De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week..#47

about last week

Onze tweede ‘vakantieweek’ in Nederland. Zo bezochten we weer heel wat familie, aten we enorm veel lekkere hapjes en deed ik de praktijktraining voor EHBO voor baby’s en kinderen. Wil je weten wat we nog meer hebben gedaan? Lees dan kijk dan snel verder!

About last week..#47

Maandag

winkelen utrecht

We begonnen de week lekker winkelend in Utrecht, in Hoog Catharijne om precies te zijn. Het regende enorm dus het was extra fijn om hier gewoon lekker binnen te winkelen.

knuffelen met nijntje

We vonden ook nog een Nijntje en tja daar moet natuurlijk nog even mee geknuffeld worden.

kerstbomen

Wat is de kerst toch een fijne en gezellige periode. Jammer genoeg doen wij er dit jaar niet aan.. (ivm de verhuizing naar Portugal)

snacken bij de febo

We vonden heel toevallig ook nog een FEBO, die moest natuurlijk even getest worden haha

hello kitty

Zoë wilde heel graag nog even in de Hello Kitty auto zitten. Jammer voor haar deed de auto het niet..

Vandaag kan je ook lezen wat wij afgelopen week hebben gedaan in About last week..#46

Dinsdag

paspoort ophalen

Tijd om weer naar Apeldoorn te gaan. Eerste stop het stadhuis.. Mijn paspoort was klaar, dus die kon ik mooi ophalen.

loempia

Weer of geen weer, loempia’s van Bay Luu zijn altijd goed!

kerstbomen

Even een korte stop bij een bouwmarkt om verhuisdozen op te halen. We nemen zo min mogelijk weer mee terug naar Lanzarote en sturen het lekker op naar Portugal. Scheelt een hoop gesleep.. Zoë is helemaal weg van alle kerstbomen en wil er graag eentje uitzoeken..

lekker snacken

Daarna gingen we op bezoek bij mijn zus, neefje en nichtje. Zoë heeft lekker cupcakes gemaakt met Caitlin (nichtje) en Richard was lekker aan het xboxen met Jaimey (neefje) en ik zat in de kamer gezellig te kletsen met mijn zus Barbara, de hond Dembe en de kat zie hieronder Mormel!

mormel

Ook al houdt hij niet zo van knuffelen (met mij). Af en toe lekker aaien, kan hij best op prijs stellen

Woensdag

stadhuis

Woensdag was het tijd om naar Almere te gaan. Ook eerst naar het stadhuis om het paspoort van Richard op te halen. Hier kwamen we heel toevallig Tante Dewi met familie nog tegen.

bananendozen

Daarna een korte stop bij een supermarkt om bananendozen te halen. De verhuisdozen waren net iets te slap, vielen met een paar regendruppels al half uit elkaar.. Dus dan maar stevige bananendozen..

oma's roti eten

Toen gingen we weer op familiebezoek en oma had speciaal voor ons weer ROTI gemaakt. Dit is altijd iets waar we een heel jaar naar uitkijken! Super lekker en zoals je ziet, Zoë kon niet even wachten totdat de foto was gemaakt. Ze begon al gelijk met smikkelen

schoentje zetten

Laat in de avond mocht Zoë haar schoentje nog even zetten en zongen we luidkeels Sinterklaas kapoentje.. een wortel hadden we niet maar ach een appel en een mandarijn lust het paard ook wel toch?

Omdat ik en mijn blog bijna jarig zijn, stelde ik een wishlist op. Benieuwd lees dan Wishlist voor mijn (blog) verjaardag

Donderdag

schoen cadeau

Toen Zoë de volgende ochtend de huiskamer inliep was ze een beetje beduusd… huh zijn Sinterklaas en de pieten langsweest? Ze vond het in ieder geval machtig mooi. Het cadeau was een my little pony paardje..

onderwegToen we gegeten en aangekleed waren stapten we weer in de auto om wederom naar Almere te vertrekken.

 

praxis

Weer een stop bij een bouwmarkt.. Tja als je iets vergeet moet je nog een keer! Ductape om de dozen mee dicht te plakken haha

bob de bouwer

Mooie kans voor Zoë om even kennis te maken met Bob de Bouwer.

kids playground

En daarna door naar de kidsplayground om met tante Kim, opa en oma en nichtje Sophie te spelen.

chinees

In de avond natuurlijk weer heerlijk gegeten..

Vrijdag

ehbo voor babys en kinderen

Vrijdag zijn we weer naar Apeldoorn gegaan.. we reizen wat af deze twee weken dat we weer in Nederland zijn. In de ochtend zijn we bij mijn ouders en daarna is het tijd voor mij om naar de EHBO cursus voor Baby’s en kinderen te gaan. Wat ben ik blij dat ik deze cursus heb gedaan (ondanks dat ik er enorm tegenop zag). Ik heb enorm veel geleerd en ben zo blij dat ik nu weet hoe ik kan en moet handelen in bepaalde situaties. Natuurlijk hoop ik nooit zoiets mee te mogen maken.. maar ik heb geleerd zeg nooit, nooit.

pizza

Daarna lekker pizza meegenomen en opgesmikkeld bij mijn ouders thuis.

lekker toetje

En als toetje, je ziet het niet zo goed maar WE love vanille met chocolade vla en een dot slagroom!

