De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 50-2018


about last week

Een week waarin we allemaal ziek werden. Kochten we bij de bouwmarkt wat diy materiaal voor een leuk nieuw projectje. Was ik jarig, moesten we helaas met Zoë weer naar de dokter en speelden we heel veel spelletjes. Wil je weten wat we nog meer gedaan hebben? Lees en kijk dan snel verder!

About last week.. week 50

Maandag

bricomart

Uit school gaan we vandaag nog even wat boodschapjes doen. We beginnen bij de Bricomart (bouwmarkt). Hier kopen we even wat benodigdheden voor het nieuwe diy project van Zoë en mij..

ikea

Daarna gaan we even naar de Ikea en kopen wat beddengoed en wat andere prullaria.

ikea

vega hotdog

We eten daar natuurlijk nog even een hotdog.. Richard probeert de nieuwe vega hotdog uit maar is niet echt enthousiast.. Nee, zou ik ook niet zijn als ik dit zo zie haha.

nieuw diy project

Nou daar staat het materiaal voor ons nieuwe diy project.. Wat denk jij dat het gaat worden? Ik ben erg benieuwd of je het kan raden haha


lego friends

Als we even wat gedronken hebben besluiten om de lego friends (die we gisteren aan het maken waren) af te maken. Het is gelukt en Zoë heeft nu al een cup cake café, een dierenartspraktijk, een dieren trimsalon en een zwembad die niet eens meer op de foto past. Voor nu zetten we het nog even in de kast want ik merk dat ze er nog net iets te kleine handjes/vingertjes voor heeft en telkens de boel afbreekt. Aangezien ik niet telkens alles wil gaan maken, ruim ik het dus nog even op.

Savonds voelt Zoë zich ineens helemaal niet lekker, moet ontzettend hoesten en heeft het enorm benauwd. Slapen is echt een ramp want zodra ze gaat liggen hoest ze de longen uit haar lijfje. Lekker bij mama in bed dus.

Vandaag kan je ook lezen wat wij afgelopen week hebben gedaan. About last week.. week 49

Dinsdag

Na een verschrikkelijk nacht besluiten we om vandaag maar thuis te blijven. Spaanse les zeg ik ook af (ondanks dat Richard gewoon thuis is). Ik vind het gewoon fijner dat als er iets is of gebeurt ik gewoon bij Zoë in de buurt ben. Call me overbezorgd, maar ik voel mij hier gewoon het prettigst bij.

spelletjes

We doen het heel rustig aan en spelen de hele dag spelletjes. Deze spelletjes zijn op dit moment ontzettend favoriet. Woezel en Pip kwartet en dobbelstenen met plaatjes waar je een verhaaltje van moet maken. Ik kan je vertellen dat je fantasie echt de vrije loop moet geven haha. Bij deze plaatjes bijvoorbeeld het volgende verhaaltje van Zoë.. Er was eens een beer die poepte op de grond, toen kwam er een boze meneer en die gleed uit over de poep Boem toen lag hij op de grond. Hij belde de dokter en die gaf hem een kusje.. Nou hilarisch toch!

troep

Alles wordt uit de kast getrokken om maar bezig te blijven en wie mag het in de avond weer opruimen.. juist!

Woensdag

verjaardagsontbijt

Vandaag ben ik jarig!! Ik mag alweer 35 kaarsjes uitblazen en het is alweer op naar de 40 haha. We hebben weer een ellendige nacht achter de rug. Liggend slapen lukte gewoon echt niet bij Zoë dus probeerden we maar rechtop te slapen, één woord DRAMA.. Zoë heeft onwijs veel slijm in haar neus en keeltje en lijkt elke keer gewoon te stikken als ze moet hoesten. Echt heel vervelend om te zien en voor haar natuurlijk om te voelen. We proberen haar te laten overgeven, zodat ze het slijm eruit kan spugen maar dat lukt helaas niet.

Sochtends zei Zoë heel lief, mama ga maar op de bank zitten dan maak ik je ontbijtje wel klaar. Nou veeg mij maar op hoor als je dit voorgeschoteld krijgt! Een broodje pindakaas en hagelslag met heel veel liefde gemaakt.

cadeau verjaardag

Toen ging ze even naar haar slaapkamer want ze wilde nog even wat pakken. Blijkt dat ze dit gisteren helemaal uit haar zelf een cadeau tekening heeft gemaakt. Er blijkt te staan (S) sylvia – (M) mama, hartje Zoë met een mooie regenboog erbij en het cijfer 3 omdat er 3 letters staan.

makeup

Niet de meest charmante foto maar kreeg ook nog even een make-over. Dus die kan ik ook van mijn to-do lijstje afstrepen haha.


nieuwe camera strap

Via Ali Express kwam er ook nog een mooi cadeau (eigenlijk vorige week al, maar niet uitgepakt) Mijn nieuwe camera strap! Ben er echt onwijs blij mee.


vies prutje

In de middag bestelde Richard nog lekker een patatje met frikandel (echter niet te (vr)eten, kijk die hoeveelheid uitjes!) Echt niet normaal.

zon

Omdat het hoesten steeds meer en meer werd, besloten we om nog even naar de dokter te gaan. Na een uitgebreid onderzoek (dacht dat ze misschien wel een beginnende longontsteking had) blijkt dat ze gewoon heel veel slijm in haar neus en keeltje heeft (gelukkig niet in de longen). Omdat ze het er niet uit kan snuiten, slikt ze het door en blijft het in haar keeltje hangen waardoor ze dus enorm moet hoesten en rochelen. We krijgen het voorschrift om sinaspril te geven, te stomen, met zoutwater de neus spoelen en vooral veel rust houden.

