De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 51-2018

about last week

We hebben een heerlijk drukke week achter de rug. Zoë voelde zich weer beter en ging weer naar school. Ik heb heel fijn aan mijn blog gewerkt. Kon ik na een week weer naar Spaanse les. Verkenden we Malaga en reden we naar het dorpje Antequera. Wil je weten wat we nog meer gedaan hebben? Lees en kijk dan snel verder.

About last week.. week 51

Maandag
heggeschaar

tuinafval

rozenstruik

Nadat ik Zoë op school had afgezet ging ik in de tuin aan het werk, wat echt heel erg nodig was. Ik pakte de heggenschaar en knipte alles eraf wat er niet aan hoorde. Ik ergerde mij kapot aan de rozenstruiken (die waren half dood en zaten vol met beestjes) dus die trok ik er ook maar uit. Nogmaals tuinieren is niet echt aan mij besteed maar zodra het er netjes uitziet.. vind ik het toch wel heel fijn.

diy project

Toen Zoë weer thuis was na school, gingen we aan de gang met ons nieuwe diy project. weten jullie al wat het gaat worden?

Vandaag kan je ook lezen wat wij afgelopen week hebben gedaan. About last week.. week 50

Dinsdag

spaanse les

Vandaag had ik na een week weer Spaanse les. Hartstikke leuk. Vandaag leerden we wat meer over de Spaanse gewoonten. Zoals kerst, oud en nieuw en de drie koningen.. Erg leuk om te weten dat dit er hier heel anders aan toe gaat dan bij ons in Nederland.

fitbit bandje

magneetjes

In de middag kwam er een bestelling van Ali Express binnen. Mijn bandje van de fitbit was kapot en ik kocht er eentje via Ali voor 2.80. Hij past perfect en hij is bijna hetzelfde (alleen het logo staat er niet op). Ook kocht ik voor Zoë wat leuke magneten om haar gekregen ansichtkaartjes op te hangen. Ik heb ze nog even in de verpakking gelaten aangezien ik ze met kerst ga geven.


kerstkaart

We kregen heel lief een kerstkaartje van Essma (Little Origin) dus die moesten we natuurlijk even een leuk kaartje terugsturen. Essma als je dit leest.. hij is onderweg!

verassingsdoos

Toen kwam er nog een verassing binnen en wel een kerstpakket! Wauw echt zo leuk!

verassingsdoos

Mijn zus had weer een doos vol met lekkers en cadeautjes opgestuurd. Hier leven wij helemaal van op. Zoë vindt het geweldig om dit uit te pakken. Het gaat bij elke product oeh en ah..

Woensdag

december

Op de school van Zoë maken ze altijd hele leuke dingen voor elke maand. Omdat we deze maand weinig aanwezig zijn geweest (omdat Zoë ziek is geweest) zagen we nu pas al het leuks voor de maand december.

rommelmarkt

Ik ging nog even naar de rommelmarkt en ben nog geslaagd ook. Ik wilde nog wat kerstcadeautjes kopen en ik vond gewoon allerlei leuke dingetjes. Zo vond ik een poppetje van Paw Patrol (Everest) en een Little live Pets vogeltje. Thuis even gewassen en gelijk ingepakt, vandaar geen foto.


tochtstrippen

Daarna ging ik even met onze voordeur aan de slag. Want er kwam heel veel kou (tocht) vandaan. Ik heb aan de onderkant een tochtstrip geplakt en de hele deur omlijst met tochttape?.. Het scheelt een heleboel. Dus blij dat ik het heb gedaan.


kwartetten

Toen Zoë weer thuis was uit school, gingen we lekker spelen. Zo deden we kwartetten en Wie ben ik en ons favoriete dobbelspel.

Donderdag

marokko

Vandaag was het fantastisch mooi weer en kon ik gewoon een foto maken van Marokko. Normaal gesproken zie je dit niet zo vaak, dus ben megablij dat ik het toch een keertje gezien heb.

schoolproject

Daarna kwam Zoë thuis met een prachtig kunstwerk.

diy project

De paarse kleur was het volgens Zoë toch niet helemaal, dus maakten we het DIY project mooi roze.. Let niet op de tuin, die moet ik nog vegen en ‘winter’ klaar maken.

