De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 52-2018

about last week

We hebben echt enorm genoten van de laatste week van het jaar. We zijn de hele week met de auto op pad geweest om allerlei dorpjes en parkjes te ontdekken. Zo gaven we Zoë een witte kerst in Spanje.. ontdekten we een prachtig verstopt park net buiten Malaga, zagen we grotwoningen in het dorpje Setenil en gingen we naar Engeland (Gibraltar😉) Nieuwsgierig geworden naar wat we nog meer gedaan hebben? Lees en kijk dan snel verder..

About last week.. week 52

Maandag

sierra nevada

We wilden Zoë een keer een witte kerst geven, dus het idee was om naar de Sierra Nevada te rijden. Op internet zagen we dat het ongeveer 2,5 uur rijden was. Dus dat is nog goed te doen. Onderweg zagen we al dat de toppen van de bergen goed besneeuwd waren.

sneeuw

Na een paar keer verkeerd gereden te zijn, kwamen we toch steeds dichterbij bij de Sierra Nevada..

meren

Onderweg kwamen we nog prachtige plekjes tegen, zoals dit gigantische meer.

sierra nevada

Jahoor.. Na zeker 4 uur in de auto te hebben doorgebracht zijn we dan bijna bij de Sierra Nevada

sneeuw

En toen.. toen zagen we dit! Ondanks dat ik absoluut niet van de sneeuw houd. Vind ik het er wel mooi uitzien.

sleetje rijden

We hebben een enorm leuke dag gehad. Wat ik wel heel erg jammer vond was dat het allemaal enorm commercieel was. Zo kon je op een veld sleetje rijden. Echter mocht je niet je eigen slee gebruiken, je moest er eentje huren. Dit grapje kostte 10 euro per persoon, per half uur..  Dan hadden ze ook een speciaal veld waar je sneeuwpoppen mocht “bouwen”. Maar je raad het natuurlijk al.. Dat kostte natuurlijk ook weer geld. Erg jammer, ik vond dat namelijk wel een domper op de dag

Vandaag kan je ook lezen wat wij afgelopen week hebben gedaan.. About last week.. week 51

Dinsdag

gibralfaro

Vandaag brachten we een bezoek aan het Gibralfaro. Een fort op de heuvelrug van Malaga..

gibralfaro

Zoë vond het allemaal onwijs interessant.

malaga

Op het uitkijkpunt had je dit prachtige uitzicht over de gehele stad Malaga.

gibralfaro

We vonden het een heel interessant en leuk bezoek. Zoë heeft lekker kunnen klimmen en klauteren en wij hebben weer wat geleerd over de geschiedenis van Malaga

kerstshow malaga

Savonds bezochten we nog de kerstlampjes in het centrum van Malaga. In deze straat werd de jaarlijkse lampjesshow gehouden.

lichtshow malaga

5 minuten lang gaven de lampjes licht in het ritme van de muziek. Echt super om een keertje mee te maken.

malaga kerst

Zo zie je, dat we niet de enige waren die naar de prachtige lichtshow kwamen kijken. Het was echt mega druk!

Woensdag

luchthaven gibraltar

Omdat we Gibraltar ook nog een keertje wilden bezoeken, besloten we vandaag te gaan. Toen we Gibraltar in wilden lopen zagen we ook nog voor onze neus een vliegtuig opstijgen. Heel bijzonder.

gibraltar

Gibraltar is niet heel groot en kan je makkelijk in een dagje tijd bezoeken..

gibraltar

Het is natuurlijk een stukje Engeland in Spanje en dat zag je ook duidelijk terug aan de straatnamen en de bank. Het zag er allemaal super uit.

gibraltar

We wilden graag met de kabelbaan mee naar de apenrots en het gedeelte van de WO2, echter vanwege het slechte weer ging die niet omhoog. De tourbusjes die daar rond reden maakte daar natuurlijk flink gebruik van.. wat uiteindelijk eindigde in dat we te laat waren om nog met een tour mee te gaan. Omdat het zulk slecht weer was en het natuurlijk ook nog tweede kerstdag/boxingday was waren de meeste winkels dicht en konden we niet heel veel doen. We besloten het maar voor gezien te houden en een andere keer terug te gaan.

Erg jammer want het was best ver rijden.

Donderdag

park malaga

Vandaag een rustig dagje.. We zagen op internet dat er een heel grootte botanische tuin/park net buiten het centrum van Malaga zou zijn. Dus besloten we daar heen te gaan.

park malaga

Een prachtig aangelegd park met echt hele mooie wandelroutes. Genoeg om zeker wel 3 uur rond te dwalen. Wat we dan ook gedaan hebben

park malaga

park malaga

De tuin is rond de 150 jaar oud en dat is ook heel goed te zien. Bij bepaalde plekken hebben ze tekeningen van hoe het er toen uit gezien zou hebben.

park malaga

Voor de bloemen en planten liefhebbers staat er genoeg. Bijna bij elke plant, boom en bloem staan er wel naambordjes.

park malaga

Als je de Forestal rout neemt, dan ga je echt een stukje de bergen in. Waar je dit prachtige uitzicht op Malaga stad hebt.

