De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 36 – 2018

about last week

Een week waarin school centraal stond. Tekende Zoë een hilarische tekening en ondanks dat het weer niet echt meezat hebben we toch weer geprobeerd om er een leuke week van de maken. Kijk en lees je mee?

About last week.. week 36

Maandagnaar de bus

We beginnen de week weer met naar school gaan en vandaag voor het ‘echt’. Geen oefenen meer maar gewoon starten in groep 1. Ik ben waanzinnig trots op mijn kleine ‘grote’ meisje

Zoë zit in een groepje met wisselend 10 kindjes. De ene dag zijn het er wat meer dan de andere. De leeftijd varieert tussen 3, 4 en 5 jaar.

Een mooie spreuk om de maand september mee te beginnen. A child is like a butterfly in the wind. Some can fly higher than others, but each one flies the best it can. Why compare one against each other? Each one is different, each one is special, each one is beautifull! Ik ben nu al benieuwd welke mooie spreuk ze voor de volgende maand gebruiken.

Als we thuiskomen is Zoë heel erg moe van alle indrukken, dus we hangen een beetje op de bank en doen verder niks bijzonders.

Dinsdag

We beginnen weer op school vandaag. Omdat Zoë altijd eten krijgt op school, dit is verplicht. Wilde ik graag weten wat het menu is wat ze krijgt. Aangezien ze niet altijd alles lust, ook kan ik er dan rekening mee houden dat ze ook niet twee keer warm hoeft te eten. Dus warm eten op school, is savonds gewoon een soepje of een broodje.

De kokkin maakte voor mij een rooster voor deze maand. (let niet op de schrijfwijze, de dame/kokkin heeft weinig engelse les gehad dus er staan wat taalfoutjes in. Ik vind het al superknap dat ze het geprobeerd heeft!)

Omdat ze nu ook kunstwerkjes maakt op school en sommige ook mee naar huis magen nemen. Heb ik een Wall of Fame gemaakt. Elke keer als ze een tekening of knutsel meekrijgt naar huis, hangen we het aan de Wall of Fame.

Dit vond ik echt hilarisch om even met jullie te delen. De kindjes leren deze maand alles over het lichaam, zo moesten ze ook zichzelf tekenen met behulp van een spiegel. Zie je de tekening van Zoë? Muhahahaha ik pieste bijna in m’n broek van het lachen. Ze zegt zelf hierover, tja ik ben een superheld dus heb ik een superheld getekend. Tja ik hoop dat ze altijd lekker d’r eigen gang gaat en niet met de meute meegaat!

Omdat ze het weer zo goed gedaan had op school, mocht ze zelf uitkiezen wat ze wilde eten. Pannekoeken it is! Ze helpt altijd heel goed mee en wast ook gewoon tussendoor even af.

Omdat ik laatst bij Marieke, van mariekeblogt zag dat ze een pannekoek met kaas/ham en sambal at.. wilde ik dit ook weleens proberen. Ik ben namelijk altijd wel “in” om iets nieuws uit te proberen. Ik kan je werkelijk vertellen dat dit echt superlekker is! Ik ga dit vaker eten. Yummie, dankjewel Marieke voor het delen!

Woensdag

We zitten weer in de bus om naar school te gaan. Zoë zit een beetje in dromenland. Had ik ook niet anders verwacht. Want wat wil je als je sochtends om 4.30 je bed uitkomt..


Er kwam weer een bestelling binnen van Ali-Express. Helaas was het niet helemaal wat we hadden verwacht. Ik had namelijk knipjes besteld met o.a. plaatjes van Hello Kitty en Minnie Mouse erop. Op de review pagina stond ook dat meerdere mensen dit ook gewoon hadden gekregen. Wij kregen 100 knipjes maar er zat er niet eentje bij met een plaatje van Hello Kitty of Minnie Mouse. Zoë was een beetje teleurgesteld, maar ach dat hoort er ook bij. De knipjes zijn van goede kwaliteit en er zit genoeg variatie tussen. Dus we mogen niet klagen.

Donderdag

Als ik Zoë weer heb afgezet op school ga ik een stukje wandelen. Even mijn hoofd leeg maken. De nachten zijn namelijk weer verschrikkelijk, Zoë slaapt ontzettend slecht, is veel aan het dromen (ik denk het verwerken van de dag op school) en ze is ontzettend vroeg wakker iedere dag. Lees.. rond 4 uur. Tja daarnaast heeft ze ook nog eens een lichte blaasontsteking. De dagen zijn dus niet helemaal gezellig en leuk. Maar ook dat hoort er gewoon bij.. het is een fase, het is een fase, het is een FASE!

Om 13 uur haal ik gelukkig weer een vrolijk meisje uit school. Ze heeft het enorm leuk gehad en daar ben ik intens blij mee. Want hoe anders was het een paar weken geleden.

ons plein

Als we thuis zijn, lopen we even naar de chinese winkel (soort ali express, maar dan in een winkel). Dit is trouwens het plein bij ons achter, dit hoort bij het complex waar we wonen. Echt gigantisch en zo mooi! We halen een paar bussen verf. Ik ga namelijk Zoë haar kamertje onderhanden nemen. Ze krijgt een echte meidenkamer, aangezien ze dit eigenlijk nog nooit heeft gehad.

Vrijdag

Na weer een halve dag op school te hebben doorgebracht te hebben, heb ik een kleine verassing een surprise ei. Doet het altijd goed.

We proberen om de 2 dagen ook wat oefeningen te doen. Vandaag stond er bij ons kinder yoga op de planning. Zo ontzettend leuk! Nu gaan we binnenkort ook een echte yogamat halen, want dat oefent toch een stuk leuker.

Zaterdag


Richard is vrij vandaag en het is noodweer (regen en storm).. Niet leuk want er stond een boottochtje op de planning. Maar goed, kan gebeuren dan schakelen we gewoon om naar iets anders. We brengen een bezoekje aan de NL winkel. Niet echt Nederlands maar de Nasi kruiden waren op dus even nieuwe zakjes kopen. Ja, ik ben gewoon van het makkelijke. We kunnen nooit de winkel verlaten zonder ook iets lekker mee te nemen. Hoe slecht!


Daarna rijden we naar de Ikea, even wat spulletjes oppikken voor Zoë haar kamertje. Ik zal zodra het af is een artikeltje schrijven. Ik kan je vertellen dat het met de dag mooier wordt!


Boodschappen doen is ook vaste prik op zaterdag.


Richard had trek in Mexicaans eten, dus gingen we bij lekker nacho’s en tortillas eten. Helaas was het minder lekker dan we hadden gehoopt. Hoort er ook bij. Helaas pindakaas..

Zondag

Helaas vandaag ook weer noodweer. We proberen een kleine wandeling te maken, het is erg dreigend dus gaan we maar weer naar huis.


We trekken de spelletjes/knutsel kast open en vermaken ons met het maken van figuurtjes


Oefenen met nummers / alfabet herkennen en schrijven.


Ik weet dat ze de stift nog niet goed vast heeft, maar ze kan het wel.. en dat vind ik belangrijker haha


Voor deze week is er helaas niet echt goed weer voorspelt. Ach we gaan er gewoon weer wat leuks van maken.

De weken zijn nu ietwat saaier dan je van ons gewend bent, we hebben heel erg last van een nieuw ritme vinden. Dit omdat Zoë nu natuurlijk halve dagen naar school gaat. Hopelijk komt hier snel verandering in.

Tot volgende week en een heerlijke week gewenst!😘😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 2 reacties | 10 september 2018 |

Comments
CommentLuv badge