De avonturen van een thuisblijfmama in het buitenland!

About last week.. #40

about last week

We hebben een hele leuke week gehad. We begonnen de week nog in Nederland en eindigden de week weer in het heerlijk warme Lanzarote. Wil je weten wat we allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder☺

Zondag

treinstation

Vandaag was het tijd om naar de Masterclass B(V)LOGGEN van Annic van Wonderen in Amsterdam te gaan. Ik stond al om iets voor tienen op het station van Apeldoorn om naar Amsterdam af te reizen. Gelukkig had ik een zitplaatsje want jongens wat was het druk op het station en in de trein.

febo

Eenmaal in Amsterdam aangekomen was het een kleine 10 minuten lopen vanaf het station naar het Renaissance hotel. Onderweg kwam ik nog een FEBO (soort grote gele M, maar dan veel lekkerder😉) tegen. Helaas was deze nog gesloten..

Echter toen ik mij even later wilde melden bij de receptie van het hotel… merkte ik dat ik een foutje had gemaakt. De Masterclass begon niet om 11.30 maar om 12.30 haha.. Dus dat werd een uurtje door de straatjes van Amsterdam slenteren.

Toen ik rond twaalf uur in de lobby plaatsnam en even aan het internetten was.. want tja ik had dus geen internet in NL, hoorde ik iemand mijn naam noemen.. Het was mijn allerliefste blogvriendinnetje ESSMA van little-origin!! Ze kwam helemaal speciaal uit Frankfurt over om ook aan de Masterclass deel te nemen. Hoe super is dat! We hebben heerlijk geklets en toen kwam ook nog eens Michelle van Fatimama uit Belgie! Het werd gewoon een hele reünie.. Zo leuk om deze dames ook gewoon in real life te mogen ontmoeten. Mocht je ze nog niet volgen, wel doen hoor!!

De Masterclass zelf was ontzettend interessant en ik heb ook enorm veel geleerd van de onwijs leuke en spontane dames Annic, Joyce en Charlotte. Ze namen echt rustig de tijd om allerlei onderwerpen te behandelen. Ook kreeg je nog een leuke/leerzame goodybag mee. Aan het einde van de Masterclass was er nog tijd om te netwerken, (er waren ongeveer 50 gezellige dames aanwezig) echter moest ik mijn trein halen (momlife😉).. dus daar kon ik jammer genoeg niet aan deelnemen.

Wel zou er nog een besloten Facebook groep aangemaakt worden, zodat iedereen met elkaar kan sparren, vragen kan stellen etc. Een superleuk en handig initiatief!

Dus mocht je, je afvragen is het de moeite waard om naar de Masterclass B(V)LOGGEN te gaan, dan zeg ik volmondig JA, het is zeker de moeite waard!

Maandag

taart

In de ochtend beginnen we al vroeg met het maken van een Boerencake… in een nieuw bakblik van Hello Kitty! Hij is redelijk gelukt, we wilden de cake natuurlijk gelijk uitproberen maar, hij smaakte niet zo lekker! Geef ons maar een normale cake, die smaakt veel luchtiger. natuurlijk konden we weer niet wachten.. toch een aandachtspuntje van mij haha..

monkeytown apeldoorn

Daarna gingen we naar Monkey town in Apeldoorn. We hadden met opa H, oma C, tante P en nichtje S afgesproken.

monkeytown apeldoorn

Wat een leuk speelparadijs. Als we weer in Nederland zijn zullen we hier zeker nog een keertje naar toe gaan.

We wilden vandaag ook nog even naar de kapper maar dat is helaas niet gelukt. (Zoë was erg verdrietig omdat er een klein incidentje was gebeurt in het speelparadijs en wilde niet in de kappersstoel plaatsnemen) We hebben de kapster gevraagd of we het dinsdag (morgen) nog een keer mochten komen proberen.. dus wie zal het zeggen.

vla

De rest van de middag hebben we niet zo heel veel gedaan. Alleen maar heel veel gegeten en gesnoept.. waaronder een combi van chocolade en vanille vla.. Yummie zo lekker!

