De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 37- 2018


about last week

Een week waarin ik niet veel foto’s heb gemaakt. Zoë had erg last van haar blaasontsteking en was ontzettend moe. Hebben we stiekem weer een dagje gespijbeld, zijn we weer eens naar de rommelmarkt geweest en hebben we lekker Nederlands gegeten. Benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Kijk en lees dan gezellig verder!

About last week.. week 37

Maandag

tassenrek school

We gaan weer naar school vandaag. De aantallen van kindjes zijn dagelijks erg wisselend. De ene dag zijn het er 10 en de volgende maar 7 of minder. Deze maand staat in het teken van aan elkaar wennen en het gewoonweg wennen op school.

ziek

Als we thuiskomen stort Zoë helemaal in. Tja wat wil je als je al dagen achter elkaar rond de klok van half 5 wakker wordt en niet meer kan slapen. Ze heeft ook nog last van haar blaasontsteking dus dubbel pech.

De rest van de dag wordt het niet veel beter dus we blijven gewoon op de bank hangen.

Vandaag kan je ook de About last week.. week 36 lezen.

Dinsdag

naar school

Wederom vroeg wakker maar we gaan het gewoon weer proberen op school. De medicijnen van de blaasontsteking slaan aan en ze heeft al veel minder pijn.

estupa

Het weer is een beetje schommelend maar ik kan gelukkig wel lekker even wandelen. Ik wandel mijn standaard route weer en kom dan altijd langs de Boeddhisten tempel, maak een korte stop bij de aldi voor een flesje water en zo kom ik mijn tijd wel door.

grote mier

Onderweg kom ik ook nog deze gigantische mier tegen. Ik heb van mijn leven nog nooit zo’n grote mier gezien, jullie wel?

Woensdag

rommelmarkt

De vroege ochtenden blijven erin hakken. Vandaag besluiten we dan ook maar om even te spijbelen. We gaan even bij ons op het plein naar de rommelmarkt. Even kijken of ze nog leuke spulletjes hebben.

spelen

We maken ook nog even een stop in het park. Hier zijn we al zolang niet meer geweest. Zoë is echt ontzettend blij. Tja vrijheid – blijheid!

telraam

Op de rommelmarkt hebben we een telraam gekocht. Zoë kan al in 3 talen (NL, ENG en ES) tot 20 tellen, tot 10 herkennen en schrijven. Met het telraam willen we het een beetje uitbreiden maar eigenlijk vindt ze het gewoon leuk om alle kraaltjes heen en weer te schuiven haha

muis

Daarna spelen we een beetje in de tuin en kan Muis ook weer eens naar buiten. Ja, ik weet dat ik het gras moet maaien maar Muis vindt dit prachtig. Lijkt bij ons net een jungle haha

Vandaag staat er een weer een persoonlijk kletsartikeltje online – Even bijkletsen, mogen we blijven of moeten we weer verhuizen?

Donderdag

mooie boom

Zoë zit weer op school en ik wandel weer mijn rondje. Onderweg kom ik deze boom tegen. De bloemen had ik nog niet eerder gezien maar wat is het mooi!

heidi de tekenfilm

Na school gaan we lekker spelen met de Dora megabloks. We hebben dit nu al 2 jaar en ze raakt er niet op uitgekeken. Lekker even bouwen en ondertussen kijken we Heidi. Ook al zo’n hit.

patat

In de avond neemt Richard een verassing voor ons mee. Patat (oorlog), frikandellen en een kaassoufflé! Yummie.. ik ben alleen niet zo’n fan van dikke patat, maar ze hadden niks anders. Nouja.. Lekker (vr)eten😉

Vrijdagnaar school

Het zit niet mee vandaag. Wederom vroeg wakker en het regent dat het giet.. nou dat wordt leuk!

Als ik Zoë op school heb afgegeven, loop ik naar het sportcafé om te gaan werken. Helaas daar aangekomen is het dicht en het regent nog steeds dat het giet! Gelukkig had ik wel onze regenjassen meegenomen maar leuk is anders. Ik kan nergens heen dus het wordt schuilen in het bushokje tot Zoë klaar is (3,5 uur lang!). Ik vermaak me maar een beetje met het kijken van YouTube video’s. Ik heb wel weer een aantal leuke kanalen gevonden.  Op dit soort momenten baal ik echt als een stekker, tja.. ik kan er niks anders van maken. Ik baal gewoon dat ik nergens heen kan.

Als Zoë klaar is gaan we met de bus naar huis, ze is zo moe dat ze in de bus al in slaap valt. Ook bij onze halte slaapt ze nog, dus ik draag een slapend meisje naar huis. Ik kan je vertellen dat dit heel zwaar is haha..


zoe slaapt

Ik leg haar thuis lekker met uniform en al in bed en daar slaapt ze gewoon nog ruim 2 uur😴

Zaterdag

slapen

Richard is vandaag vrij dus besluiten we een stukje te gaan rijden. Zoë kan dan ondertussen lekker even bijslapen.  Ook heb ik een heel handig hoofdsteuntje gekocht. Onze autostoel kan wel in slaapstand maar als we dan een bocht maken dan schut ze telkens heen en weer met haar hoofdje. Dit ‘elastiek’ houdt dat tegen. Ik zit er gewoon naast en houd het natuurlijk altijd in de gaten.

uitzicht

Onderweg hebben we noodweer. Wat ook wel weer prachtige uitzichten geeft.

zoe met uitzicht

We komen uit in El Torcal een plaatsje waar ze allemaal platte op elkaar gestapelde stenen hebben heel bijzonder.

el torcal

Er schijnen hier ook hele mooie (korte wandelroutes te zijn, eentje van 45 minuten en eentje van 2 uur). Hier gaan we dus zeker nog eens naar terug.

Zoë voelt zich op de terugreis niet heel erg lekker dus besluiten we om naar huis te gaan. De wekelijkse boodschappen moeten maar wachten.

De rest van de dag doen we dus ook bar weinig. Richard en ik kijken savonds nog de nieuwe Tomb Raider. Leuke en spannende aanrader!

Zondag

Vandaag stond in het teken van schoonmaken, wassen, strijken etc. In de middag werden we gebeld of we thuis waren.. Ja, dat waren we. Een klein kwartiertje later deed Zoë de deur open en was helemaal overrompelt en gelukkig. Opa en Oma (mijn ouders) stonden ineens voor de deur. Wat een verassing. Van het schoonmaken kwam natuurlijk niks meer terecht. We hebben een heel gezellig middag gehad. Richard kwam later nog thuis met kibbeling en lekkerbekjes. Dus dubbel genieten. Helaas geen foto’s gemaakt.

Deze week staat in het teken van beter worden en goed slapen/uitrusten. Ik loop gigantisch achter met mijn blog, vandaar dat deze About last week vanochtend nog niet online stond. Mijn ouders zijn er nog een paar dagen en als Zoë zondag helemaal beter is. Wil ik graag met haar naar het circus. Ben benieuwd.

Ik wens jullie allemaal een heerlijke week toe!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week, Geen categorie | 6 reacties | 17 september 2018 |

Comments
CommentLuv badge