De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 43-2018


about last week

Een week waarin we superveel gedaan hebben. Zo hebben we heerlijk even in de keuken gekliederd, eindelijk een locatie voor het kinderfeestje van Zoë kunnen regelen, hebben we heerlijk Arabisch gegeten, is Muis naar de dierenarts geweest en nog heel veel meer. Kijk en lees je weer gezellig mee?

About last week.. week 43

Maandag

cadeautje van buurvrouw

We beginnen net zoals elke andere ochtend bij de bushalte. Echter kreeg Zoë vandaag zomaar een cadeautje van een hele lieve oudere Spaanse vrouw die ook elke ochtend op de bus staat te wachten. 2 vingerpoppetjes van Pocoyo. Echt ontzettend lief!

aloe vera

Toen school voorbij was zijn we lekker in bad geweest en hebben we ons daarna lekker met ‘verse’ Aloë Vera ingesmeerd en..

haartjes knippen

heb ik de puntjes van Zoe haar, haar geknipt.. Het zag er gewoon echt niet meer uit maar ze wilde liever in Nederland naar de ‘leuke’ kapper (een kapper waar ze speciale kinderknipstoelen hebben). Dus voor nu maar zelf even de puntjes geknipt..

muis

Muis vermaakte zicht ook prima in de tuin. Heerlijk gras eten en dan daarna lekker haarballen spugen.. Zo fijn.. NOT!

Je kan hier lezen wat wij de afgelopen week allemaal hebben gedaan. About last week.. week 42

Dinsdag

estupa

Vandaag moest ik weer naar Spaanse les. Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin. Daarna moest ik even een rondje wandelen want als ik klaar ben moet ik nog anderhalf uur wachten tot ik Zoë kan ophalen. Dus maar even wandelen. Nu zag ik toevallig dat ze een hele mooie beschildering in de toren van de Estupa hebben gemaakt.


vlogcamera

Toen we daarna thuis kwamen heb ik heel fijn even geoefend met vloggen (vooral het oefenen om het niet meer weird te vinden om mezelf op beeld terug te zien en te horen, haha) gaat hartstikke goed. Nu alleen ook nog veel oefenen met editen want dat vind ik nog best pittig.

blauwe vinger

Toen ik savonds op de bank zat zag ik ineens dat mijn ringvinger helemaal blauw was geworden. Heel vreemd. Iemand een idee wat dit kan zijn?

Woensdag

speculaas maken

Na school wilde Zoe even kliederen in de keuken en we hadden alleen nog speculaaskoek. Helaas geen bloem dus we konden geen mooie koekjes maken dus maar een brok gemaakt. Mr. Muis wil tegenwoordig overal zijn waar Zoë ook is.

speculaas

We hebben enorm gesmuld. Echt zo lekker!

maskertje

In de avond vond ik het wel eventjes tijd voor ME-time.. Dus een pak Toffifee en een maskertje.. heerlijk even relaxen. Zie je Muis kijken?

Vandaag kan je ook Zoë haar wishlist voor haar 4e verjaardag lezen

Donderdag

samen knutselen

Na schooltijd wilde Zoë even knutselen, natuurlijk wel met een stuk speculaas koek en haar grote vriend op tafel.

wc rollen verven

Nog meer knutselen…

friet van piet

Savonds kwam Richard thuis met een heerlijke verassing.. Friet van Piet. De tweede keer deze week… of nouja, die andere keer was zaterdag dus nieuwe week haha

Vrijdag

bizarre lucht

Vrijdag weer tijd om naar Spaanse les te wandelen en de lucht zag er gewoon echt heel bijzonder uit.

kunst

Zoë had op school lekker Halloween koekjes gebakken en een hele mooie tekening gemaakt.

samen eten

En jahoor.. daar zitten ze weer. Nu snap ik ook waarom het dikke vriendjes zijn. Want ze zitten gewoon samen kip te eten hahaha. (en ja ik weet niet hygiënisch enzo.. maar hier kan je toch niet boos op worden!)


dierenarts

Na het eten moest Mr. Muis zijn kooitje weer in om zijn jaarlijkse vaccinaties te halen. Anders mag hij namelijk niet vliegen. Gelukkig vindt hij het niet zo heel erg. De dierenarts gaf ook aan dat ze nog niet eerder zo’n rustige kat had meegemaakt. Meestal blazen ze of willen ze bijten of krabben en Muisje zit gewoon op zijn gemakje op de behandeltafel te wachten totdat alle onderzoekjes weer achter de rug zijn.

