw hiervoor een verplichte cursus volgen! Ik kan wel een band wisselen maar van de rest heb ik ook niet zoveel verstand!

 • Wat leuk dat je ook een lijstje hebt gemaakt met dingen die je nog wilt leren! En superlief dat je mijn blog hebt genoemd 🙂 Gebarentaal leren lijkt mij ook wel heel erg gaaf! En zo’n slipcursus zou ik eigenlijk ook nog een keer willen doen. Het lijkt me best handig voor als er een keer sneeuw op de weg ligt.
  Romy onlangs geplaatst…Zomaar wat geklets (+cijfertjes) over dit half jaar bloggenMy Profile

 • Ik wil leren hoe alles werkt rondom het ondernemerschap. Inmiddels weet ik al weer zoveel meer, maar er valt nig veel te leren.

 • Wat een mooie dingen zitten erbij.

  Als je ze echt wilt leren, zou je doelen kunnen opstellen. Bv: Voor het eind van oktober heb ik een slipcursus gevolgd.
  Met hierbij een plan van aanpak, waarop je precies uitzoekt waar je dat kunt volgen, op welke datum en overige zaken (zoals oppas regelen voor Zoë etc).
  Dan is de kans van slagen het grootst 😀

  Zelf heb ik een aantal dingen die ik wel zou willen, maar nog niet de tijd en energie heb om er moeite in te steken:
  – Meer talen (beter) kunnen spreken, zoals: Engels, Frans en Spaans
  – EHBO cursus voor kinderen volgen (dit staat mogelijk wel op de korte termijnsplanning)
  – Meer (toekomstige) mama’s in mijn buurt ontmoeten. Dit zou bv kunnen door zwangerschapsgym/yoga/zwemmen etc.

  Een doel waarvoor ik nu aan het werken ben is:
  – Binnen 2,5 jaar afgestudeerd zijn als diëtiste.
  Dit doel heeft mijn prioriteit, omdat ik er nu een opleiding voor volg.

  • Hoi Irene,
   Bedankt voor de goede tips! Ik probeer elke jaar al een soort van doelenlijst te maken. Ik merk inderdaad wel dat ik meer moet werken aan een plan van aanpak. Wat een mooie (leer) doelen heb je op je lijstje staan! Wauw gaaf een opleiding als diëtiste. Dit lijkt me wel een redelijk zware opleiding. Ik wens je in ieder geval heel veel succes maar ik denk dat als je iets echt leuk vindt dat het allemaal veel makkelijker/soepeler verloopt

 • Oh wat een leuk idee om het op deze manier te noteren (inspiratie voor eigen blog!). Twee punten komen overeen; ehbo voor kinderen (herhalen), fotograferen. Zelfverdediging is wel een goede trouwens!

 • Ik zou ook graag willen leren fotograferen en die ehbo cursus lijkt me ook wel handig. En ik wil nog wel een schrijfcursus doen. Ik wil eigenlijk nog zo veel haha…
  Patricia onlangs geplaatst…De ‘Summer Tag’ | Iets met zon, zee, stand, slippers en nog meer zon….My Profile

  • Hoi Patricia,
   Dat probleem heb ik dus ook. Ik wil nog zoveel leren! Daarom maak ik voor ieder jaar een soort van doelenlijstje waar minstens een of twee echte (voor mij persoonlijk) belangrijke doelen opstaan. Dan heb ik toch een beetje een stok achter de deur. Zo ook met de ehbo, de cursus al wel gekocht. Dus nu heb ik een stok achter de deur om hem voor het einde van het jaar te halen. Anders ben ik mijn 100 euro kwijt haha

 • Spaans staat natuurlijk ook bovenaan mijn lijstje! Maar ik ben nog lang niet waar jij bent. Over drie weken weer naar de schoonfamilie dus ik moet echt weer aan de bak ?. Gebarentaal leren lijkt me ook mooi! En tekenen of schilderen.

