De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 29 – 2019

about last week 2019

Een week waarin Zoë 25 meter zelfstandig gezwommen heeft een speeldate had met een vriendinnetje, een ontstoken oog kreeg. We brachten ook een bezoek een het krokodillenpark, aten lekker biefstuk en deden nog heel veel meer. Kijk en lees je gezellig mee?

WEEK 29

Maandag

De maandag kan je in de About last week van vorige week lezen.. About last week 28

Dinsdag

wesp

Als ik Zoë smiddags van school wil halen, vliegt er ineens een wesp in mijn auto zo op m’n schoot. Ik schrik me kapot en zet gauw de auto aan de kant. Wel gevaarlijk hoor als je een schrikreactie krijgt. Voortaan gewoon de airco aan en ramen dicht hha

spelen

Na de zwemles gaan we lekker naar huis en spelen we lekker even binnen. Het is zo benauwd dat het op dit moment lekkerder binnen is dan buiten..


muis

Muis die denkt stiekem uit mijn glas met water te drinken. Viezerik!

Woensdag

shifra

In de ochtend kijk ik even wat vlogs en ondertussen probeer ik onze eerst vlog te editen. Het gaat nog steeds moeilijk maar er komt al schot in.

boodschappen

Als ik Zoë smiddags uit school haal, gaan we even boodschappen doen bij de lidl.

sandaaltjes

Zoë heeft tegenwoordig zo haar sandaaltjes aan als ze ergens zit. Als ze loopt heeft ze, ze gelukkig wel ‘normaal’ aan. Gek kind!

kastdeur

Als ik smiddags de was wil opruimen, trek ik zo de deurknop van mijn kleding kast eraf.. Ja, ik heb minder kleding dan Richard, dus ik heb genoeg aan één kastgedeelte haha. Gelukkig krijg ik de kast nog wel met een schroevendraaier open. Ik koop bij de chinees een vervangend knopje en de kast gaat gewoon weer open en dicht.

Donderdag

25 meter

Eerst heeft Zoë zwemles waarin, ze haar certificaat krijgt voor 25 meter zelfstandig zwemmen. Nu gaan we oefenen voor zwemmen op de rug. Ze kan al heel goed drijven (starfloat), zwemmen gaat ook al wel redelijk alleen moet ze nu leren dat ze geen propeller moet zijn met haar beentjes.

park

Na het zwemmen heeft Zoë een speelafspraakje in het park met Celina. Ik heb neem wat voer mee voor de diertjes en de twee dames hebben onwijs veel plezier. Ik kan het gelukkig zelf ook heel goed vinden met de moeder van Celina, altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Helaas heeft Celina niet heel veel tijd om te spelen want zij zit ook op zwemles en heeft deze avond les. We gaan zeker nog een vervolg geven aan deze speeldate. Op het laatst krijgt Zoë per ongeluk nog zand van de zandbak in haar oogje en savonds heeft ze hele vieze snot in haar oogjes. Dus even duimen dat het niet ontstoken is..

Vrijdag

Vandaag gaat Zoë eerst naar school en daarna gaan we naar het winkelcentrum. Ik heb twee witte tshirts nodig voor een leuk diy project. Voor goedkope kleding moet je natuurlijk bij de Primark zijn. Ik koop er ook nog een hele mooie jurk, wat spulletjes voor vakantie (hervulbare flesjes) en een paar ballerina -schoenen.

onderzeer

eurovreter

vliegtuig

Zoë vermaakt zich uitstekend in de speelgoed automaten.

We gaan ook nog even naar de apotheek om oogdruppels te halen want ik denk toch dat haar oogjes ontstoken zijn. Echter krijg ik deze niet zomaar mee. Ik moet namelijk eerst met Zoë langs de dokter.. ja daag! We besluiten om naar een andere apotheek te lopen en daar krijg ik het wel gewoon mee.

Zaterdag

Vandaag is Richard weer vrij en aangezien we vorige week kaartjes hadden gekocht voor het krokodillenpark. Besluiten we om vandaag te gaan.

krokodil

krokodil

krododil

krokodil

Best een vermakelijk park als je even 2 uurtjes ‘iets’ wilt doen. Er is ook een mogelijkheid om met een babykrokodil op de foto te gaan. Dit kost 5 euro.. echter als je in de rij staat te wachten geven ze aan dat je zelf geen foto’s mag maken. Om dit moment op de foto te hebben kost je 7 euro en voor 2 foto’s 10 euro.. Ik vond het wel een beetje een afknapper want je mag de ‘baby’ krokodil welgeteld 15 seconden vasthouden, het is echt hier heb je hem, foto klik en weer teruggeven.

eten

In de middag eten we nog bij een soort van Nederlands restaurantje, biefstuk, rookvlees, broodje filet american en een frikandel. Yummie!

zoe

Hier word je toch gewoon heel vrolijk van!

bosbrand

bosbrand

Waar ik helemaal niet vrolijk van word is het volgende.. In de avond zie ik op Facebook dat er wéér een bosbrand bij Zoë haar schooltje in de buurt is. (dit is al de 3e in 2 maanden tijd) Ik vind dit toch wel heel eng hoor. Wat nu als er brand is en ze zit op school, ik moet er echt niet aan denken. Toch maar eens op school vragen hoe het zit met een eventuele evacuatie. Zodat ik Zoë ook alvast instructies kan geven, zodat ze niet bang hoeft te zijn en weet wat ze eventueel kan verwachten..

(ik weet niet wie de foto’s heeft gemaakt, mocht je weten wie wel dan hoor ik het graag en maak ik een vermelding)

Zondag

rommelmarkt

Zoë heeft nog steeds last van haar oogje, al gaat het gelukkig al wel een stuk beter. We gaan naar de rommelmarkt want we zoeken nog een roze Ikea stoeltje voor aan haar tafeltje. Gaat erg moeilijk worden om deze te vinden want de kleur is blijkbaar uit de mode.. bij de Ikea zelf verkopen ze nu alleen groen, geel en oranje stoeltjes.

plantjes


stek plumeria

Wel kopen we nog twee leuke plantjes en neem ik een stek af van een andere plumeria plant.. Eens kijken of we er zelf ook een boompje uit kunnen krijgen.

De rest van de middag draai ik een wasje en spelen we wat op de tuin.

En dat was alweer onze week 29. Deze week staat er echt helemaal niks op de planning en gaan we gewoon lekker genieten. Ik wens jullie een heerlijke week toe! 😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2019, About last week | 2 reacties | 30 juli 2019 |

Comments

  • Wow wat eng zo een bosbrand dichtbij haar school. Ik zou daar ook ongerust over worden. Leuk zeg dat krokodillenpark! Wel stom dat je zoveel geld moet betalen voor het vasthouden en dan nog niet eens foto’s mag maken.
    Ben benieuwd naar je vlog! Lijkt mij erg leuk om te doen vraag me alleen af waar ik de tijd vandaan moet halen om dat allemaal te doen. Ik kom soms niet eens aan het bloggen toe.

  • Heftig van die branden. Ik las er al over. Zo naar, gevaarlijk en dood eng!

    Doen ze ook brand oefeningen op school? Dat doen ze op de opvang om de zoveel tijd. En dat vind ik mega fijn. Zelfs de kleintjes leren dan dat ze achter elkaar moeten staan en een stevig touw moeten vast houden. Dat mogen ze niet loslaten en zo leidt de begeleidster ze naar buiten. Ondertussen zingen ze liedjes. Zo fijn dat ze dit oefenen! Laatst ging er een brand alarm af en zijn ze dus onmiddellijk, maar rustig naar buiten gegaan naar het verzamelpunt. De allerkleintjes gewoon in slaapzak, want toevallig lagen ze te slapen. Ze zijn dus zo hup mee genomen. Bleek loos alarm, maar ik ben wel erg blij dat ze hier geoefend in zijn.
CommentLuv badge