Zaterdag

huiswerk

We beginnen de ochtend met het maken van ons huiswerk. Jaja, Zoë heeft ook al huiswerk.

aapje mee

Na het maken van het huiswerk stappen we in de auto en gaan naar Malaga. Hier is namelijk een museum van de verbeelding. Supergaaf om te zien. Zoë vond het ook reuze interessant en liet alles aan haar aapje zien. Mocht je nog een leuke foto willen zien kijk dan even op mijn Instagram! Ik zou het hartstikke leuk vinden als je mij daar ook gaat volgen😉


arabisch

Tussen de middag zijn we heerlijk Arabisch wezen eten. Kijk nu hoe mooi ingericht!

arabisch eten

Gelukkig wil Zoë altijd alles proeven en eten we thuis ook heel vaak couscous. Maar dit vond ze echt waanzinnig lekker. (al moest ik wel de groentjes en de krentjes uit de couscous halen) We aten als starter, Pita y Hummus – Arabisch brood met hummus, Keftas Al-Yamal – een soort hamburgertjes met hete saus en als hoofdgerecht Cous cous mixto.. Echt we hebben gesmuld!

Als er iemand nog een goed couscous recept heeft, ik ben erg benieuwd. We zijn ook erg benieuwd naar andere gerechtjes dus als je zegt van .. nou dat moet je echt proberen. Dan kunnen we nog weer een keertje terug haha

reuzenrad malaga

Na het eten zijn we nog even wezen wandelen door de wijk Soho met al haar mooie muurbeschilderingen en uiteindelijk hebben we nog een ritje gemaakt in het reuzenrad. Echt een aanrader om te doen.


boodschappen

Natuurlijk moeten ook nog de weekboodschappen gedaan worden.. dus op naar de Lidl..

Zondag


huiswerk

In het weekend beginnen we in de ochtend altijd maar met het huiswerk want dan hebben we het maar alvast gedaan.


kinderfeestje

kinderfeestje

Daarna zijn Zoë en ik weer op pad gegaan voor een locatie voor haar verjaardagsfeestje en gelukkig hebben we er eentje gevonden. Het wordt Garbatos Park. Was nog best moeilijk want blijkbaar reserveert iedereen zo’n locatie al een half /jaar van tevoren.. Helaas kunnen we het ook niet op haar eigen verjaardag doen dus vieren we het een dag eerder.

Dit zijn trouwens inpressie foto’s want we moeten het zelf allemaal aankleden. Dus we zijn direct naar de chinese winkel (soort ali express) gegaan en hebben alles wat met unicorns te maken heeft ingeslagen haha.


speeltuin

Daarna zijn we nog even wezen spelen in de Pocoyo speeltuin maar er stond een ijskoude wind en begon te regenen dus snel naar huis.


broodjes

Maar toen zagen we onderweg dat ons favoriete broodjeszaakje alle broodjes vandaag voor een euro had. Dus hebben we gelijk even onze lunch gehaald. (zitten ook wat voor broodjes voor Richard bij hoor haha)


unicorn verjaardag

En daarna zijn Zoë en ik samen de hele middag bezig geweest om de uitnodigen in orde te maken. Ik heb gewoon een afbeelding van internet geplukt en naar wens van Zoë aangepast. Daarna geprint, Zoë heeft alles netjes geknipt en toen heb ik de envelopjes geschreven, Zoë heeft overal een unicorn sticker opgeplakt en hebben we er nog een beetje confetti ingedaan. Wat een feest haha.

En toen, toen was de week alweer voorbij!

Deze week hoop ik heel veel belletjes van ouders te krijgen dat de kindjes allemaal op de verjaardag van Zoë komen. Vind het wel heel spannend hoor allemaal! Heb ik natuurlijk weer gewoon twee keer Spaanse les. Willen we alvast een winterjas voor Zoë kopen want die hebben voor in Nederland natuurlijk wel nodig en ga ik verder met het uitwerken van de verjaardagsfeestjes! Een hoop te doen en eigenlijk te weinig tijd haha.

Gaan jullie nog iets leuks doen deze week? Ik ben erg benieuwd en lees het graag in de comments. Fijne week allemaal!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 3 reacties | 29 oktober 2018 |

Comments

  • Wat een fijn weekje. De locatie voor het feestje ziet er leuk uit en het museum lijkt me heel bijzonder.

  • Wat een fijne foto’s! Wat verlang ik naar een patat speciaal zeg als ik die foto zie! 🤤 De locatie ziet er heel gezellig uit! Met dat van tevoren een locatie afhuren hebben wij ook wel ervaringen mee. Volgende keer maar op tijd erbij zijn want wij grepen ook steeds mis helaas. Uiteindelijk moeten we het maar thuis vieren want alles zat vol tot aan januari! Fijne week gewenst 😘

  • Wat een leuke foto’s. Dat museum lijkt me erg leuk om heen te gaan en ook het restaurant ziet er heel mooi uit. Krijgt Zoë veel huiswerk mee? Ligt het trouwens aan mij of kan ik via mijn telefoon niet reageren? Ik kon van de week via de telefoon geen reacties vinden of plaatsen en nu lukt het ook niet om via mijn telefoon te reageren.
CommentLuv badge