  • Hoi Johanne,
   Wat leuk dat je weer naar de schoonfamilie gaat! Spaans spreken gaat dan altijd veel soepeler en sneller. Ik moet ook wat meer gesprekken aangaan met mensen uit de buurt.. alleen wonen wij tussen de toeristen dus heb niet veel oefenmateriaal. Tekenen of schilderen lijkt mij ook wel heel gaaf, heb echter alleen het talent niet..haha

 • Hmmz een EHBO cursus staat al best lang ook op mijn lijstje, maar dat komt er steeds niet van… Best slecht.
  Daisy Dingen onlangs geplaatst…Tag: Mijn kleuter aan het woordMy Profile

  • Hoi Daisy,
   De ehbo cursus komt vanzelf wel een keertje! Je kan namelijk niet altijd alle tijd hebben. Ik heb de cursus al wel gekocht, gewoon als stok achter de deur dat ik het voor het einde van het jaar wil halen. Anders is het namelijk zonde van de bijna 100 euro die ik ervoor neergeteld heb haha

 • Wat een leuke lijst. Een vliegtuig besturen, wauwie. Ik vlog laatst wel een rondje mee met een cesna, super gaaf! Maar echt besturen? Of ik dat zou durven? Ik zou ook heel graag de cursus ehbo voor kinderen willen volgen. Het is er alleen nog niet van gekomen. Verder zou ik heel graag voor mijzelf willen beginnen.
  roelina onlangs geplaatst…De ‘I love SLEEP’ TAGMy Profile

  • Hoi Roelina,
   Wat leuk dat je in een cesna hebt gevlogen. Ja ik zou er best wel eentje willen besturen als is het maar voor eventjes om het gevoel te hebben. De EHBO voor kinderen cursus heb ik al gekocht, moet er alleen nog de tijd voor vinden om er mee te beginnen. In ieder geval wil ik het voor het einde van het jaar in de pocket hebben. Ja voor mezelf beginnen lijkt mij ook wel heel gaaf, misschien dat als mijn blog een beetje begint te lopen ik me ga inschrijven bij de kvk. Voor nu is dat nog even dromen haha

 • Wat een ontzettend leuke blog.
  Ik zou heel graag Italiaans willen leren. Spreek het wel een beetje en versta een aantal woordjes, maar daar houdt het ook bij op.
  Marieke onlangs geplaatst…Bye bye June – Tijd voor een terugblik op de maand juniMy Profile

 • Ik zou mijn EHBO nog een keer moeten bijspijkeren, want dat is veel te lang geleden! Wat leuk dat je ook piano wil leren spelen. Bij mijndtast dat al zo lang op mijn verlanglijstje! Mijn dochter is er ook in geïnteresseerd. Wellicht dat we haar aanmelden op school waar ook de mogelijkheid is om te leren. Ik ga me hier ook aanmelden binnenkort! Als ik het hier niet leer, dan komt het er nooit van vrees ik.
  Essma onlangs geplaatst…Little Origin Photo Diary #16My Profile

  • Hoi Essma,
   Zo leuk dat bijna iedereen die gereageerd heeft piano wil leren spelen! Toch wel heel bijzonder haha. Ik wil ook dat Zoë op pianoles gaat. Vind het heel belangrijk dat ze toch enige kennis heeft van muziekinstrumenten. Later mag ze dan eventueel zelf een instrument uitzoeken waar ze interesse in heeft.

 • Piano spelen zou ik ook wel willen leren. Heb een stage piano in mijn kamer staan, met jaren geleden als doel om het te gaan leren, maar het is er nog nooit van gekomen. Weet gewoon niet waar ik moet beginnen! Een EHBO cursus zou ik ook wel willen doen. Vind ik echt iets wat eigenlijk iedereen zou moeten beheersen. Verder zou ik veel beter Engels willen spreken, want ik merk dat ik daar niet zo sterk in ben ghehe… :’)
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #110 | Productief, falafel freak & LP’s luisterenMy Profile

  • Hoi Sandra,
   Wat gaaf dat je al een piano in je kamer hebt staan. Ik weet ook soms niet zo goed waar ik moet beginnen, dus maak ik voor elk jaar een soort doelenlijstje. Voor dit jaar heb ik bijvoorbeeld mijn ehbo erop staan en wellicht voor volgend jaar pianoles. Er gaat alleen een hele hoop tijd in zitten. Dus ben erg benieuwd haha!

 • Leuk om te lezen! Ik zou wel graag een muziek instrument willen bespelen, goed.

  • Hoi Saskia,
   Ik vind dat ook heel mooi als iemand echt heel goed een instrument kan bespelen. Ik heb eigenlijk wel spijt dat ik gestopt ben met dwarsfluit spelen want dat kon ik echt goed.. nu moet ik weer helemaal opnieuw beginnen. Piano staat ook nog heel hoog op mijn lijstje.
CommentLuv badge