De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 45-2018


about last week

We hebben een waanzinnig drukke, hectische maar ontzettend leuke week achter de rug. Zo vierde Zoë haar allereerste kinderfeestje, werd ze eindelijk 4 jaar, gingen we heel fijn uiteten en nog heel veel meer. Kijk en lees je weer gezellig mee?

About last week.. week 45

Maandag

uit school

We beginnen de week weer met naar school gaan. Na schooltijd krijgt Zoë altijd iets lekkers. Vroeger kreeg ik altijd als ik thuis kwam van school een kopje thee met een koekje. Omdat Zoë en ik ongeveer 45 minuten in de bus zitten is onze traditie dat ik altijd een verassing meeneem. De ene keer is het een lolly, de andere keer een zakje met koekjes etc. Ondertussen kletsen we over wat Zoë zoal op school heeft gedaan.

kunst

Vandaag had ze kunst gemaakt en dit werd in de hal opgehangen. Altijd leuk om zo de kunstwerkjes van je kind te zien.

paardjerijden

Eenmaal thuis gaan we even een frisse neus halen en spelen we even lekker op de tuin. Zoë heeft een erg levendige fantasie en je ziet haar hier op haar paard rijden. Heerlijk toch! Ik kan hier echt uren naar kijken.

De rest van de dag bestaat uit verjaardag voorbereidingen voor het kinderfeestje van as donderdag..

Dinsdag

uitzicht

Als Zoë op school zit, maak ik even een wandeling. Helaas kan ik deze maand geen Spaanse lessen volgen aangezien we 2 weken naar NL gaan. Ik moest dan voor de gehele maand betalen terwijl ik maar van 4 lessen gebruik kan maken. Ik probeer dus veel thuis te doen want een klasgenootje maakt (stiekem) foto’s van de aantekeningen en het huiswerk. Zo kan ik toch nog mee doen haha.

muurtje lopen

Na school kreeg ik nog een aantal smsjes van ouders dat ze toch nog wel graag op het feestje van Zoë wilden komen. (lekker op tijd want het is donderdag al haha) We moeten dus nog even wat extra snoepzakjes maken, dus op naar de snoepwinkel.

De rest van de dag doen we rustig aan en blazen we alvast wat ballonnen op voor het feest.

Woensdag

hockey

Vandaag is het weer sportdag op school, Zoë vindt het onwijs leuk om te leren hockeyen. Ik zit meestal in de sportkantine te werken en maak vandaag heel stiekem foto’s haha

who is this

We moeten nog even wat unicorn inpakpapier halen (gebruiken we als tafelkleed) en ondertussen verdwijnt Zoë in de halloween/carnavals hoek. Ik heb mij kapot gelachen haha


muisje

Zodra we thuis zijn mag Muis nog even lekker naar buiten. Hij geniet hier echt enorm van.. Als ik even later buitenkom om hem weer binnen te halen. Is hij weer over de muur van de buren heen gesprongen. De overburen hebben ook een kat en die zit Muis de hele dag uit te dagen. Dus hij dacht die zal ik eens even grijpen. Gelukkig kon ik daar net op tijd een stokje voor steken.. Voorlopig mag hij dus niet meer naar buiten.


samen chillen

Savonds ligt hij enorm moe bij mij op de bank. Gezellig even knuffelen.

Donderdag

kinderfeestje

Het allereerste kinderfeestje is een feit. 12 kindjes incl. ouders komen gezellig met ons de 4e verjaardag van Zoë vieren.

De kindjes hebben een speciale tafel met daarop voor iedereen 4 pizza broodjes, een zakje met snoepjes, een flesje unicorn water, een pakje chocolade en/of aardbeien melk. Daarnaast staan er nog schaaltjes met chipjes, kinderpopcorn (zonder die gevaarlijke velletjes), een schaaltje met spekjes en ook nog een schaaltje komkommer.

De volwassenen hebben ook een tafel met allerlei lekkers.

uitdeelzakjes

unicorn bedankje verjaardag

We hebben ook en goodiebag tafel gemaakt. Als het feestje is afgelopen dan krijgen de kindjes een klein verassingstasje mee naar huis met een potje klei met 2 vormpjes en wat unicorn snoepjes erin. Zoë heeft alle briefjes zelf ondertekend met haar naam.


wachten

Zoë staat telkens te kijken bij de deur of er al kindjes aankomen. Ze is echt waanzinnig zenuwachtig.

jaarfoto

Ondertussen poseren we ook nog even voor de jaarlijkse foto met beertje. Zo kan ze later in een soort timelaps zien hoe groot ze is geworden.


jump for joy

cadeaus uitpakken

Cadeautjes uitpakken met één van je beste vriendinnetjes is altijd leuk!

