De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 32 – 2018


about last week

Een week waarin Zoë bijna elke dag op school eventjes heeft geoefend, we heel veel gezwommen hebben. Ik voor mezelf een me-time avondje heb ingepland en we weer wat pakketjes van Ome Ali hebben gekregen.  Kijk en lees je gezellig mee?

About last week.. week 32

Maandag

handjes vasthouden

Nou daar zitten we dan.. Op naar een hele week (alleen de ochtend) oefenen op school. We hebben eerst geprobeerd om 2 dagen in de week te oefenen maar Zoë vindt het allemaal nog erg lastig om zo zonder mama te zijn. Logisch ook want ze is bijna 4 jaar lang 24/7 alleen maar bij mij geweest. Dus het is nu tijd om te oefenen (voordat ze natuurlijk ‘echt’ naar school toe moet) Zoë vindt het allemaal erg spannend en wil het liefst gewoon bij mama blijven. Maar eens moet toch de eerste keer zijn. Het afgeven is helaas weer niet zo leuk. Maar als ik haar om elf uur kom ophalen is ze niet heel erg verdrietig meer.

picknicken

In de middag gaan we dan ook lekker picknicken bij het zwembad en natuurlijk ook gewoon lekker zwemmen! En dan is de dag eigenlijk alweer voorbij..

Je kan hier lezen wat wij afgelopen week allemaal hebben gedaan, About last week 31

Dinsdag

bus naar school

Na wederom een ochtendje oefenen kan ik zeggen dat het gelukkig al wel wat beter gaat. Het afgeven is nog wel steeds hartverscheurend maar als ik mijn kleine meisje om elf uur kom ophalen dan zit ze lekker te spelen. Pff lucht wel op hoor!

Omdat ze zo goed heeft gespeeld krijgt ze op de terugweg in de bus een heerlijke aardbeien hartjeslolly.

kadootjes

Als we eenmaal thuis zijn belt de postbode aan voor een pakketje. Jeej een pakketje van Ome Ali. Dat komt goed uit. Zoë mag het gelijk openmaken en wat zit er in??

lego friends dierenkliniek

Een setje van Lego Friends. In de winkel kostte dit setje 35 euro en bij ome Ali maar 10 incl. verzendkosten. Ik zeg gewoon doen. Alles is compleet het enige verschil is dat er geen doos bij zat. Nouja, die gooi ik anders toch altijd maar weg.

lego

Voor de oplettende kijker, even een kledingswitch. Klein ongelukje met drinken..

Nadat we even met de lego hebben gespeeld.. Zoë is er nog net iets te jong voor (leeftijd 5-7). Gaan we weer lekker zwemmen. Ik laat mijn telefoon thuis. Even offline met mijn kleine meisje!

Woensdag

op de bus wachten

Nadat we er weer een ochtendje school op hebben zitten, begint Zoë het weliswaar gewoon leuk te krijgen op school. (het afgeven nog steeds niet, maar de juf geeft aan dat het huilen en verdrietig zijn nu nog maar een half uurtje duurt) Ze heeft ook een vriendinnetje gemaakt Selena. Dus het begint te komen?.

speelgoed

Eenmaal thuis gaan we lekker buiten spelen. Tja en wie moet dit aan het einde van de dag weer opruimen??

leuke post

We krijgen ook nog leuke post binnen voor een samenwerking met winactie dus stay tuned!

muis met catnip

en meneer Muis, vermaakt zich prima met zijn catnip. Na een goede tip van blogcollega Ilse, Kreanimo (superleuke creatieve blog) Heb ik weer wat leuke zakjes/pluche beestjes gekocht bij Zooplus

Vandaag kan je ook lezen over hoe je, je kind kan beschermen tegen gevaar!

Donderdag


kleuren

We beginnen de dag maar met kleuren want Zoë is weer eens heel vroeg wakker..


bus kapot

Na een ochtendje oefenen op school, haal ik haar nu om 12 uur op. (gaat enorm goed, ze was lekker met de blokken aan het spelen). We lopen naar de bus, we moeten alleen een kwartiertje wachten geen probleem want ik had lekker donuts gekocht bij de supermarkt. Bus komt eraan dus lekker instappen, want lees airco en het is ontzettend heet.. Zegt de buschauffeur Sorry.. maar de bus is kapot. Dus moesten we 45 minuten wachten op de volgende bus.. in de hitte.. Ik ben echt geen fan van het openbaar vervoer leven..

kleuren

In de middag kleuren we weer wat af onder het genot van lekkere lange vingers en chocomelk. Tja soms mag je gewoon zondigen!


lego friends zwembad

En komt er weer een pakketje binnen van ome Ali.. dit keer het zwembad setje van Lego Friends. Dit setje kostte 4,80 incl verzendkosten. Nou. Dikke hit hoor, die Ome Ali.

