De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 49-2018

about last week

We zijn weer in Spanje en het ‘echte’ leven is weer begonnen. We gingen naar school en Spaanse les, bakten een heerlijke cake, gingen lekker uit eten, bezochten een paarden rescue center en nog heel veel meer. Kijk en lees je weer gezellig mee?

About last week.. week 49

Maandag


kerstsfeer op school

Na twee weken weer op school en wat is het allemaal mooi versierd! Zoë deelt vandaag ook alle Nederlandse traktatiezakjes uit en het valt heel goed in de smaak bij iedereen. Omdat Richard nog vrij is en we een huurauto hebben hoef ik niet bij het sportcafé aan mijn blog te werken en kan ik gewoon thuis werken. Zo fijn!

cake bakken

Als ik Zoë om 13 uur met de bus ophaal (Richard is lunchen met collega’s) besluiten we een heerlijke cake te bakken. Want tja dat is voor ons alweer heel lang geleden.


cake mislukt

Helaas hebben we de bodem van het cakeblik niet goed ingevet en blijft alles eraan plakken. Helaas.. De smaak van de cake is echter supergoed dus dit pak gaan we zeker nog een keertje halen.

De rest van de middag moeten Zoë en ik huiswerk maken.. Zoë loopt namelijk 2 weekenden achter en ik een maand met (Spaanse les) dus we hebben wat in te halen.

Je kan hier lezen wat wij afgelopen week deden.. About last week.. week 48

Dinsdag

34 graden

Vandaag heb ik na een maand weer Spaanse les. Ontzettend leuk om al mijn klasgenootjes weer terug te zien. Ik heb best wat gemist dus moet deze maand behoorlijk aan de bak om weer gelijk te lopen..  Als ik terug loop zie ik dat de thermometer (op een punt uit de wind) 34 graden aanslaat!

bloemen

Onderweg naar Zoë haar schooltje kom ik ook deze mooie bloemen tegen.. Volgens mij is het onkruid maar ik vind dit dus echt mooi..

primark

Na school  komt Richard ons weer ophalen en rijden we even snel langs de Primark. Zo fijn dat wij er hier in Spanje ook eentje hebben. Zoë gaat voor kerst met haar klas een dansje opvoeren en moet dan een witte trui en spijkerbroekje aan met een kerstmuts en een soort rode kerstslinger om haar middel. Hier kochten we alles voor nog geen 6 euro. Kijk dat is nog eens te doen toch?

sushi

sushi

sushi

Na het winkelen kregen we ontzettend trek en ons favo restaurant heeft doordeweeks een lager tarief voor all you can eat.. Nu dat Richard vrij is hoeven we dus niet perse op zaterdag hier te eten. Dus sushi it is!

Woensdag

elfendeurtje

Vandaag beginnen we met het droomdeurtje. Elfje Bloem heeft eindelijk iets van zich laten horen en heeft de sleutel van het deurtje meegenomen. Dus als het goed is woont ze nu achter het deurtje.. Zoë vond het maar raar dat ze haar schoentjes had uitgedaan op haar kastje en op haar blote voeten verder ging.. zegt ze ‘mama, elfje bloem moet wel de schoenen bij de deur uitdoen hoor’ lekker ding van mij! Wat ik ook super aandoenlijk vond is dat ze het elfenstof (van de voetafdrukjes) op haar pyjama smeerde en dacht dat ze dan ook kon vliegen.. want tja, dat kunnen de kindjes in Peter Pan ook!

kerstkaarten

Nadat Zoë lekker op school heeft gespeeld en ik in die tijd 2,5 artikel heb kunnen afronden gaan we thuis kerstkaartjes schrijven. Elke kindje uit haar klas krijgt een kerstkaartje met een heerlijke zuurstok van Zoë. Oh ik vind het echt heerlijk om samen met Zoë, zulke traktaties in elkaar te flansen. Geeft niet als we niks terug krijgen.. we zijn gewoon erg attent haha.

open haard maken

Maar we zijn nog niet klaar met knutselen. We gaan namelijk een openhaard maken. We gebruiken hiervoor een bananendoos (die verven we mooi paars..😂) Achter het gat plakken we een stuk zwart papier en maken vlammen van papier. We maken aan de voorkant 3 haakjes en hangen hier onze kerstsokken (stockings voor kleine cadeautjes) op. Echt superleuk!

Daarna doen we nog de boodschappen en dan doen we helemaal niks meer..

Vandaag kan je ook de wishlist lezen voor mijn (blog) verjaardag..

