De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 35 – 2018

about last week

Afgelopen week was voor ons doen heel erg hectisch, Zoë oefende nog even op school, werd helaas weer ziek. Ondanks sommige tegenslagen ondernamen we toch ook nog wat leuke dingen. Kijk en lees je mee?

About last week.. week 35

Maandag

bewolkt

Maandag was het weer tijd om naar school te gaan. Als ik Zoë heb afgezet besluit ik een stukje te wandelen want tja anders haal ik die 10.000 stappen per dag natuurlijk nooit. Het is ontzettend fris, begrijp me niet verkeerd want ik vind het echt heerlijk. Het wandelt namelijk een stuk fijner als het iets koeler is dan dat het zo vies zweetweer is

al bijna 35

Even een selfie tussendoor.. pluishaar, een hangend ooglid van vermoeidheid.. ach het hoort allemaal bij het ouder worden hahaha..

 

Als we dan weer naar huis gaan zijn we net optijd voor de postbode. Er worden namelijk een aantal pakketjes gebracht. (Tja sinds ik ome Ali hebt ontdekt is er geen stoppen meer aan, haha)

Dit is trouwens bijna allemaal voor Zoë haar verjaardag. Ook ben ik met cadeautjes bezig voor sinterklaas en kerst. Tja je kan het maar beter allemaal in huis hebben toch?

Dinsdag

oefenen

Vandaag gaan we spijbelen, Zoë voelt zich niet zo lekker en heeft de hele nacht gespookt. Om toch nog een beetje te oefenen pak ik er een boekje van Woezel en Pip bij. Even oefenen met leren schrijven. Zo leuk dat ze het zo goed en snel oppikt!

Als verassing neem ik haar vandaag nog even mee naar het dolfinarium. Daar zijn we namelijk al heel lang niet geweest en anders zonde van onze seizoen pas.. Ze heeft het weer ontzettend naar haar zin en vindt het ook steeds leuker om zelf foto’s te maken.

pinguins

We zijn ook nog even bij het pinguin verblijf geweest maar ze zitten nog steeds ijverig te broeden op hun nestjes. Ik zag op internet dat het broeden afhankelijk van de grootte van het ei tussen de 32 en 68 dagen kan duren.. dus tja nog even wachten totdat de kleintjes zich aandienen..

Woensdag

nieuw vriendje

Vandaag gaan we weer naar school, als ik heb gewandeld en op een bankje ga zitten komt dit kleine vriendje mij vergezellen. Zo leuk!

pablofsky

Na schooltijd gaan we nog even nieuwe sandalen kopen. Want die kindervoetjes blijven maar groeien. Deze heeft Zoë helemaal zelf uitgezocht..

meloen

Daarna eten we lekker galia meloen.

was ophangen

Zoë helpt mij altijd graag mee met alle klusjes, zo ook met het ophangen van de was.  (ps.. ik zie je wel lachen hoor, over hoe ze de knijpers heeft gedaan😂)

dansen

Tegenwoordig besluiten we elke avond om een half uurtje of langer even te bewegen. Ik zet dan YouTube op en daar zoek ik wat leuke filmpjes uit. Ook zijn we weer begonnen met wat simpele yoga oefeningen. Ik merk dat dit heel voor ons superfijn is om de dag af te sluiten. Hopelijk gaan we dit volhouden.

Donderdag

pleisters doc mcstuffins

Na schooltijd gaan we naar de knutselwinkel en halen we wat spulletjes op want ik wil ook een knutselmiddag inplannen. (voorheen kliederden we altijd in de keuken) Vandaag zijn we bezig geweest met pleisters voor de knuffels en pop in het thema van jaja, je raadt het al Doc McStuffins (of in het nl de Speelgoeddokter).

kralen rijgen


knipjesbord

Ook hebben we een knipjeshanger gemaakt. Zoë heeft de lintjes allemaal op het lijntje geknipt en de kraaltjes geregen, ik heb de lintjes geplakt en het lijntje met kralen geknoopt. Nou teamwork al zeg ik het zelf.

Vrijdag

Vandaag geen school want ze willen alles voorbereiden voor het aankomende lesjaar wat as maandag 3 september begint. Geen probleem voor ons want Zoë heeft de hele nacht weer lopen spoken. We zijn dus enorm moe.. We hebben verder ook niks gedaan, dus helaas geen foto’s

Zaterdag

ontbijt

We beginnen vandaag met een lekker ontbijtje..

zoo Castellar

en stappen daarna snel de auto in want we gaan wederom naar een dierentuin. We gaan vandaag wel naar een hele bijzondere want we gaan naar Zoo Castellar. Alle dieren die in beslag genomen worden bij de douane, bij mensen thuis in beslag zijn genomen en gewonde dieren worden hier opgevangen. Heel bijzonder dus.

tijger

We kijken onze ogen uit.. Wat smokkelen mensen allemaal wel niet mee. (vogeltjes, kleine aapjes, schildpadden, reptielen en nog heel veel meer.. deze tijger is hier al vanaf dat hij een welpje was. Hij woonde gewoon bij mensen thuis totdat ze hem niet meer konden verzorgen.. nou echt hoor!!

nachos

Na het bezoek aan de dierentuin eten we nog lekker nacho’s

Helaas voelt Zoë zich de hele dag al niet zo lekker en klaagt over buikpijn.. Zodra we thuis zijn krijgt ze ook braakneigingen. Na ongeveer 3 uur lang overgeven, (het eitje van vanochtend is waarschijnlijk de boosdoener) kalmeert ze gelukkig een beetje. Ze heeft enorm veel buikpijn maar uiteindelijk valt ze toch gelukkig even in een diepe slaap. Om 1 uur snachts voelt ze zicht weer niet lekker en besluiten we om samen maar in de kamer te gaan zitten. Hier zitten we tot 3.30 en daarna valt ze gelukkig weer als een blok in slaap en ik ook.

Zondag

kleien

Je snapt natuurlijk wel dat we vandaag ontzettend moe zijn. We doen dan ook echt niet veel en kleuren en kleien maar een beetje..

Zoë is bang om te eten want ze denkt dat ze dan weer moet overgeven en klaagt helaas nog steeds over buikpijn. (tja logisch als er niks (geen eten) in zit en je zo lang hebt moeten overgeven)

Tja en hier sluit de ik de week maar mee af.. Ziek, zwak en ontzettend moe. Hopelijk gaat het aankomende week een stuk beter.

Ik wens jullie in ieder geval een heerlijke week toe!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 2 reacties | 3 september 2018 |

Comments




CommentLuv badge