De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 48-2018

about last week

Onze laatste en tweede week in Nederland is aangebroken. We hebben nog een aantal belangrijke dingen op de agenda staan. Daarnaast proberen we natuurlijk zoveel mogelijk van alles en iedereen te genieten. Wil je weten wat we allemaal gedaan hebben? Kijk en lees dan snel meer!

About last week.. week 48

Maandag

nichtjes

Vandaag brengen we eerst een bezoek aan tante Patricia. Zoë kan hier in de ochtend gezellig nog even met Sophie spelen

febo

Daarna brengen we een bezoek aan de FEBO. Echt de allerlekkerste grillburger kan je hier eten. Echt een zaligheid! Zo ontzettend jammer dat de FEBO niet meer in Apeldoorn zit.

feboburger

Yummie, Yummie!

Daarna brengen we nog een bezoek aan oma Christine en opa Henny. We zeggen iedereen alvast gedag want dit is de laatste dag dat we in Almere zijn.

Dinsdag

consultatiebureau

Vandaag is het tijd om naar het consultatiebureau te gaan. Wij zijn met de bezoeken altijd iets later dan normaal, omdat we natuurlijk in Spanje verblijven.

ogentest

Zoë scoort op alle vlakken heel goed en de mevrouw vond het heel knap dat Zoë al zo goed kan schrijven. Met het zetten van de vaccinatie gaf ze geen kik. Zo trots op mijn kleine meisje!

even rust

Daarna gaan we even naar opa en oma (mijn ouders) en Zoë verdwijnt stilletjes even onder de tafel. Even een momentje rustig YouTube kijken. (dat heeft ze de hele vakantie nog niet gedaan)

spelen bij caitlin

In de namiddag gaan we dan eindelijk op bezoek bij mijn zus. Zoë is helemaal BFF met nichtje Caitlin en het is echt haar grote voorbeeld. Zoë smeert hem dan ook snel naar boven naar Caitlins kamer om daar de boel te verbouwen. Neefje Jaimey zit helaas vast op zijn kamer want ze hebben een hele grote hond (Rhodesian Ridgeback), die Zoë een beetje eng vindt. Dus hij zorgt ervoor dat de hond niet bij Zoë kan komen (terwijl het echt een lieve schat is)

hapjes

Terwijl de kinderen 😂 zich boven vermaken. Flanst mijn zus een heerlijke hapjestafel in elkaar. Omdat Richard voetbal wil kijken blijven we niet eten. We rijden (snel) terug naar Putten. Helaas doet de navigatie een beetje raar en maken we uiteindelijk een hele omweg.. wat resulteert in een halve wedstrijd gemist haha

Woensdag

Na een hele slechte nacht.. Zoë kreeg verhoging en voelde zich niet lekker (komt natuurlijk door de vaccinatie die ze gisteren had gekregen). Staan we toch weer op tijd op.. lees 6.30! ach het is een uurtje later dan dat we normaal opstaan dus.. tja ik mag niet klagen haha

droomdeurtje

Het laatste cadeau voor Zoë en eentje die heel hoog op haar verlanglijstje stond. Een droomdeurtje waar haar elfje Bloem kan wonen.

kleuren

In de ochtend kleuren we nog een beetje..

kerstbal 4 jaar

We kopen nog een mooie kerstbal. Elk jaar mag Zoë een kerstbal of ander versiersel voor in de boom uitzoeken. Hier maken we een foto van en zetten er een leuke tekst bij. Als Zoë later op zichzelf gaat wonen krijgt ze alle versiersels incl. boekje vol met herinneringen mee. Dit jaar koos ze een bal van My little Pony..

Smiddags haalt Richard als verassing nog een lekker carpaccio broodje voor mij en een puddingbroodje voor Zoe bij Bakkerij Bart. Echter als ik een hap van mijn broodje wil nemen. Voel ik iets heel hards en scherps.. ik spuug het uit en er zit gewoon een heel groot stuk plastic in! Het is dat ik mijn tand al had gebroken anders was dat nu alsnog gebeurt..