Vandaag kan je ook lezen wat we afgelopen week hebben gedaan, About last week.. #39

Dinsdag

kapper

We begonnen vandaag opnieuw bij de kapper.. tja het moet toch een keer goed in model geknipt worden. Na toch wat aarzelingen en strubbelingen is het toch uiteindelijk gelukt. De kapster was gelukkig ontzettend lief en geduldig.. Na het knippen mocht Zoë nog een klein cadeautje uitzoeken en dat werd een vel met stickers.. De Kruidvat had ook hele leuke stickers van minnie mouse in de reclame dus die haalden we daarna ook gelijk even op!

chillen bij nichtje cailtin

Vandaag was het ook tijd om naar tante B, oom E, neefje J en nichtje C te gaan. Zoë is helemaal gek op haar nichtje Caitlin en is ook niet bij haar weg te slaan.

patatzaak

We kwamen niet met lege handen aan, want na de kapper waren we lekker naar de patatzaak gereden om frikadellen, kipvingers, kroketten en patat te halen! We hebben dus erg gesmikkeld.

pizza

family life

In de avond was het nog tijd voor pizza en daarna gingen we weer naar huis “opa en oma’s huis”

Woensdag

nederland

We moesten ook nog wat andere familie opzoeken, ja we hebben het er maar druk mee gehad. Onderweg naar huis werden we verrast met regen en onweer.. Echt Hollands weer!

auto spelen

Toen we weer thuis waren, ging Zoë nog even spelen met de auto’s van opa..

kibbeling eten

En in de avond aten we nog lekker verse kibbeling, haring en paling. Jongens wat hebben we gesmuld.

Daarna was het tijd de koffer/sporttas weer in te pakken want donderdag (morgen) vliegen we alweer naar Lanzarote.. naar huis. (maar ja wat is thuis..😉)

Vandaag kwam er ook weer een tag online met heel veel vragen omtrent het moederschap. De Mommytag 2.0

Donderdag

raceauto

Opa en oma brachten ons naar vliegveld Eindhoven.. Nadat we de koffer hadden ingecheckt en nog wat hadden gedronken wast het tijd voor het afscheid. Gelukkig duurt het dit keer niet heel lang want als het goed is zijn we over ongeveer 5 weekjes weer in Nederland.. Zoë zag natuurlijk nog een raceauto staan, dus daar ging weer een euro..

op de luchthaven

We hadden iets vertraging door het slechte weer. Maar dat mocht de pret niet drukken.. Lekker buiten in de regen en kou wachten totdat je het vliegtuig in mag. Ach met een muts op je kop valt het best wel mee..

naar de startbaan

Onderweg naar de startbaan werden we nog getrakteerd op een mooie regenboog.. wat een plaatje he!

boven de wolken

En toen we eenmaal boven de wolken waren hadden we dit prachtige uitzicht.. Echter geen zon te bekennen, terwijl ze toch altijd zeggen, boven de wolken schijnt de zon..?

kleuren

Zoë vermaakte zich prima met krassen, dit keer niet kleuren maar zo hard mogelijk krassen..

uitzicht

uitzicht

gluuren

Onderweg gluurden we nog wel 100 keer uit het raampje, want dit is toch te mooi! We hadden geluk dat het prachtig helder weer was, (tenminste nadat we NL en Belgie verlaten hadden😉).

peppa kleien

Ondertussen speelde we nog heerlijk met klei.. Netjes op een tijdschrift waardoor je ook geen kleiresten op het tafeltje achterlaat. Met een beetje hulp hebben we Peppa nagemaakt.. best goed gelukt toch?

bijna op lanzarote

En toen waren we alweer bijna (na 4,5 uur) thuis.. Gaaf he!

roze koffer is van ons

We bleven lekker zitten totdat we onze koffer (roze sporttas) op de kar gegooid zagen worden.. Yup die is dus ook aangekomen😉

gauw naar papa

En toen was het tijd om snel naar papa te rennen. Zoë had geen zin om te poseren.. dus tja dan maar een wazige foto haha

thuis bij mijn muisje

En in de avond was ik ook weer herenigd met de andere man in mijn leven.. Mr. Muis.

