De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week..#46

about last week

We zijn alweer een hele week in Nederland en we vermaken ons prima. We hebben gelukkig al veel verplichte afspraken kunnen afstrepen. Daarnaast zijn we voor de allereerste keer naar de EFTELING geweest en vierden we de 3e verjaardag van Zoë. Wil je weten wat we nog meer hebben gedaan? Lees en kijk dan snel verder..

Maandag

eierkoek met vlokken en roomboter

Ik begin samen met Zoë de dag met een eierkoek belegd met roomboter en vlokken. Dit zag ik eens op de instagram/blog van Marieke en wilde het ook graag eens uitproberen. Marieke heeft nog gelijk ook! Dit is echt superlekker, bedankt voor de tip. Ps. Ze is ook zeker de moeite waard om te volgen.

nederland

Daarna is het tijd om naar Almere te rijden. Want het paspoort van Richard moet verlengd worden.

febo

Als we daarna langs de FEBO lopen moeten we natuurlijk even naar binnen. Na een heerlijke grillburger en kalfsvleeskroket gaan we naar Oma C en Opa H waar we de hele middag verblijven. I.v.m. privacy maak ik hier geen foto’s van.

Vandaag kan je ook About last week.. #45 lezen

Dinsdag

Om 9.40 moeten we al bij het consultatiebureau zijn. De dames die hier werken zijn echt super lief en doen echt hun best. Al hoor/lees ik bij heel veel andere bloggers andere verhalen over het consultatiebureau. Dus we mogen in onze handjes knijpen. Zoë wordt even gemeten en gewogen.. Ze is mooi tenger en groeit prima volgens haar eigen lijntje. Daarna moet ze wat opdrachtjes uitvoeren waar ze met vlag en wimpel voor slaagt en dan de ogentest wat ook voor haar appeltje/eitje blijkt te zijn. Binnen 10 minuutjes staan we dus ook weer lekker buiten.

bakkerij bart

Daarna gaan we naar Bakkerij Bart. We bestellen natuurlijk kaasstengels voor Zoë, een broodje Mexicano voor mij en Richard neemt een kaas/ui broodje..

paspoort aanvragen

Dan is het tijd om mijn paspoort te verlengen.

schoenen kopen

Schoenen kopen met een tv scherm is enorm handig.. want ze blijven gewoon netjes zitten?

geslaagd

Dit zijn de nieuwe schoentjes voor Zoë. Ze zijn gewoon te snoeperig!

loempia

Als we dan richting de auto lopen, kunnen we de Vietnamese loempia’s van Bay Luu niet weerstaan. Aangezien we naar mijn ouders gaan nemen we een zak met 10 loempia’s mee. Smullen!

muis

Muisje ligt lekker te chillen voor het raam (boven de kachel). Normaal is hij altijd lekker buiten maar ik denk dat het zelfs voor hem een beetje te koud en nat is.

in de tuin werken

Zoë helpt opa nog even met het schoonmaken van de tuin. Een lol dat ze samen hebben!

Woensdag

nederland

Vandaag weer een dagje naar Almere. We gaan op bezoek bij de Opa H en Oma S.

febo

We besluiten eerst nog even om naar het centrum te gaan en natuurlijk om de FEBO weer te bezoeken..

febo

We gaan weer voor het gebruikelijke recept.. een grillburger en een kalfsvlees kroket..

in een brandweerwagen

Zoë gaat ondertussen nog even in de brandweerwagen..

relaxen

Omdat Oma S net terug is uit Suriname staat de kachel lekker hoog en wanen wij ons ook nog even in warmere temperaturen!

In de avond maakt Oma S nog heel lekker eten en daarna is het nog even wachten op Tante Kim. Zoë vermaakt zich ondertussen prima..

Vandaag is het weer tijd voor een Spam je blog.. Als je zelf nog een leuke hebt of weet, kom je deze dan nog even spammen?

Donderdag

ontbijtgranen

We beginnen de dag met iets nieuws.. Bolletje ontbijtgranen. Deze zijn echt ontzettend lekker! Ik ga het alleen volgende keer met yoghurt eten want met melk heeft het niet echt een stevige structuur.

