De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 39-2018

about last week

Een heerlijk drukke week met allerlei nieuwe dingen. Zo kreeg Zoë haar eerste rapport van school mee, melde ik me aan voor Spaanse les. Aten we weer lekker Sushi en gingen een dagje naar het strand. Kijk en lees je weer gezellig mee?

About last week.. week 39

Maandag

in de bus

Het is weer maandag, een nieuwe week met nieuwe kansen. Zoë vindt het gelukkig steeds leuker op school.


werken

Voor mij betekend het ook weer even lekker werken. Het schiet er de laatste tijd een beetje bij in. Dit omdat er een heleboel leuke dingen op de planning staan.

wandelen

Als Zoë klaar is met school gaan we lekker nog even een stukje wandelen door het park. Tja hoe kom je anders aan de 10.000 stappen per dag.

pannekoeken

Omdat Richard weer een paar dagen in Almeria is, eten wij lekker pannenkoeken met cola en kijken we lekker YouTube. Af en toe mag dat gewoon.

naaien

Als Zoë op bed ligt moet ik nog wat kleren naaien. De beugel van mijn bikini kwam eruit en bij de badjas van Zoë lieten was naadjes los.. Dus tja even de huisvrouw uithangen haha

Daarna kijk ik nog een film, ik weet niet eens meer welke want hij was ook helemaal niet leuk.. haha

Dinsdag

lucht

Als ik Zoë naar school heb gebracht ga ik weer een stukje wandelen. De sportclub is dicht dus daar kan ik helaas niet zitten.

knippen

In de middag besluiten we om alvast wat dingetjes voor Zoë haar verjaardag in orde te maken. We geven een feestje in het thema van de Speelgoed dokter en daar moeten even wat dingetjes voor uitgeknipt worden. Zoals je ziet helpt Zoë heel goed mee

Woensdagmuis

Als we wakker worden en de kamer inlopen, ligt Mr. Muis lekker te knuffelen met zijn unicorn catnipknuffel. (besteld bij zooplus, (geen spon) Muis is er gewoon heel erg blij mee)

lucht

De rest van de dag heb ik geen foto’s gemaakt. Alleen deze nog.. De zon zakt langzaam in de zee en de dag is weer bijna ten einde. Ik blijf deze uitzichten echt prachtig vinden!

Donderdag

wachten op de bus

Ondanks dat we heel erg moe zijn gaan we toch maar naar school. Deze week maar eens een keertje niet spijbelen haha. Zoë en ik hebben bij de chinees een soort Ome Ali winkel allemaal verschillende haarbanden gekocht en bijna elke dag wil ze een andere in.

cadeautjes

Als we weer thuis zijn heb ik echt koffie nodig. Ik ben zo moe. Ook komt de postbode, twee leuke cadeautjes afgeven!

kleuren

Zoë wil graag weer even creatief doen, het wordt vandaag verven. Als je goed kijkt zie je ook al de sneak peak van het cadeautje waar binnenkort een winactie van online komt haha

Vrijdag

spaans

Vandaag heb ik iets heel spannends.. Zodra ik Zoë op school heb afgezet moet ik heel hard doorlopen want ik moet namelijk vandaag zelf ook naar school. Ik ga namelijk weer een cursus Spaans doen. Aangezien we een jaar verlenging hebben gekregen wil ik nu ook gewoon echt vloeiend Spaans gaan/kunnen spreken. De cursus was al begonnen maar gelukkig omdat ik al wat Spaans spreek kon ik gewoon starten bij de cursus intermediair.

77 trappen

Ik moet wel heel hard lopen want het ligt op zo’n 25 minuten van Zoë haar schooltje vandaan en ik moet onder andere 77 trappen omhoog klimmen haha. Al met al zal ik dus elke keer zo’n 5 a 10 minuutjes te laat zijn aangezien het al om 9.30 begint en ik Zoë pas met de bus rond 9.20 af kan zetten. Een bus eerder kan weer helaas niet omdat er maar eentje in het uur gaat en we anders ruim een half uur bij Zoë haar schooltje moet wachten. Dus ik ben gewoon telkens iets te laat.. Ach die Spanjaarden zijn ook altijd te laat.. stukje integreren haha

gevallen

Als ik terugkom van Spaanse les, gluur ik even over het muurtje bij Zoë haar schooltje en zie dat ze heel zielig bij de juf aan een tafeltje zit.. Ik dacht bij mijzelf ‘nee hé, het ging zo goed met andere kindjes spelen’ maar toen ik haar om 13 uur kon ophalen. Liep ze mank en moest ik een formulier tekenen dat ze was gevallen. Gelijk de pleister er maar afgehaald zodat het lekker kan luchten en drogen. Ben wel supertrots op haar want ze had niet gehuild en ze was zelf naar de juf gelopen en laten zien dat ze gevallen was. Trots op mijn zelfstandige meisje!

