De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

Cadeautjes voor verjaardag kat Muis!

♪ ♫ Er is er één jarig hoera, hoera dat kan je wel zien dat is onze kat MUIS. Hieperdepiep Hoera. De kop van de kat is jarig en zijn pootjes vieren feest… tra la la la la la ♪ ♫,

Hij is vandaag alweer 10 jaar oud en ook 10 jaar bij ons. Reden genoeg dus een feestje te geven. Een feestje hoort natuurlijk wel gevierd te worden met leuke cadeautjes en taart. Aangezien de dierenspeciaalzaken hier op Lanzarote niet heel veel in het assortiment hebben heb ik even op internet gespeurd naar leuke kattencadeaus.

Omdat we op Lanzarote verblijven en het versturen nou eenmaal wat langer in beslag neemt dan normaal (denk aan besteld bij diverse bedrijven, douane checks, diverse postmaatschappijen), heeft Muis zijn cadeautjes helaas vandaag nog niet. Maar wat in het vat zit verzuurd niet.. dus dat komt hopelijk van de week nog wel. Vandaag vieren wij in ieder geval wel al vast zijn verjaardag met een heerlijke taart voor Muis en cupcakes voor ons, wil je alvast weten welke cadeaus ik heb gekocht voor de jarige job lees dan verder..

De cadeautjes voor Muis!

Als eerste een mooie halsband. Muis krabt zijn halsbandje altijd helemaal stuk dus zeker 1 keer per jaar moet er een nieuwe halsband komen. Deze vond ik erg leuk eruit zien en hij heeft wat voor mij heel belangrijk is een veiligheid sluiting (mocht je kat ergens aan blijven haken, dan schiet de halsband automatisch los en kan hij zich niet ophangen).  Het belletje haal ik eraf want katten vinden dit helemaal niet prettig om de gehele dag te horen (Ik trouwens ook niet) Wel komt er nog een adreskokertje aan. Hierop schrijf ik altijd Muis zijn naam, mijn naam, telefoonnummer en dat hij een binnen kat is en eigenlijk niet buiten hoort te lopen. 

Een nieuwe verzorgings  borstel. Zoals je misschien al wel weet krijgt Muis elke week zijn wekelijkse borstelbeurt. Hij geniet hier altijd enorm van. Ik gebruik nu een Furminator, maar nu had ik laatst gelezen dat dit helemaal niet goed schijnt te zijn voor de huid en haren van de kat. Dus voor de zekerheid schaf ik toch maar een nieuwe borstel aan. 

Een koel mat Omdat de zomers hier in Lanzarote enorm warm kunnen zijn. Vooral wanneer er een calima over het eiland heen waait (warme wind uit de sahara, wat een heleboel zand en stof meebrengt) lijkt het me voor Muis ideaal om een koelmat in huis neer te leggen. Hij ligt ook graag op de plavuizen wat natuurlijk ook lekker koel aanvoelt. Dus dit zal hij denk ik ook wel enorm waarderen.

Muis is enorm dol op eten. Aangezien hij met overgewicht kampt mag hij eigenlijk geen natvoer hebben. Op zijn verjaardag maken we natuurlijk een eenmalige uitzondering en krijgt hij een heerlijk bakje Gourmet natvoer.

 

 

 

 

 

 

 

Dan nog wat leuk speelgoed. Nouja speelgoed… Muis speelt eigenlijk niet maar waar hij helemaal wild van wordt is catnip. Hij wordt er echt letterlijk en figuurlijk helemaal high van. Muis ruikt en likt aan zijn knuffeltjes en houdt ze vast tussen zijn pootjes. Dus na een tijdje moeten er gewoon weer nieuwe knuffeltjes stinkdier en goudvisjes met catnip komen. Ik vond bovenstaande wel erg schattig. Ik hoop alleen vurig dat hij ze dit keer niet in mijn bed achterlaat, want het ruikt namelijk voor mensen als vieze oude stink sokken.

Het laatste cadeau wat hij krijgt is om hem hopelijk wel wat in beweging te krijgen. Sinds Zoë de bellenblaas heeft uitgevonden is Muis helemaal niet meer bij haar weg te slaan. Hij probeert gewoon echt de bellen/bubbels te vangen met zijn pootjes en een lol dat ze dan samen hebben. Helaas zit er in de gewone bellenblaas wat chemische stoffen waar wij als mensen maar ook als kat last van krijgen als het in onze ogen komt. Dus na een speurtocht op internet heb ik het gevonden. Bellenblaas bubbels voor katten MET catnip! Nou als dat geen hit wordt!

In dit artikel komen affiliatie links voor, meer weten lees dan de disclaimer

Hebben jullie weleens de verjaardag van je huisdier(en) gevierd? Gaf je ze dan ook een cadeau of bleef het bij een aai over de bol en wat lekkers. Zie graag je reactie bij de comments. 

Alvast een fijn weekend toegewenst!

VOLG MIJ OOK VIA:

Dieren, Geen categorie, Wishlist | 8 reacties | 17 maart 2017 |

Comments
CommentLuv badge