Donderdag

buurkat

Na weer een helse nacht gaan we sochtends even buiten in de tuin zitten. Even een frisse neus halen, de hele dag in huis (binnen zitten) is ook niks voor ons. Helaas zit de buurkat ook weer buiten en hij daagt Muis continu uit om hem te pakken. Heel vervelend want Muis wil op deze manier heel graag op of over de muur heen springen. Om vervelende toestanden te voorkomen moet Mr. Muis dus helaas naar binnen.

muis

muis

Als de buurkat even later weg is, mag Muis weer naar buiten.. Zoals je ziet geniet hij enorm van het buiten zijn. Ik vind het dan ook altijd heel zielig dat hij degene is die gestraft moet worden als de buurkat buiten is. Niet veel later wordt het regenkoud en Jahoor..

regen

Was het gisteren nog rond de 20 graden en lekker zon.. is vandaag dit het weer. Koud, nat en grijs. Geen wonder dat iedereen ziek is/wordt. Want je weet je gewoon niet te kleden. Dan is het weer warm en dan is het weer koud..

Vrijdag

tadeo jones

moana

Omdat er nog steeds geen verbetering in de situatie van Zoë zit. Blijven we vandaag ook maar weer thuis. We nestelen ons lekker op de bank met een dekentje en kijken een paar films waaronder Tadeo Jones en Moana. We spelen heel veel spelletjes en proberen de hele tijd dat vervelende slijm uit Zoë’s neusje en keel te krijgen.

Zaterdagmuis gekrabt

Vandaag begint mijn dag echt superslecht. Lig ik even naast Muis op bed met hem te knuffelen, gebeurt er iets en krabt hij mij per ongeluk (freak accident) in mijn oog. Ik heb echt waanzinnig mazzel gehad dat zijn nagel op mijn ooglid terecht kwam en niet in mijn oog.. Echt te bizar dit. Ik spoel het gelijk helemaal uit en doe er mega veel Betadine op. Ik kijk het even aan en aangezien het ‘op zich’ wel meevalt en besluit ik niet naar de dokter te gaan. De gehele dag ben ik bezig om de wond met Betadine te verzorgen.

huiswerk

Omdat Zoë al de hele week niet naar school is geweest, gaan we even wat oefeningen doen. Tellen en schrijven. Gelukkig vindt ze het hartstikke leuk om te doen.

cake maken

Daarna gaan we nog wat kliederen in de keuken..

cake snijden

En gaan we de cake lekker opsmullen.

De rest van de dag doen we het lekker rustig. We merken dat het spoelen met zout water aanslaat en dat het slijm minder wordt. Nog steeds moet ze veel hoesten maar er zijn minder ‘piepende’ geluiden te horen en ze is gelukkig minder benauwd.

Savonds proberen we Zoë weer in haar eigen bedje te laten slapen en kijken Richard en ik een film (nightschool) echt weer een hilarische film om te zien.

Zondag


kettingen maken

Na een redelijk goede nacht, staan we niet zo gebroken op. Omdat Zoë morgen weer naar school moet (tja, je kan natuurlijk niet eeuwig thuisblijven). Doen we het nog even rustig aan. Omdat ze onwijs veel kralen heeft gekregen voor haar verjaardag in Nederland. Besluiten we om wat mooie sieraden te maken.


best9 2018

Ik loop echt onwijs achter met al mijn blog artikelen en maak er maar een beginnetje aan. Ik kan je vertellen dat als het een “moetje” wordt, het echt veel minder leuk is. Maar goed, het hoort er nu eenmaal bij. Ook zie ik bij iedereen op Instagram de best9 van 2018 voorbijkomen en besluit ik dat ook voor mezelf maar eens te gaan downloaden. Het blijkt een mooie afwisseling te zijn van ons leven afgelopen jaar. Van elke dag strandfoto’s in Lanzarote naar een meer stabieler leven aan de Costa del Sol.

Gelukkig kan en mag ik zeggen dat we nog steeds veel en mooie avonturen mogen beleven. Dankbaar voor!

En dat was alweer week 50! Nog maar 2 weken en het jaar 2018 zit er alweer op. Deze week probeer ik een achterstand qua blogartikelen in te halen. Want volgende week is Zoë natuurlijk 2 weken vrij i.v.m. kerstvakantie. Dus dan komt het er ook weer niet van terecht. Gaan we op jacht naar wat leuke kerstcadeautjes en proberen we nog wat leuke uitstapjes te maken.

Ik wens jullie allemaal een heerlijke week toe!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 2 reacties | 17 december 2018 |

Comments
CommentLuv badge