De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. week 19 & 20 – 2018

about last week

Vandaag een extra lange About last week, niet van één week maar van twee weken. We hebben weer ontzettend veel avonturen beleefd. Zo hebben we onder andere een ritje met een kabelbaan gemaakt, zijn we een aantal keer naar het Selwo Marina geweest en nog veel meer. Dus kijk en lees je weer gezellig met mij mee?

Week 19

Maandag

macd

We wilden vandaag met de kabelbaan een ritje maken maar toen we daar eenmaal aankwamen stond er veel wind en gaven de medewerkers aan dat we even moesten wachten. Het zou waarschijnlijk een half uur tot een uur duren voordat de kabelbaan weer zou werken. Echter na een uur wachten stond er nog steeds veel wind waardoor we maar besloten om een andere keer te gaan. Zoë was enorm teleurgesteld, ze had zich er enorm op verheugd en was dus erg verdrietig. Als verassing heb ik haar maar meegenomen naar de MacD. Daar werd ze in ieder geval weer heel vrolijk van.

De rest van de dag doen we weinig en spelen vooral op de tuin.

Dinsdag

pinguin

Vandaag gaan we naar het dolfinarium. Als we entree kaartjes (die 20 voor volwassenen kostten en 15 voor kinderen vanaf 3 jaar) willen kopen valt mijn oog op een jaarpas.. wat eigenlijk voor ons heel voordelig is. Dus die hebben we dan ook maar gelijk aangeschaft. De pas kostte 67 euro voor ons tweetjes en we kunnen elke dag gebruik maken van één van de 3 verschillende parken (de Teleferico/kabelbaan, Selwo Marina/dolfinarium en Selwo Aventura/dierentuin). We wonen praktisch naast de kabelbaan en het dolfinarium dus dat komt mooi uit. Het is een ontzettend leuk park en er valt genoeg te zien. Er zijn diverse shows en besluiten dit te verdelen. Zo kunnen we elke keer weer iets nieuws zien.

Woensdag

Vandaag gaat Richard voor een paar dagen naar Almeria om te werken. Dus zijn Zoë en ik tot zaterdagavond alleen. We gaan als eerst weer lekker struinen op de rommelmarkt. Zoë heeft onlangs een babyborn pop gekregen maar er moeten natuurlijk nog wel wat kleertjes bij gekocht worden. Man o man wat zijn die kleertjes duur op internet.

babyborn

Dus maar op zoek op de rommelmarkt. Gelukkig zijn we geslaagd. Nu zagen we op internet dat er ook een interactieve fles en speen zijn. Dus daar gaan we even voor sparen. Want het blijkt dat als je de speen of de fles in de mond van de Babyborn doet er echt geluid uit komt (drinkgeluid uit fles en sabbelgeluid uit speen). Hoe leuk is dat!

Donderdag

zwembad

Vandaag hebben we wat aankopen gedaan voor de tuin. Aangezien we nu eindelijk een tuin hebben, willen we er ook optimaal gebruik van maken. We kopen een opvouwbaar zwembadje voor Zoë (eentje die als het goed is niet lek kan gaan) een ligstoel, wat kussentjes voor op de stoelen en een leuk tafelkleed (deze hebben we ook voor binnen gekocht). Nu moeten we nog wat plantjes kopen en alles leuk neerzetten.

park

pauw

In de middag gaan we nog even lekker naar het park. De diertjes beginnen ons al een beetje te kennen.. ze zullen vast denken daar heb je die twee gekken weer met al dat eten.. en durven dus ook wat dichterbij te komen. Al ben ik soms toch een beetje huiverig (ben toch een beetje bang dat ik of Zoë gebeten wordt ofzo)

Vrijdag

verstoppertje

We beginnen de dag lekker met verstoppertje spelen. Waar o waar zou Zoë nu zijn.. Ik kan haar toch echt niet vinden hoor?

paardenbloem

In de tuin vinden we een wensbloem en wensen dan ook dat we maar snel weer internet mogen hebben. Want we balen echt als een stekker. Raar eigenlijk he, dat je al zo gewend bent geraakt aan iets digitaals en het eigenlijk niet kan missen.

leguaan

In de middag gaan we nog een keer naar hoe kan het ook anders Selwo Marina. Vandaag nemen we een kijkje bij de koudbloedige diertjes

aapje

en hebben een rondleiding in het apenverblijf en blijven de rest van de middag lekker in het speeltuintje spelen.