Daarna is het tijd om naar de tandarts te gaan. Zoë gaat ook voor de eerste keer mee. Op de stoel de lucht in gaan vond ze reuzeleuk, het naar achteren gaan van de stoel iets minder en op het moment van in de mond kijken wilde ze graag bij mij op schoot. (toch wel heel spannend) De tandarts keek even en alles is goedgekeurd. Wel mist ze nog een paar kiezen.. dus we zijn nog niet af van het leed dat tanden doorkomen heet!

bakkerij bart

We hebben daarna nog even wat boodschappen gedaan met natuurlijk weer een bezoek aan bakkerij Bart. Oh jongens ik ben gewoon zo slecht in het maken van eet foto’s.. Ik kan gewoon niet wachten! Het broodje met filet american smaakte in iedergeval enorm lekker.

wegenwacht

We brachten nog even een bezoek aan de ANWB voor boekjes omtrent Portugal en Lissabon. Heerlijk die voorpret en dingen uitzoeken wat je graag wilt zien en doen.

loempia

Toen we terugliepen, liepen we logischer wijs nog even langs Bay Luu de loempia kraam. Want hier hebben ze gewoon de lekkerste loempias!

Vrijdag

in de auto

Oh wat hebben we hier lang naar uitgekeken. We gaan vandaag na heel lang wachten naar de EFTELING! We konden via de ANWB goedkopere kaartjes regelen *no spon (scheelde bijna 8 euro per ticket) De auto is volgeladen met lekkere dingetjes want het is bijna 2 uur rijden..

snoepen

Onderweg snoepen we natuurlijk lekker en de feeststemming zit er al goed in. Want we draaien de hele autorit EFTELING radio.?

efteling

Tja en dan ben je er bijna!

efteling

Nog even geduld..

efteling

WAUW het park is echt zo mooi!

papier hier

Zoë vond papier hier, toch wel een klein beetje eng..

kasteel doornroosje

Kijk nu hoe prachtig..

waterlelies

We hebben enorm hard gelopen om ons lijstje met attracties af te strepen.

de pratende boom

Om kwart voor zes is het uiteindelijk gelukt. We wilden eigenlijk nog naar de fontein show maar Zoë heeft de hele dag zelf gelopen en was echt kei moe. Omdat we nog een pittige autoreis voor de boeg hadden zijn we maar naar huis gegaan..

Vandaag staat er weer een kletspraatje op het programma.. Persoonlijk – even bijkletsen

Zaterdag

verjaardag

eten

verjaardag

verjaardag

verjaardag

En toen was het alweer zaterdag.. Tijd om de verjaardag van Zoë in Nederland te vieren. Ze is enorm verwend met cadeautjes en geld. Aan het eind van de dag waren we total loss.. We zijn niet meer gewend om zoveel mensen tegelijkertijd op visite te hebben.

Zondag

Vandaag zijn we nog even bij de mediamarkt geweest om te kijken voor een nieuwe telefoon en headset voor Zoë. Echter nog niet geslaagd. Daarna zijn we nog even bij mij ouders op visite geweest. Het is nu 22.00 uur en ben ik deze About last week.. aan het maken. Ik vind het heerlijk om weer even terug te zijn in Nederland. Maar de kou/regen en telkens auto in/auto uit.. begint er behoorlijk in te haken. Hopelijk word ik niet ziek!!

En dat was alweer About last week.. #46. De tijd gaat enorm hard want we zijn nu nog een weekje in Nederland. Zaterdag vliegen we namelijk alweer terug naar Lanzarote. Morgen willen we nog even een dagje lekker shoppen in Utrecht en dan moeten we de paspoorten nog ophalen. Verder gaan we alle familie nog een keer af en dan zit het er alweer op. 

We gaan in ieder geval nog even enorm genieten! Hebben jullie nog leuke plannen voor deze week? Ik lees het graag in de comments?

VOLG MIJ OOK VIA:

2017, Persoonlijk | 7 reacties | 20 november 2017 |

Comments
CommentLuv badge