Wil je weten wat je kan doen met je kind(eren) als het regent? Lees dan 75 activiteiten voor je kindje op een regenachtige dag

Zaterdag

nederland

Vroeg in de ochtend het huisje nog even netjes gemaakt en toen op naar Amsterdam Schiphol. Het zit er weer op, het is weer tijd om naar ‘huis’ te gaan. Ook al in Nederland ons thuis.. Gek eigenlijk hé!

transavia vliegtuig

Toen we bijna gingen landen zag ik dit nog.. Prachtig gezicht!

huurauto

De huurauto die we gehuurd hadden bleek na onze inspectie kapot te zijn en toen kregen we deze aangeboden. Best een leuke auto.. en zie je Zoë al achter het stuur zitten??

Zondag

strand

Na rustig opgestart te hebben zijn we lekker even een stukje gaan rijden in onze ‘nieuwe’ bolide. En waar ga je heen als je op een eiland woont. Tja het strand natuurlijk! Helaas stond er een heel koude wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Heerlijk genieten!

strand

voetjes in het zand

Wat een fijn gevoel en wat heb ik dit gemist! Ook al waren we maar heel eventjes weg..

bitterkoekjes

Na wat boodschapjes gedaan te hebben. Pyjama aan en koffers uitpakken en toen vond ik dit nog in de koffer. Zo’n guilty pleasure!! Bitterkoekjes, gelukkig of jammer genoeg vindt Zoë het ook lekker dus ik moet mijn pakje delen??

En dat was alweer onze week 47. Er komt nu een hele drukke periode aan. We moeten kijken of we veel van onze spullen kunnen verkopen, dus we gaan als het kan twee keer naar de rommelmarkt. Dan moeten we nog op zoek naar goedkope tickets en een tijdelijk huisje in Portugal. We moeten kijken voor een leuke woning waar we waarschijnlijk een jaar gaan verblijven.. (Richard dan, want Zoë en ik blijven heen en weer vliegen) en dan natuurlijk de echte verhuizing.  Aan de ene kant heel veel zin in maar aan de andere kant natuurlijk heel veel spanning en toch wel een beetje stress. Gaat het ons lukken? Ach dat zien we vanzelf wel..

Hebben jullie nog leuke plannen deze week? Ben erg benieuwd en lees het graag weer in de comments. Hele dikke kus ?

VOLG MIJ OOK VIA:

2017, Persoonlijk | 5 reacties | 27 november 2017 |

Comments

 • Wat een heerlijke week hebben jullie gehad! Wat goed dat je de ehbo cursus hebt gedaan. Heel veel succes met de aankomende verhuizing!
  Darina onlangs geplaatst…15 Parijse GeluksmomentjesMy Profile

 • Wat een super leuke dingen hebben jullie gedaan! Gekke vraag, maar nemen jullie ook altijd vuilniszakken uit Nederland mee? ????Wij wel, want nergens hebben we even stevige als die uit nl kunnen vinden hier! Hahha. Dat gaat bij ons standaard mee terug naar Frankfurt. Ik herken dat heen en weer rijden heel goed in nl. Je wil graag iedereen zien en tja dan maak je alsnog wat kilometers. Zo leuk voor Zoë ook dat ze haar nichtjes en neefjes weer even heeft kunnen zien! En die verhuisdozen! Er gaat niets boven een Chiquita banaa zeggen ze ook wel eens, maar ook de dozen ervan zijn het stevigst! ??Succes!
  Essma onlangs geplaatst…Waarom met vier jaar naar school?My Profile

 • Wat vliegen jullie wat af! voor jullie is het hetzelfde als even met de bus of trein. Ik zou willen dat niet altijd zo nerveus was om in een vliegtuig te stappen.. (je ziet dan niks aan mij, maar van binnen..)
  Hoog Catharijne is echt opgeknapt, ik ben er laatst nog geweest.
  Roti is zo lekker! Of een broodje bakkeljauw, ik eet dat eigenlijk nooit meer, wat stom.
  Die huurauto vind ik mooi, ik zag hem toen een keer in een showroom en riep direct dat die wel wat voor mij was. Kan ik mijn portier lekker open gooien zonder krassen (haha, grapje) Volgens mij rijden ze heel lekker!
  Bitterkoekjes vind ik ook zo lekker, ik doe ze soms in de custard…Mmmmm
  Dat paard van Sinterklaas lust alles, en een mooie tekening van Zoe zal ie ook vast waarderen (De Sint dan ;))
  Succes de komende dagen, gaat vast allemaal lukken!

 • Interessant on jullie zo te volgen. En wat een leuke week. Succes met alles!!
CommentLuv badge