De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 44-2018

about last week

De week begon ontzettend ellendig met een zieke en heel verdrietige Zoë. Ondanks dat het weer ook niet mee zat, lees de ene dag stralend mooi weer met strakblauwe lucht en de volgende dag stromende regen die met bakken uit de hemel valt.. hebben we toch nog wel wat leuke dingen kunnen ondernemen. Lees en kijk je weer gezellig mee?

About last week.. week 44

Maandag

overgeven

De nacht van zondag op maandag was zo gezegd dramatisch. Zoë werd namelijk ontzettend ziek en had haarzelf en haar hele bedje onder gespuugd. Nadat ik Zoë had verschoond en in mijn bed had gelegd ben ik aan de grote schoonmaak begonnen. Kussens, dekbedovertrek, matrashoes, knuffels en zelfs de klamboe zaten helemaal onder. Zo zielig. Dit hierboven is nog maar een fractie van wat er onder gespuugd was.


team no sleep

Omdat ik geen zin had om haar bedje midden in de nacht weer op te maken, mocht ze de rest van de nacht bij mij in bed slapen. Richard was toch in Almeria voor werk dus er was ruimte genoeg. Helaas.. ging het weer niet goed en moesten we er nog een aantal keer uit. Vanaf 2.19 ging het echt ontzettend berg afwaarts want ze moest om het kwartier spugen.

ziek

Dus toen maar een lekker plekje op de bank gemaakt met een warme kruik en de tv aan. Helaas bleef het spugen maar doorgaan. Gelukkig wilde ze wel elke keer een slokje thee, ze snapte namelijk heel goed dat als ze dat niet deed ze waarschijnlijk weer naar het ziekenhuis moest voor aan het infuus.. (vanwege uitdroging).

Uiteindelijk heeft ze tot smiddags 14 uur nog overgegeven en het kwam echt vanuit haar tenen. Zo ontzettend zielig om te zien hoe weinig kracht ze nog had. Er zat ook helemaal niks meer in haar lichaampje waardoor ze continu gal aan het spugen was. Uiteindelijk na heel veel zeuren kreeg ik toch een beetje Brinta pap bij haar naar binnen, wat haar blijkbaar heel goed heeft gedaan want het spugen hield daarna redelijk snel op.

Wat ook ontzettend sneu was, is dat ze vandaag de uitnodigingen voor haar kinderfeestje aan de kindjes uit haar klas wilde uitdelen. Dus dubbel pech want ze kon dus niet naar school.

Je snapt natuurlijk wel dat ik de rest van de dag helemaal geen foto’s heb gemaakt. Want druk bezig met wasjes draaien, schoonmaken en een ziek meisje ondersteunen..

Dinsdag

regen

Omdat het gisteren de rest van de middag redelijk goed is gegaan, waagden we de gok naar school. Want tja.. ze wilde supergraag haar uitnodigingen voor haar allereerste kinderfeestje uitdelen. Helaas zat het weer niet mee want het regende pijpenstelen.
unicorn verjaardag

Alle kindjes in de klas (14 in totaal) kregen van Zoë een mooie unicorn uitnodiging in een envelopje met confetti. Nu maar heel hard duimen dat er ook daadwerkelijk kindjes komen. Zelfs ik vind dat reuze spannend! En ja, ik zie je heel raar kijken een kinderfeestje op een donderdagavond met 14 kindjes? Ja.. zo keek ik ook maar het is schijnbaar heel normaal in Spanje om de hele klas uit te nodigen incl. ouders en inderdaad op zo’n raar tijdstip.. We hebben dus maar een zaaltje afgehuurd.

nog meer koffie

Omdat ik Spaanse les had, moest ik door de regen naar het dorp wandelen (20 minute). Eenmaal zeiknat en verkleumd van de kou aangekomen bleek de lerares de sleutel te zijn vergeten en konden we niet naar binnen. Dubbel drama dus, heb ik weer haha. Ik had geen zin meer om in de regen te wachten totdat ze terug zou komen. Dus ben ik maar weggegaan. Het eerste barretje wat ik tegenkwam ben ik ingedoken en heb daar een welverdiend kopje cappuccino besteld.. Ik kan je vertellen dat, dat dan ontzettend lekker smaakt haha

regen

Het bleef maar regenen dus uiteindelijk heb ik in dat barretje bijna 3 uur gezeten! (zie je dat hapje?.. het lukt mij nog steeds niet om eerste een foto te maken van mijn eten haha) Het is trouwens een broodje met jamon serrano, super lekker. Gelukkig had ik mijn telefoon bij mij om YouTube filmpjes te kijken en wat blogjes te lezen. Toen het tijd was om Zoë van school te halen, regende het nog steeds. Tja nat was ik toch nog steeds dus het maakte ook niet veel meer uit. Helemaal doordrenkt van de regen kwam ik weer aan op school.

regen

Hier zie je hoe slecht het weer was, de bergen zijn helemaal verdwenen in de regenwolken. Eenmaal thuis heb ik snel mijn natte kleren uitgetrokken (ik kon zelfs mijn sokken en onderbroek uitwringen) en heb een heerlijk warme douche genomen. Helaas voelde ik al wel dat ik begon te snotteren en pijn in mijn keel begon te krijgen.. dus op een hoop van zegen dat ik niet ziek word!

