De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 23 – 2018

about last week

Deze week een niet zo lange About last week.. Niet omdat we niks hebben gedaan maar omdat we ontzettend moe waren en ik stiekem ook gewoon foto’s vergeten ben te maken. Een week waarin we in Nederland begonnen en eindigden aan de Costa del Sol. We hebben heel veel gegeten/gesnoept en waren ons ritme een beetje kwijt. Ach ik zou zeggen kijk en lees je gezellig met mij mee?

Maandag

loempia

We gaan vandaag de laatste inkopen doen voordat we weer terug naar Malaga gaan. Natuurlijk kunnen wij een bezoekje aan de loempiakraam van Bay Luu niet overslaan. De enige echte lekkere loempiakraam van Apeldoorn. Zoë eet er eentje en ik twee met zoete saus! Het water loopt mij nu alweer in de mond. Dit is echt iets waar ik altijd naar uitkijk als ik (we) weer naar Nederland gaan.

De rest van de dag bestaat een beetje uit schoonmaken en de handbagage inpakken. Gingen we met alleen een rugzak heen, komen we met een rugzak en een handbagage koffer terug.

Vandaag kan je ook lezen wat wij afgelopen week allemaal hebben gedaan. About last week.. week 22

Dinsdag

smullers

Tijd om weer terug naar Malaga te gaan. We starten de dag lekker rustig op en gaan rond 11 uur met de bus naar het station. Daar pakken we de trein naar Utrecht. Zoë heeft ineens erge trek en we besluiten om een frikandel en een patatje bij de smullers te halen. Echter hebben ze leveringsproblemen en hebben ze geen frikandellen meer.. Tja jammer. We besluiten om maar snel de volgende trein naar Eindhoven te nemen. Daar op het station hebben ze gelukkig wel frikandellen. Dus die eten we buiten bij de bushalte lekker op. Dan moeten we nog een bus voordat we op de luchthaven zijn.

snoepjes uitzoeken

We hebben een klein kwartiertje vertraging en kunnen daarna lekker de lucht in. Helaas krijg ik ineens barstende koppijn, wat helaas niet weggaat. (ook niet na 2 aspirines) Zoë heeft zelf een snoepzakje gemaakt en mag lekker tijdens de vlucht wat snoepen.

zonsondergang
zonsondergang

Tijdens de vlucht worden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Daar kan ik en Zoë gelukkig ook heel erg van genieten. (it’s the little things in life)

Op de luchthaven staat Richard ons al op te wachten en gaan we snel naar huis. Eenmaal thuis wordt Meneer Muis helemaal gek geknuffeld. Om half 12 besluiten we maar eens om naar bed te gaan. Zoë en ik zijn allebei helemaal kapot na zo’n lange dag reizen.

Woensdag

koffie

Na heerlijk geslapen te hebben (zelfs Zoë was pas rond 7 uur wakker) besluit ik eerst om een heerlijk bakje cappuccino te nemen.

thuisbijmuis

Daarna is het tijd om de handbagage (rugzak en koffer) leeg te halen. En wie vinden het leuk om er in te kruipen..? Juist.. Jut en Jul?

wasjes drogen

Ik was in totaal 3 wasjes en maak het hele huis schoon. Het weer zit ook niet echt mee, het is zwaar bewolkt en staat een stevige wind. Wat wel weer fijn voor mijn was is, dan is het in ieder geval zo droog.

boekjes lezen

Zoë vermaakt zich ondertussen met haar fijne boekencollectie waar ik later op de dag heel veel verhaaltjes uit voor mag lezen.

Donderdag

speeltuin

Vandaag maken we weer eens een heerlijke wandeling en eindigen we in de speeltuin waar Zoë even lekker haar energie kwijt kan. We kopen onderweg naar huis nog een peppa pig tijdschrift waar ze helemaal gek van is.

cakes

olifantencake

Eenmaal thuis besluiten we om even lekker te gaan kliederen in de keuken. We maken een grote cake en nog wat kleintjes.. Wie spot het hartje??