Ik (of wij) kijken terug naar een waanzinnig leuke avond. Ik heb er ontzettend veel tijd en energie in gestoken om alles kloppend te maken (want ja een allereerste kinderfeestje is natuurlijk niet niks) en dat was het gelukkig ook. Er hingen unicorn ballonnen en slingers, er waren (teveel) hapjes en drankjes, er was cake met slagroom die de kindjes zelf konden aftoppen met unicorn hagelslag, er werd gespeeld en ontzettend veel gelachen. Een verjaardag zoals een verjaardag hoort te zijn!


nog meer cadeaus uitpakken

Het feestje was van 17 tot 20 uur en nadat iedereen weg was moesten we natuurlijk alles nog opruimen. 21.30 uur waren we thuis en toen wilde Zoë natuurlijk nog even met haar nieuwe speelgoed spelen. Tja de laatste avond als 3-jarige moet je daar gewoon gehoor aan geven.

Vrijdag

surprised

Gisteravond toen Zoë lekker naar bed was, hebben Richard en ik de kamer nog even versierd want tja vandaag is ze dan toch echt 4 jaar geworden. Sochtends kwam ze met een hele big smile de kamer binnen. Eindelijk 4 jaar!

spelen met cadeaus

spelen met cadeaus

Omdat ze elke ochtend nog enorm vroeg wakker is (rond 6 uur) had ze genoeg tijd om nog even lekker met haar nieuwe speelgoed te spelen.

cadeau van de buurvrouw

Bij de bushalte kwam de buurtvrouw nog even langs om Zoë te feliciteren. Ze had zelfs een cadeautje voor haar gemaakt. Echt ontzettend lief!

verjaardag

Toen we op school aankwamen was de hal mooi versierd en stond dit bord al voor haar klaar. Ze kreeg een hele mooie gepersonaliseerde kroon en toen was het natuurlijk gewoon spelen en werkjes maken. Trakteren deed ze op een chocoladetaart van Peppa Pig. Hier hebben alle kindjes en de juffen natuurlijk heerlijk van gesmuld.

chillen

Thuis was het tijd om de cadeautjes van papa, mama en muis open te maken. Ze kreeg wat lego, een tas van minnie mouse, een kralenketting en armband, wat kinder lipgloss en de tiptoi starter set. De rest van de cadeautjes krijgt ze als we de verjaardag in Nederland vieren met de familie. Later in de middag stortte ze van vermoeidheid helemaal in. Dus gingen we even lekker chillen op de bank met wat filmpjes op YouTube..

Zaterdag

huiswerk

We beginnen in het weekend natuurlijk gewoon weer met huiswerk. En speciaal voor Zoë cijfers 3 en 4 (aangezien ze van 3 jaar naar 4 jaar is gegaan) Eigenlijk te makkelijk omdat we nu al doortellen en schrijven met de cijfers 10 t/m 15

nl supermarkt

We brengen nog even een bezoekje aan de NL winkel..

boodschappen doen

En halen de laatste boodschappen voor aankomende week.

sushi eten

Zoë mocht bepalen waar we uiteten gingen en dat werd het Japanse restaurant. (sushi it is). Ik ben zo blij dat ik niet een kindje heb wat alleen maar patatjes wil eten/lust. We hebben dan ook de regel, eerst het eten proeven als het niet lekker is hoef je het niet op te eten maar je moet het wel proberen.


altijd bij mijn zijde

In de avond zijn we allemaal moe en maak ik alvast een beginnetje van deze About last week.. Muisje komt in ieder geval gezellig bij mij liggen.

Zondag

brinta eten

We beginnen de dag lekker met Brinta en een filmpje op YouTube en blijven dan de hele dag thuis. Ik maak verder ook geen foto’s want we doen namelijk niks bijzonders. Ik was, strijk en pak alvast een gedeelte van de koffer in. Richard is ook vrij en zorgt voor alle entertainment in het vliegtuig (muziek en filmpjes). We zijn dus met allerlei dingen druk, maar toch ook eigenlijk niet haha

En dat was alweer week 45. Een heerlijke week met alleen maar hoogtepunten. Deze week beginnen we lekker in Spanje en kunnen nog een paar dagen naar school en dan vertrekken we donderdag weer voor 2 weken naar Nederland. Ontzettend veel zin in natuurlijk! Ik wens jullie ook allemaal een heerlijke weer toe! Dikke 😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 2 reacties | 12 november 2018 |

Comments
CommentLuv badge