De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 42-2018

about last week

Aan het begin van de week hadden we prachtig mooi weer, waar we intens van genoten. Daarna sloeg het om en hadden we te maken met storm en veel regen. Helaas werd ik ook nog eens ziek waardoor we niet zoveel hebben kunnen ondernemen. Zoë is gestart met hockey en heeft haar allereerste verjaardagsfeestje gehad. Kijk en lees je met mij mee?

About last week.. week 42

Maandag

op de bus wachten

Elke dag zitten we netjes op hetzelfde plekje op de bus te wachten om naar school te gaan.

uitzicht

Helaas is het barretje dicht waar ik normaal aan het werk ga. Dus besluit ik maar weer eens een wandeling te gaan maken. Het uitzicht is in ieder geval adembenemend mooi.

patat

Als we thuis zijn, bak ik wat patatas bravas die we heerlijk opsmullen.

nieuwe camera

En wil ik aan de slag met mijn nieuwe camera. Helaas werkt de geheugenkaart niet goed mee. Ik krijg continu na 5 minuten de melding dat er geen geheugenkaart inzit.. terwijl die daarvoor wel gedetecteerd is.

Dinsdag

uitzicht

Tijd om weer naar Spaans les te wandelen. Ik vind het ontzettend leuk, ondanks dat ik weer bij het begin begonnen ben en veel voor mij gewoon herhaling is.. Ook ben ik helaas de jongste in de klas.. de oudste die meedoet aan deze cursus is 69. Dus met mensen afspreken voor een lunch met kinderen zit er helaas niet in haha

De rest van de dag voel ik mij behoorlijk ellendig. Hoofdpijn, warm en pijn in mijn keel. Ik maak dus verder ook geen foto’s

Woensdag

hockey

Vandaag begonnen met een aspirine en toch maar Zoë naar school gebracht. Ze keek enorm uit naar haar eerste gymles wat gecombineerd is met hockey. Dus ziek of niet ziek we gaan! Zoë vond het ontzettend leuk om te doen. Ze kreeg zelfs een beetje privéles van de hockeyleraar. Vanaf nu krijgt ze elke woensdag eerst een half uurtje gym en daarna een half uurtje hockey.

Volgende week neem ik mijn nieuwe camera mee, dan kan ik wat beter inzoomen.

cadeautje maken

Als we weer thuis zijn, zet ik Zoë aan het werk. Ze heeft vrijdag haar aller eerste verjaardagsfeestje van haar vriendinnetje Sama. Ze maakt een hele mooie kaart. We hebben een My little pony pakket gekocht, een paardje, stickers en een soort van advent kalender.

Ondertussen voel ik mij nog steeds lamlendig en eet ik aspirines of het snoepjes zijn haha

Donderdag

regen

Het weer is helemaal omgeslagen er is zelf code rood afgegeven. Als ik sochtends naar buiten kijk is er nog niets aan de hand. Lees blauwe lucht met een enkel wolkje.. Als ik Zoë eenmaal op school heb afgezet en naar het sportcafe wil lopen begint de lucht helemaal dicht te trekken, te onweren/bliksemen en knettershard te regenen. Helaas is het sportcafe dicht (heb ik weer) dus loop ik maar helemaal natgeregend naar de bushalte. Hier moet ik nog een 35 minuten wachten totdat de bus komt.

in de bus

De straten kunnen het water niet aan en er vormen kleine riviertjes. De buschauffeur heeft ook moeite met rijden, er valt zoveel regen dat de wissers van de bus het niet aankunnen.

Zeiknat en helemaal verkleumd kom ik thuis aan. Ik heb een uurtje de tijd om even om te kleden een kopje koffie te drinken en dan moet ik alweer terug om Zoë op te halen.