Zaterdag

cake

Richard komt vanavond weer thuis, dus besluiten Zoë en ik ene lekkere cake te bakken. De rest van de dag doen we niet veel. Ik moet het huis schoonmaken en moet heel veel wassen en strijken. Dus daar ben ik de hele dag wel zoet mee.

Zondag

papagaai

Vandaag is het erg bewolkt en staat er een koude wind. We besluiten om een ochtendje naar het dolfinarium te gaan. Tja als je een onbeperkt pasje hebt, dan maken we er ook gebruik van. Als eerst gaan we naar de papagaaienshow wat enorm leuk is en niet zo standaard met een fietsje en een basketballetje in een netje gooien haha

dolfijnen

Ook gaan we weer een kijkje nemen bij de dolfijnen show. Zoë speelt daarna nog even in het speeltuintje en gaan daarna naar huis.

Week 20

Maandag

gesloten hek

Vandaag gaan we het nog een keer proberen om met de kabelbaan naar boven te gaan. We zijn iets te vroeg en staan nog voor een dicht hek. Niet veel later gaat het hek open en krijgen we te horen dat het een perfecte dag is om naar boven te gaan!

zoe kijkt naar buiten

Nou daar gaan we! Zoë vindt het hartstikke leuk en we vliegen zo’n kleine 15 minuutjes door de lucht totdat we boven op de berg arriveren.

uitzicht

Eenmaal boven hebben we dit uitzicht, echt fenomenaal!

trappen

We beginnen met één van de moeilijkste wandelingen de berg op. We voelen ons echt avonturiers haha.

vogel

Als we terugkomen van de wandeling gaat net de vogelshow beginnen. Dus we kunnen gelijk plaatsnemen.

vogel

Wat een fantastische beesten!

De rest van de dag doen we weinig. We zetten het zwembadje buiten en gaan lekker een beetje op de tuin hangen.

Dinsdag

avontuur

Vandaag weer een ochtendje naar het dolfinarium oftewel Selwo Marina.

dolfijn

Helaas valt Zoë in de dierentuin en heeft ze een geschaafde knie. Helemaal verdrietig gaan we bij de dolfijnen kijken. Wat toch wel weer een heleboel goed maakt

Woensdag

rommelmarkt

Vandaag gaan we (zoals tegenwoordig elke woensdag) naar de rommelmarkt. Zoë en ik vinden het zo leuk om hierover heen te struinen en leuke schatten te vinden. We hebben een dokterssetje gekocht van de speelgoeddokter (zit ook nog een koffertje en andere tools bij) een walkietalkie set, een playdoh schaar en voor mezelf 2 heerlijke leesboeken. Ach en weetje alles kost maar 50 cent of een euro.. Tja dan neem ik het wel mee. Kind blij = mama blij haha

Daarna gaan we nog even naar het park en we eindigen natuurlijk in de speeltuin (geen foto’s van)

dokter zoe

Zoë speelt smiddags nog even buiten met haar nieuwe dokterssetje en Muis is gelijk de klos. Al vindt hij dat helemaal niet erg haha

chicklit

savonds begin ik in een nieuw boek van een schrijfster die ik nog niet kende en ik ben hooked. Het is een chicklit van Jenny Colgan met de naam “The little shop of happy ever after” en ze heeft een beetje de schrijfstijl van Sophie Kinsella, dus ik zeg zeker een aanrader! (ja, ik lees mijn boeken graag in het engels)

