De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 30 – 2018


about last week

Het was mij het weekje wel hoor. Zo is Zoë heel pijnlijk gevallen, gingen we verder oefenen op school, kwam ik op een hele magische plek uit, was het loeiheet, moesten we twee keer naar het ziekenhuis en nog heel veel meer! Kijk en lees je weer mee?

About last week.. week 30 – 2018

Maandag

muis

We beginnen vandaag met heerlijk weer.. het motregent namelijk! Na alle warmte van de afgelopen periode is dit echt wel even welkom. Muisje zit er ook echt van te genieten. Het is namelijk heerlijk koel buiten.

dora

Als we lekker zijn afgekoeld kijken we heel even wat televisie. Op dit moment is Dora weer favoriet.

tand door de lip

Daarna gaan we lekker buiten spelen. Wat eindigt in een regelrecht drama.. Zoë is met een boodschappenkrat aan het spelen en klapt niet veel later met haar gezichtje op de grond. Dikke tranen en schreeuwen van de pijn. Ik kijk gelijk in haar mondje en zie een tand door de lip.

Gelukkig heb ik goed opgelet tijdens mijn EHBO voor baby’s en kinderen en weet ik wat ik moet doen. Ik check haar tanden en leg een steriel gaasje op het wondje zodat het bloeden gaat stoppen. Ook koelen we het met een waterijsje. Wat zeg ik, 2 waterijsjes! Gelukkig kan ze na een half uurtje wel weer lachen en gek doen. Al klaagt ze wel over pijn en wanneer het over gaat.. wat natuurlijk ook logisch is.

Haar kinnetje is ook geschaafd dus daar smeer ik mijn favoriete middeltje Bepanthen creme op. *overigens niet gesponsord hoor gewoon heel erg tevreden. Wel de Nederlandse versie, want in de Spaanse zit olijfolie en ik merk dat deze minder goed zijn werk doet..

muis eet ijsje

Muis mag van de schrik ook een likje van een ijsje want die hoorde Zoë gillen en rende van schrik met zijn staart tussen de benen naar binnen. Overigens is hij al bijna van zijn vlooien af. Ik gebruikte Frontline maar daar schijnen de vlooien resistent tegen te zijn?!? Dus na even wat speurwerk op internet heb ik Advantage besteld en dit werkt als een BOM!


pop in bad

Later op de dag begint de warmte weer door te zetten dus spelen we weer lekker met water.. Pop Kiki moet heel goed gewassen worden want die heeft overal blauwe strepen.. Kleine tip van Flip. Laat je kinderen nooit met nat krijt spelen (wij hadden die van de Lidl) want je krijgt het niet meer uit de kleren of in dit geval van de pop af. haha

Vandaag kan je ook lezen wat wij afgelopen week allemaal hebben gedaan. About last week.. week 29 – 2018

Dinsdag

zoë bij de bus

Vroeg op want we gaan vandaag weer oefenen op school. Vandaag mocht Zoë onder haar uniform shirt haar mooiste jurk aan en ze mocht een knuffeltje meenemen. Misschien maakt dit het allemaal wat makkelijker. Bij de bushalte lijkt ze er nog zin in te hebben.. Eenmaal bij het schooltje aangekomen moeten we nog ruim een half uur wachten totdat het opengaat en 45 minuten voordat ze de klas in gaat. Tegen de tijd dat ze opgehaald wordt door Miss Emily (haar juf) wil ze niet meer. Huilen, schreeuwen en hele dikke tranen. Ik heb het heel moeilijk maar ga toch weg. Het leed dat zelfstandig worden en loslaten heet.. Ik loop om het gebouw en luister bij haar klasje en gelukkig hoor ik haar niet meer huilen.

fuengirola

Ik ga even wandelen om mijn hoofd leeg te maken en natuurlijk om mijn 10000 stappen te halen. Ik kom op een prachtig plekje uit met een waanzinnig uitzicht over de kustlijn van Fuengirola

gruta-de-la-virgen-de-lourdes-benalmadena-espana

Als ik iets verder besluit te wandelen kom ik bij een echt magische plek uit, soort sanctuary (heilige plaats/gedenkplaats?). Het is de Gruta de la Virgen de Lourdes van Benalmadéna. Er staan hier allemaal beelden van Jezus, Maria en nog meer maar die namen ken ik niet.. Er heerst hier een serene stilte en ik besluit hier mijn boek te gaan lezen..


