De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week. week 28 – 2019

about last week 2019

Sorry dat de About last week wat later online is gekomen maar ik zat een beetje in tijd/werk nood. We hebben in ieder geval een heerlijke vakantie week gehad. Zo kan Zoë ineens zonder bandjes zwemmen, zijn we naar het strand geweest hebben we lekker in de speeltuin gespeeld en ging er weer een lampje van mijn auto branden.. kijk en lees je weer gezellig mee?

Week

Maandag

tuin

tuin

Ik begin deze week met het laten zien van de tuin. We hadden deze afgelopen zondag helemaal opgeruimd maar vergeten de ‘na’ foto’s te laten zien. Zoë is helemaal content met haar nieuwe speelhoekje (naast de buitenkraan, dus ze kan lekker kliederen)

Als ik een toffee wil pakken (een van mijn guilty pleasures) zie ik net optijd dat er allemaal mieren in kruipen YAK. Gelijk de snoepjes kast leeggehaald en alle ‘open’ zakken weggegooid. Dit hebben we vorig jaar niet gehad, dus op zoek naar een oplossing.

Muis ligt de hele dag in de tuin te chillen. Hij heeft ook last van de warmte..

Vandaag kan je ook lezen wat wij afgelopen week hebben gedaan.. Week 27

Dinsdag

Na schooltijd is het weer tijd voor zwemles. De turtle band op de rug was te groot voor Zoë waardoor ze haar beentjes niet goed kon bewegen. Dus vandaag oefent ze met een poolnoodle..

De juf geeft aan dat het al zo goed gaat dat we de bandjes niet meer hoeven mee te nemen. Dus weer bijna een tijdperk voorbij!

Na het zwemmen is Zoë ontzettend moe en kijken we gezellig een Disney film. Vandaag is het Peter Pan. Zoë vindt het een superleuke film en ligt continu dubbel van het lachen. Deze gaan we zeker nog een keertje kijken

Woensdag

Na een heel warme dag, Zoë is naar school geweest en ik heb heel het huis schoongemaakt. Besloten we dat we de rest van de dag het lekker rustig op de tuin zouden blijven. We wilden graag pannenkoeken eten maar helaas hebben de pannenkoeken ook last van de warmte en mislukken ze allemaal.

Ik bel Richard om te vragen of hij voordat hij thuiskomt even wat wil afhalen bij de mac. Dat doet hij en zo kunnen Zoë en ik lekker smikkelen (Richard eet niet mee, aangezien hij savonds een feestje van het werk had)

Donderdag

strand

strand

 

Vandaag beginnen we lekker met een dagje strand. We gaan vlakbij een speeltuintje zitten en Zoë vermaakt zich prima.


Na het strand rijden we door naar zwemles. Zoë kan gewoon 5 meter zelfstandig zwemmen. Ook zwemt ze al 5 slagen onder water en duikt ze gewoon al speelgoed op in een meter diep badje! Hoe bedoel je hele trotse mama.


hatchimals

Dat betekend dus een cadeautje uitzoeken. Ze ging voor Hatchimals, hier had ik nog nooit van gehoord maar het zag er wel leuk uit. Een eitje warm wrijven, dan breekt hij open en komt er een klein diertje uit.. Maar wat zijn die dingen duur zeg, echt belachelijk. Maar goed, zal wel weer een hype zijn.

auto

Op de terug weg ging er helaas weer een lampje van mijn auto branden. Ook roken we een gekke lucht, Zoë had het over Jamon Frito (gebakken ham) haha. Een afslag eerder van de snelweg genomen, auto even aan de kant gezet en toen was alles weer in orde. Voor de zekerheid de garage maar even gebeld en we kunnen dinsdag pas terecht, dus we gebruiken de auto alleen voor korte stukjes..

Vrijdag

speeltuin

Rijden we naar school vandaag. Komen we aan, geeft de receptioniste aan dat de juf ziek is. Zoë mag uiteraard blijven. Ze komt dan met leeftijdsgenootjes in een andere groep. Echter vind ik deze groep persoonlijk te groot (teveel verschillende leeftijden) en besluit haar gewoon mee naar huis te nemen. We rijden nog even langs het postkantoor en gaan daarna lekker naar het park..

konijn

In het park zagen we heel lief een baby konijntje drinken bij haar mama!

pauw

En ook die mooie pauw loopt er nog steeds.

Zaterdag

winkelen

Richard is vandaag vrij en we zouden eigenlijk naar het krokodillenpark gaan, echter als we de kaartjes bestellen via internet zijn ze niet dezelfde dag geldig (deze melding krijg je pas als je de kaartjes hebt gekocht) Nog nooit van gehoord en we baalden natuurlijk enorm.. Dus besloten we even naar het winkelcentrum te gaan.

snoepjes

Even wat snoepjes scheppen en deden daarna wat boodschapjes. De rest van de dag bleven we lekker op de tuin en aten kleine hapjes (oude kaas, knakworstjes, cherry tomates etc)

Zondag

rommelmarkt

Vandaag gingen Zoë en ik even naar de rommelmarkt. Helaas niks kunnen kopen. De rest van de dag waste ik een aantal wasjes weg en deden we het rustig aan.

Aangezien de About last week wat later komt, deel ik ook alvast de maandag erbij..

Maandag

De temperaturen deze week stijgen weer behoorlijk. Normaal gesproken is de warmte niet zo heel erg maar dit is een calima (warme Sahara wind vanuit Afrika met veel zand en stof) Dus daar moeten we ons even op instellen.

vliegtuig

We besluiten daarom ook lekker naar het strand te gaan. We zien telkens vliegtuigen laag overvliegen. Zou dit te maken hebben met de diverse bosbranden hier?

speeltuin

Zoë is in ieder geval weer lekker aan het spelen in de speeltuin..

De zwemjuf belt dat ze morgen helaas niet kan, of we vandaag kunnen komen. Voor ons geen enkel probleem, we zijn flexibel. We hebben weer een primeur want Zoë kan het hele zwembad overzwemmen. (bijna 20 meter). En dit gewoon na 13 lessen (in totaal 6,5 uur). Ben echt ontzettend blij, dat we voor privéles zijn gegaan. Wat wel jammer is, dat de juf geen certificaten had. Deze moeten nog uit Engeland komen. Dus deze krijgen we na haar vakantie..


youtube

Na de zwemles is Zoë helemaal uitgeput en knallen we lekker op de bank met Youtube. Heerlijk even bijkomen.

muisje

Mr. Muis komt ook gezellig bij ons liggen.

En dan was onze week! De rest van deze week heeft Zoe nog 2 zwemlessen en moet ik dus met de auto naar de garage. De rest staat gelukkig nog open dus we zien wel weer wat er allemaal gaat gebeuren. Ik wens jullie een heerlijke week toe😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2019, About last week | 2 reacties | 23 juli 2019 |

Comments
CommentLuv badge