Woensdag

nog meer regen

Nieuwe dag, nieuwe kansen. Helaas regent het nog steeds! Dus weer hetzelfde riedeltje.. alleen kon ik dit keer iets langer bij Zoë op school blijven zodat ik de volgende bus kon halen en naar huis kon gaan. Ik hoefde dus maar echt 5 minuutjes in de regen te wachten. Echt een drama als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Ik zit er echt aan te denken om ergens een goedkope auto te kopen.


ketting rijgen


kleuren

Eenmaal thuis zijn we lekker gaan knutselen, kettingen rijgen en kleuren. Totdat het tijd was om ons om te kleden, want er werd een Halloween avond op school gehouden. Iedereen (incl. ouders) moest verkleed naar school.

halloween

Zoë en ik waren verkleed als heks (ze had zelf haar make-up gedaan, heel liefelijk roze) en Richard was als Dracula verkleed.. Helaas kan ik geen gezichtje laten zien i.v.m. haar privacy. Dus vandaar even een lovely face erop geplakt!

onze mummys

Het feest was heel gezellig en alles was heel mooi versierd. Iedereen had hapjes meegenomen en zo ontstond er een heel lekker lopend buffet. De juffen hadden een dansje ingestudeerd en de kindjes waren ook allemaal lekker aan het dansen, rennen en springen. Echt een geslaagde avond.

Helaas waren het toch teveel indrukken voor Zoë want eenmaal thuis in bed begon ze telkens te dromen. (tja wat wil je met al die dracula’s en andere enge mensen) Dus maar weer veilig bij mama in bed slapen. Nu wel wat krap want Richard was gewoon thuis.

Donderdag

Zoë heeft waanzinnig goed geslapen, ik daarentegen helemaal niet.. Ik had geen deken, werd bijna het bed uitgeduwd (waardoor ik maar half schuin bij het voeteneind ben gaan slapen) herkenbaar voor andere moeders? Mijn rug, schouders en nek zitten sochtends helemaal vast. Gelukkig is het een Spaanse feestdag en hoeft Zoë niet naar school vandaag. Wat een heerlijkheid!


cake bakken

We doen ontzettend rustig aan want ik ben helemaal geradbraakt.. Dus cakes bakken it is! Om het af te maken met heerlijke warme chocomelk en slagroom. Af en toe moet je jezelf gewoon verwennen. De rest van de dag doen we echt he-le-maal niks. Dus helaas ook geen foto’s

Vrijdag


halloweenspook

Het is weer een schooldag en vandaag is het beroepen dag. De kindjes mogen allemaal verkleed naar school. Wat een feest elke keer. Zoë is helemaal gek van Doc Mcstuffins (de speelgoeddokter) en zoals je misschien al in een eerdere About last week hebt kunnen lezen heeft ze daar een verkleedkostuum van gekregen. Dus je raadt natuurlijk al hoe Zoë naar school is gegaan.. Als de speelgoeddokter. haha. Ook kreeg ze nog haar spook mee van Halloween. (die waren we eergister blijkbaar vergeten)

De rest van de middag zijn we druk met het printen en uitzoeken van allerlei dingetjes voor Zoë haar kinderfeestje..

Zaterdag

huiswerk

Het is weer zaterdag dus dat betekent eerst huiswerk maken..

girabra

Daarna gaan we op pad om alvast wat winterkleding te kopen voor als we naar NL gaan. Bij de desigual winkel spotte ik deze giraffe.. of is het een zebra?

patat

Na een geslaagde shopping dag.. lees; Richard heeft 4 truien gekocht, Zoë heeft een pyjama, handschoenen, een sjaal een jas, pantoffels, een vest, een trui en een badjes gekregen en ik, ik heb 2 joggingsbroeken gekocht..

Na al dat winkelen gingen we bij de Mac eten. Maar eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet meer zo lekker. Ik zou ik NL nog wel weer eens een mc kroket willen proberen maar eigenlijk hoeft de Mac voor mij niet meer zo..

In de middag waren er weer wat problemen op Richard zijn werk waardoor hij helaas weer aan het werk moest..

Zondag

tekenen

Na ontzettend goed geslapen te hebben werd ik om 5.15 uur gewekt. Er was iemand wakker en kon niet meer slapen. Het slaapritme is deze week ver te zoeken haha Nouja, dan maar naar de kamer en tekenen.

muis

Het is prachtig mooi weer dus ik doe ondanks dat ik enorm moe ben heel veel klusjes.. Ik ruim alle kamers op, doe weer wat wasjes, strijk een hele berg kleding/ uniformen van Richard weg en kook eten. In de middag kak ik enorm in en ga ik lekker met Zoë en Muis in het zonnetje zitten..

koffie

Koffie is de laatste paar dagen niet aan te slepen. Ik ben enorm moe en ziekjes (keelpijn, verkouden, hoofpijn) en m’n rug en nek zitten nog steeds vast dus lekker smeren met tijgerbalsem. Ik probeer het daarom ook een beetje rustig aan te doen en vandaar verschijnen er niet zo heel veel artikels op mijn blog. Het offline leven gaat soms gewoon even voor.

Het is nu 21 uur en ik ben op dit moment de About last week aan het afronden. Deze week wordt ook weer enorm druk want Zoë haar allereerste kinderfeestje vieren we donderdag, vrijdag is Zoë echt jarig, de koffer voor naar NL moet ingepakt worden. De laatste dingetjes moeten nog schoon gemaakt worden en nog heel veel meer. Dus ik zou zeggen stay tuned.. en een heerlijke week voor jullie gewenst!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 1 reactie | 5 november 2018 |

Comments

  • Beterschap en hopelijk voel je je snel weer beter. Ik herken de hoeveelheid wasgoed bij het ziek zijn helaas. Arme Zoë het is zo naar als ze ziek zijn. Wat samen slapen betreft ik ons dochtertje slaapt al vanaf het begin bij ons en ik duw haar gewoon op haar plek terug als ze mijn plek in pikt. Ik slaap best goed zo. Mijn man daarin tegen krijgt regelmatig een trap tegen zijn hoofd aan als ze half op mij ligt te slapen.
CommentLuv badge