De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

De mommy tag!

mommy tag

Af en toe (zo eens per maand) vind ik het leuk om een tag in te vullen. Door het invullen kom je altijd heel wat weten over de persoon die de tag invult. Dit keer heb ik weer een hele leuke gevonden op de site van blogmama. De tag van vandaag heeft 20 vragen over hoe ik het moederschap ervaar.. Wil je meer weten? Lees dan maar snel verder!

Mommy tag

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik ben een thuisblijfmama. Sinds Januari dit jaar ben ik deze blog gestart waar ik uiteindelijk mijn werk van wil maken.

2. Zou je het anders willen?
Nee, tot nu toe heb ik alle ontwikkelingen met en van mijn dochtertje Zoë mogen meemaken. Ik ben mijn vriend dan ook enorm dankbaar dat ik een thuisblijfmama mag zijn.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Vanaf haar geboorte tot nu slaapt Zoë bij ons op de kamer. In het begin met haar ledikantje als een co-sleeper tegen ons bed aan. En nu gewoon apart in een eenpersoonsbed. We hebben op dit moment wel twee slaapkamers. Maar wie mij al langer volgt weet dat we in die slaapkamer met een enorm schimmel probleem hebben gekampt. Uiteindelijk hebben ze de muur laten drogen en hebben ze er gewoon een likje verf over heen gedaan. De kamer ruikt nog steeds ontzettend muf en de geur gaat gewoon niet weg. Wij/ik vind dit een hele ongezonde situatie en durf hier dus ook niet te slapen (de lucht in te ademen). Wij gebruiken deze kamer dus alleen voor opslag.

4. De beste aankoop voor je kindje?
Ik heb er meerdere, een elektrische kruik van Zensy. Hoe ideaal is dit ding. Nooit bang hoeven te zijn dat de dop kapot gaat (geen kokend heet water) en hij blijft heerlijk de hele nacht warm. Ik gebruik de kruik ook zelf regelmatig voor als ik last heb van mijn nek?.

Een Wubbanub speen. Gewone speentjes moest ze niet en de wubbanub speentjes met verschillende knuffeltjes eraan zijn een life-saver geweest in de weken voor en na haar operatie. Dit was het enige waar (ze naast mama, papa en de katjes) rustig van werd.

5. Hoeveel kinderen wens je?
Ik vind één kindje genoeg. Mijn vriend wil er graag meer. Dus hier discussiëren we nog wel eens over?

ik zoe muis en ollie

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Helaas hebben we geen date nights buiten de deur. Dit omdat we op dit moment in het buitenland verblijven en hier geen geschikte oppas (iemand die we compleet vertrouwen) hebben gevonden. We houden de date night dus gewoon lekker thuis. Bijna elke vrijdag avond zitten we knus op de bank en kijken we gezellig een filmpje met wat lekkere hapjes en drankjes erbij.

7. Favoriete bezigheid van je kindje?
Zoë is helemaal gek van haar kat Muis (en Ollie die helaas vorig jaar is overleden) Daarnaast is ze ook echt een strandkindje! Gelukkig wonen we op dit moment op 5 minuutjes lopen van het strand. Dus we zijn hier dan ook bijna dagelijks (mocht er niks tussenkomen) te vinden.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Volgens mij niet. Ik heb over alles heel goed nagedacht, aangezien we alles mee moesten nemen naar het buitenland.

9. Het favoriete eten van je kindje?
Broccoli, Linzensoep, Sushi, Spareribs, Kip Korma. Zoë lust eigenlijk alles en is absoluut geen moeilijke eter.

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Nee, we hebben geen eigen auto. De auto waarin we rijden is van Richard zijn werkgever.

fotoshoot

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Ik weeg even zwaar maar flubber wat meer?. Zodra Zoë naar de peuterspeelzaal gaat, dan schrijf ik mij het liefst weer in op de sportschool en wil ik weer wat strakker worden.

12. Wat is je droom vakantie met kids?
Disneyland Paris is toch wel van iedere ouder een droom vakantie. Tevens wil ik haar heel veel van de wereld laten zien. Mocht je de middelen hebben en mocht het mogelijk zijn dan is dit de ultieme toevoeging op de opvoeding.

13. En je droom vakantie zonder kids?
Een vakantie zonder mijn dochtertje is geen ‘droom’ vakantie. Zij hoort er nu gewoon eenmaal bij en zonder haar is het gewoon niet compleet.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Ik heb vanaf mijn 13e (bijbaan-parttime-fulltime) voor een baas gewerkt. Dat doe ik nu natuurlijk niet meer en ben de gehele dag thuis met mijn dochtertje. Wat natuurlijk soms een echte uitdaging is met die heerlijke fases. haha

15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)
Als ik onverwacht een hele dikke kus of knuffel krijg van mijn dochtertje. Of wanneer ze savonds in haar bedje ligt en uit zichzelf zegt I LOVE YOU MAMA (nou draag mij maar weg hoor)

kusje

16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?
Bij de HEMA, H&M, Zeeman, Wibra en heel verassend de LIDL. Echter de meeste kinderkleding krijgen we via familie uit NL opgestuurd.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Gezichtscrème van de HEMA, concealer, mascara, oogschaduw van essence. Overigens maak ik mij bijna niet op. Dat is gewoon niet te doen met de warmte die we ervaren in Lanzarote.