De rest van de dag pakken we alvast de koffers in. Jeetje wat hebben we veel spullen gekregen! Het past helaas niet meer in een reistas, dus ik leen er morgen maar één extra van mijn ouders.. Dat wordt weer kilo’s bijboeken haha

Donderdag

Om 9.30 moet ik al bij de dokter zijn. Dus rijden we eerst naar mijn ouders om Zoë daar te laten spelen. Helaas komt er een spoedgeval tussen dus ik moet wachten. Tenzij ik bij een dokter op spreekuur ga die in training is… Dat dan maar. Ik heb namelijk geen zin om uren te wachten. Bij de dokter neem ik natuurlijk geen foto’s. Maar het komt er op neer dat ik ineens 2 hele rare witte vlekken op mijn bovenbeen heb. Ik wilde voor de zekerheid er toch even naar laten kijken. Het blijkt gelukkig gewoon pigment te zijn. Helaas lijkt mijn rechter boven been hierdoor wel op een dalmatiër.. ik ben er niet heel erg blij mee maar kan er helaas niks aan doen.

tanden

Dan rijden we terug naar mijn ouders om snel even wat te eten want om 11.30 krijg ik een nieuw stuk tand.. Ik weet niet of ik daarna mag eten.. dus voor de zekerheid ervoor nog maar even goed bunkeren haha. Hierboven zie je de before en after foto. Ik vind het echt een staaltje vakmanschap want het ziet er echt supermooi uit. Je ziet niet dat er een stuk aan vast gelijmd is en gelukkig ook geen kleurverschil (waar ik wel heel erg bang voor was). Dus tandarts, je bent een topper!

Aankomend jaar ga ik mijn tanden professioneel laten bleken. Er schijnt een nieuw middel op de markt te zijn wat gewoon veilig is en waarmee je het gewoon zelf kan bijhouden. De dochter van de assistente is het nu aan het uittesten en daarna ga ik.. Spannend!

Zoë vindt het heerlijk om de hele dag op haar nieuwe ‘tweedehands’ fiets te fietsen. Ze is er niet van af te slaan en zelfs de regen vindt ze vandaag geen probleem haha. Mijn vader (opa) is de pineut, want die moet de hele dag met haar mee blokjes rond lopen haha..

Vrijdag

op de airport

Tijd om weer naar ‘huis’ te gaan. In de ochtend leveren we de sleutel in van het huisje en rijden dan naar mijn ouders. We moeten natuurlijk wel Mr. Muis weer meenemen. Eenmaal op de luchthaven gaat alles heel voorspoedig.

muis gaat het vliegtuig in

Ik ben altijd iemand die net zolang blijft wachten totdat ik zeker weet/zelf zie dat mijn kleine vriendje ook aan boord is. Zo ook vandaag.

muis op de airport

Helaas was het vandaag wel heel erg zielig. Ze zetten hem namelijk gewoon op een richel naast de bagage band met al het lawaai.. Alsof zo’n beestje nog niet genoeg gestrest/bang is van alles. Ik was ontzettend boos.. Hier zie je trouwens ook mijn vakkundig ingepakte autostoel van Zoë voorbijkomen haha.. Na een kwartier!! Brachten ze nog eerst een kennel met honden naar binnen en toen was Muisje pas aan de beurt.. Echt belachelijk.

boarden

Toen was het tijd om ook in de rij aan te sluiten om te gaan boarden.

eifeltoren

We hadden een ontzettend mooie vlucht (alleen veel turbulentie) We konden zelfs de Eifel toren zien. Hoe gaaf is dat!

eifeltoren

Even een close-upje..

vliegtuig

Zoë vermaakt zich prima met kleuren

zonsondergang vanuit vliegtuig

Tijdens de gehele vlucht mogen we van de zonsondergang genieten..

kust costa del sol

En toen waren we alweer na 3 uurtjes bij Malaga. Hoe mooi is dit!