Omdat de hele week school toch wel heel vermoeiend is, probeert Zoë smiddags alle grenzen op te zoeken die er maar zijn. Was te verwachten natuurlijk. Ik kom dan ook niet toe om in de avond nog een blog te schrijven en laat het gewoon maar even voor wat het is. Omdat ik ook af en toe aan mijzelf moet denken, zet ik een heerlijke chickflick op (pitch perfect 3). Ik bel nog even met Richard (want die zit weer voor een paar dagen in Almeria voor het werk) en ga daarna slapen.

Vrijdag

muis slapen

Mr. Muis ligt heerlijk te slapen als we thuiskomen van school. Oefenen gaat steeds beter en Zoë krijgt er ook steeds meer vertrouwen in. Het scheelt ook enorm dat ze een waanzinnig lieve juf heeft. Zoë had vandaag lekker gekleid, met blokken gespeeld en buiten tikkertje gedaan. Bij het ophalen om 12 uur zei ze “mam, mag ik morgen weer?’ Nou, m’n hart maakte een sprongetje. Volgende week gaan we nog een keer een hele week proberen. Want ik wil het liefst natuurlijk dat ik zonder tranen kan weggaan. Dus we oefenen nog even door.

kaart voor school

Op internet zag ik dan ook hetzelfde idee als een plaskaart (bij het zindelijk maken) een schoolkaart. Voor elke keer dat ze probeert om niet te huilen mag ze een sticker plakken. Stickerkaart vol, dan mag ze een cadeautje uitzoeken. Nu mag ze natuurlijk wel gewoon verdrietig zijn maar misschien helpt dit een klein beetje. Wie weet, enne ze heeft ook nog mazzel want woensdag is het weer een feestdag in Spanje dus dan is de school dicht..

Zaterdag

tacobell

Richard is vandaag vrij dus dat betekend boodschappen doen. Omdat ik geen zin heb om te koken besluiten we om lekker bij de Taco Bell te gaan eten. Zoë kan weer niet wachten totdat ik een foto heb gemaakt en grijpt al een lekkere nacho met guacamole..

snoep scheppen

Daarna mag ze nog wat snoepjes scheppen en schuimblokken it is..

koffie

Als we thuiskomen drink ik weer eens een lekker bakje koffie. Hele week gemist want we hadden geen koffie meer..

droogte

En als we dan nog een stukje wandelen zie ik deze boom.. Helemaal uitgedroogd van de hitte met hele rare vruchten eraan (of worden dit bloemen).. nouja geen idee.

Zondag

uitzicht

Omdat we woensdag gemist hadden met de rommelmarkt, gaan we vandaag weer eens naar de rommelmarkt in Torremolinos. Ik vind dit zo’n heerlijk plaatje!

stieren arena torremolinos

De rommelmarkt is op de parking van de stierenarena. Van mij mogen ze deze dingen allemaal plat gooien. Verschrikkelijke sport en hou er totaal niet van. Moet altijd stiekem wel lachen als de toreador zelf gegrepen wordt! haha net goed!

mickey brandweer

Op de rommelmarkt vinden we brandweer pluto, dus nu hebben we de set compleet. Zo leuk om te zien hoe blij Zoë dan ook is. Hier hebben we namelijk best lang naar lopen zoeken. Nu nog Dora, Pocoyo en Paw Patrol compleet maken.

winactie

En dan nog even een sneakpeak voor een leuke winactie.. Dus ik zou zeggen houdt mijn blog en Instagram in de gaten!

En dat was alweer week 32! Jongens ik blijf het zeggen de tijd gaat gewoon te snel. Zoë gaat deze week nog even goed oefenen op school. En dan de week erop gewoon 2 keer in de week. De dagen vliegen namelijk nog sneller voorbij dan dat ze al deden, nu ze op school zit. Als het allemaal meezit dan wil ik voor woensdag een hele leuke verassing voor Zoë inplannen en zaterdag wil ik met Zoë en Richard naar het plaatsje Nerja. Dus weer een volle week en hopen dat alles lukt. 

Ik wens jullie allemaal een heerlijke week toe!?

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 3 reacties | 13 augustus 2018 |

Comments

 • Fijn om te lezen dat het beter gaat op school! Mooie foto van het vliegtuig en palmbomen.

 • Jammer dat ik net niet in dat badpakje pas, wat is ie leuk!
  Ik ben zo blij als Zoe het op school helemaal naar haar zin heeft, met Tom was het altijd drama en ik kon zelf niet wachten om hem weer op te halen…
  Wat een gekke boom, ik ben ook wel benieuwd wat dat gaat worden.
  Muis houdt echt van catnip speeltjes, die van mij vinden het vaak even leuk en dan zijn ze het weer vergeten…
  Stierenvechten…Vreselijk! Ik hoorde in Barcelona dat het in stand wordt gehouden voor toeristen, vooral Russen schijnen het erg leuk te vinden. Echt, barbaars en middeleeuws is het.
  Al met al weer een leuk overzicht en hier is het een stuk koeler, voor mijn gevoel alweer koud. Niks aan….
CommentLuv badge