18. A-merk of huismerk?
In het begin kochten we vooral A-merk (omdat je toch het beste wilt voor je kindje). Later werd dit toch vervangen door huismerk. Net zo goed alleen vele malen goedkoper.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
Ik heb altijd al één kindje willen hebben. Vroeger wilde ik eventueel ook nog wel een kindje adopteren maar hiervoor moet je blijkbaar een enorme geldboom in de tuin hebben staan. Wat ik natuurlijk enorm belachelijk vindt want zo ontneem je heel veel mensen de kans om goede ouders te zijn. Terwijl ze er wel gewoon zijn.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?
Alles! Ik zou het voor geen goud willen missen. Het gevoel van onvoorwaardelijke liefde voor je kindje! Deze zin is niet van mij maar van blogmama maar vat het gewoon helemaal samen!

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om meer te lezen hoe ik de tag heb ingevuld. Nu natuurlijk ook een vraag voor jullie. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Meer lezen? Kijk dan in de disclaimer.

VOLG MIJ OOK VIA:

Geen categorie, Mama, Persoonlijk | 30 reacties | 11 augustus 2017 |

Comments

 • Heel leuk om je via dit blogje beter te leren kennen. Disney Land is volgens mij voor ieder meisje een droom die uit komt. Ik heb op m’n werk een meisje die pas geleden is geweest. Nu wil ze alleen maar in haar Elza jurk lopen?

  • Hoi Aneta,
   Ja mijn dochtertje zit nu echt vol in de fase van Mickey en Minnie. Overal wil ze de figuurtjes op hebben?. Voor de echte Disneyfilms is ze nog net iets te jong. Ik denk dat 6 a 7 jaar echt DE leeftijd is om naar Disneyland te gaan, dus we kunnen nog even sparen haha

 • Ik was nog niet klaar.. Ja, Disneyland is zo gaaf! Ik ben er met mijn vriend en twee vrienden geweest nog voor ons zoontje er was. Toen al super leuk! Met kinderen lijkt mij ook zo leuk! En sowieso de wereld zien. Maar ja, net een nieuw huis gekocht met verbouwen en al, dus dat zit er even niet in helaas. En ik ben zo jaloers dat jullie zo dacht op het strand zitten. Lijkt mij zo heerlijk.
  Michelle onlangs geplaatst…En het gebeurt weer…My Profile

  • Hoi Michelle,
   Heerlijk dat jullie nu een eigen huis hebben! Dat lijkt mij ook zo fijn. Nu wonen we telkens in gemeubileerde huurhuizen (nooit mijn smaak qua interieur, denk aan oudbollig Spaans haha). De wereld zien komt nog wel, lekker in kleine stapjes doen. Wij hebben het geluk dat mijn vriend in de reiswereld zit en overal en nergens geplaatst kan worden. Bij het strand wonen heeft zo zijn voor en nadelen, ik zie toch meer voordelen ondanks dat ik elke dag veel zand in huis heb liggen. Mijn vriend daarentegen is altijd bang voor zijn technische spulletjes en zout in de lucht. Dat is blijkbaar niet zo’n goede combi haha

 • Mijn hart smelt als de kinderen opeens uit het niks ‘ik vind je lief mama’ zeggen. Leuke lijst met vragen trouwens! Ben ik heel raar als ik zeg dat ik niet perse naar disneyland hoef?
  Maaike onlangs geplaatst…Wat nam ik 16 jaar geleden mee in mijn backpack?My Profile

 • Leuk om te lezen en je zo beter te leren kennen!

 • Leuk dat je je werk wilt maken van je blog. Ik ben ook begonnen als thuisblijfmoeder en werk nu vanuit huis als professioneel blogger. Dus het kan : )

 • Oow, deze tag is enig!! Ik ga ‘m overnemen binnenkort 😉 Mijn hart smelt de hele dag door trouwens, haha. Maar nog extra als kleine Lotje me fijnknijpt om te kroelen of als Noor zegt “Hou zoveel van jou, mama” of “Ik lief jou, mama” 🙂

  • Hoi Wendy,
   Ja heerlijk hé! Ik kan ook zo genieten van dat soort momentjes. Omdat Zoë niet meer tussen de middag slaapt (ze wil helaas niet meer) vraagt ze altijd rond een uurtje of 3 of we saampjes even op de bank kunnen liggen. Nou heerlijk toch dat gekroel☺

 • Leuk om te lezen. Knap van je om thuismama te zijn (niks voor mij) Disneyland Parijs is idd een droomvakantie, wij hebben het al een paar keer gedaan ?

