De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 33 – 2018


about last week

We hebben een heerlijke week gehad. Omdat we (Zoë en ik) nu toch wat minder tijd hebben met elkaar had ik een hele leuke verassing gepland.. Gingen we naar een wolvenopvang en nog heel veel meer. Kijk en lees je weer gezellig mee?

About last week.. week 33 – 2018

Maandag

naar school

We beginnen de week weer met oefenen op school. We hebben deze week afgesproken dat als ze bij het afscheid niet gaat huilen dan krijgt ze aan het einde van de dag een sticker en bij 4 stickers mag ze een cadeautje uitzoeken

schoolkaart

Beetje stomme foto.. maar de eerste sticker zit er op. Zoë heeft heel erg haar best gedaan.

kadootje

Als verassing wacht er ook nog een pakketje thuis op ons. De lieve Essma (haar man, dochtertje en zoontje) hadden een super lief verassingspakket opgestuurd omdat Zoë alweer naar het ziekenhuis was geweest en we gewoon een hele nare tijd hebben gehad.

kadootje

Kijk nou hoe vet lief!! De dochter van Essma, had ook nog een hele mooie my little pony getekend voor Zoë (die hangt nu op haar kast). Nogmaals heel erg bedankt lieve Essma en familie!

buiten spelen

We besluiten om daarna nog even lekker buiten te gaan spelen. Want nu Zoë naar school gaat, hebben we daar niet meer zoveel tijd voor..

drop

In de avond trek ik deze zak open. Gelukkig is Richard er ook en vreet ik hem niet helemaal alleen leeg haha..

Vandaag kan je ook lezen wat wij afgelopen week hebben gedaan.. About last week.. week 32

Dinsdag

armband kapot

Vandaag weer oefenen op school. Als ik toevallig in de bus naar mijn pols kijk, zie ik dat mijn armband kapot is. Gelukkig ben ik er op tijd achter gekomen want deze armband en bedel zijn mij heel dierbaar. De armband heb ik van mijn zus gekregen en de bedel heb ik gekocht toen ons katje Ollie overleed.

trots hoofd

Om 13 uur maak ik een super trotse selfie. Zoë is wederom zonder huilen op school geweest en heeft vandaag voor het eerst een halve dag op school doorgebracht. Ze heeft zelfs lekkere kipnuggets, wat rijst en een half yoghurtje gegeten.

In de middag gaan we nog even naar de speeltuin. Het is daar allen zo druk dat ik geen foto’s kan maken zonder andere kindjes erop. Dus helaas!

Woensdag

bioparc

Omdat het voor ons allebei heel erg wennen is dat Zoë naar school gaat. Heb ik voor vandaag een verassing moeder/dochter uitje. We gaan namelijk naar de dierentuin. Hier wilde Zoë supergraag naartoe.

gorilla

We hebben een waanzinnig leuke dag gehad. Zoë kreeg zelfs een handje van een hele grote gorilla. Ze zaten de hele tijd naar elkaar te kijken echt te lief.. en ik dacht alleen maar, als dat glas maar sterk genoeg is.. tegenwoordig weet je het maar nooit.

selfie

Ik ook nog even op de foto!

mac d

Om het feestje compleet te maken zijn we nog even naar de macd geweest. Ja, ja Zoë eet altijd alleen maar het vlees van de hamburger. Het broodje moet ze niet.. haha


waaiers

Toen nog de laatste verassing. Zoë mocht een waaier uitzoeken. Ze koos in eerste instantie voor de zwarte met mooie bloemen. Maar die bleek helaas toch wat te groot, ze was echt enorm verdrietig. Dus wij weer terug naar de winkel en blijkbaar hebben ze ook waaiers voor kinderen dus kochten we deze. Helaas was er bijna tot geen keus voor de kinderwaaiers. Dus ga ik nog even op internet zoeken. Deze ritst namelijk niet zo mooi open (ik hoop dat je snapt wat ik bedoel) en moet je met je handjes openvouwen.


dansen

In de avond gingen we nog even dansen op filmpjes van de minidisco (YouTube)

Vandaag kan je ook lezen over, Goed voorbereid (voor het eerst) naar school met winactie

Donderdag

werken

Vandaag weer oefenen op school en ik zit dan bij een sportvereniging in de buurt te werken. Helaas is het voor mij niet mogelijk om met de bus heen en terug te reizen. Want ik moet wachten op een nieuwe bus en dan nog een half uur heen en terug reizen. Dus neem ik gewoon mijn laptopje en spulletjes mee. Ondertussen luister ik naar een muziekje op mijn telefoon (Meghan Trainor) lekkere meezingmuziek haha

cakeje

Zoë vond het eten op school vandaag niet zo lekker en had erge trek. Gelukkig heb ik altijd wat te eten in mijn tas. Ze had geluk want ik had nog een heerlijke cupcake. Die heeft ze dan ook lekker opgesmikkeld in de bus.

mr muis

Als we dan thuiskomen ligt deze kanjer ons weer op te wachten. Hij is op dit moment heel erg aanhankelijk en knuffelt er graag op los. De pijn in zijn heupjes/zijflank komen met vlagen. Zo heeft hij liever niet meer dat je hem bij zijn heupjes aait. Hij geeft dan door middel van zacht te bijten in je hand aan dat hij het niet prettig vindt.

