De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 26 – 2019


about last week 2019

De eerste week van de zomervakantie.. Zoë gaat als een speer met zwemles, ben ik weer eens enorm verkouden en zit ik weer tegen een voorhoofdsholte ontsteking aan. Zien we zwaluw stuntpiloten en doen nog heel veel meer.. Lees en kijk je gezellig mee?

Week 26

Maandag

mens erger je niet

kwartetten

kleuren

Zoë’s eerste vakantiedag besteden we de hele ochtend met spelletjes spelen en kleuren..

zwembadje

Omdat het mega warm is maar ik helaas een beetje ziek ben. Gaan we niet naar het zwembad maar zet ik een zwembadje voor Zoë in de tuin.

story dice

Na het zwemmen gaan we weer verder met het spelen van spelletjes.. aan het einde van de dag ben ik ontzettend gaar..

weer bericht

Hoe lekker zijn deze temperaturen. Nu nog van mijn verkoudheid af en dan kan ik ook weer genieten..

Mocht je willen weten wat we afgelopen week hebben gedaan, klik dan hier – Week 25

Dinsdag

autorijden

Voordat ik Zoë bij zomerschool afzet, doen we even snel boodschappen bij de Lidl.

motje

En eenmaal thuis kom ik erachter dat mijn telefoon toch wel hele mooie scherpe foto’s maakt..

In de middag heeft Zoë zwemles echter, is de zwemjuf de afspraak vergeten aangezien we eigenlijk altijd op maandag zwemmen. Kan gebeuren, gelukkig kwam ze na een halfuurtje alsnog. De zwemles kon dus gewoon doorgaan.

Ze heeft nu 6 lessen gehad van een halfuurtje en is ze helemaal watervrij. De fase van zelfredzaam zijn mocht ze in het water vallen heeft ze goed doorlopen. Ze weet hoe ze van de rug naar de buik moet draaien en andersom. Ze weet hoe ze moet ademen om geen water in te slikken en ze kan al bijna zonder bandjes vooruit komen. (de juf haalt telkens lucht uit de bandjes waardoor ze dus hun drijfkracht verliezen en ze dus het meeste zelf moet doen. Dit is tevens goed voor het zelfvertrouwen want ze merkt dus helemaal niet dat ze dus eigenlijk al redelijk zonder bandjes zwemt) Dus een hele trotse mama hierzo!

Ik heb hier vandaag geen foto’s van gemaakt, aangezien het heel druk was in het zwembad en liever geen andere mensen op de foto wil zetten. Vooral in het zwembad vind ik dat wel een dingetje..

nieuw kussen

Zoë krijgt altijd als ze iets engs heeft overwonnen (zoals helemaal kopje onder, op de rug een kleine verassing. Dus Ali Expess is hier een hele goede voor. Want de cadeautjes kosten hier geen drol. Vandaag krijgt ze een hele leuke kussenhoes voor in haar ‘grote’ meisjeskamer.

zwaluws
zwaluw komt aanvliegen

zwaluw

Hoe leuk is dit! De eitjes van het zwaluw nestje zijn uitgekomen. Wat ik heel grappig vind is dat er meerdere zwaluwen dit nestje voeden en ook hoe ze dat doen. Het zijn gewoon echte stuntpiloten.. De zwaluw op de onderste foto, kruipt dus helemaal tussen de richel van het raam waar het nestje dus verstopt is. Zo benieuwd hoe de babyzwaluws, hier uit gaan komen, want ze vallen du direct naar beneden..

Woensdag

Vandaag mocht Zoë lekker thuisblijven. We zijn bezig om haar kamertje goedkoop en simpel te veranderen naar een ‘grote’ meisjeskamer dus overal ligt nu troep en zijn we samen diverse kamertjes op internet aan het bekijken van hoe ze het graag zou willen hebben. Aangezien we niet weten of Richard in de winter verlenging krijgt voor hier in Spanje. Willen we ook niet teveel geld hieraan uitgeven. Verven kan bijvoorbeeld al niet, aangezien we in een huurwoning zitten.. Binnenkort kunnen jullie dus een kamertour verwachten..


palmboom


zwemles

In de middag heeft Zoë nog een keer zwemles, want de zwemjuf vertrekt morgen voor een paar dagen naar Engeland. Dus dan kan de les van vrijdag niet doorgaan.


kleuren

Later op de dag heb ik (achteraf gezien) een hele slechte/wazige foto gemaakt. Maar het was gewoonweg te warm buiten dus spendeerden we de middag binnen met kleuren. Muisje komt altijd bij ons liggen en ik.. ik past net niet op de foto.