boek lezen

Als het 12 uur is besluit ik om alvast richting de school te lopen en daar op een bankje verder te gaan lezen. Niet verkeerd gedacht want een half uurtje later belt de juf dat Zoë erg moe is maar het nog wel naar haar zin heeft. Het lijkt haar beter om Zoë nu op te halen, nu ze het nog leuk vindt. Dat maakt het de volgende keer misschien ook weer iets makkelijker.


binnen spelen

Ondanks dat ze ontzettend moe is, wil ze toch nog lekker spelen.


met water spelen

Niet veel later kleed ik haar lekker om en gaan we buiten verder spelen. Ik wilde eigenlijk nog even zwemmen maar daar is ze gewoon echt te moe voor.. Dus lekker op de tuin met water kliederen en op tijd naar bed.

Woensdag


buiten met water spelen

Helaas moet we thuisblijven vandaag. Ik verwacht namelijk een aantal pakketjes met de post. (die uiteraard niet aankomen, aangezien het een feestdag in Spanje blijkt te zijn) We beginnen vandaag weer lekker met buiten spelen en hoe kan het ook anders met water..


binnen spelen

Omdat het te warm wordt buiten verkassen we naar binnen waar we ook weer hoe anders met de poppetjes gaan spelen.

strand

Omdat het binnen ook te warm wordt, (de zon schijnt pal in de woonkamer en aan een kant hebben we nog geen gordijnen) wandelen we even naar de boulevard. Klein stukje wandelen met een heerlijk verkoelend zeebriesje doet al wonderen. De rest van de avond doen we niks, op tijd naar bed want morgen gaan we weer naar school!

Donderdag

benalmadena

Tijd om weer naar school te gaan. We nemen vandaag een bus later, dan zijn we natuurlijk ook later op school maar dan kan ik haar gewoon afgeven zonder dat we moeten wachten. Hopelijk maakt dit het wat makkelijker voor Zoë. Eenmaal op school heeft ze toch wel moeite en valt het ons beiden weer heel zwaar om afscheid te nemen.

Ik ga weer een stukje wandelen en kom uit in het oude dorp van Benalmadéna. Wat is het hier ontzettend leuk. Als je hier rondwandelt heb je echt nog het gevoel dat je in het authentieke Spanje wandelt. Volgende keer ga ik hopelijk iets langer om wat meer fotos te maken en dan maak ik er even een leuk verslagje van.

katje

Als ik weer op een bankje bij het schooltje neerplof om verder in mijn boek te lezen krijg ik visite van dit kleine vriendinnetje.. Altijd leuk om de knuffelen met straatkatten! Niet veel later word ik gebeld of ik Zoë toch maar wil ophalen. Ze heeft het heel moeilijk. Het schijnt namelijk dat er een juf ziek is en de kindjes uit haar klas kwamen bij Zoë in de klas. Dus heel begrijpelijk dat ze overstuur is. We pakken de bus richting huis en besluiten we om een ijsje te gaan eten. Altijd een goed idee.

De rest van de dag zijn we erg moe en een beetje uit ons hum. Dus verder geen foto’s

Vrijdag

ziekenhuis

De hele dag klaagt Zoë al over pijn aan haar kaak/mondje/hals. Omdat ze natuurlijk afgelopen maandag gevallen is vind ik dit toch wel erg vreemd. Ik kan zelf niets vinden, dus voor het zekere maar even naar de dokter in het ziekenhuis.

ziekenhuis

Wachten duurt heel lang.. Als we na 1,5 uur nog niet geholpen zijn loop ik terug naar de receptie. Daar vinden ze het ook wel erg vreemd. Foutje in de computer, we worden daarna direct geholpen. Zoë is natuurlijk helemaal in paniek als ze onderzocht moet worden. Uiteindelijk is het dat ze aften in haar mondje heeft. De dokter geeft aan omdat ze zo hard gevallen is, ze waarschijnlijk op haar tong en wang gebeten heeft. Dit zijn wondjes geworden en helaas voor Zoë zijn ze gaan zweren.