wachten bij de speciale bagageband

Huisdieren en speciale bagage (zoals kinderwagens, autostoelen etc.) moet men altijd bij band 42 ophalen. Echter na een half uur hier op Muisje gewacht te hebben was hij er nog niet. Iedereen van de vlucht had inmiddels de koffers (bij band 37). Dus ben ik het maar gaan vragen. Toen hoorden we ineens achter ons een luid gemiauw en wat bleek, hadden ze Muisje gewoon op de band 37 neergezet tussen alle overgebleven koffers! Hij had er wel vanaf kunnen vallen. Echt een hele slechte service van Malaga Airport. Ik was echt uit mijn doen, maar blij dat hij toch ondanks dat hij mega bang was (er zat geen doek om zijn kooitje heen) er weer was.

Daarna snel de huurauto ophalen en gauw naar huis!

Zaterdag

troep deel 1

troep deel 2

Vandaag staat in het teken van alle twee de reistassen uitpakken. En jongens wat hebben we een troep!!

even pauze

Na het meeste te hebben opgeruimd en na 3 wassen te hebben gedraaid vond ik het tijd voor koffie.

Richard ging ondertussen het gras even maaien, want dat stond alweer een halve meter hoog.

boompje staat in bloei

We deden nog even wat boodschappen en zagen we dat alle sinasappelboompjes in bloei stonden. Zo leuk om te zien dat de hele straat hierdoor gezellig oranje kleurt.

cadeautje van de knuffels

Zoë had in Nederland telkens heimwee naar haar knuffels, dus hadden we gezegd dat de knuffels haar ook mistte. Als ze dan weer ‘thuis’ zou zijn, zouden de knuffels een verassing verstopt hebben. Na heel de kamer overhoop gehaald te hebben vond ze eindelijk het cadeau.. een mooie tekening (tja ik heb gister in de late uurtjes nog even een kleurplaat ingekleurd haha) en wat lekkers ingepakt. Echt die glimlach op haar gezichtje dat ze gemist was door haar knuffels.. was onbetaalbaar.

wasgoed van 2 weken


teveel was

Zie hier het resultaat van 3 wassen.. Ik had gewoon geen ruimte. Ik denk dat ik toch maar even een speciale hanger voor sokken ga kopen want dit is natuurlijk ook geen doen.

Zondag


muis

Muis is heel gelukkig dat hij zich weer tussen de struiken kan verstoppen..

Na twee weken niet gekamd te zijn, moeten we toch maar even aan de bak. Ik kan je vertellen dat er wel anderhalve kat (haren) vanaf kwam.


snoepzakjes maken

Zoë en ik maakten nog even een verassingszakje voor alle kindjes uit de klas met echte NL lekkernijen.. Een zakje pepernoten en een kleine chocolade sinterklaas lolly. Voor de juffen hadden we een chocoladeletter, een chocolade piet, marsepein en een grote chocolademunt gekocht.


tinkerbell kijken

Na het harde werken vonden we dat het tijd was om een film te gaan kijken. Tinkerbell was op de tv, dus dat kwam goed uit..


kerstboom optuigen

Aangezien we hier in Spanje geen Sinterklaas vieren, vond Zoë dat het tijd was om alvast haar kerstboom in orde te maken.

En zo sluiten we week 48 af.. Alvast in de heerlijke kerstsferen.. 

Deze week begint het ‘normale’ leven weer. Zoë gaat weer naar school, ik ga weer naar Spaanse les en ga ook weer hard aan de bak voor mijn blog. Dus binnenkort kan je weer wat meer artikelen verwachten. Ik wens jullie alvast een heerlijke week toe!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 2 reacties | 3 december 2018 |

Comments

  • Wat een geweldig nieuws voor jullie wat betreft Zoë! Ik kan me je euforie maar ook je emotie gied voorstellen. We maakten hetzelfde mee met Ophelia. Fijn dat jullie weer even bijgetankt hebben in NL😉
CommentLuv badge