De rest van de middag heb ik geen foto’s gemaakt. Zoë was erg moe van school en ze zit haarzelf dan een beetje in de weg.

Vrijdag

Vandaag weer de laatste dag oefenen op school. Het ging weer hartstikke goed. Ze heeft zelfs heel goed gegeten. Zo stond er vandaag kippen noodle soep, worteltjes en een ijsje na op het menu. In de bus naar huis stortte ze echt volledig in, zo moe was ze. Ik heb haar vanaf de stop naar huis echt moeten dragen. Toen ze thuis eenmaal weer een beetje was opgeknapt zijn we nog even naar de speelgoed winkel geweest. Helaas hadden ze geen poppetjes van Paw Patrol en ook geen opa Pig. Dus ze moet helaas nog even wachten op haar cadeautje.

Ook heb ik eindelijk een (OV) buskaart kunnen aanschaffen. Ik kan nu overal met korting reizen. Het scheelt toch nog wel wat. Het traject van ons huis naar Zoë’s school kost normaal 1,55 euro enkele reis en nu met de buskaart maar 1,10. Dus ben er wel heel blij mee.

Helaas geen foto’s want kan ze niet meer terug vinden..

Zaterdag

spelletje

In de ochtend kwam er nog een pakketje van Ome Ali binnen. Dit is een spelletje Spot It. Er staat op dat het vanaf de leeftijd 7 is maar Zoë vindt dit zo’n leuk spelletje. Je moet namelijk heel snel kijken welke plaatjes hetzelfde zijn. We hebben hier ook gelijk maar even mee gespeeld.

natuur

Daarna was Richard klaar met zijn werk en zijn we een stukje gaan rijden. We zouden eigenlijk naar Nerja gaan. Echter was Zoë zo moe en Richard moest nog werken dus dat doen we een andere keer. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen bij..

lobo park

Het Lobo park een wolvenopvangcentrum waar ze verschillende soorten wolven hebben en hier ook proberen te fokken om uitsterving tegen te gaan.

syberische wolf

Dit is bijvoorbeeld de Syberische wolf, een vrouwtje van elf, hier is een mannetje uit Canada bijgekomen. Maar vanwege veel genetische fouten heeft zij al twee keer een miskraam gehad. Helaas is ze nu te oud. Er zijn over de hele wereld te weinig Syberische wolven dus zijn ze nu helaas met uitsterven bedreigd.

wolf

Zegt Richard opeens ik zie nog een wolf.. ik dacht nee joh dat is een herdershond.. euh niet dus. haha

wolven zijn best eng

Dit zou je toch niet willen tegenkomen als je door het bos loopt?

Na het bezoek aan het Lobo Park hebben we nog wat boodschappen gedaan en zijn we naar huis gereden.

Zondag

Vandaag brengen we weer een bezoekje aan de rommelmarkt. Heel stom vergeten een foto van te maken. Zoë heeft nog een poppetje van Cailliou gevonden dus die was weer blij.

Daarna zijn we doorgereden naar Malaga waar de kermis is. Hier zou ook nog een rommelmarkt zijn maar helaas vandaag dus niet. Wel zag ik dit.. dit is toch te triest voor woorden. Is het nu echt zo moeilijk om je afval in een afvalbak te gooien??

mac d

We moesten allemaal heel nodig naar de wc dus tja dan maak je gewoon even een stop bij de macd. Natuurlijk kunnen we dit niet verlaten zonder iets lekker dit keer was het alleen een ijsje.

cake bakken

We hadden gister bij de Lidl nog cakemix gekocht en Zoë wilde vandaag graag nog een cake bakken. Dus dat hebben dan ook maar gedaan.

En toen zat de week er al weer op. Deze week gaan we proberen om Zoë 3 keer naar school te laten gaan. We merken dat elke dag naar school toch (nog) wel heel erg veel is voor Zoë. Ik probeer wat vooruit te werken op de dagen dat Zoë op school zit en hopelijk kunnen we zaterdag dan alsnog naar Nerja.

Ik wens jullie allemaal een heerlijke week toe!

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 2 reacties | 20 augustus 2018 |

Comments

 • Fijn om te lezen dat het beter gaat met Zoë op school! Leuke foto’s.
  Darina onlangs geplaatst…Vijf keer typisch Parijs #4My Profile

 • Fijn dat het nu zo goed op school gaat!
  jeetje, zo een wolf wil ik zeker niet tegenkomen! Roodkapje en de boze wolf begrijp ik nu helemaal, haha!
  Wat een troep… Moet je de tent zien na een het popfestival hier, dat is nog een graadje erger. Maar daar staan ook geen vuilnisbakken. Alles mag op de grond gegooid worden volgens mij.
  Best een pittig spel, daar moet je je gedachten inderdaad bijhouden en lieve Muis natuurlijk!
  Enne… Is de cake gelukt? 😉
CommentLuv badge