De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 2 – 2019

about last week 2019

Een week waarin we na de kerstvakantie weer begonnen met school en op vrijdag lekker naar Nederland gingen. Wil je weten wat we allemaal gedaan hebben? Kijk en lees dan gezellig mee..

week 2 – 2019

Maandag

Omdat Zoë nog steeds erg aan het hoesten is. Besluiten we om vandaag nog even thuis te blijven. (Het is een feestdag in Spanje dus geen school/werk dus het komt goed uit)  Er komen weer een paar drukke dagen aan en we willen natuurlijk niet dat het ziek zijn doorzet. Helaas heb ik voor vandaag geen foto’s gemaakt.

Vandaag kan je ook lezen wat wij afgelopen week hebben gedaan. About last week.. week 1

Dinsdag

zonsopgang

We beginnen de dag met een prachtige zonsopgang.

Voor Zoë is het vandaag weer de eerste dag school na haar ziek zijn en vakantie. Haar laatje ligt dan ook vol met allerlei spulletjes. Zo kreeg ze nog een prachtige kerstfoto, haar zelfgemaakte kerstornamenten en lagen haar werkjes van het eerste semester met rapport erin. Haar rapport is echt om trots op te zijn. Ze doet het hartstikke goed. Dus een hele blije mama hier.

Na even bij gekletst te hebben met de juffrouw moet ik mij haasten want ook ik heb vandaag weer voor het eerste Spaanse les. Gelukkig blijkt het allemaal herhaling te zijn van wat we de voorgaande weken allemaal behandeld hebben.

huiswerk

Na schooltijd is het ook weer tijd voor huiswerk. Zoë en ik zitten dan samen aan de eettafel huiswerk te maken. Het is veel herhaling maar ook dat  hoort er bij.

buiten spelen

Natuurlijk gaan we ook nog even buiten spelen. Want als het mooi weer is moet je er ook gebruik van maken. Zie je Mr. Muis genieten?

Woensdag

ali express

Als we thuiskomen, zien we dat de postbode is geweest. Weer een leuke bestelling met spulletjes van Ali Express.

ringen

Omdat Zoë zo goed haar best heeft gedaan op school en een prachtig rapport heeft gekregen krijgt ze van mij een cadeau. Via Ali had ik een setje plastic kinderringen besteld (en nog wat andere leuke cadeautjes). Dit doosje kreeg Zoë dus voor haar rapport. Voor de prijs hoef je het niet te laten want het kostte 2.63 incl. verzendkosten. De andere cadeautjes pak ik in en leg ik in de cadeautjes lade voor als er weer een bijzondere gebeurtenis is. Altijd handig.

krijten

Omdat het wederom prachtig mooi weer is besluiten we om te gaan stoepkrijten. We hadden in Nederland bij de Hema, glow in the dark stoepkrijt gekocht en wilden dit eens uitproberen. Helaas pindakaas het werkte niet..

Donderdag

klittenband

Omdat Zoë snachts altijd zo aan het draaien/woelen is moet ik er verschillende keren uit om haar weer in te stoppen. Ik was het zo beu dat ik naar een oplossing ben gaan zoeken. Ik heb 2 stripjes klittenband aan haar bed vastgemaakt en aan haar deken en dit op elkaar geklikt.. Nu maar hopen dat het werkt haha. Voor als het niet werkt en iemand nog een goede tip heeft, please let me know!!

loco bambino

In de avond spelen we nog weer wat met loco bambino. Na het een tijdje niet gespeeld te hebben is het toch weer enorm interessant. Dus we hebben hier zeker anderhalf uur mee gespeeld.

muis slaapt

Toen ik Zoë savonds naar bed wilde brengen, lag er weer stiekem iemand in haar bedje te slapen..

Vrijdag

acrobaat

Tijd om vroeg op te staan en naar het vliegveld te gaan. De wekker ging om 4.45 en een uurtje later stonden we al op het vliegveld. Het inchecken ging enorm snel dus we hadden wat tijd over op de luchthaven. Zoë wilde graag wat ochtendgymnastiek doen.. dus ik zei leef je lekker uit haha

op reis

We hadden tickets via Ryanair geboekt. Echt supervoordelig 12,99 euro (25,00 incl. priorty en 2 stuk bagage). Dus tja dan kan je wel even naar Nederland op en neer vliegen. Omdat we priority hadden mochten we ook als een van de eerste boarden.

boven de wolken

Kijk nou wat een prachtig uitzicht!

kleien

Er zat niemand naast ons dus we hadden een extra stoel. Zoë kon dus heerlijk spelen en de vlucht was dan ook zo voorbij.

De rest van de dag kletsten en spelen we lekker bij opa en oma waar we de rest van de dagen ook verblijven.

Vandaag kan je ook lezen over de leukste uitstapjes aan de Costa del Sol..

Zaterdag

Vandaag is het vooral even bijkomen en helaas geen foto’s gemaakt. We gaan nog wel even naar een kringloopwinkel en kopen daar een kralen set en nog wat andere leuke knutsel dingen. Zo hebben we in de avond nog wat te doen in Nederland. We moeten wel enorm wennen aan het weer. Regen, storm en kou zijn we niet echt meer gewend. Even afzien maar dan waarderen we het weer enorm om deels in Spanje te mogen verblijven.

Zondag


berencake

Zoë heeft de hele dag in de keuken gestaan. Samen met oma heeft ze een cake gebakken en gehaktballen gedraaid.


huiswerk

Ook in Nederland moeten we blijven oefenen. Dus we hebben wat huiswerk dingen meegenomen. De rest van de dag doen we niks bijzonders. Het regent dat het giet en het stormt dus we blijven we lekker binnen.

En dat was alweer week 2 van 2019. We blijven nog een week in Nederland en dan vliegen we weer terug naar Spanje. We hebben nog geen verdere plannen gemaakt en zien wel wat we kunnen doen.

Ik wens jullie een heerlijke week toe😘

Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Dit houdt in dat ik een kleine vergoeding ontvang als jullie via een van bovenstaande links iets aanschaffen. Als koper merk je daar niks van. Wil je meer weten? Lees dan mijn disclaimer..

VOLG MIJ OOK VIA:

2019, About last week | 3 reacties | 14 januari 2019 |

Comments
CommentLuv badge