Vrijdag

Geen foto’s van vrijdag.. We waren moe van de reis, moesten veel wassen, schoonmaken, strijken. We moesten ons ook weer bikini klaar maken (tja in NL hoef je, je lekker niet elke dag te scheren😂)

Vandaag is het plaatsje Famara aan de beurt in de reeks Lanzarote van plaats tot plaats.

Zaterdag

speeltuin

Richard was natuurlijk weer vrij vandaag, dus gingen we lekker met z’n drieën op pad. Als eerste gingen we naar een speeltuin.. Zoë moest weer even haar energie kwijt.

oefeningen doen

en papa ook 😂.. tja ik heb denk ik de wolken uit NL meegenomen..

kliffen van famara

Daarna viel Zoë als een blok in slaap. Dus gingen we maar een rondje rijden. Uiteindelijk kwamen we weer uit bij de gigantische kliffen van Famara.. Mocht je hier meer over willen lezen, klik dan hier

arrecife

Daarna was het tijd om naar Arrecife te gaan, want ik moest nog wat foto’s schieten voor een aankomend artikel.

helder water

Wat is het water toch helder he! Ik krijg gelijk weer zin om hier een duik in te nemen.

strava

We aten een hapje bij een van de beste tapas restaurants (volgens ons) van Lanzarote. Strava, niet gesponsord..

lekker eten

We aten hier allerlei kleine hapjes.. echt zo genieten! Daarna was het tijd om de boodschappen te doen..

Zondag

fietsen

De eerste wandeling is weer een feit.. tenminste voor mij, want Zoë ging op de driewieler mee..

genieten van het uitzicht

Zo genieten van deze uitzichten, Hopelijk hebben we dat straks ook in Portugal, ben zo benieuwd.

snoepen

Natuurlijk moeten we wel onderweg even een pauze inlassen. Dat doen we op ons favoriete bankje met waanzinnig uitzicht en natuurlijk met lekkers..

vogeltje

Onderweg kwamen we ook nog een parkiet? papagaai? het was in ieder geval een vogel tegen..

ojee

Toen Richard smiddags thuiskwam gingen we nog even naar de winkel en onderweg zagen we dit.. Ojee ik had de was nog buiten staan.  Gelukkig is het uiteindelijk overgewaaid en hadden we dus nergens last van.

In de avond werd Zoë heel erg warm en voelde zich niet zo lekker. Dus sinaspril erin en lekker op tijd naar bed. Hopelijk is ze morgen weer wat opgeknapt.

En toen was er weer een week voorbij, ik kan echt niet geloven dat de dagen/tijd zo snel voorbij gaat. Nog een kleine 5 weken en dan zijn we weer in NL, Zoë en ik zijn allebei nog jarig en dan verhuizen we alweer naar Portugal. Waar we hoogstwaarschijnlijk ook kerst en oud/nieuw zullen gaan vieren. Pff nog even niet aan denken en hier nog even lekker genieten. 

Hebben jullie nog leuke vooruitzichten deze week? Ben erg benieuwd en lees het graag in de comments! 😘

1 love
VOLG MIJ OOK VIA:

2017, Geen categorie | 16 reacties | 9 oktober 2017 | 1 love

Comments

 • Wat een heerlijke week! Goed om te lezen dat de Masterclass zo goed is bevallen. Ik wil volgend jaar een keer proberen te gaan.
  Darina onlangs geplaatst…It’s My Birthday and The I Wish TagMy Profile

  • Hi Darina,
   We hebben een heerlijke week gehad. Alleen veel te kort haha.. De Masterclass is zeker de moeite waar! Ik ben nu bezig met haar boek en ook daar staan veel handige tips in. Als het haalbaar is, ga ik misschien volgend jaar nog naar de masterclass ondernemen.

 • Toch leuk om je ook eens in onze contreien te zien! 😉

  Tof die masterclass! Ik heb de bloggers toolkit gekocht.
  Daar staat ook heel wat in.

  En toch weer palmbomen als afsluiting! Heerlijk!