Vrijdag

setenil de las bodegas grot woning

Vandaag gingen we weer een dagje ver.. Dicht bij de stad Ronda ligt het kleine plaatsje Setenil. Een dorpje waar sommige huisjes nog echt in de rotsen gebouwd zijn. Echter zijn de meeste huisjes omgetoverd naar winkeltjes en/of restaurantjes.


setenil de las bodegas

Boven bij het uitkijkpunt van de stad ligt een prachtig klein kerkje

rotsen

In de buurt van Setenil, zag je ook weidse velden met prachtige rotsformaties.

Vandaag kan je 2 artikelen lezen..  top 7 meest bijzondere plaatsen op Tenerife en Parque de la Paloma – Benalmadena

Zaterdag

picknicken op de tuin

Vandaag een rustig dagje want we zijn allemaal wel een beetje moe. Het is prachtig weer dus besluiten we om in de tuin te picknicken met lekkere hapjes. Muisje doet ook heel gezellig mee.


speelgoed schoonmaken

Daarna gaan we aan de ‘oudejaars’ schoonmaak en was ik 5 wassen. Incl. de jassen, bekleding van de bank/kussens en die van de autostoel.. Af en toe moet dat gewoon gedaan worden haha.. Zoë doet ook heel goed mee en wast al haar ‘buiten’ speelgoed.

Zondag


grote kleurplaat

Vandaag moet de huurauto ingeleverd worden, dus die gaat Richard wegbrengen. Zoë en ik blijven thuis en beginnen aan de immens grote kleurplaat die ze voor kerst heeft gekregen.


donut eten

Daarna gaan we even ons abonnement verlengen bij het dolfinarium/dierentuin en kabelbaan. (Een kaartje voor 3 parken).

Op de terugweg doen we wat kleine boodschappen en nemen we een lekkere donut mee.


strijkkralen

In de middag gaat het regenen en besluiten we om eens aan de slag te gaan met strijkkralen. Grote projecten daar heeft Zoë nog geen geduld voor maar de kleintjes wel. Ze zijn allemaal best goed gelukt al zeggen we het zelf haha..

 


about last week 2019

In de avond begin ik aan mijn blogartikelen en bewerk ik de nieuwe ‘hoofd’ foto voor de About last week voor 2019.

En dat was alweer de laatste week van 2018! Oh jongens heel cliché maar het jaar is echt omgevlogen. We hebben een fantastisch jaar gehad met de nodige ups en downs maar volgens mij heeft iedereen die wel.

Ik wens jullie in ieder geval een heerlijke laatste dag van 2018 toe en een sprankelend, gezond, gelukkig, liefdevol, reislustig en waanzinnig mooi 2019 toe! Heel veel liefs 😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 6 reacties | 31 december 2018 |

Comments

 • Wat een mooie uitzichten! Belachelijk inderdaad dat je voor die sneeuw moest betalen 😧. Ik wens jullie een mooi nieuw jaar toe 😘

 • Wat een geweldige tripjes hebben jullie gemaakt. Geweldig om even naar de sneeuw te gaan. Maar belachelijk dat je overal voor moet betalen. Een hele fijne en mooie jaarwisseling gewenst!

 • Gelukkig nieuwjaar of zoals ze in Hongarije zeggen Boldog új évet!
  Wat een leuke plaatsen hebben jullie bezocht afgelopen tijd. Leuk dat jullie naar de sneeuw zijn geweest, maar wat belachelijk dat dat allemaal geld moest kosten. Wij hebben een paar weken terug een pak sneeuw gehad hier in Hongarije en daar een paar dagen lekker in kunnen spelen en sleeën . Sjors tenminste, Isabella vond het vreselijk in de kou.

 • Ik heb weer genoten van die mooie foto’s! Ik hou ook niet van sneeuw, maar het ziet er vaak wel heel mooi uit en het lijkt dan ook een stuk lichter buiten. Leuk dat jullie Zoe een witte kerst gaven, het is best vreemd als je toch bepaalde jaargetijden mist, want die koppel je inderdaad vaak aan feestdagen.
  Die huizen in die rots! Jeetje, bijna benauwend, maar zo mooi.
  De rots van Gibraltar, ga je nog een keertje terug? Het lijkt mij zo gaaf om al die apen te zien daar!
  Bedankt voor een stukje zon op mijn laptop, hihi… kan ik altijd waarderen!
  Babs onlangs geplaatst…FOREO UFO Smart Mask- Getest: De slimme maskerbehandeling in slechts 90 seconden!My Profile

  • Hoi Babs,
   Wij vonden het ook belachelijk om in de Sierra Nevada overal geld voor te moeten betalen. We gaan dan ook zeker op zoek naar een ander plekje waar we wellicht wel gewoon sneeuwpoppen kunnen bouwen zonder te hoeven betalen.
CommentLuv badge