Donderdag

beschuitje hagelslag

Om 13 uur haal ik Zoë op van zomerschool. Ze heeft het enorm naar haar zin gehad. Ze heeft zelfs twee nieuwe vriendinnetjes gemaakt. Als we thuis zijn, eet ik even snel twee beschuitjes met hagelslag. Zoë hoeft niet te eten want die heeft al op school gegeten.

We doen later nog even wat boodschappen en gaan om 17 uur lekker zwemmen. We behalen een mijlpaal want na veel oefenen springt Zoë nu helemaal zelf in het water. Ze durfde altijd al in het water te springen maar dan aan de hand. Vandaag sprong ze gewoon in het ‘diepe’ bad (waar ze niet kan staan) zelf in het water. Helaas verder geen foto’s want wederom ontzettend druk in het zwembad.

babyborn kleding

Omdat ze weer zo goed haar best heeft gedaan krijgt ze natuurlijk weer een cadeautje. Dit keer een jurkje voor haar babyborn pop.

Ik merk dat het geven van kleine cadeautjes ontzettend helpt bij het overwinnen van bepaalde ‘angsten’ in het water. Dus daar gaan we gewoon lekker mee door haha..

Vrijdag

Vandaag gaat Zoë weer lekker even naar school. Ik werk ondertussen wat aan mijn blog. Voor de rest van de dag maak ik blijkbaar helemaal geen foto’s. Ook niet heel interessant want ik ben vooral aan het schoonmaken, wassen en strijken..

Zaterdag

Vandaag is Richard vrij en gaan we even winkelen. Zoë heeft wat nieuw ondergoed nodig (hemdjes) een pet en wat donkerblauwe broekjes voor school. We slagen heel goed bij de Primark. Echter kunnen we nergens ‘normale’ ondergoed hemdjes vinden. Dus die moeten we maar ergens bestellen.

nachos

spareribs

We gaan daarna lekker uit eten. We bestellen nachos welke we met z’n drietjes delen. geen goed idee want het is zo op haha. Daarna delen Zoë en ik een heerlijke sparerib. Hij is zo groot dat we hem met moeite op krijgen maar wel enorm lekker.

We moeten daarna echt uitbuiken, dat besluiten we thuis te doen. Omdat het weer niet heel erg lekker is. Kijken een we een film. Ik wilde wel weer eens de Reddertjes kijken (jeugdsentiment). Gelukkig konden we hem op internet vinden. Zoë vond het gelukkig ook een hele leuke film.

Zondag

rommelmarkt

hello kitty knuffel klein

We beginnen de dag gezellig bij de rommelmarkt. Lang geleden dat ik hier samen met Zoë ben geweest. Helaas zijn er niet veel leuke dingen, alleen maar heel veel meuk haha. Zoë ziet toch nog iets leuks. Wat ze uiteindelijk met afdingen van haar eigen geld koopt.

reddertjes in kangarooland

In de middag is het heel bewolkt en gaan we gewoon lekker een film kijken. Aangezien we gisteren De reddertjes hebben gezien, is het vandaag tijd voor deel 2. De reddertjes in kangarooland. Zoë vindt het een hele leuke film en vraagt gelijk naar deel 3.. helaas die is er niet.

regen

Laat in de middag barst de bui los.. haha. Het blijft helaas bij deze druppeltjes.

En dit was onze week 26. Deze week zijn Zoë en ik tot donderdag alleen. Zoë heeft het al helemaal uitgedacht namelijk elke avond een pyjama party. Nouja het is vakantie, dus geen school. Dus misschien gaan we dit wel doen. haha

Staat er bij jullie nog iets leuks op de planning? Ik ben erg benieuwd! Heerlijke week gewenst!😘

VOLG MIJ OOK VIA:

2019, About last week | 2 reacties | 8 juli 2019 |

Comments

  • Wat fijn dat Zoë het zo goed dat op zwemles! Dat ga ik hier ook eens uitproberen met lucht uit de bandjes te laten lopen. Verkouden zijn is zo vervelend. Hier heeft Isabella een zware bronchitis gehad en mijn man ook en Sjors heeft één of ander virus gehad. Manlief en Isabella moesten aan de antibiotica, maar bij Sjors werkte dat niet.
    Dat warme weer herken ik goed. Hier is het vandaag iets van 24 graden en voor ons gevoel een beetje fris haha. Toch even kijken of hier in de buurt een zwemplek is, want heb wel zin om even een duik te nemen. Fijne week!
CommentLuv badge