De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 28 – 2018


about last week

Afgelopen week hebben we lekker gewandeld een heerlijke cake gebakken, heb ik een seminar van IMU bijgewoond en hebben we heel veel gespeeld. Helaas kregen we zaterdag ook minder goed nieuws over Mr. Muis te horen. Dit en nog veel meer lees je nu in About last week.. week 28.

About last week.. week 28

Maandag

wandelen

We beginnen weer eens na een hele lange tijd met een heerlijke ochtendwandeling. Het is nog heerlijk koel en we horen alleen het gekwetter van vogels en de hanen die kraaien haha.

parkieten

Onderweg komen we een heel groot nest met parkieten tegen.

pauw

En de pauw is er ook nog steeds.

speeltuin

Na de wandeling gaan we nog even naar de speeltuin. Zoë vindt de klimmuur helemaal geweldig. Met een beetje hulp klimt ze al helemaal naar boven.

peppa pig

Omdat slapen nog steeds niet helemaal goed gaat. Is Zoë smiddags een beetje moet en mag ze van mij even op de telefoon Peppa Pig kijken.

bouwen

En daarna spelen we nog even lekker met de kleine poppetjes.

Vandaag kan je ook lezen wat wij afgelopen week hebben meegemaakt. About last week.. week 27

Dinsdag

muis

Met Muis gaat het nog steeds niet heel goed. Hij houdt enorm van knuffelen maar je mag hem niet bij zijn heupen en/of staart aanraken. Springen, eten en drinken gaat gewoon normaal. Alleen heeft hij daar denk ik heel veel pijn. Helaas kunnen we pas zaterdag terecht bij de dierenarts.

boodschappen

We doen even wat boodschappen en nu zag ik laatst dat Essma radijsjes met mosterd at. Nu hou ik enorm van radijsjes maar dit had ik nog nooit geproefd. Dus maar even uitproberen

radijsje met mosterd

Nou daar gaat ie.. Ik vond het niet vies maar ook niet voor herhaling vatbaar haha (sorry Essma). Ik proefde meer de smaak van mosterd dan van het radijsje..

radijsje met peper en zout

Voor mij gewoon dus weer radijsjes met peper en een beetje zout!

zonnebril richard

We lopen nog even naar de Ome Ali winkel en kopen daar een zonnebril voor Richard. Voor 3,50 kan hij weer even vooruit. Vroeger kocht ik van die mooie dure zonnebrillen voor Richard maar op de een of andere manier kan hij ze niet heel laten. Hij heeft het zelfs eens voor elkaar gekregen dat toen ik een mooie RayBan zonnebril voor hem kocht en we de winkel uitliepen hij hem op z’n hoofd wilde zetten en het glas eruit viel.. Nou, mooi niet dat ik dus nog dure zonnebrillen koop hé haha.

spelen

en Zoë speelt weer smiddags lekker met haar mini poppetjes..

Woensdag

strijken

Ik begin sochtends al heel vroeg met strijken.. Tja dat moet helaas ook gebeuren.

rommelmarkt

Daarna gaan we, jawel weer lekker even struinen op de rommelmarkt!

rommelmarkt

We kopen niet zoveel. Zoë koopt 4 mini poppetjes van Cailliou en ik koop een boek van Marian Keys.

benalmadena pueblo

Omdat het nog redelijk vroeg is besluiten we verder een dagje met de bus op pad te gaan. We komen uit in Benalmadena Pueblo. Dit is het oude dorp. Erg leuk om hier even rond te wandelen.

standbeeld

Bij elk standbeeld die we tegen komen wil Zoë even poseren. Haha malle meid.

spelen

En eenmaal thuis is het weer te warm buiten op het terras dus spelen we weer binnen met de ramen en deuren open.

Vandaag weer een review met winactie over een leuk boek. In de boekenhoek| Het familie vakantiedagboek van Elma van Vliet + winactie  

Donderdag

nijntje

Het is weer erg vroeg dus beginnen we met Nijntje. Dit kunnen we nu ook in het Nederlands kijken want, sinds we weer internet hebben kunnen we weer op Netflix.

imu

Ik volg nog een webinar van IMU omtrent het beter vindbaar maken van mijn blog. Erg interessant maar soms wel erg langdradig.. haha

salade

Smiddags eet ik een lekkere salade en Zoë een croissantje.

cake maken

Daarna is het buiten te warm en gaan we lekker kliederen in de keuken..

cake

Met dit als resultaat. Goed gelukt!

