De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 9 – 2018

about last week

Een week van enorm wisselend weer. Het ene moment strakblauwe lucht en kunnen we enorm genieten, het andere moment regen, storm en een woeste zee. Wij hebben ons ondanks dit gekke weer toch weer lekker vermaakt. Kijk en lees je weer gezellig mee?

Maandag

geen strand meer

Aangezien het gisteren zulk slecht weer is geweest wil Zoë heel graag kijken of alles goed is met haar poezenvriendinnetje in de oude haven. We kijken ook nog even bij ‘ons’ strandje en zien dat er allemaal stenen/rotsen zijn aangespoeld.

straat diva is er nog

Alles blijkt gelukkig goed te zijn met onze straatdiva. Ze heeft zelfs een nieuw vriendinnetje. Een heel lief poesje die we nog niet eerder hebben gezien.

poesjes eten geven

En toen kwam er nog een vrouwtje aan die we nog nooit hadden gezien. Zoë moet natuurlijk iedereen ‘stiekem’ wat eten geven.

boodschappen doen

Na het spelen in de speeltuin wandelen we door naar de Lidl. We halen o.a. zakdoeken want we zijn nog steeds snotverkouden en wat lekkers. De rest van de dag doen we niet heel veel.

Vandaag kan je ook een hele uitgebreide About last week van week 7 en 8 lezen.

Dinsdag

storm

Het schijnt vandaag weer enorm slecht weer te worden. Tot nu toe schijnt het zonnetje lekker. De mensen van de strandbedjes en waterfietsen nemen in ieder geval al wel vast maatregelen voor als het wel slecht weer wordt.

storm

De rode vlag hangt al uit en alle toegangen naar het strand worden afgesloten. Nou dat hebben we in de anderhalf jaar tijd dat we hier wonen nog niet eerder meegemaakt. Dus spannend!

noodles eten

Wij wandelen in ieder geval door naar het winkelcentrum. Want er is een nieuwe noodlebar geopend en tja dat moeten we natuurlijk even uitproberen. We nemen een soort bami-noodles met kip en broccoli en als sausje Teriyaki. We vonden het ontzettend lekker. Enorm machtig dus we hebben het bakje niet leeg kunnen eten. Je bent Nederlander of niet.. we hebben het gewoon mee naar huis genomen en Richard heeft het restant savonds nog lekker opgesmuld.

muis

smiddags spelen we nog even op de gemeenschappelijke tuin. En Muis zit heerlijk te genieten.

buiten spelen

Zoë is sinds kort helemaal vriendjes met het nieuwe buurjongetje en zijn kleine zusje van 2 jaar. Hier zijn ze in ieder geval samen aan het verven en Muis tja die ligt als security guard ervoor..

Woensdag

regen

Vandaag begint de dag weer met veel regen en wind..

gruffalo

We blijven dus gewoon binnen. Chillen lekker op de bank en kijken een aantal films waaronder het kind van de Gruffalo..

muis

Muisje slaapt gewoon overal doorheen.. Lui beest

spelen

En we spelen wat met de blokken..

Vandaag klets ik jullie ook weer even bij.. Want.. we weten inmiddels dat we gaan verhuizen en waar we naar toe gaan. Wil je weten waar we naartoe verhuizen? Klik dan HIER

Donderdag

aftel kalender

We mogen weer een vakje openmaken van de aftelkalender. Nog een paar nachtjes slapen en dan gaan we verhuizen! zo’n zin in!

binnen zee

We maken een kleine wandeling en zien dat er bij het hotel Fariones een hele binnenzee is. Ze hebben dus toch niet voor niets het strand afgesloten..

strand

De mensen van de strandbedjes halen alles van het strand af en leggen deze tegen de heuvel aan. Wederom worden alle toegangen naar het strand afgezet.

sushi

Wij wandelen lekker door want we gaan namelijk sushi halen!

geen strand

Als we terug wandelen is het ineens ontzettend hoog water en er is dus helemaal geen strand meer. De mensen van de strandbedjes hadden dus toch gelijk om alles tegen de helling aan te leggen.

zee

Als we smiddags nog een keertje kijken bij het strand is alles weg. Dit hebben we nog nooit gezien. Er is geen enkel stukje zandstrand meer te zien. De hele kustlijn is ingenomen door de woeste zee.. Al voorspelden ze ook 6 meter hoge golven.. Die heb ik niet gezien..

Vrijdag

verven

We beginnen vandaag lekker met verven.

muis

Mr. Muis ligt ondertussen lekker te slapen op de bank..

water spelen

Als het zonnetje wat begint door te komen, zet ik het badje buiten zodat Zoë lekker kan kliederen. Muis ligt er ook weer lekker bij. Die twee zijn onafscheidelijk. Overal waar Zoë is, is Muis ook te vinden. Later komt ook het kleine buurmeisje nog even met het water spelen. Die twee hebben de grootste lol samen.

blokken spelen

Als het buurjongetje uit school komt, moet zijn zusje slapen. Dus die wisselen af met spelen. Heel handig! Samen zijn ze van alles aan het bouwen.

knuffelen met muis

In de middag knuffelen ik nog even lekker met Muis op de bank.

stenen op het strand

stenen op het strand

En we wandelen nog even naar het strand om te kijken wat de schade is.. Nou, er zijn een heleboel stenen aangespoeld en naar beneden gekomen. De normale toegang via de trap of helling kan men niet meer gebruiken. De gemeente zal weer heel veel puin moeten ruimen de aankomende periode..

De rest van de middag doen we niks, ik heb twee enorm grote blaren op mijn hiel zitten van mijn Nikes. Hoe dat kan geen idee want ik draag ze inmiddels al ruim 2 maanden en nooit geen problemen gehad. Eentje heb ik af kunnen plakken met een blaarpleister echter is de andere opengesprongen en dat is gewoon een grote wond geworden.

Zaterdag

regen en groen lanzarote

Richard is vrij, dus we besluiten om even een rondje over het eiland te maken. Alle regen is wel heel goed voor het eiland. Normaal gesproken is alles dor en droog en nu dus redelijk groen.

woeste zee

We maken nog een stop bij Los Hervideros. Echt waanzinnig om te zien hoe de golven hier tegen de kliffen aan bulderen.

muis

Waar, O waar is Mr. Muis..

De rest van de dag doen we niet veel bijzonders. We doen de wekelijkse boodschappen en we zitten nog even buiten in het zonnetje.

Zondag

zon en palmboom

Het zonnetje schijnt weer. Oh jongens ik word hier zo enorm blij van. Heerlijk genieten. Ik maak vandaag niet veel foto’s want ik ben voornamelijk wasjes aan het draaien. De afgelopen periode heb ik de was alleen binnen kunnen drogen dus alles ruikt muf. Tijd om alles even lekker fris te laten ruiken.

En tja dat was alweer onze week. Dinsdag zal Richard voor een aantal dagen naar Mallorca gaan. Hij gaat hier namelijk weer een training volgen. We gaan de makelaar bellen in Malaga om te vragen of we een optie op twee huisjes kunnen krijgen met bezichtiging. Ik ben heel erg benieuwd of dit gaat lukken. Voor de rest staat er nog niks op de planning. Gaan jullie nog iets leuks doen deze week? Ik ben erg benieuwd en lees het graag in de reacties. Fijne week gewenst😘

0 loves
VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge