De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. Week 29 – 2018


about last week

Week 29 alweer! Een week waarin Zoë voor het eerst naar een tweetalige school ging om te oefenen. Waarin we heerlijk gestruind hebben over de rommelmarkt en heel veel met water hebben gespeeld. Kijk en lees je mee?

About last week.. Week 29 – 2018

Maandag

park wandelen

We beginnen de week met een heerlijke ochtendwandeling. Lekker rustig..

eendjes eten geven

We hebben lekker wat brood meegenomen en geven de eendjes lekker wat te eten.

bruisbal

Zoë heeft ineens een idee en wil graag in bad met een bruisbal. Geen enkel probleem doen we gewoon even. Het is helaas wel de laatste bruisbal en hier in Spanje hebben we nog geen enkel winkeltje gevonden waar ze bruisballen verkopen dus.. jammerdebammer!

gepimpte step

Daarna pimp ik haar stepje nog even met een mandje en vrolijke slingers aan het stuur en blijven we nog even lekker buiten spelen

Vandaag stond er een bloghop op het programma met een hele leuke winactie. Doe jij al mee? De zomerbloghop!!

Dinsdag

naar school

Een hele spannende dag vandaag. Want ik ga Zoë inschrijven bij een tweetalige school. Om er te komen moeten we wel een half uur met de bus. Geen probleem voor ons, het is alleen even wennen dat we nu in een bepaald ritme moeten gaan komen haha..

Eenmaal aangekomen bij het schooltje krijgen we eerst een rondleiding en uitleg. Het is een super leuk schooltje met op dit moment 3 groepjes. Zoë komt in een klasje met 8 kindjes. Hartstikke fijn voor haar om in zo’n klein groepje te mogen wennen. Het is op dit moment natuurlijk nog zomerrooster dus de groepsgrootte zal in September wel gaan wijzigen.

Als ik eenmaal de papieren moet invullen geeft Zoë uit zichzelf aan dat ze graag al met de kindjes wil gaan spelen. SAY WHUT?? Ik was zoals je natuurlijk wel kunt begrijpen even flabbergasted.. maar goed. Alleen maar fijn dat ze al zo’n vertrouwd gevoel heeft natuurlijk. Nadat ik klaar was met alle paperassen was Zoë nog lekker aan het spelen. Dus ben ik maar een wandeling gaan maken. Na een half uurtje werd ik gebeld of ik toch maar terug wilde komen want Zoë wilde graag naar mama toe. Geen enkel probleem, vond het al superknap dat ze al 1,5 uur zonder mij of familie ergens heeft gespeeld en ook nog eens in een ‘vreemde’ taal..

(Je moet natuurlijk niet vergeten dat Zoë elke dag 24 uur per dag aan mij vastgekleefd zit. We kunnen hier in Spanje niet terugvallen op familie)


grote gele M

Dus dat werd even trakteren op de Macdonalds! We hebben beide een spannende ochtend gehad.

brand

Toen we smiddags thuiskwamen bleek er brand in de buurt te zijn. Helaas vanwege de hitte en droogte zijn de branden moeilijk te blussen. Dus de buurt stonk enorm, het was niet heel fijn om buiten te zitten.

Vandaag kan je ook lezen wat wij afgelopen week allemaal hebben gedaan. About last week 28

Woensdag

rommelmarkt

Het is weer tijd om naar de rommelmarkt te gaan. Hier kijken we echt de hele week naar uit. Heerlijk schat zoeken. Zoë neemt altijd haar eigen tasje met portemonnee mee, zodat als ze iets leuks ziet het eventueel zelf kan kopen. Ik leer haar ook om goed op te letten of iets kapot/compleet is of niet. Voor ons erg belangrijk want als we weer moeten verhuizen moeten we de spulletjes ook weer kunnen verkopen.

rommelmarkt

Ik slaag helaas niet maar Zoë heeft weer een aantal dingetjes kunnen scoren. Een leuk boek van Dora, Mr trol van Dora en Sky van Paw Patrol. Je had haar hoofdje moeten zien toen we de poppetjes vonden, het geluk en trotsheid straalde ervan af.

spelen

Nadat ik de spulletjes even had schoongemaakt had ik natuurlijk geen kind meer aan haar. Want die zat weer heerlijk met haar poppetjes te spelen. Ik kan hier gewoon intens van genieten.

Donderdag

naar school

Even in het ritme komen betekend ook op tijd bij de bushalte te moeten staan. Wat wel heel naar is dat we de bus om 7.57 moeten hebben. Helaas gaan er sochtends niet veel mensen met de bus (tenminste niet deze buslijn) Dus dat betekend dat we er al eerder moeten staan, anders rijd de bus gewoon voorbij. Wat er uiteindelijk ook in resulteert dat we binnen een kleine 20 minuten al voor school staan, (omdat we bij bijna geen enkele halte stoppen). De school gaat pas om 8.45 open. Dus moeten we best lang wachten. Zoals je ziet moet ze ook een uniform aan. Echt een madammetje hoor haha.

stupa

Als ik Zoë met een gerust hart heb achtergelaten bij twee kleine meisjes en de juffrouw ga ik er vandoor. Even een wandeling maken. Er zijn helaas geen barretjes of restaurantjes in de buurt waar ik kan zitten dus ik ga verder op speurtocht waar dit wel mogelijk is.. (De bus gaat maar 1 keer in het uur. Zodra ik Zoë naar binnen heb gebracht is de bus natuurlijk weg. Als ik de bus erna naar huis neem. Kan ik eigenlijk direct weer terug. Niet heel handig, als ze maar halve dagen naar school gaat)

Na een lange wandeling kom ik uit bij de Boeddhisten tempel (Stupa) Wat ziet dat er mooi uit hé, alleen jammer van mijn gare hoofd haha! Ik haal een lekker broodje bij de Aldi en wandel al smikkelend weer terug. Ik ga vlak naast Zoë haar school op een bankje zitten en lees een boek. Om half twaalf (na 2,5 uur) wordt ik gebeld door de juffrouw ‘dat Zoë toch echt wel heel graag weer naar mama wil’. Geen probleem dan haal ik haar gewoon weer op. Toch al wel heel knap. Met de juffrouw afgesproken dat we volgende week gewoon weer verder gaan met wennen.

mac d

Omdat ze toch wel erg overstuur was neem ik haar voor de laatste keer mee voor een verassing. Het is toch ook niet niks om zomaar vanuit het niets naar school te moeten haha. Ook haal ik een lief verjaardagskaartje voor het dochtertje van Marieke – Mariekeblogt. Volgen jullie haar al?

spelen

Eenmaal thuis kleden we ons even om en gaan weer lekker met de poppetjes spelen.

kleien

Daarna besluiten we om te gaan kleien.

zwemmen

Het is echt enorm warm vandaag. Dus besluiten we om, om 17 uur nog even lekker in het zwembad te duiken.

Ook leuk om te lezen; De Vlindertuin en de Boeddhisten Tempel

Vrijdag

spelen

Het is al waanzinnig warm dus zet ik een emmer met water buiten zodat Zoë al iets kan afkoelen.

Ik besluit om niet veel later ons eigen zwembadje maar te vullen, maar als ik me omdraai ligt deze koekebakker er in.. Het gaat redelijk met Mr. Muis. Hij heeft nog wel pijn maar aanzienlijk minder dan eerst, dus denk de prik wel heeft geholpen. We blijven het gewoon nog even aankijken. Ook kwam ik erachter dat hij na het dierenarts bezoek ineens zichzelf begon te krabben en bijten.. Voor het eerst in alle 11 jaar dat ik Muis heb, heeft hij vlooien! Echt wat een ellende zeg! Frontline gehaald maar dit helpt geen ene sikkepit. Nu maar Advantage besteld (dat verkopen ze hier niet bij de dierenarts) en hopen dat deze vlooienbestrijding wel helpt.. Als er iemand nog andere tips heeft ??

Mr. Muis is al iets minder bang voor water en durft nu ook bij Zoë te komen als ze aan het spetteren is. Ze zet heel lief een bakje water neer en dat laat hij zich geen twee keer zeggen haha.

Als het te warm buiten wordt zet ik een film op. Zoë kiest All I want for Christmas uit.. Waarin Mariah Carey als een tekenfilm figuur de hoofdrol speelt. haha..

Ondertussen snoepen we lekker van de suikerspin die we afgelopen week gehaald hadden.

In de avond laat ik Zoë nog weer even lekker met water kliederen. Het is zo genieten dat we nu gewoon een eigen tuin hebben. Ik kan Zoë gewoon lekker buiten laten spelen terwijl ik binnen aan het opruimen/schoonmaken ben. Echt ideaal!

Vandaag ga ik met mijn digitale billen bloot. Je kan namelijk nu lezen hoe het ervoor staat met mijn persoonlijke en blogdoelen van 2018. 

Zaterdag

We beginnen vandaag met kleien.

Ik moet van Zoë een olifant maken, nou redelijk gelukt.. al zeg ik het zelf. Zegt ze ‘maar mam, dat is echt niet hetzelfde hoor.. , deze heeft geen bloem in zijn slurf” .. nou lekker dan!

Daarna is het weer spelen met poppetjes tijd. Een van de favoriete bezigheden van Zoë

pop in bad

We spelen nog even met pop in bad en gaan daarna nog even lekker in ons eigen zwembadje spelen.

lekker eten

Als Richard savonds eindelijk vrij is gaan we lekker bij een NL restaurantje eten. Frikandel met patatje oorlog it is.. Zoë kan niet wachten en zit alleen maar naar de keuken te kijken wanneer het eten eraan komt. (tja geen foto van het eten.. want iets met honger en weer eens niet kunnen wachten haha)

ijsje

Beetje blurry maar ze mocht ook nog een lekker ijsje in de auto eten. Eenmaal thuis, snel even wassen, tandenpoetsen en dan hoppa naar bed.

Zondag

zwemmen

Heerlijk de hele dag bij het zwembad geweest. Tussen de middag hebben we lekker thuis op de bank gehangen en YouTube gekeken en savonds ging Richard ook nog even meezwemmen.

En dat was alweer week 29! De temperaturen worden hier ook steeds warmer, gelukkig blijft het in ons huisje redelijk koel.

Deze week gaan we weer 2 ochtendjes wennen op school, willen we eindelijk weer eens naar het strand en als het goed gaat op het schooltje wil ik vrijdag met Zoë als verassing naar de dierentuin. We wilden eigenlijk afgelopen zaterdag maar toen waren we eigenlijk net iets te moe..

Ik wens jullie allemaal een heerlijke week toe!?

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 4 reacties | 23 juli 2018 |

Comments
CommentLuv badge