We moeten van de dokter wat medicijnen ophalen bij de apotheek. Het schijnt enorm pijnlijk te zijn, wat het eten en drinken heel erg moeilijk maakt. Mocht de situatie verslechteren dan moeten we weer terug komen. Het kan 5 tot zo’n 7 dagen duren voordat het over is.. Nou ze heeft wel enorme pech hoor.

medicijnen

Ok, we moeten heel veel drinken om niet uit te drogen. Dus de ORS (2 soorten), cola en water staat op tafel. Daarnaast moeten we na elke maaltijd met aften spray spuiten. Veel sinasprilletjes slikken tegen de pijn en de lippen insmeren tegen uitdroging.


pakketje gemist

Hebben wij weer.. altijd zijn we thuis.. zijn we een keertje niet huis wordt het pakket afgegeven. Helaas is het postkantoor te ver van ons huis dus kan ik het niet zelf ophalen. Gelukkig is Richard morgen vrij, dan kunnen we er even langsrijden.

Helaas verslechterd de situatie met Zoë in de middag. Ze heeft enorm pijn in haar mondje en wil helemaal niks meer  eten en drinken. Ik moet heel veel trucjes uit de kast halen om haar toch iets binnen te laten krijgen. Heel veel dank aan mijn lieve whatsapp mama’s, voor de fijne tips en de steun!!

Vandaag kan je ook lezen over ons avontuur in Selwo Aventura

Zaterdag

zonsopgang

Zaterdagochtend word ik om 5 uur wakker omdat ik denk dat ik Muis hoor overgeven, dit blijkt helaas Zoë te zijn. We proberen haar uit alle macht om toch nog wat ORS binnen te laten krijgen maar helaas spuugt ze telkens alles eruit. We zitten dan ook enorm vroeg in de auto om naar het ziekenhuis te gaan.

zoe in ziekenhuis

Na weer wat onderzoeken, blijkt toch dat ze al wat uitgedroogd is. Dus moet ze aan het infuus. Wat natuurlijk helemaal niet leuk is! Eten en drinken gaat heel moeilijk en eigenlijk wil de dokter ons één a twee dagen in het ziekenhuis houden.. tenzij ze wat gaat eten en drinken. Nou dat laat ze zich geen twee keer zeggen. Heel voorzichtig begint ze met veel pijn en moeite weer wat te eten (vanille toetjes) en wat te drinken. Om 14 uur smiddags mogen we het ziekenhuis weer verlaten. Als ze weer niet eet of drinkt moeten we gelijk weer terugkomen.

zuma paw patrol

Omdat ze zo sterk is geweest met alle onderzoeken en de hele ochtend en halve middag aan het infuus gezeten te hebben mag ze wat uitzoeken in de speelgoed winkel. Paw Patrol it is.. Ze heeft de collectie nu bijna compleet. We hoeven alleen  Rocky, Everest en Ryder nog.

cadeautjes

Het pakket is weer een groot cadeau van mijn zus, nichtje, neefje en zwager! We worden weer heel erg verwend met allemaal mooie en lekkere dingen. Er zat ook nog een heel gaaf picknickkleed in. (vergeten op de foto te zetten)

Zondag

buiten spelen

In de ochtend gaat het redelijk met Zoë, ze heeft netjes al wat toetjes gegeten en wat gedronken. Dus mag ze even lekker buitenspelen. We moeten het heel rustig aan doen want het is natuurlijk heel warm en uitdrogen gaat heel snel.

muis

Mr. Muis ligt ondertussen heerlijk te genieten in het gras.. Tja ik moet het maaien maar geen zin in.


was nr 1

Ondertussen draai ik nog een heleboel wassen weg en poets ik het huis want dat is er de afgelopen dagen niet echt van gekomen.


stickeren en kleuren

en Zoë is heerlijk aan het stickeren en kleuren. In de middag gaat het weer heel moeilijk met eten en drinken. We besluiten het toch nog even aan te kijken.

Zodra Zoë om 18.30 naar bed gaat, besluit ik nog om even deze About last week in elkaar te zetten.

En dat was onze hysterische week.. 

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog niet weet of er deze week nog andere artikeltjes online komen. Ik heb helaas niet vooruit gewerkt en mijn hoofd en lichaam (heel erg last van nek en schouderbladen) zijn een beetje moe van alle gebeurtenissen van de afgelopen we(e)ken, het blijft elkaar maar opvolgen. Het offline leven gaat gewoon voor maar ik vind het wel netjes om jullie even te informeren over hoe en wat. 

Ik wens jullie in ieder geval een heerlijke week toe met wat meer aangename temperaturen.?

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 3 reacties | 30 juli 2018 |

Comments
CommentLuv badge