  • Hi Ilse,
   Ja vond het geweldig om weer even in NL te zijn. Over 4 weekjes weer en dan waarschijnlijk eind Januari weer. Zo blijf je bezig haha. Ik ken dat helemaal niet een “bloggers toolkit”, even gegoogeld maar kon er niet wijs uit worden.. (is het de moeite waard om te kopen?)

 • Wow wat een verschil tussen die foto’s van het donkere, grauwe Nederland en het prachtige, lichtere Lanzarote. Daar zou ik vast geen herfstdip hebben hihi. Het enige wat mij erg moeilijk lijkt is dat je ver van je familie vandaan woont.
  Ik hoop voor jullie dat het plaatje in Portugal waar jullie heen gaan, minstens net zo mooi is als Lanzarote. Hopelijk voelen jullie je er snel thuis 🙂

  • Hi Irene,
   Haha een heel verschil he! Al vond ik het voor even wel lekker om regen en storm te hebben, gek om dat af en toe te missen. We vinden het heel moeilijk om ver van de familie te wonen (al hebben we er wel zelf voor gekozen). Je mist toch een heleboel. Gelukkig is er tegenwoordig whatsapp en Skype etc. dus contact hebben we sowieso, alleen niet in levende lijve. Ik ben ook erg benieuwd naar Portugal!

 • Wat een avonturen allemaal zeg! (Zeg ik een beetje jaloers!).
  Kiki hasselton onlangs geplaatst…TanOrganic: wordt het een mooie getinte huid of een oempaloempa verhaal?My Profile

  • Hi Kiki,
   Heel veel avonturen en er komen er nog heel veel meer aan! Weer een vakantie in Nederland en daarna de verhuizing van Lanzarote naar Portugal. Dus voorlopig zijn we nog even zoet..

 • Klinkt als een superleuk weekje in NL! En leuk dat die masterclass zo inspirerend was, wie weet ga ik hem ook doen volgend jaar!
  Stephanie onlangs geplaatst…KOH RONG – HET EILAND DAT ONS HART STALMy Profile

  • Hi Stephanie!
   Ja, zeker doen hoor die Masterclass. Het is heel inspirerend! Ik ben zelfs van plan om als het kan volgend jaar nog naar de Masterclass ondernemen te gaan. Voor nu zijn even de centjes op. haha

 • Het was zeker een inspirerende dag en ik vond het helemaal niet erg dat je te vroeg was 😂😉! Fijn is dat hè, om even weer ‘Nederland’ te tanken!? Geniet van de zon daar want hier is het 50 shades of grey aan deze kant van Europa 😑
  Essma onlangs geplaatst…11x | Things in daily life that bring me true happinessMy Profile

  • Hi Essma,
   Het was heerlijk in NL! Alleen veel te kort, het was gewoon gekkenwerk om iedereen te bezoeken. Gelukkig mogen we over 4 weken nog een keer en dan voor twee weken. Dan hebben we iets meer ruimte. We zijn zeker aan het genieten van het mooie weer hier, al vond ik het ook wel even lekker om regen en storm te hebben. Gek hé dat je dat ook kan missen😂

 • Haha, te leuk! Ik zou ook de hele week lekker kibbeling en patat eten als ik hier een weekje zou zijn whahaha! Die masterclass klinkt wel supertof trouwens!
  Marleen onlangs geplaatst…Zuiniger leven – Maakt geld gelukkig? Bye, bye, material girl!My Profile

  • Hi Marleen,
   We hebben heel veel gezondigd qua eten.. en dan mogen we over 4 weken weer! haha De Masterclass is zeker een aanrader. Ik kan eerlijk zeggen dat ik er heel veel van heb geleerd. Nu is het alleen nog tijd vrijmaken om alles toe te passen.

 • Van het grauwe Nederland naar de zon…Beter!
  Zo een masterclass lijkt mij ook geweldig maar volgens mij zijn die schrikbarend duur.
  Wat zit haar haar weer mooi, mooie dame hoor!
  Die cake mag je wel naar mij schuiven, lekker!
  Het is lang geleden dat ik gevlogen heb, ben jij nooit nerveus ervoor of ben je het op een bepaald moment zo gewend dat het net als een treinreisje is?
CommentLuv badge