Donderdag

kakkerlak

Jaja, helaas zijn ze hier in Spanje vasteland dus ook. De eerste kakkerlak gespot in het trappenhuis. Gelijk maar even doodgemaakt voordat hij bij iemand onder de deur doorkruipt..

gordijn inkorten

Ook ben ik vandaag bezig geweest om alle gordijnen te kortwieken. Zoals je op de foto kunt zien, zijn ze al eens omgestikt maar ik weet niet hoor.. als ze ongeveer 10 cm te lang zijn en over de grond heen vallen vind ik niet zo’n mooi gezicht. Ik ergerde mij hier al een paar weken aan en heb het nu veranderd.

gordijn

Ik ben niet zo heel handig maar.. ik vind dat ik het best netjes heb gedaan. Misschien word ik toch nog eens een echte huisvrouw haha!

Vrijdag

strand

Vandaag gaan we weer eens een dagje naar het strand. De wind is behoorlijk fris dus we maken alleen een wandeling. Het strand bij ons is niet zo heel fijn het zijn voornamelijk steentjes en schelpjes

voetjes in de zee

Vandaar dat we heel slim waterschoentjes bij de Decathlon hebben gekocht. Nou ik kan je vertellen dat het op zich best fijn is, je voelt amper de steentjes en schelpjes maar omdat er kleine gaatjes inzitten komen er toch nog ieniemienie steentjes en schelpjes doorheen. Dus alsnog af en toe een beetje pijn aan de voetjes. Dus al met al een redelijke goede koop maar alles is beter dan met je blote voeten over de stenen en schelpen lopen haha

schelpen

Onze vondst van vandaag. De rest van de dag doen we weinig en maak ik ook geen foto’s

Zaterdag

dolce gusto

Richard was vandaag vrij dus zijn we even een stukje wezen toeren met de auto. We gingen richting Marbella maar daar was het hartstikke bewolkt en fris. Dus zijn we maar lekker gaan winkelen in de Carrefour. Daar zagen we dat de koffiezetapparaten in de aanbieding waren en kreeg ik van Richard een DolceGusto koffiezetapparaat. Nu kan ik eindelijk eens lekkere cappuccino drinken i.p.v. de oplos variant.

Verder zijn we spareribs gaan eten bij Foster Hollywood. Daar heb ik verder geen foto’s van gemaakt. Iets met altijd te snel willen eten en achteraf pas nadenken oja.. daar had ik best even een foto van kunnen maken..

Zondag

fruitstal

Elke zondag staan er een aantal groente en fruit kraampjes bij ons in de buurt. Zo fijn om hier goed en goedkoop fruit te kopen. We halen dus weer een hele lading appels, bananen en aardbeien.

fruit

Die we dus later die dag lekker oppeuzelen.

Verder doen we het vandaag lekker rustig aan en ik maak eigenlijk ook helemaal geen foto’s. Een heerlijk rustig dagje dus.

En dat waren dus alweer onze twee weken. Hopelijk vond je het weer leuk om met ons mee te kijken. Als het goed is (even duimen) krijgt Richard vandaag zijn NIE nummer en kunnen we eindelijk internet aanvragen en nog wat andere zaken regelen. Zal misschien nog wel even duren voordat we het daadwerkelijk hebben maar we houden goede hoop. 

Ik wens jullie in ieder geval allemaal weer een heerlijke week toe! Staat er nog iets leuk op de planning? Ik ben erg benieuwd en lees het graag in de comments! ?

Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Dit houdt in dat ik een kleine vergoeding ontvang als jullie via een van bovenstaande links iets aanschaffen. Als koper merk je daar niks van.Wil je meer weten? Lees dan mijn disclaimer

VOLG MIJ OOK VIA:

Comments
CommentLuv badge