De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 7 – 2019

about last week 2019

We hebben een ontzettend fijne week gehad. Nog steeds zijn we erg moe en nog niet helemaal beter maar het begint weer de goede kant op te gaan. Zo hebben we een hele leuke Valentijnsdag gevierd, aten we de hele week ongezond en heb ik eindelijk een tweedehands auto gekocht. Zoë had ook een speeldate met een klasgenootje in het park. Al met al hebben we dus heel erg genoten. Kijk en lees je gezellig mee?

Week 7 – 2019

Maandag

vogelhuisje verven

We beginnen de week helaas weer ziek. Zoë heeft gisteravond weer alles eruit gespuugd en heeft de hele nacht lopen spoken. Vandaag blijven we nog maar weer een dagje thuis. Via Ali had ik een aantal knutselspulletjes besteld zoals een vogelhuisje. Echter was hij een beetje te klein en al in elkaar gezet. Terwijl er in de beschrijving stond, bouwpakket.. Nouja. Toch leuk om even te schilderen.

Ja, er ligt een (vieze) sok op tafel.. Zoë loopt het liefst de hele dag op haar blote voeten rond, dus zodra ze de kans krijgt trekt ze snel haar sokken uit.

vogelhuisje

Ik vind het huisje echt prachtig geworden. Nu alleen nog een mooi plekje op de tuin vinden waar we hem kunnen ophangen.

smurfen

In de middag kijken we samen gezellig een film via netflix. Deze hebben we al een stuk of 3 keer gezien maar hij blijft leuk.

dekentje kneden

Muisje heeft het koud en kneed lekker zijn dekentje, blijft soms echt een klein babytje haha

Als avondeten, eten we net zoals gisteren kant en klare hamburgers van de Lidl (je weet wel die je in de magnetron moet opwarmen). Een half uurtje later is het helaas weer raak bij Zoë, ze is dus niet ziek, het ligt gewoon aan de hamburgers want even later heb ik er ook last van.. Jongens wat een ellende weer!

We zouden eigenlijk bij een auto gaan kijken maar aangezien we ons zo beroerd voelen verzetten we afspraak naar morgen..

Dinsdag

buiten spelen

Omdat er weer de hele nacht gespookt is, blijven we vandaag nog een laatste dagje thuis. Zoë is nog niet leerplichtig dus dan moet je het er af en toe nog maar even van nemen. Het weer is redelijk, dus besluiten we even lekker op de tuin te gaan spelen.

ali pakketjes

In de middag komen er weer een paar pakketjes van Ali binnen. Ik heb een aantal spulletjes besteld voor de eventueel nieuwe auto.. Als Richard smiddags thuis komt, besluiten we om nog even bij de auto te gaan kijken. En tromgeroffel.. ik heb hem gekocht!! De auto zit wel onder de beschadigingen, maar hé, hij ziet er verder goed uit en in deze prijsklasse zal je waarschijnlijk (hier in Spanje) niet een betere vinden.

Ik ben echt megablij, aangezien er nog wel wat kleine dingetjes aan moeten gebeuren kunnen we de auto niet direct meenemen. Dat is wel balen, want als ik iets heb gekocht wil ik het ook altijd heel graag hebben haha..

Woensdag

benalmadena pueblo6666666555555555555555555557

Vandaag is Zoë weer naar school en aangezien ik nog geen auto heb vermaak ik mij weer met een rondje wandelen in de buurt. Ik wandel even naar het dorpje en maak daar nog wat foto’s voor een artikeltje die binnenkort online komt. kioskje te koop

Als we daarna met de bus naar huis rijden zie ik dat dit kioskje te koop staat.. OMG, dit is echt een droom van mij om een klein koffietentje/kioskje te beginnen. Hij is nog niet bij een makelaar aangemeld dus ik ga het goed in de gaten houden. Wie weet..

chillen op het gras

In de middag spelen we nog even lekker buiten, draai ik wat wasjes – hang ze op – en berg ze niet veel later weer op.. Heerlijk als de was zo snel droog is!

Donderdag

trakteren

Het is Valentijnsdag vandaag, normaal gesproken doen we niet mee aan deze commerciële toestand maar Zoë vindt het allemaal we heel erg leuk. Dus dan maak je een uitzondering. We trakteren iedereen op school een hartjes lolly met een leuke quote. (gelukkig zitten er maar 10 kindjes bij haar in de klas) Zoë heeft goed geoefend met knippen en schrijven. Dus win-win.

juf traktatie

Van de juf krijgt ze een heerlijk chocolaatje!

valentijn school 1

valentijn school 2

En als ik haar in de middag ophaal, krijg ik van Zoë een mooi versierde envelop met een prachtige tekening erin!

valentijn mama

valentijnsdag muis

Als we thuis zijn, mag Zoë even naar de brievenbus en daar zit natuurlijk ook Valentijns post in.. Eentje van mij, een Spaans danseresje met een mooie Minnie Mouse ring. Van Muis heeft ze ook een kaart gekregen met een mooie ketting en armband. Je zal misschien wel denken, waarom geen valentijnskaart? Maar deze kon ik dus nergens vinden.. dus voor volgend jaar moet ik ze maar uit NL meenemen haha.

valentijn papa

En als Richard in de avond thuiskomt, krijgen we samen een prachtige beker met een unicornknuffel en een heleboel chocolaatjes.. Yummie.

We hadden voor Richard een mooie tekening gemaakt en een hele grote reep chocolade met nootjes gekocht, echter vergeten om op de foto te zetten.. 😣dom, dom dom.. haha

Vrijdag

ziekjes

We zien er allebei niet zo gezellig uit vandaag. We hebben het koud, ik zit onder de pukkeltjes en Muis heeft al de hele week een traanoogje en weer last van zijn oortjes. Hoort er ook bij.. hopen alleen dat het snel over is met dat kwakkelen.

dinosaurus

Als ik Zoë van school haal, krijgt ze deze poot afdrukken mee. Ze hebben deze en aankomende week dinosaurus week en leren dan veel over de prehistorie. Dus hartstikke leuk hoe daar mee omgegaan wordt.

buiten kat

In de middag spelen we weer even buiten, aangezien het waarschijnlijk in het weekend heel slecht weer is.

cheescake

cheesecake snoepen

Zoë en ik maken ook nog een heerlijke cheesecake. Lekker smullen.

patat

patat eten

Richard kwam thuis met een heerlijke verassing. Patat (friet van Piet) met een heerlijke frikandel. Echt zo smullen!

Zaterdag

gekke muis

Muis heeft weer zijn gekkenhalfuurtje..

slecht weer

En dan mag ik vandaag eindelijk mijn nieuwe (tweedehands) auto ophalen!!! Het weer zit helaas niet zo erg mee maar des te meer kan ik mijn auto waarderen!

zoe in de auto

Eenmaal thuis, zetten we de auto voor huis en maken we hem lekker schoon en mag Zoë natuurlijk ook even spelen.

auto van alovelyadventure

En dit is hem dan! Je wilt echt niet weten hoe intens gelukkig ik ben met mijn autootje! Ik ben nu gewoon onafhankelijk en kan gaan en staan waar we/ik wil(len) en niet meer uren ergens te hoeven ronddwalen omdat ik niet naar huis kan omdat er geen ov is. Echt zo genieten dit

Zondag

park

Vandaag hebben we een speelafspraakje met een klasgenootje in het park. Het zou vandaag ontzettend slecht weer zijn, echter schijnt het zonnetje volop. Dus we hebben heel erg geluk!

spannend

live show

park

Omdat haar klasgenootje iets aan de late kant is kijken wij alvast naar de show. (die werd vorige week ook opgevoerd) Erg leuk dat dit nu elke weekend is. We hebben ontzettend gelachen en dat verdiend natuurlijk wel een centje. De beste meneer doet het natuurlijk ook niet voor niks..

baby schildpad


terug gezet

Als we daarna met Molly en haar moeder een wandelingetje door het park maken, zie ik ineens een baby schildpad van nog geen 3 cm voor ons voorbij kruipen. Echt zo schattig. Het is zo jammer dat ik mijn camera niet mee had. Want de foto is erg onduidelijk geworden (mijn telefoon kan niet goed scherp stellen). Nadat de dames even met het schilpadje geknuffeld/geaaid hebben, besluit ik hem bij de andere schildpadden neer te zetten. Hij was vast verdwaald. Zielig popje. Wat een avontuur weer!

En dat was alweer week 7 van 2019! 

Deze week ga ik nog wat spulletjes voor de auto kopen en gaat Zoë voor het eerst op schoolreisje (oei, ik vind dat wel heel spannend hoor!) Voor de rest hebben we nog geen planning. Dus we zien wel wat er allemaal komen gaat. Ik wens jullie een heerlijke week toe!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2019, About last week | 2 reacties | 18 februari 2019 |

Comments

  • Wat een leuke auto! Fijn dat je nu lekker de vrijheid hebt om te gaan waar en wanneer je wilt. Leuke trui/vest heeft Zoë op de foto van dinsdag. Jullie zijn lekker verwend met Valentijnsdag. Dat schildpadje is echt heel mini zeg! Ik heb bijna twee jaar geleden om schildpad gevonden op de parkeerplaats bij de Lidl. Die hebben we toen bij een sloot terug gezet, want een drukke parkeerplaats en een schildpad gaan niet goed samen.
CommentLuv badge