  • Hoi Ellen,
   Het lijkt mij zo leuk om naar Parijs of Disneyland te gaan. Wij willen de reis het liefst combineren. We leggen nu af en toe al geld opzij voor als Zoë iets ouder is. Want het is natuurlijk hartstikke duur.

 • Hartstikke leuk om te lezen dat jullie eigenlijk elke avond date night thuis hebben. Dat is toch ook heel fijn? En herkenbaar ook.. Kusjes!

 • Wat een leuke foto’s ook tussendoor! 🙂
  Joanne onlangs geplaatst…Trend | Cat eye sunglassesMy Profile

 • Hey, als wij naar Disneyland Parijs gaan, combineren we het met een dagje Parijs, een dagje kastelen bezoeken en ook het park natuurlijk. De prijzen vallen mee als je uitkijkt. We zijn na zoveel jaar al echte experts geworden. Groetjes Ellen

 • Wat leuk om je met deze tag weer een beetje te leren kennen. Hier natuurlijk geen mama, maar ik kan me wel vinden in je antwoorden. Mijn kinderwens was altijd Disneyland Parijs, maar het werden altijd andere bestemmingen. Nu komt hij toch weer op het lijstje te staan, maar dan Orlando. Ben dan een moeder of kind, maar ik vind dat je een keer in Disneyland moet zijn geweest in je leven..
  Jill onlangs geplaatst…Het weer op Curacao: hoe ga je er mee om?My Profile

  • Hoi Jill,
   Dat is dus bij mij ook het geval geweest. Er kwamen altijd bestemmingen tussen Disneyland en Parijs. Nu ik moeder ben, vind ik dat het mijn plicht is om voor mezelf uhem voor mijn dochtertje naar Disneyland te gaan haha.

 • Leuke tag. En wat een mooie foto’s. Leuk om weer wat meer over je te weten te komen.
  Patricia onlangs geplaatst…Mijn kinderen worden veel te snel groot….My Profile

 • Deze tag heb ik ook eens ingevuld. Erg leuk. En leuk dat je dochter sushi lekker vindt! Ik probeer mijn zoon ook die kant op te sturen 😉 Als droomvakantie vulde ik Walt Disney World in. Daar waren we toen ons zoontje 10 maanden oud was. Wat heb ik genoten!! Gaan we zeker nog eens naar terug.
  Sheila onlangs geplaatst…Wat vind ík eigenlijk van mijn blogMy Profile

  • Hoi Sheila,
   Ja Sushi is zo lekker! Ben echt blij dat mijn dochtertje dit ook lekker vindt. Vooral de sushi met zalm en tonijn vindt ze om te smikkelen. Walt Disney World lijkt mij ook heel gaaf, wellicht voor in de toekomst als ze wat ouder is. We willen namelijk ook ooit eens een rondreis door Amerika maken, dan zouden we het mooi kunnen combineren.

 • Wat leuk dat je ook half in het buitenland woont. Wij wonen (nu) half in Hongarije. Wat een mooie naam heeft je dochter die stond ook bij ons op het lijstje met namen, maar we hebben toch een andere naam gekozen omdat ik mijn konijn zo had genoemd(manlief wilde eerst geen Zoë als naam). Voor mij is een vakantie zonder kinderen ook ondenkbaar. Mijn zoontje scheelt trouwens ook niet veel met jou dochter van leeftijd. (Hij is van september 2014) . Ik hoop dat het je lukt om van je blog je werk te maken. (Dat hoop ik stiekem ook en zo leuk zijn als dat ook echt lukt).
  Andrea onlangs geplaatst…Outfit off the day: Tumble and dry babyMy Profile

  • Hoi Andrea,
   Wat leuk dat je half in Hongarije woont! Ik ben er nog nooit geweest maar we willen zeker een keer die kant opkomen. Je leest en hoort zulke mooie verhalen! Wat goed dat je ook van je blog je werk probeert te maken. Ik ga je zeker volgen (heb je al toegevoegd op bloglovin). Leuk dat je ook een kindje hebt met ongeveer dezelfde leeftijd, ik vind het altijd bijzonder om te zien hoe andere kindjes opgroeien. Vooral als er iets speciaals is, bijvoorbeeld wonen in het buitenland en hoe ze daarop reageren. Alvast een heerlijke week gewenst!

 • Wat mooi ingevuld. Ik vilde m ook al eens in, super mooie TAG. Die foto van je dochtertje die jou kust, wat prachtig zeg. En wat lust ze veel dingen? Ik denk niet dat ik met sushi aan moet komen bij mijn peuter (wat de boer niet kent..). En dan nog even een vraagje: hoe bevalt die gezichtcreme van de hema? Ik zoek naar een nieuwe crème maar wil niet teveel betalen 🙂
  roelina onlangs geplaatst…Kindermode met print: twee keer een zomerse OOTDMy Profile
CommentLuv badge