Vrijdag

Het is nog steeds noodweer.. en ik moet ook nog een naar Spaanse les lopen. Gelukkig heb ik een regenpak aan dus ik ben niet weer helemaal verregend. Ik kom wel ruim 20 minuten te laat aan. Maar hé.. kudos voor mij dat ik toch ben gegaan.

In de middag klaart het gelukkig op en is het noodweer als het goed is voorbij.

Rond 16.00 zet ik google routeplanner aan en beginnen we met de wandeling naar het verjaardagsfeestje. Zoë is heel zenuwachtig en weet niet zo goed wat ze er van moet vinden. Na een kleine 20 minuutjes zijn we aangekomen op de plaats van bestemming. speeltuin

locatie verjaardag

Mumipark een soort van mini indoorspeeltuin speciaal voor verjaardagen. De verjaardagsfeestjes gaan hier in Spanje net even wat anders dan de feestjes in Nederland. Als een kindje hier jarig is, dan wordt er een locatie afgehuurd waar men het feest met familie en vrienden viert. De kindjes worden dus niet afgegeven, de ouders moeten er ook bij blijven. Hoe meer mensen hoe meer vreugd. Helaas kon ik geen foto’s maken van de verjaardag i.v.m. teveel mensen die ik dan moet blurren. Dus vandaar even twee algemene foto’s. Zoë heeft het enorm naar haar zin gehad. Ik vond het ook erg leuk, omdat ik nu ook eindelijk eens wat ouders van kindjes bij haar uit de klas heb leren kennen. Er staan binnenkort wat speeldates op de planning

Zaterdag

Richard is vandaag vrij maar had gisteren tot heel laat een personeelsfeest. Dus die slaapt uit. Zoë en ik wilden eigenlijk naar een rommelmarkt maar het regent dat het giet dus we zijn verplicht om thuis te blijven.

snoepjes

Als Richard eindelijk wakker is besluiten we om even naar de Engelse winkel te gaan om wat lekkers voor het weekend in te slaan. Deze winkel is echt een walhalla met snoep, chips en ander lekker eten. TE erg eigenlijk al deze verleidingen.

patat

We krijgen enorm trek in een vette hap. Dus tja dan gaan we ook maar naar een Nederlands barretje.. Patatje oorlog met een frikandel speciaal/curry it is! Wat hebben we gesmuld.

Het is nog steeds noodweer en we horen dat de straten van Estepona (nabij Marbella) helemaal zijn overstroomd en dat er zelfs al een dode is gevallen. Mensen worden met helikopters van de daken van hun huizen afgehaald etc.. Verschrikkelijk om al die beelden te zien.

Zondag

bananenboom

In de ochtend is het eindelijk weer droog, dus we besluiten even een frisse neus te gaan halen. Zoë wil graag even tuinieren en besluit spontaan de bladeren van de bananenboom te knippen whahaha.. lekker kind!


autobaan

We knippen alvast wat dingetjes uit voor tijdens de vliegreis naar Nederland en houden een spadagje.. we gaan lekker in bad, maskertje en lakken onze nageltjes. Tja je moet toch wat.. haha. Helaas voelen we ons beiden tegen de middag weer ziek te voelen en heeft Zoë ineens een zeehonden hoestje.. Nou maar hopen dat het niet doorzet..

En dat was alweer week 42.

Deze week ga ik hard aan de bak voor de verjaardagsfeestjes voor Zoë, zowel hier in Spanje als voor in Nederland. Wil ik echt weer wat meer tijd aan mijn blog besteden. Zoveel ideeën maar gewoon te weinig tijd. Gaat Muis eindelijk naar de dierenarts. Met het slechte weer van afgelopen week, durfde ik hem niet mee te nemen. En moeten we opzoek naar een Halloween kostuum. Dit en nog veel meer lees je dus in de volgende About last week.

Hoe was jou week? Heb je nog wat leuks gedaan? Ik ben erg benieuwd en lees het graag in de comments.😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 2 reacties | 22 oktober 2018 |

Comments
CommentLuv badge