rapport

Ik krijg van de juf het eerste rapportje van Zoë mee! Het is een mapje van de eerste periode, vol met werkjes, tekeningen en natuurlijk ook haar rapportje. De juf schrijft dat Zoë een heel lief, stil en verlegen meisje is (huh? zo ken ik haar helemaal niet hahaha) die zich steeds meer gaat thuis voelen in haar klas. Dat ze al veel vriendinnetjes heeft en dat de juf heel trots is dat ze al zo goed Engels spreekt. Een hele trotse mama hier!

danone ijsje

Dus dat verdiend natuurlijk een verassing. We gingen lekker een ijsje met echte aardbeien, (zoals Zoë zegt haar favorite) halen bij de Danone ijsshop!

lucht

In de avond maak ik nog even mijn huiswerk in de tuin en ik zeg met dit uitzicht als je even moet nadenken is dat ook weer geen straf!

Zaterdag

kleuren

Richard is vandaag vrij en we zouden eigenlijk een boottochtje maken, helaas komt er weer wat tussen en moet hij weer even aan het werk. Helaas geen boottochtje dus. Zoë en ik gaan maar even kleuren in de tuin totdat Richard weer thuis komt.

We besluiten daarna even nieuwe gymschoenen voor Zoë te halen want die voeten die blijven ook maar groeien haha

sushi

all you can eat

En daarna gaan we lekker uiteten bij ons favoriete restaurant. Sushi, noodles, patatjes lekker vlees en nog heel veel meer. Zoë lust gelukkig ook alles en is voornamelijk gek van de sushi met zalm.

Daarna gaan we nog even naar het tuincentrum, de tuin moet hier ook winterklaar gemaakt worden. We halen allemaal zakken met grind.

tuin

tuin

En gooien dat in de grote bloembak? Nu hoef ik als het goed is geen onkruid meer te wieden.

Volgende week alleen nog even verf halen voor het muurtje en dan is alles klaar. Ben er echt zo klaar mee! Wat mij betreft mag het allemaal betegeld worden maar goed.

Zondag

strand


strand

Vandaag neem ik Zoë mee naar een verassing. We zijn namelijk al zo lang niet meer bij het strand geweest dat ik haar verras met een dagje strand. En ik kan je zeggen dat we hier echt aan toe waren! Wat hebben we genoten. We waren er om half 10 en gingen pas rond 15 uur weer weg. Zo fijn!

En dat was alweer onze week. De dagen beginnen weer wat drukker te worden. Aankomende week moet ik dus ook 2 keer naar school met natuurlijk het nodige huiswerk. Gaan we kijken voor een vlog camera, want jaja.. Ik heb al heel wat avondjes tutorials zitten kijken. Dus het gaat er hopelijk snel van komen. Dus allemaal leuke en spannende dingen.

Ik wens jullie allemaal een heerlijke week toe!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 2 reacties | 1 oktober 2018 |

Comments

  • Wat een mooi rapportje van Zoe! Fijn dat het zo goed gaat op school. En wat gaaf dat je een cursus Spaans aan het doen bent. Heel veel succes!

  • Die kat blijf ik gewoon grappig vinden 😄. Heerlijk zo’n lui beest waar je niet veel omkijken naar hebt. Mijn zus heeft altijd wel iets met haar kat…dan vangt hij weer van alles 😣. Zo te lezen ga je echt beginnen met vloggen?! 🤗🤗Leuk hoor! Ik ben benieuwd welke vlog cam je uiteindelijk kiest. Ik zelf heb lang getwijfeld tussen Panasonic Lumix, mijn eigen Canon 80D (niet praktisch om spontaan mee te nemen) en Canon G7x. Uiteindelijk laatste geworden want Chris moet er ook mee overweg kunnen. De primeur met deze camera verschijnt na de marathon want dat wordt weer het volgende filmpje 😍. Heel veel succes met Spaans!
CommentLuv badge