Vrijdag
kerstkleding

Vandaag zou Zoë een kerstontbijt op school hebben en hoefde haar uniform niet aan. Alle kindjes mochten iets sjieks aan. Echter om 4 uur snachts sloeg het noodlot weer toe en begon ze met overgeven.. Dat werd hem dus weer niet. (ze had de Christmas party ook al gemist). Waarschijnlijk is de kipmadras die we gisteravond gegeten hadden niet goed gevallen. Richard en ik hadden gelukkig nergens last van. Maar jongens het is zo zielig als alles vanuit haar teentjes moet komen. Wat wel heel fijn was, is dat ze gelijk ook al het slijm heeft uitgespuugd. Het spugen duurde ongeveer tot 11 uur . Dus het was weer een ellendige ochtend voor haar.


alfabet oefenen

Omdat we ons verveelden zijn we het alfabet maar weer gaan oefenen met van de speciale schrijfkaarten. Tja je moet toch wat..


was ophangen

Ik kon ondertussen nog een paar wassen draaien en ophangen..


wie ben ik

We speelde weer Wie ben ik. Best nog wel een moeilijk spel, maar het gaat gelukkig al een heel stuk beter.


muis in zoe haar bed

En Muis vonden we stiekem in Zoë haar bedje. Eigenlijk verboden terrein maar voor een keertje zagen we het door de vingers.

Vandaag kan je ook lezen over ons avontuur in het reuzenrad in Malaga. Was het echt zo leuk als ze zeggen of..??

Zaterdag
eekhoorntje

Vandaag gingen we op avontuur in Malaga. We hadden heel lang geleden al kaartjes gekocht om met de hop on hop off bus mee te gaan. Echter kwam er toen iets tussen. Aangezien we de kaartjes voor het einde van het jaar moesten gebruiken. Gingen we vandaag. We stopten echt op alle bekende plaatsen. Zo ook bij het Gibralfaro en zagen daar hele leuke eekhoorntjes.


malaga

Prachtige oude gebouwen..


malagueta

En we maakten een stop op het strand van Malagueta.

strand

Het zonnetje brak door en toen hebben we even lekker op het strand gespeeld.


nachos


pokebowl


pokebowl

Daarna reden we door naar Plaza de Merced en probeerden daar voor het eerst een Pokebowl uit. We kozen een kleine bowl.. maar hij was echt huge! Hadden er beter eentje kunnen nemen en die delen. Zoë vond het er niet lekker uitzien en koos voor de nacho’s.


snoepjeswinkel

Snoepjes winkels kunnen we nooit overslaan. Zo ook deze niet..


snoepjes

Zoë met haar buit haha, ik heb mij ingehouden en alleen wat dropjes en zoethout voor mijn keel gekocht.


suikerspin

Om de dag af te sluiten (en wat een verschil met kleding qua vanmiddag hé) namen we een heerlijke suikerspin. Tja daar zeggen wij geen nee tegen haha.

Zondag

indiaan rots

Vandaag maakten we een roadtrip naar El Torcal. Hier schijn je prachtige wandelingen te kunnen maken. Echter waren wij niet de enige mensen die dit idee hadden. Want toen we aankwamen was de parking overvol en alles stond dubbel geparkeerd. Wij besloten dus om maar verder te rijden. Onderweg kwamen we deze gave rotsformatie nog tegen. Als je heel goed kijkt, schijn je een slapende Indiaan te kunnen zien. Ik ben erg benieuwd of jullie hem ook zien.

schaappies over de weg

schapen

Toen we richting Antequera reden moesten we op een gegeven moment stoppen want.. Deze dames en heren moesten de weg oversteken. Super grappig natuurlijk om eens mee te maken.

wat een uitzicht

Onderweg getrakteerd worden op deze fenomenale uitzichten is absoluut geen straf!

muisje

Eenmaal thuis, scheen het zonnetje nog lekker op de tuin. Dus besloten we even buiten te gaan zitten. Muisje mocht ook lekker mee en die vermaakte zich weer prima met de bloemen en planten.

En dat was alweer onze week. Deze week gaan we iets heel bijzonders doen want.. we gaan naar de Sierra Nevada! We kunnen vanaf hier zien dat er al sneeuw ligt, dus hopelijk gaan we even in de sneeuw spelen. Ook staan de plaatsen Gibraltar, Antequera (hop on hop off trein reed zondag niet, dus we gaan voor een herkansing) en Mijas nog op de planning. Ik ben benieuwd of het allemaal gaat lukken. Natuurlijk is er ook nog kerst. Hier doen we eigenlijk niet iets speciaals aan. We hebben voor Zoë wat kleine cadeautjes gekocht en we gaan thuis wat lekkere hapjes eten.

Ik wens jullie in ieder geval heerlijke feestdagen toe. Tot de volgende About last week😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 4 reacties | 24 december 2018 |

Comments
CommentLuv badge