Donderdag

Het is vandaag een feestdag in Spanje dus dat betekend geen school.. De school waar ik Spaanse les volg heeft af en toe culturele uitstapjes en vandaag gaan ze bijvoorbeeld naar een paarden rescue center. Richard en Zoë kunnen dus gezellig mee.

paard

paard

Het rescue center brengt wel weer wat teweeg hoor.. Je hoort en ziet gewoon hoe gemeen mensen kunnen zijn. Deze paarden zijn allemaal gered en zullen hier hun oude dag slijten. Sommige paarden zijn aan hun lot achtergelaten, sommige zijn in beslag genomen en sommige zijn uitgemergeld gevonden. Er was er zelfs eentje die ze uit een rivier (met stijgend water) gevist hebben. Zat vastgebonden om daar te sterven. Nou echt hoor. Ik kan er met mijn hoofd niet bij..

De rest van de dag doen we niks bijzonders..

Vrijdag

Vandaag is het weer een gewone schooldag, echter heeft Zoë wederom niet zo goed geslapen. Ze heeft alweer last van een vervelende hoest, is snotverkouden en kan op de één of andere manier niet onder de deken blijven slapen. Waardoor ik er verschillende keren per nacht uit moet. We twijfelen dan ook enorm om naar school te gaan. Maar.. we zijn bikkels want we zijn toch allebei gegaan. haha

mistig

Als ik van Spaanse les terug loop, is dit het weer.. Was het dinsdag nog 34 graden (uit de wind) is het vandaag bar en boos. Nouja zolang het maar niet gaat regenen is het oké!

openhaard diy

Eenmaal thuis maken we de openhaard af.. Dit is ons eindresultaat. Al zeg ik het zelf, ik vind het echt wel goed gelukt.

kersthoekje

En dit is onze kerstmuur geworden. Helaas dit jaar weer geen boom. Aangezien we natuurlijk niet weten of we volgend jaar nog in Spanje mogen blijven of weer moeten verhuizen. (zonde van het geld dus om een boom met versiering aan te schaffen)

Zaterdag

Na weer een hele vervelende nacht.. bijna om het uur eruit voor Zoë. Besluiten we toch vandaag op avontuur te gaan.. Het wordt het plaatsje Nerja. (uurtje rijden vanaf Benalmádena) en hopelijk valt Zoë onderweg nog even in slaap..

balcon de europa

We bezoeken het Balcon de Europa

Zoe

en maken een rondrit met het toeristentreintje, wat best wel informatief was en wat Zoë natuurlijk rete gaaf vond! Het treintje reed soms best hard als deze van een heuvel afging en dan leek het net alsof we in een achtbaan zaten. We gierden het dan ook uit van het lachen!

kerk

kaarsje branden in de kerk

Bezoeken de lokale kerk en branden een kaarsje..

strand

We gaan nog even lekker naar het strand (ondanks dat er een koude wind staat genieten we enorm)

frigiliana

We besluiten nog even naar het dorpje Frigiliana te gaan. Echter omdat het een feestdag is, is het meeste gesloten. We gaan hier zeker nog een keertje naar terug.

club sandwich

Als afsluiting eten we nog een lekkere clubsandwich in een van de barretjes, die wel open is.

Zondag

Het word een beetje eentonig maar wederom een ontzettend slechte nacht gehad. Mijn fitbit geeft aan dat mijn slaapuren flink in het rood staan. Erg jammer, want ik functioneer beter met minimaal 8 uur slaap per nacht. Van thuis zitten word ik alleen maar vervelend dus gaan we vandaag weer naar de rommelmarkt.. Jeej, heel lang geleden en onwijs veel zin in.


rommelmarkt

Het weer zit gelukkig ook weer mee.. koude wind maar lekker warm.


gekocht op rommelmarkt

De buit van de rommelmarkt. zijn twee vogelkooitjes. Zoë had voor haar verjaardag in NL een Little Live Pets vogeltje gekocht (zo eentje die je napraat). Maar we konden er geen een kopen met kooitje. Nu zagen we er toevallig twee staan voor 1.50 (75 cent per stuk) Omdat Zoë bij oma ook zo’n vogeltje heeft, kochten we ze allebei. Nu hebben allebei haar vogeltjes een kooitje en kunnen ze niet meer wegvliegen!

De rest van de dag maken we huiswerk, maak ik het huis schoon en draai ik wat wasjes weg. Want tja dat houdt helaas ook nooit op.

En dat was alweer week 48! Jongens wat gaat de tijd toch snel voorbij. Nog maar een paar weken en dan zit 2018 er gewoon al weer op. Nouja, deze week ben ik jarig, gaan we als het weer meezit lekker naar Malaga en Mijas en natuurlijk moeten we gewoon naar school.

Ik wens jullie in ieder geval een heerlijke week toe!😘

Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Dit houdt in dat ik een kleine vergoeding ontvang als jullie via een van bovenstaande links iets aanschaffen. Als koper merk je daar niks van.

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 1 reactie | 10 december 2018 |

Comments
    CommentLuv badge