Vrijdag

stoepkrijten

Ik heb vandaag maar een foto en dat is dat we de hele dag op de tuin aan het krijten en spelen zijn.

Zaterdag

muis dierenarts

Mr. Muis is gelukkig heel erg makkelijk en meestal vindt hij het ook helemaal niet erg om in zijn kooitje vervoerd te worden. Maar vandaag wilde hij absoluut niet meewerken.

slapen

Als we Muis voor een uurtje bij de dierenarts moeten achterlaten voor de röntgenfoto. Besluiten wij om even een stukje te gaan rijden. Echter is Zoë helemaal van slag dat ze Muisje daar heeft moeten achterlaten. Ze is helemaal over haar toeren en denkt ze dat we Muis niet meer terugkrijgen. Het is zelf zo erg dat ze de hele auto onderspuugt. (Blijkbaar heeft het toen we ons andere katje (Ollie) moesten achter laten om in te laten slapen een hele diepe impact op haar gehad). Wel fijn dat ik altijd plastic zakjes bij mij heb, dan hoeft ze tenminste niet op een natte stoel te zitten..

Zoals je op de foto kunt zien is zijn linker heupje door de val van 4 hoog in 2009 gebroken geweest en is het door veel rust weer aan elkaar gehecht. Ook zie je stukjes van zijn ruggenwervel niet goed aan elkaar zitten (een aantal blokjes zijn versleten). Dit zijn waarschijnlijk de oorzaken waardoor we niet meer aan zijn onderrug/heup en staart mogen zitten. De dierenarts gaf aan dat hier weinig aan te doen is. Omdat het ook een gedeelte met ouderdom te maken heeft. Het enige is dat we hem daar niet moeten aanraken en als hij er erge last van krijgt zijn pijnstillers een optie. We kijken het voorlopig nog even aan..

muis dierenarts

Toen we thuiskwamen was hij nog erg moet van de narcose.. maar wilde hij niet slapen.


muis dierenarts

Toen hij daarna in een diepe slaap viel zijn wij maar boodschappen gaan doen. Dan kan hij tenminste een beetje rustig bijkomen.


lidl

Boodschapjes bij de Lidl zijn altijd leuk. Vooral omdat ze hier ook zo’n heerlijke broodjescorner hebben.

Toen we terugkwamen was Muisje redelijk bijgekomen, echter wel 4 plekken waar hij had gespuugd. Dus dat werd even flink schoonmaken. De rest van de middag hebben we lekker geknuffeld.

Zondag


speeltuin

Om ons hoofd even leeg te maken zijn Zoë en ik even een heerlijke wandeling gaan maken in het park. Daarna eindigen we standaard bij de speeltuin waar Zoë nog even lekker kan uitrazen. snoepjes winkel

Toen we terug naar huis liepen. Kwamen we langs het restaurantje waar ze nu dus een hele snoepjescorner hebben gemaakt. Heel slim zo naast de speeltuin.. haha. Ik zag natuurlijk gelijk dat ze ook iets lekkers voor ons hadden. Want I Spy With My Little Eye.. something pink!.. Waarschijnlijk had je het al gezien, SUIKERSPIN in een emmer! Whaa echt mijn guilty pleasure, dus die hebben we maar gelijk meegenomen.

De rest van de dag hebben we niet zoveel gedaan. Dus bijdeze sluit ik ook weer de About last week af.

Deze week gaan we allemaal leuke en spannende dingen doen want; Er komt maandag (gisteren dus) een hele leuke winactie online(Klik hier voor de winactie), dinsdag gaan we bij een schooltje kijken voor Zoë en zaterdag gaan we weer naar een dierentuin..

Ik wens jullie allemaal een heerlijke week toe?

VOLG MIJ OOK VIA:

2018, About last week | 3 reacties | 17 juli 2018 |

Comments
CommentLuv badge