Savonds begon Zoë wat warm aan te voelen en was erg moe, dus op tijd naar bed. Helaas was dit slapen maar van korte duur. Ze heeft van +/- 19 tot 20 uur geslapen en was daarna klaarwakker. Telkens geprobeerd haar weer te laten slapen (liedjes zingen, boekjes voorlezen etc.. ) helaas niks hielp. Ze was gewoon klaarwakker en voelde heel warm aan. Midden in de nacht waren we dus nog filmpjes van Dora aan het kijken omdat slapen gewoon niet lukte.. om 2.18 viel ze dan gelukkig eindelijk in slaap en kon ik ook eindelijk m’n bedje opzoeken.

Vrijdag

Om half 8 werden we wakker en hebben de hele dag in relax-modus gezeten. We waren allebei doodop.

ducktales

Het enige wat we gedaan hebben is tv kijken en hangen op de bank. Wat wel heel leuk was, is dat de oude versie van de Ducktales op disneychannel was. Oh echt jeugdsentiment hoor!!

Zaterdag

Richard zou vrij zijn vandaag maar er waren wat problemen op het werk waardoor hij toch nog aan het werk moest.

Gelukkig konden we wel met z’n drietjes gezellig eten. Het werd het all you can eat restaurant INASIA. Hier kan je onbeperkt (verse sushi) eten. Je kan per keer 5 dingen per persoon bestellen en zo vaak je wilt. Alles wat je niet opeet of drinkt wordt met 1 euro als extra in rekening gebracht. Wat ik persoonlijk een heel goed concept vind.

Zondag

kliederen

Helaas was het vandaag enorm bewolkt maar we wilden toch even een frisse neus halen. Dus gaan we maar op de tuin spelen. Ondertussen was ik nog 2 wasjes (ja, dat krijg je als je moet werken in een uniform, Richard dan hé) Daarna strijk ik zo’n 8 overhemden, 5 broeken en 3 poloshirts.. en ik heb zo’n hekel aan strijken! Zoë zit gelukkig dan op bed en kletsen we er een eind op los.

We oefenen nu de letters K en R, echt de lastige letters om in woorden uit te spreken. Ik moet zeggen dat het al best goed gaat. Als er iemand nog tips heeft? We doen nu heel vaak een boekje erbij pakken en telkens als er een woord begint met de letter K of R moet ze het woord herhalen.

Daarna wil Zoë graag in bad. In Nederland kochten we bij de Action badpareltjes van de smurfen en het badwater zou dan smurfenblauw worden. Dit leek Zoë wel wat.. dus testten we het vandaag uit. Oh wat heeft ze een lol gehad. Zeker voor herhaling vatbaar, enige wat ik wel miste is zo’n heerlijk schuimkraag.. Wat we wel hebben met het badschuim van de Lidl. Ach je kan niet alles hebben?


frikandel

En als ik dan savonds deze About last week aan het tikken ben, komt Richard thuis met heerlijke frikandellen speciaal! Hoe lekker. Tja dat kan hier gewoon allemaal aan de Costa del Sol tringelingeling..

Helaas hebben we nog steeds geen internet. We hebben als noodoplossing een extra simkaartje gekocht met 3.5 gb internet zodat ik toch iets kan doen en niet telkens ergens anders heen hoef.

En dat was weer onze week. Deze week willen we weer een beetje het/ons ritme oppakken, wil ik als het mogelijk is een beetje vooruit werken met mijn blog. Ik heb na het BloggerbyNature event echt een to-do lijst van hier tot verweggistan.. en er komen een aantal leuke winacties aan, dus blijf zeker mijn blog/Instagram volgen.

Gaan jullie deze week nog iets leuks ondernemen? Ik lees het graag in de comments! Allemaal een heerlijke week toegewenst?

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge